Inspirasjon

Dette må du vite hvis du vil til Syden i år

Har du lengtet etter sydenvarme og sandstrender i sommer? Da har du sannsynligvis også blitt litt svett av alle anbefalingene, restriksjonene og fargekodene du må forholde deg til. Drømmen om en ferie i sydligere strøk er heldigvis langt fra så uoppnåelig som den kan virke.
Publisert: 2. september 2021

– Hvis du synes det er vanskelig å få oversikt over hva som gjelder, så er du ikke alene. Reiserådgiverne våre får mange henvendelser og spørsmål om utenlandsreiser hver dag, forteller Marie-Anne Zachrisson i Ving.

Ifølge henne lurer de fleste på hva som gjelder akkurat nå, og hva som gjelder for akkurat dem. Er det i det hele tatt mulig å reise på den etterlengtede sydenferien i år?

– Det er fullt mulig, særlig hvis du er fullvaksinert, tipser Zachrisson.

Jeg er fullvaksinert – hva gjelder for meg?

Den siste tiden har det blitt mye enklere å reise hvis du er fullvaksinert og har tenkt deg til EØS- og Schengen-land som Spania, Hellas og Kroatia. I skrivende stund trenger du ikke engang å vise frem en negativ koronatest for å reise inn i disse landene.

– Du må bare laste ned korona-sertifikatet ditt fra helsenorge.no og fylle ut et innreiseskjema for landet du skal reise til, forklarer Zachrisson.

Hun forteller at mange av dem som tar kontakt synes reglene er såpass forvirrende at de ikke vet om de vil reise i det hele tatt.

– Heldigvis er det enklere enn mange får inntrykk av , sier Zachrisson.

Slik er reisereglene

• Hvis du ikke er fullvaksinert er det fortsatt mulig å reise, men det er visse begrensninger du må forholde deg til. Innreiseregler kan du lese mer om her.

• Noen land kan ha spesielle innreiseregler, og det er viktig at du undersøker hva som gjelder for ditt reisemål. Her finner du de oftest stilte spørsmålene om å reise nå.

Zachrisson legger ikke skjul på at 2021, i likhet med 2020, har vært utfordrende. Både for alle reiseglade og for Ving som reiseselskap. Nå ser de imidlertid lyst på fremtiden, og gjør det de kan for å oppfylle folks feriedrømmer.

– Vi ser hele tiden fremover, tilpasser oss og tilrettelegger. Vi vet for eksempel at mange er usikre på innreisereglene, så vi jobber uavbrutt med å holde oss selv og nettsidene våre oppdatert. I tillegg holder vi alle som har bestilt en reise med oss fortløpende oppdatert, og vi har til og med utviklet egne veiledninger som skal gjøre det enkelt å fylle ut innreiseskjemaene, sier hun.

Er det trygt å reise utenlands nå?

– Det korte svaret er ja! Vi i Ving gjør vi alt vi kan for at du skal føle deg trygg og ivaretatt fra det sekundet du bestiller reisen og helt til du er hjemme igjen. Det aller viktigste for oss er de som reiser med oss. Sånn har det alltid vært, sier Zachrisson.

Hun har stor tro på en kommende ketchupeffekt i reisebransjen, og reiseselskapet opplever allerede en økende etterspørsel etter reiser i skolenes høstferie og i vintersesongen.

– Reiselysten vokser, og når vi kommer dit hvor det virkelig løsner – da kommer det til å løsne for alvor. Da er vi klare til å ta imot alle som vil reise utenlands igjen. Charterbransjen har utvilsomt fått en renessanse, der trygghet og personlig service har blitt mye viktigere enn før, fortsetter Zachrisson.

I høst og vinter er Vings beste reiseanbefaling Gran Canaria og Tenerife, og det er også dit de fleste vil reise, ifølge Zachrisson.

– Der er det varmt og deilig også på vinterstid, og det føles nok litt ekstra trygt å reise til et kjent og kjært reisemål.

Nysgjerrig på hvordan det er på Gran Canaria og andre reisemål? Da bør du lese disse stemningsrapportene.

Mange har lyst til å reise til Kanariøyene i vinter.

Kan jeg endre eller avbestille reisen min gratis?

– Folk trenger trygghet og forutsigbarhet, og nå, mer enn noensinne, må det være rom for å ombestemme seg og gjøre justeringer i reiseplanene underveis, sier Zachrisson.

Hun forteller at de har tatt høyde for nettopp dette i utviklingen av sitt Safe Travel-konsept, som gir deg som reisende større fleksibilitet og frihet enn ellers.

– Vi tilbyr blant annet en egen avbestillings- og endringsbeskyttelse. Da har du åpent kjøp i 90 dager, så lenge reisen bestilles mer enn 180 dager før avreise, og du kan for eksempel avbestille og få pengene tilbake hvis du er uheldig og blir syk eller rammes av oppsigelse.

Tips! Nå får du avbestillings- og endringsbeskyttelse med på kjøpet ved bestilling av charterreiser med avreise senest 31. oktober 2021.

– En feriereise er så mye mer enn bare en utenlandsreise. Det er å gjøre de tingene som får deg til å føle deg vel. Veldig mange drømmer om solskinn, lave skuldre og nye ferieopplevelser i år, og det syns jeg vi fortjener, sier Zachrisson.

Får jeg pengene tilbake?

Zachrisson har forståelse for at noen fortsatt er avventende med feriebestillingen. Samtidig understreker hun at det ikke er noen grunn til å være redd for at sparepengene går tapt som følge av kanselleringer eller innstillinger.

Tilbakebetalingsgarantien vår sørger for at du får pengene dine tilbake innen syv dager hvis reisen du har bestilt mot formodning blir innstilt. Så du kan trygt sikre deg ferien du drømmer om allerede nå.

Syvdagers-garantien gjelder alle reiser du bestiller hos Ving, både charterreiser og reiser med rutefly.

– Du trenger heller ikke å betale hele reisen umiddelbart. Du betaler kun et depositum, og deretter kan du vente med betalingen helt til det er 35 dager igjen til avreise, forklarer Zachrisson.

Derfor bør du velge charter nå

• Ving holder deg kontinuerlig oppdatert om reisemålet du skal til

• Med avreise før 31. oktober får du avbestillings- og endringsbeskyttelse med på kjøpet

• Du er i trygge hender hvis noe uforutsett skjer før eller under reisen

• Ving hjelper deg å fylle ut innreiseskjema i forkant av reisen

• Ving har personale på alle charterreisemålene sine

• Det er enkelt å finne informasjonen du trenger på ving.no

Vil du lese flere saker som denne?

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.