Udawalawe National Park
Ekspertenes tips

Natur, kultur og historie på

Sri Lanka

Spennende eventyr på Sri Lanka

Sri Lanka er det perfekte reisemålet for eventyrlige utflukter! Det er enkelt og billig å leie bil med egen engelskspråklig sjåfør/guide som tar deg med til stedene du ønsker å besøke. Man kan med fordel dele opp ferien med en uke sol og bad på Sri Lankas vakre strender og en uke med spennende utflukter på øya.

Tekst & foto: Kajsa Fagerström

Nine Arches Bridge

Teplantasjer utenfor Newara Eliya

Hyggelige møter med lokalbefolkningen

Ella

Nine Arches Bridge og Little Adam's Peak

Et besøk til Ella er et must når man er på Sri Lanka! I den lille byen finner du fantastisk vakre omgivelser og litt lavere temperaturer da den ligger oppe i fjellene. Det finnes et bra utvalg av restauranter i Ella, og det er veldig koselig stemning der om kveldene. Høydepunktene i Ella er Nine Arches Bridge og å gå opp Little Adam’s Peak. Vi gikk opp til toppen av fjellet rett før soloppgang, og fikk en fantastisk utsikt da vi nådde toppen. Nine Arches Bridge er imponerende på grunn av sin vakre arkitektur omgitt av fjell, teplantasjer og frodige grøntområder. Den 24 meter høye broen ble ferdigstilt i 1921, og er laget av kun steiner og sement.

Little Adam's Peak

Nuwara Eliya

Teplantasjer og botaniske hager
Området rundt Nuwara Eliya er veldig kupert og ligger ca. 1800 meter over havet. Her er det et perfekt klima for dyrking av te, og et besøk på en tefabrikk anbefales. Du kan bo i en av de vakre botaniske hagene eller ved et av områdets fossefall. Du kan også ta en spasertur rundt teplantasjen og slå av en prat med lokalbefolkningen.

Yala National Park

Yala nasjonalpark strekker seg over et område på 130 000 hektar, og her har du muligheten til å se ville elefanter, aper, slanger, fugler, krokodiller og vannbøfler. Det er også hjemmet til det største antallet leoparder i verden. Det er mange overnattingssteder utenfor parken, og det er lett å leie en jeep for å dra på safari.

Vannbøfler

Her bor krokodillene

215 ulike fuglearter i naturreservatet

Udawalawe National Park

Udawalawe er en nasjonalpark som grenser til Yala nasjonalpark, og her har du enda større muligheter for å se ville elefanter enn i Yala (de vandrer litt frem og tilbake mellom disse nasjonalparkene). Vi fikk se flere ville elefanter på turen vår, og det var magisk! Kan absolutt anbefale en tur hit. Vi leide vår egen jeep, og guiden vår ble med og fortalte oss om de forskjellige dyrene. Jeeper er veldig komfortable, og du sitter både høyt og har god sikt. Vi så også mange fargerike fugler, som isfugler, bietere og påfugler, i tillegg til krokodiller, bøfler, varaner og flere rovfugler.

Polonnaruwa

Polonnaruwa er på UNESCOs verdensarvliste, og hit drar du for å oppleve noe av Sri Lankas historie. Du kan besøke de interessante arkeologiske områdene i gamledelen av byen, spasere rundt og se de gigantiske Buddha-statuene skåret ut av fjellet, besøke den kongelige byen med alle ruinene og generelt bare nyte tilværelsen.

Ruinene i Polonnaruwa

Kandy

Tanntempelet i Kandy

Kandy er mest kjent for sitt "Temple of Tooth" som er et hellig sted for buddhister fordi det sies at Buddhas tann finnes der. Omgivelsene er vakre rundt innsjøen, så stedet er vel verdt et stopp.

Sigiriya Rock Fortress & Dambulla Cave Temple

En fin tur opp til toppen av klippen (ca. 1 200 trinn!). Det er vel verdt innsatsen, for når du kommer til toppen, får du en utrolig utsikt. Etter at du har spist en god lunsj og kommet deg ned igjen, bør du besøke Dambulla Cave Temple.

Fantastisk utsikt på toppen

Lurt å passe godt på eiendelene slik at de ikke blir stjålet

Dambulla Cave Temple

Dambulla Cave Temple

Galle

Utforsk kystbyen Galle til fots

Man drar til Galle for å oppleve en srilankisk verdensarvby. Her finner du historie på hvert hjørne slik som det godt bevarte fortet, gamle nederlandske bygninger, muslimske moskeer og kristne kirker. Du finner også trendy kafeer, restauranter og butikker. Du kan komme deg rundt til fots og deretter ta en spasertur til fyret.

Fortet i Galle

Hvorfor Sri Lanka?

Sri Lanka er som et miniatyr-India, bare roligere og enklere. Her finner man fantastiske strender og surfing, hyggelige mennesker og severdigheter i verdensklasse. Og la oss ikke glemme den gode maten! Sri Lanka er også et billig land å feriere i.

Kajsa Fagerström

Kajsa Fagerström

Kajsa jobber i Vings bildeavdeling og har blant annet ansvar for bildene av hotellene våre. Hun har reist til alle verdenshjørner siden 1992, og har jobbet i Ving i mer enn 20 år. En drømmejobb for en som elsker å reise og å ta bilder.