Fotografens favoritter på Rhodos
Pefkos
INSPIRASJON

Fotografens favoritter på

Rhodos

Fotografens favoritter på Rhodos

Hva bør du absolutt ikke gå glipp av når du er på ferie på Rhodos? Fotografen Matina Tsogas har utforsket hvert hjørne av øya. Her deler hun sine favorittopplevelser og beste tips med deg.
En moped står parkert mellom hvitkalkede småhus i en trang gate.

Sjarmerende smågater Koskinou

To barn sitter på en oppblåsbar flåte bak en motorbåt.

Fart, moro og store smil langs kysten

Monolithos Castle

Fantastisk utsikt til Monolithos Castle

Rhodos er en klar favoritt blant de greske øyene, forteller Matina. Øya har rett og slett alt som skal til for å leve opp til idealet "en gresk perle".

– Jeg leier alltid bil når jeg er her. Det er den beste måten å få opplevd mest mulig på, tipser hun.

Favoritthotell?

Sunprime Miramare Beach

Det er nesten umulig å velge bare ett, men når jeg blir spurt hvilket hotell som er favoritten min svarer jeg alltid Sunprime Miramare Beach. Det har det lille ekstra som gjør at det kaprer førsteplassen. Her møter jeg ofte gjester som ikke forlater hotellområdet en eneste gang i ferien, og jeg forstår dem godt. Hotellområdet, eller den store, frodige hagen som det egentlig er, strekker seg utover hele 70 000 kvadratmeter med havet som nærmeste nabo. Gangstier slynger seg mellom bungalower, rolige bassengområder, blomstrendre trær og den kunstige lagunen.

Bassenget på Sunprime Miramare Beach

Bassengområdet på Sunprime Miramare Beach.

Bungalow på Sunprime Miramare Beach

Sunprime Miramare er som en liten gresk landsby.

Lagune på Sunprime Miramare Beach

Sunprime har 16-års aldersgrense og rolig atmosfære.

Sunwing Kallithea Beach

Sunwing Kallithea Beach

Her har jeg vært mange ganger med familien, og det er yngstemanns favoritthotell. Vi var her senest i 2019, og da han med seg en kamerat. De hadde det så gøy! Det var bading i bassenget og havet, og de hang i Teen Lounge og var med på aktiviteter. Baren J.O.S. (Juice. Other things. Smoothies.) var også en hit. Ellers må beliggenheten nevnes, med kort vei til stranden og Rhodos by. Rommene er fint innredet med smarte detaljer.

Sunwing Kallithea Beach

Sunwing Kallithea Beach ligger rett ved havet.

Rom på Sunwing Kallithea Beach

Rommene er moderne og smart innredet for familier.

Rhodos Horizon Blu

Rhodos Horizon Blu

Rhodos Horizon Blu i Rhodos by liker jeg også godt. Det er et populært hotell med mange stamgjester. Bra beliggenhet og gangavstand til alt. Hotellet har nylig blitt renovert, så jeg gleder meg til å komme tilbake og se hvor fint det har blitt.

Favorittrestaurant?

Dette spisestedet i Rhodos by bør du ikke gå glipp av.

Restauranter i Rhodos by

Marco Polo

Jeg er så begeistret for Rhodos by. Den har alt: kulturopplevelser, bra shoppingmuligheter, mange restauranter og to fine strender. Bykjernen fra middelalderen er en klar favoritt, og den beste restauranten der? Marco Polo.

Hva må man se på Rhodos?

Småbyer, badeviker og utflukter du må oppleve.

Badeviker

Det ligger mange fine strender på østkysten av Rhodos. Mellom Kallithea og Faliraki ligger for eksempel Tassos Beach, med havbasseng og en veldig bra taverna. Litt utenfor Faliraki ligger Anthony Quinn Bay og Ladiko Bay, to strender jeg anbefaler å besøke. Den første fikk navnet sitt etter at deler av filmen The Guns of Navarone ble spilt inn her. Perfekte omgivelser for snorkling og dykking.

Tassos Beach

Tassos Beach

Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay

Ladiko Bay

Ladiko Bay

Antikke Lindos

Et gresk ordtak sier at hvis du ikke vært i Lindos, så har du ikke vært på Rhodos. Det skriver jeg under på. Du kan enkelt dra hit på egen hånd, eller så melder du deg på en utflukt. Strendene er fine, men det er den gamle festningen og de antikke tempelrestene på Akropolis-høyden over byen som lokker. Den ligger i gangavstand fra den lille bykjernen, der gatene er smale og uten biltrafikk. Det er utrolig koselig å rusle rundt her. Slå deg ned på en av alle takterrassene med fantastisk utsikt og nyt en forfriskning og snacks.

Akropolis

Historiske Akropolis ligger på en høyde over Lindos.

Restaurant i Lindos

Nyt lunsjen på et av de sjarmende spisestedene.

Pefkos

Pefkos

Sist jeg var på Rhodos kjørte vi til Pefkos for å spise lunsj og bade. Det mest behagelige vannet de noen gang har badet i, ifølge sønnen min og kameraten hans. Landsbyen er rolig, men med et passe stort utvalg av det meste – i tillegg til de fine strendene. På vei hjem kjørte vi over til sørøstsiden av øya for å besøke Monolithos Castle. Følg steintrappen opp til de unike ruinene og la deg begeistre av den fantastiske utsikten – det anbefales!

Koskinou

Ikke langt fra Kallithea ligger Koskinou, et lite sted med en eldre bydel som er utrolig sjarmerende. Ta en tur i de små, snirklete gatene og se på de søte, små husene. Mange kunstnere har bodd her. Ta Mantala er en bra restaurant som er verdt et besøk. Maten er veldig god og atmosfæren uslåelig. På fredager og lørdager har de alltid livemusikk, og mange av gjestene er lokale. Du skal ikke bli overrasket hvis noen plutselig reiser seg og begynner å danse. Sånn er det i Koskinou!

Slående utsikt fra Monolithos Castle.

Koskinous gater er fargerike og hyggelige.

Spontandans på La Mantala i Koskinou.

Om fotografen: Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina jobber som fotograf, AD og bilderedaktør på Vings hovedkontor i Stockholm. Hun reiser på fotoreiser nesten overalt, men har etter hvert fått hovedansvar for områdene Rhodos, Kreta og Kypros.

– Det beste med disse fotoreisene, i tillegg til å ta bildene, er alle menneskene. Møtene med kollegaer på hotellene, samarbeidspartnere og selvfølgelig gjestene våre. Det er alltid hyggelig når de vil slå av en prat, og dessuten bidrar det ofte til at jeg lettere kan se hotellene fra deres perspektiv.