Stor Thailand-guide
Inspirasjon

Vings guide til

Smilets land

Den store Thailand-guiden

Usikker på hvilket reisemål som passer best? Vi hjelper deg!

Thailand har mye å by på, alt fra de kjente strendene i Phuket og storbyen Bangkok til de mer ukjente reisemålene og øyene i øst. I denne Thailand-guiden kan du se nærmere på stedene i og rundt Phuket, Krabi, sentrale Thailand og i nord.

Klikk på "Mer informasjon" under hvert reisemål for å se vurderinger av strender, shopping, spisesteder, opplevelser og barnevennlighet.

Phuket-området

 

 • Strender | 5 av 5
 • Shopping | 3 av 5
 • Mat og drikke | 4 av 5
 • Opplevelser | 3 av 5
 • Barnevennlig | 5 av 5
Bangtao

Bangtao

Bangtao kan skilte med en av de lengste strendene i hele Phuket, den er over en halv mil lang! Her finner du også et av våre beste familiehotell – Sunwing Bangtao Beach.

Strender | 5 av 5
Takket være lengden er det sjeldent trangt om plassen på Bangtao Beach. Sanden er finkornet og de eviggrønne casuarina-trærne kaster svalende skygger for alle som trenger en liten pause fra den sterke solen. Stranden har både langgrunne og mer dype partier. Mest barnevennlig er det i den sørlige enden.

Shopping | 1 av 5
Det er stort sett bare hotell i Bangtao. Det finnes noen butikker og et lite marked, men det er bedre å dra sørover til Patong eller Phuket Town hvis du har lyst til å shoppe.

Mat og drikke | 2 av 5
I Thailand er du aldri langt unna god mat. Tilbudet i Bangtao er imidlertid ikke spesielt stort, det er kun noen få spisesteder og hotellrestauranter å velge blant der.

Opplevelser | 4 av 5
Fra Bangtao er det kort vei til severdighetene i Phuket og på øyene rundt. Bli med på båttur, begi deg ut på kanosafari – eller kanskje en runde golf?

Barnevennlig | 5 av 5
Bangtao er et av Phukets mest barnevennlige reisemål. Stranden er romslig, og det er nærmest ingen trafikk i nærområdet. Dessuten er det her Sunwing Bangtao Beach ligger, et familieparadis i toppklasse med nydelig beliggenhet på stranden.

Kamala

Kamala

Det er til Kamala Beach du skal reise om du er ute etter en rolig atmosfære og god service. Det er kanskje derfor det allerede er så populært blant barnefamilier?

Strender | 5 av 5
Kamala Beach er en ca. to kilometer lang og hovedsaklig langgrunn og finkornet sandstrand. Her koser både barn og voksne seg. Den nordlige enden er den mest fredelige, med bare noen få hoteller og god plass på stranden. I sør ligger det lille tettstedet Kamala med et knippe lokale restauranter og kafeer. Ta med strandsandaler, for sanden blir veldig varm i solsteken. De beste snorkleforholdene finner du ved klippene i nordenden av stranden.

Shopping | 3 av 5
Det ligger et lite lokalsentrum i sørenden av Kamala Beach, men det er hovedsakelig matutsalg. Stikk innom og kjøp med deg noen godbiter til en piknik på stranden! Ellers er det mest t-skjorter, strandartikler og den slags. Shoppingen er mye bedre i Patong eller Phuket Town.

Mat og drikke | 3 av 5
Tilbudet utenfor hotellene er begrenset, men det finnes et titalls restauranter og spisesteder med forskjellige menyer. Det ligger noen gode nede langs stranden.

Opplevelser | 4 av 5
Kamala er et rolig sted med få aktiviteter. Men det er ikke langt til Patong, som har et livlig uteliv og et enormt utvalg av butikker og spisesteder. På Kamala Beach kan du spille golf på Laguna Golf Club eller dykke.

Barnevennlig | 5 av 5
Kamala er perfekt for barnefamilier. Stranden er lang og langgrunn, og trafikken er rolig. Der ligger også Sunwing Kamala Beach, et av våre prisbelønnede hotell for familier. Her finner du alt annet som du forbinder med Sunwing – Lollo & Bernie's Mini Land, Mini Market og Teen Lounge.

Patong

Patong

Hei og hå! Patong er nok Phukets mest intense reisemål, med liv og røre døgnet rundt. Her er det kort vei mellom alt fra små strandbarer til gigantiske nattklubber.

Strender | 5 av 5
Stranden i Patong er både lang og bred, men sjeldent folketom. Her er det ingen fare for at du kjeder deg! Foretrekker du roligere omgivelser er det best å begi seg mot strandens nord- eller sørende.

Shopping | 5 av 5
Her finner du det meste! Thailand har hatt et litt frynsete rykte på seg for å selge stort sett bare merkekopier, men sånn er det ikke lenger. I Patong har flere av de kjente merkene egne butikker, og du kan kjøpe klokker, sko, accessoirer til thailandske priser. Kjøpesenteret Jungceylon er blant turistfavorittene.

Mat og drikke | 5 av 5
I Patong serveres nesten alt mellom himmel og jord. Middagen kan du like gjerne kjøpe fra en enkel gatebod som overleverer den i en plastpose, som på en luksusrestaurant med hvite duker og vinkjeller. Velg mellom thaimat, pizza, sushi, grillmat – du trenger definitivt ikke å gå sulten!

Opplevelser | 4 av 5
Patong er en opplevelse i seg selv. Vil du oppleve mer kan du dra på utflukt med tuk-tuk eller longtail-båt og oppleve øde strender, gamle templer, kultur og tett jungel. Vil du dykke ligger noen av verdens beste dykkeområder bare en kort båttur unna.

Barnevennlig | 3 av 5
Patong er ikke det mest barnevennlige reisemålet, i alle fall ikke for små barn. Her er det livlig og intenst, og stranden er ikke spesielt langgrunn. Men shopping- og underholdningsglade tenåringer kommer nok til å trives både i byen og på stranden her.

Kata

Kata

Kata Beach er perfekt for deg som vil ha en avslappende ferie der du har det meste i nærheten. Her finnes hotell for enhver smak, med alt fra to til fem bølger i klassifisering.

Strender | 4 av 5
Kata består av to deler: Kata Yai og Kata Noi. Kata Yai er det nordligste området, og det er der du finner den lengste stranden. Stranden i Kata Noi er mindre og koseligere. Den er bare noen hundre meter lang og rammet inn av småklipper. Ellers er det ikke mye som skiller de to strendene fra hverandre. Begge har gyllen, finkornet sand, og selv om de ikke er spesielt langgrunne blir det heller ikke brådypt. Snorklingen er best i de nordlige og sørlige endene, der de store steinene og klippene sørger for litt mer liv under havoverflaten.

Shopping | 4 av 5
Kata er ikke Phukets beste shoppingdestinasjon, men det er ikke langt unna. I den nordlige delen er det en rekke butikker med klær, vesker, sko og mer. For et enda større og mer variert tilbud er det ikke lang vei til hverken Patong eller Phuket Town.

Mat og drikke | 4 av 5
Spisestedene i Kata serverer det meste. Tex-mex, pasta, hamburgere – og selvfølgelig thaimat. Det er aldri langt til en restaurant som passer appetitten og lommeboken.

Opplevelser | 4 av 5
I tillegg til dykking og fisketurer er det mye annet å drive med i Kata Beach, som for eksempel tennis og minigolf. Fra Kata Beach er det gode muligheter for å bli med på dykkerekspedisjoner av varierende lengde. Her er det både PADI- og NAUI-sertifiserte instruktører som tilbyr kurs og utflukter for dem som allerede har dykkersertifikat.

Barnevennlig | 4 av 5
Kata er et godt valg når du reiser med barn. Strendene er fine, og det er flere familievennlige hotell å velge mellom, for eksempel Katathani Phuket Beach Resort.

Karon

Karon

Karon er det litt roligere alternativet til Patong. Det er kort vei til underholdning og butikker, men du blir ikke forstyrret av musikk fra utestedene eller hissig trafikk.

Strender | 5 av 5
Stranden i Karon Beach er nesten tre kilometer lang. Lang, bred og gyllen strekker den seg fra de skyggefulle klippene i sør og nordover i retning Patong. Selv om det er mange her i høysesongen er det aldri fare for at det skal bli trangt om plassen. I motsetning til de fleste andre strendene på Phuket er det ikke spesielt langgrunt her.

Shopping | 4 av 5
Karon kan by på litt av hvert når det kommer til shopping: klær, vesker og elektronikk er noe av det. Som i Patong er det en blanding av kopier og ekte vare.

Mat og drikke | 4 av 5
Utvalget er ikke like stort som i Patong, men det er mer enn nok å velge mellom. Vårt tips er å sjekke ut den sørlige delen av Karon – der er det mange spisesteder som serverer lokale retter til en billig penge.

Opplevelser | 4 av 5
Det er lett å ta seg rundt på Phuket fra Karon. Du kan for eksempel leie en longtailbåt og dra til en bortgjemt strand eller utforske det store markedet i Phuket Town, hvor det selges alt fra Converse-kopier til frityrstekte insekter.

Barnevennlig | 4 av 5
Det er både familievennlige hotell og et bra aktivitetstilbud for litt større barn i Karon. De aller minste barna trives sannsynligvis bedre på den barnevennlige stranden i Kamala eller Bangtao.

Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak ligger ca. 8 mil nord for Phuket med en rekke flotte hotell langs stranden. Dette er det perfekte stedet for deg som foretrekker en rolig strandferie.

Strender | 5 av 5
Khao Lak har flere flotte strender med lys og finkornet sand, avskilt med små klippeodder. De er stort sett langgrunne og barnevennlige. En av de mest populære strendene er White Sand Beach, som virkelig lever opp til navnet sitt med pudderaktig, hvit sand under vaiende palmer.

Shopping | 3 av 5
Shoppingtilbudet er begrenset i Khao Lak, det finnes bare et lite sentrum der butikkene stort sett selger typiske turistartikler. Du kan også besøke to lokale markeder med mat og klær. Det ene ligger i Bang Niang og det andre, Build Market, finner du rett utenfor sentrum av Bang Niang.

Mat og drikke | 3 av 5
Det dukker stadig opp flere spisesteder i Khao Lak, men utvalget er nokså lite sammenlignet med reisemålene lenger sør.

Opplevelser | 3 av 5
Fordi Khao Lak ligger litt for seg selv ved kysten er ikke tilbudet her like stort og variert som på Phuket. Området er imidlertid kjent for de flotte snorkle- og dykkeforholdene, og Similan Islands ligger ikke langt unna. Vannet rundt disse øyene regnes som et av verdens beste dykkeområder.

Barnevennlig | 4 av 5
Khao Lak er perfekt for de yngste, i alle fall for små barn som ikke krever så stort aktivitets- og underholdningstilbud enda. Du kan velge blant mange hotell av bra kvalitet, stranden er romslig og omgivelsene rolige.

Surin

Surin

Surin er et av de hyggeligste reisemålene på Phukets vestkyst. Hit reiser du når du søker ro, stillhet og barfotluksus.

Strender | 4 av 5
Stranden i Surin er rundt en kilometer lang og passe langgrunn – ti meter fra stranden har du vann opp til livet. Noen ganger er det høye surfebølger, men det er dårlige muligheter for snorkling. I sørenden ligger det flere spisesteder med fisk og skalldyr på menyen.

Shopping | 2 av 5
Det er et begrenset antall butikker i Surin. Vil du shoppe er det bedre å reise ned til Patong eller Phuket Town, hvor utvalget er større og prisene lavere.

Mat og drikke | 3 av 5
Det er mange gode restauranter og spisesteder å velge mellom i Surin, både langs stranden og lenger inn. På menyene finner du alt fra thaimat til internasjonale retter.

Opplevelser | 4 av 5
Surin kan ikke sies å lokke med mange aktiviteter, det meste dreier seg om å sole seg og bade. Blir du rastløs er det kort vei til flere av Phukets severdigheter, som fossefallet Ton Sai, naturreservatet Khao Phra og templer som Wat Chalong.

Barnevennlig | 3 av 5
Det finnes bra hotell for de fleste aldersgrupper i Surin. Litt eldre barn og tenåringer vil kanskje sette pris på en tur til Patong for shopping og livlige omgivelser.

Nai Yang

Nai Yang

Nai Yang ligger nesten lengst opp på Phukets nordvestkyst og er en del av en marin nasjonalpark. Her er det kun noen få hotell og restauranter.

Strender | 4 av 5
Nai Yang Beach er en fin og bred strand, delvis langgrunn og med finkornet sand. Det er den lengste stranden på Phuket, og den er veldig populær blant de fastboende. Rett utenfor ligger også Phukets største korallrev.

Shopping | 1 av 5
Det er et begrenset butikkutvalg i Nai Yang, men Turtle Village er et nytt handlesenter med butikker, kafeer og iskrembarer. Vil du shoppe skikkelig bør du heller ta en taxi til Phuket Town, handlesenteret Central Festival eller til Patong.

Mat og drikke | 2 av 5
Nai Yang har noen små restauranter langs vannet og i den sjarmerende lille bygaten, men valgmulighetene er få.

Opplevelser | 3 av 5
Utelivet i Nai Yang er rolig, men hotellene arrangerer enkelte aktiviteter i høysesongen. Det ligger noen barer på Nai Yang Beach. Ellers er det mange spennende utflukter å begi seg ut på, som til fossefallet Ton Sai eller naturreservatet Khao Phra.

Barnevennlig | 3 av 5
Stranden er barnevennlig, og det samme gjelder spisestedene. Litt eldre barn og tenåringer vil kanskje sette pris på en utflukt til Patong for å få litt avveksling fra de rolige omgivelsene.

Krabi-området

 

 • Strender | 5 av 5
 • Shopping | 2 av 5
 • Mat og drikke | 2 av 5
 • Opplevelser | 3 av 5
 • Barnevennlig | 3 av 5
Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta har over et dusin fine sandstrender ut mot Andamanhavet, og du kan selvfølgelig bo på et hotell som ligger rett på stranden.

Strender | 5 av 5
Langs vestkysten ligger strendene som perler på en snor, fra Hat Khlong Dao i nord, via Long Beach, Klong Kong Beach og enda et par til før du etterhvert kommer ned til Bamboo Bay helt i sør. Nesten alle er brede og langgrunne, særlig ved lavvann. Du kan lese mer om de enkelte strendene her.

Shopping | 3 av 5
Koh Lanta er ikke noe shoppingeldorado, men du får tak i det mest nødvendige. Den lille "hovedstaden" Ban Sala Dan, som er bygget på påler i vannet nord på øya, har noen butikker med typiske turistvarer.

Mat og drikke | 3 av 5
Du spiser billig og bra på Koh Lanta. Det er et stort utvalg av restauranter, spesielt inne i Ban Sala Dan og langs hovedveien sørover. Et særtrekk er at mange spisesteder serverer indisk mat. Nesten overalt ser du roti chanai og lassi på menyene, side om side med thailandske retter.

Opplevelser | 2 av 5
På Koh Lanta er det utmerkede dykkemuligheter. Flere selskap tilbyr både kurs og hel- og halvdagsturer til de lokale undervannsattraksjonene. Djevelrokker og revhai pleier å være et vanlig syn.

Barnevennlig | 4 av 5
Koh Lanta er populært blant barnefamilier, for mange av strendene er langgrunne, og menyene er barnevennlige. Barn er velkommen og godt likt overalt, men stellebord, barnestoler o.l. er det vanskelig å oppdrive. Reiser du med små barn kan det være lurt å velge et mindre bungalowhotell. Da er det meste innen rekkevidde; stranden, restauranten og sengen.

Phi Phi

Phi Phi-øyene er og forblir Thailands vakreste øyer. Her kan du parkere skoene og leve et barfotliv iført sarong og shorts.

Strender | 5 av 5
På Phi Phi Don venter langgrunne strender med hvit, finkornet sand.

Shopping | 2 av 5
Du reiser ikke til Phi Phi Don for shoppingens skyld, men du finner «det vanlige» – klær, strandutstyr og den slags. Får du lyst til å handle skikkelig anbefaler vi at du heller tar fergen til Phuket Town.

Mat og drikke | 2 av 5
Utvalget er ikke det største, men det er både barer og restauranter på mange av hotellene. Det er også enkelt å dra inn til Ton Sai, der det er mer å velge mellom.

Opplevelser | 2 av 5
Du kan leie båt og selv bestemme kursen, eller bli med på snorkle- og dykkerutflukter. På dykkerturer i Hat Thara nasjonalpark kan du se leopardhaier, skilpadder, drake- og skorpionfisker og mye, mye mer.

Barnevennlig | 2 av 5
Phi Phi er ikke spesielt barnevennlig. Kamala eller Bangtao på Phuket er bedre.

Ao Nang

Ao Nang

Ao Nang og den vakre skjærgården tiltrekker seg både soldyrkere, klatrere og snorklere som kommer hit for å nyte strender, dykking og latmannsliv.

Strender | 4 av 5
Ao Nang-stranden er det vi kaller en 'ettermiddagsstrand', ikke spesielt bred og med korallsand blandet med småskjell. Men i området ligger noen av Thailands vakreste hvite strender, blant annet den berømte Railay Beach og de små paradisøyene Koh Poda og Chicken Island.

Shopping | 4 av 5
Hovedgaten i Ao Nang er full av butikker som selger alt tenkelig: Klær, smykker, håndverk, badeleker, suvenirer etc. Det er også mange flinke skreddere og rimelige optikere her. To ganger i uken holdes det et populært ettermiddagsmarked.

Mat og drikke | 4 av 5
Det er mange barer og restauranter i Ao Nang, spesielt langs hovedgaten og strandgaten. På grunn av reisemålets popularitet er maten dyrere her enn på mange andre reisemål i Thailand. Men om du sammenligner med Norge er det alltid mye rimeligere å spise her, og utvalget er enormt.

Opplevelser | 4 av 5
Dykking, seiling, padling og soling står på menyen. Karstlandskapet i området rundt Ao Nang er også rene ønskedrømmen for en klatrer. Her er det flere klatreruter av ulik vanskelighetsgrad. Øyene og strendene utenfor Ao Nang må også besøkes.

Barnevennlig | 3 av 5
I og rundt Ao Nang er det flere langgrunne strender uten store bølger – perfekt når du reiser med små barn. Du bør være oppmerksom på at du ofte må ta buss eller båt for å komme til strendene, så å ha med barnevogn kan være utfordrende. Ellers kan det være lurt å kjøpe badesko slik at hverken du eller barna stikker dere på koraller og andre skarpe ting i vannet. Se opp for kråkeboller!

Klong Muang

Klong Muang

Klong Muang er en fredelig liten fiskerlandsby nord for Ao Nang. Hit skal du reise om du setter pris på fred og ro og luksuriøse hotell med strandbeliggenhet.

Strender | 4 av 5
Klong Muang-stranden strekker seg langs hele feriestedet og består stort sett av myk, finkornet sand. Her finnes det ingen forstyrrende strandselgere, og det er god plass på stranden. Med andre ord – en drømmetilværelse for deg som vil slappe av i fred og ro og bare nyte at du har ferie.

Shopping | 1 av 5
Det er et begrenset utvalg av butikker i Klong Muang. Du finner noen turistbutikker og mindre markeder. Vil du handle reiser du til Ao Nang eller Krabi Town.

Mat og drikke | 2 av 5
Klong Muang er, som de fleste fiskerlandsbyene i Krabi-provinsen, kjent for sine deilige fiske- og skalldyrsretter. Restaurantene er få og ofte enkle, men uansett hva du bestiller kan du regne med å bli servert herlig thaimat. På hotellene er utvalget mer variert, og du kan bestille retter fra mange matkulturer – og alle er førsteklasses. Derfor er det også dyrere å spise på hotell enn på en lokal restaurant.

Opplevelser | 3 av 5
I Klong Muang kan du prøve vannsportsaktiviteter som kajakk, snorkling og dykking. Utvalget er større i Ao Nang. Kontakt gjerne hotellresepsjonen, for de fleste hotell leier ut utstyr eller har tips om hvor du kan henvende deg.

Barnevennlig | 2 av 5
Det går fint å reise med barn til Klong Muang, selv om reisetiden fra flyplassen i Phuket kan virke lang etter flyreisen. Det er lurt å planlegge litt i forveien, og kanskje overnatte på et hotell på Phuket den første natten. Barn er velkommen og settes stor pris på overalt, men det er sjelden tilbud om barnestoler, stellebord og den slags.

Railay Beach

Railay Beach

Railay Beach lokker til seg badeløver, soldyrkere, dykkere, snorklere og ikke minst klatrere fra hele verden, som skal utfordre seg selv i de stupbratte klippene.

Strender | 5 av 5
Railay Beach består av flere strender som er innrammet av dramatisk høye og vakre kalksteinsklipper på hver sin side av en odde. Den største stranden, West Railay Beach, er også den beste for bading. Her er det over en halv kilometer med sandstrand, det er langgrunt og vannet er uimotståelig klart – og perfekt temperert.

Shopping | 1 av 5
Det er ikke mange butikker på Railay Beach. Det er mye større utvalg på hovedgaten i Ao Nang.

Mat og drikke | 3 av 5
Det er mange spisesteder på Railay Beach. De aller fleste bungalowområder og hotell har sine egne restauranter. Vi du spise thaimat anbefaler vi retter med fisk og skalldyr. De mest vanlige vestlige favorittene er også å finne på menyene.

Opplevelser | 3 av 5
På Railay Beach kan du drive med aktiviteter som snorkling, dykking og fjellklatring. Du kan også spille tennis.

Barnevennlig | 3 av 5
Det er ingen trafikk her, noe som gjør Railay nokså barnevennlig. Strendene er også godt egnet for unge strandløver, og menyene har alternativer som passer godt for småkresne barnemunner.

Koh Mook

Koh Mook

Koh Mook – Perleøya – er et aldri så lite paradis av en øy. Her venter rolige omgivelser, fine strender og frodig natur. Som skapt for strandferier!

Strender | 5 av 5
Koh Mook har flere fine strender. En av de fineste ligger på øyas østspiss. Myk puddersand kiler seg inn mellom tærne – så hvit at selv den mest gustne vinterhud ser ut til å ha litt farge.

Shopping | 1 av 5
Utover det aller mest nødvendige er det ikke stort å få tak i på Koh Mook.

Mat og drikke | 1 av 5
På Sivalai Beach Resort kan du spise en romantisk middag i sanden under stjernene. Det finnes også noen små lokale spisesteder hvor du kan spise deilig thaimat, omgitt av trær og gresshoppesang.

Opplevelser | 3 av 5
Emerald Cave er Koh Mooks mest kjente, og egentlig eneste, attraksjon. Grotten ligger på øyas vestside, og du reiser hit med båt, stropper på deg redningsvest, hopper i havet og svømmer inn i grotten sammen med en ledsager. Når du kommer ut på andre siden og kjenner grunn under føttene igjen står du på en liten, idyllisk strand omgitt av tropiske vekster nede i et dypt krater som sies å ha vært skjulested for glitrende piratskatter en gang i tiden.

Barnevennlig | 2 av 5
Det er få aktiviteter, og utfluktene er ikke tilpasset de aller minste. Men det er god tumleplass på stranden, og Sivalai Beach Resort har et barnebasseng.

Koh Ngai

Koh Ngai

Sør for Koh Lanta ligger den lille fjellendte øya Koh Ngai. Øya er et paradis for deg som vil ha fred og ro i ferien.

Strender | 5 av 5
Koh Ngai er virkelig et stykke naturidyll, uten trafikk og med få hotell. Det nærmeste man kommer høylydt er de lydene som kommer fra jungelen. De fineste sandstrendene ligger på østsiden, og her koster det svært lite krefter å tilbringe dagene. Sanden er kritthvit og vannet helt klart.

Shopping | 1 av 5
Langs strendene finner du små butikker som selger enkle strandklær, saronger, solbriller etc. Noe mer finnes det egentlig ikke å kjøpe.

Mat og drikke | 2 av 5
Det er et par restauranter på hotellene på Koh Ngai. Restaurantutvalget utover det er veldig begrenset. Menyen består for det meste av enkel thaimat og sjømat.

Opplevelser | 2 av 5
Vestkysten er småvill med jungel og klippe- og sandstrender om hverandre. Aktivitetene er deretter. Her kan du gå tur i jungelen og beundre oppspilte aper og fargerike fugler – eller kanskje du ganske enkelt bare vil slappe av, bade, snorkle eller dykke. Dykkerforholdene rundt Koh Ngai er også veldig bra.

Barnevennlig | 2 av 5
Strendene er langgrunne og barnevennlige, og det er lite trafikk. Aktivitetstilbudet er svært begrenset.

Sentrale Thailand

 

 • Strender | 5 av 5
 • Shopping | 3 av 5
 • Mat og drikke | 3 av 5
 • Opplevelser | 3 av 5
 • Barnevennlig | 2 av 5
Bangkok

Bangkok

Gateselgere, travle markeder og gylne templer kjemper om oppmerksomheten i den asiatiske metropolen som utgjør Thailands hovedstad.

Strender | 1 av 5
Bangkok ligger langt unna kysten og det er ingen strender i nærheten. Velger du et hotell med basseng kan du koble av med en forfriskende dukkert etter innholdsrike dager. Du kan også slå sammen storbyoppholdet med sol og bad på en av Thailands mange fristende strender. Hvor lang ferien blir bestemmer du selv.

Shopping | 5 av 5
Bangkok er en by med enorme shoppingmuligheter. Begynn handlerunden på den sentralt beliggende Siam Square med sine små butikker og kort vei til større kjøpesentre. Ikke noe annet sted i Bangkok finner du så mange butikker på et så lite område. I tillegg er det mange vannhull hvor du kan få deg noe å spise eller drikke. Kjøpesenteret MBK er virkelig verdt et besøk. Du kan prute stort sett overalt, unntatt på kjøpesentrene.

Mat og drikke | 5 av 5
I Bangkok spises det overalt, og det serveres all slags mat. Du kan gå på alt fra luksusrestauranter til de små fortausvognene med innebygd komfyr og grill. Om magen ikke er altfor følsom for sterke smaker, bør du prøve gatematen. Bestill for eksempel nudelsuppe med kjøtt eller fiskeboller, grillet isanpølse eller papayasalat med tørkede reker. Se etter bodene med kø, det er ofte et kvalitetstegn.

Opplevelser | 5 av 5
Hele Bangkok er en stor opplevelse. Folket, fargene, lydene og kontrastene. Aktivitetstilbudet er uendelig. Besøk severdigheter som Grand Palace og de flytende markedene, dra på båttur på Chao Phraya-elven eller handleturer hvor du kan få tak i det aller meste.

Barnevennlig | 1 av 5
Bangkok kan nok være litt overveldende for små barn, og som voksen kan du ikke slippe dem av syne. Gå heller for et roligere reisemål med familievennlig hotell og en langgrunn strand.

Koh Chang

Koh Chang

Reis til Koh Chang før alle andre gjør det! Øya er en nasjonalpark, og du kan nyte grønn og frodig natur og kritthvite strender uten trengsel.

Strender | 5 av 5
Koh Chang har omtrent ti vakre strender, nesten alle på øyas vestkyst. Hver har sin egen sjarm, men felles for dem alle er at ingen er spesielt lange, og de er ganske langgrunne. Alle ligger ved kystveien, og det er lett å ta seg fra strand til strand. Du kan rekker fint å oppleve to-tre strender i løpet av en dag om du vil. White Sand Beach (Hat Sai Khao) er øyas mest populære strand, ca. fem kilometer sør for hovedbyen og turistsenteret Klong Son. Dette er en lang strand med fin, hvit sand og skyggefulle palmer.

Shopping | 3 av 5
Akkurat som på de fleste andre ferieøyer i Thailand ligger det mange turistbutikker langs de mest populære strendene. Dette gjelder spesielt i White Sand hvor du kan kjøpe strandklær, solbriller, suvenirer og treskulpturer. Tilbudet øker i takt med turismen, selv om Koh Chang enn så lenge ikke kan sammenliknes med de største turiststedene.

Mat og drikke | 3 av 5
Det er mange restauranter på Koh Chang, og det åpner nye hele tiden – de fleste ligger i White Sand. I tillegg til thaimat er det populært med grillmat. Gå ikke glipp av å spise middag i Bang Bao, fiskerlandsbyen som er bygget på påler lengst sør på øya. Her kan du spise fantastisk god sjømat.

Opplevelser | 3 av 5
Koh Chang består av 75 prosent regnskog, og det meste av den er uutforsket. En utmerket måte å oppleve den på er å bli med på en jungelvandring. Sørg for å få en guide som snakker bra engelsk, for da får du med deg interessante fakta. Ta med deg nok vann, og velg en tur som passer din fysiske form.

Barnevennlig | 3 av 5
Koh Chang er et rolig reisemål med langgrunne strender som passer bra for barn, men kanskje mest for de litt større barna. Småbarnsfamilier trives nok best på et familiehotell med mange fasiliteter, noe som foreløpig ikke finnes på Koh Chang.

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui er Thailands "boutique-øy" nummer én – liten, elegant og trendy. Her venter hvite sandstrender, utmerkede dykkemuligheter og et rolig uteliv.

Strender | 5 av 5
Strendene på Koh Samui er overraskende urørte. Mange av de flotte luksushotellene som ligger i nærheten av strendene er hensynsfullt reist blant jungel og klipper. Strendene har finkornet og kritthvit sand, og de er langgrunne med snille bølger. De mest folketette strendene er i tur og orden Chaweng, Lamai og Maenam.

Shopping | 4 av 5
Det største shoppingutvalget på Koh Samui finner du på gaten langs Chaweng Beach. Her er det utallige små og store butikker som selger klær, klokker og mye annet. Her skal du prute. Mellomlander du i Bangkok og blir der en liten stund bør du sørge for å gjøre unna shopping der – der er utvalget mye større, og prisene lavere.

Mat og drikke | 4 av 5
Maten på Koh Samui er ikke like kosmopolitisk som i Bangkok, men utvalget er såpass bra at thaimaten ikke dominerer fullstendig. Ved strendene Chaweng og Lamai er det mest internasjonale spisesteder, ofte i en kombinasjon av et utendørs og innendørs lokale, sistnevnte med luftkondisjonering.

Opplevelser | 4 av 5
I tillegg til deilig strandliv kan Koh Samui lokke med aktiviteter ute på sjøen, som dykking, snorkling og båtturer. Det er også mulig å gå på matlagingskurs og lære mer om det thailandske kjøkkenet.

Barnevennlig | 3 av 5
Koh Samui er et fint og variert reisemål som passer best for litt større barn.

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin byr på ekte thailandsk atmosfære og mye sjarm. Det er et av Thailands eldste badesteder, og kanskje også et av de mest komplette.

Strender | 5 av 5
Stranden i Hua Hin er langgrunn med finkornet, hvit sand. Den er mer enn fire kilometer lang, og strekker seg helt fra hotellet Hilton Hua Hin til apefjellet Khao Takiap. Undervannsstrømmer virvler opp sand fra havbunnen og kan gjøre vannet mer grumset enn det klare vannet man kan se lenger sør i Thailand.

Shopping | 4 av 5
Hua Hin har en mengde med små butikker og boder som selger suvenirer, klær, sko, elektronikk, mat, frukt etc. Hua Hin Market Village er byens første store kjøpe- og underholdningssenter. På det lokale markedet Sra Song Road selges alt fra levende kyllinger og ferske skalldyr til frukt, blomster og grønnsaker.

Mat og drikke | 4 av 5
De beste fisk- og skalldyrrestaurantene finner du på nattmarkedet og ved Khao Takiab. De aller fleste har omtrent samme meny, med en mengde sjømatretter tilberedt på forskjellige måter. Det finnes også lokale spisesteder med tradisjonelle thailandske retter og internasjonal mat.

Opplevelser | 4 av 5
Hua Hin er et av Thailands fremste golfreisemål, med flere utmerkede baner rett i nærheten. Du kan også oppleve thaiboksing, besøke det kongelige teakpalasset og dra på utflukt til den kjente broen over elven Kwai.

Barnevennlig | 2 av 5
Hua Hin er ikke det best egnede reisemålet for små barn, men det passer fint for større barn og tenåringer.

Cha Am

Cha Am

Cha Am ligger mindre enn tre mil nord for Hua Hin, men har likevel enn langt mer lokal atmosfære. Hit reiser du ikke for byliv, shopping eller barer, men for å nyte stillheten og strandlivet.

Strender | 5 av 5
Stranden i Cha-Am er flere mil lang og langgrunn med finkornet, hvit sand. Den fineste delen av stranden ligger noen kilometer utenfor sentrum, hvor også de fleste større hotellene ligger. Her er det ikke like mange mennesker, og det er rolig, rent og pent. Undervannsstrømmer virvler ofte opp sand fra bunnen, noe som gjør at vannet kan se litt grumset ut.

Shopping | 3 av 5
Inne i sentrum og rundt de større hotellene ligger det en mengde små supermarkeder og turistbutikker, og hver onsdag er det nattmarked. Vareutvalget er større i Hua Hin enn i Cha-Am, så vi anbefaler en tur dit om du er interessert i å handle.

Mat og drikke | 3 av 5
Cha-Ams sentrum har flere små restauranter og spisesteder å velge mellom. De fleste ligger langs strandveien, Ruamchit Road, og de er stort sett enkle og lokale. Det betyr plaststoler, lysrør og god og billig mat. Litt lenger sør, i Bang Kwai, ligger det også små og store restauranter, kafeer og et par barer.

Opplevelser | 3 av 5
Både Hua Hin og Cha-Am er verdensberømte for sine fine golfbaner. Området har flere baner som blant annet Royal Hua Hin, Black Mountain, Lake View, Springfield og Majestic Creek. Unngå å spille på lørdager og søndager da det kommer mange spillere ned fra Bangkok, og det kan bli folksomt på banene.

Barnevennlig | 3 av 5
Hverken Cha Am eller Hua Hin er spesielt barnevennlige, selv om litt eldre barn kan trives godt.

Koh Samet

Koh Samet

Nasjonalparken Koh Samet byr på noen av Thailands vakreste strender: Diamantstranden, Måneviken og Paradisviken. Øya er en av landets tørreste – her skinner solen året rundt.

Strender | 5 av 5
De aller fleste strendene ligger på øyas østkyst, men det ligger også et par på nord- og vestkysten. De er som regel små med hvit og myk korallsand. Hat Sai Kaew (Diamantstranden) er den lengste og mest populære stranden på Koh Samet. Den er ca. 800 meter lang og 25 meter bred med hvit, finkornet sand.

Shopping | 2 av 5
Noen shopping kan du ikke snakke om på Koh Samet. I Na Dan og på de større strendene ligger det en rekke turistbutikker som selger t-skjorter, badeballer, nøkkelringer og lokale produkter som tørket frukt og nøtter. Nærmeste sted med mange butikker er Pattaya på fastlandet.

Mat og drikke | 3 av 5
Det ligger noen få enkle restauranter på vestsiden av øya, og flere på østkysten. På menyen står både thaimat og mer internasjonale retter.

Opplevelser | 2 av 5
På Koh Samet er det en rekke arrangører som tilbyr vannsport, seiling, dykking og snorkling. Flere ganger om dagen går det også båt til Ban Phe på fastlandet, hvor det er lett å ta seg til den store turistmetropolen Pattaya (ca. 1,5 time unna).

Barnevennlig | 2 av 5
Koh Samet er stille og rolig og kan passe for små barn. Reiseveien fra flyplassen er imidlertid lang, og det finnes andre reisemål som er mer barnevennlige enn dette.

Rayong Beach

Rayong Beach

Rayongkysten er et populært ferieparadis – også blant thailenderne selv. Her venter langstrakte strender, sjarmerende hotell og en herlig, lokal og avslappende atmosfære.

Strender | 4 av 5
Provinsen Rayong er berømt for sine lange, vakre og nesten øde strender med finkornet sand. Det er ikke trangt om plassen, og Rayong Beach strekker seg hele veien fra provinshovedstaden Rayong til Laem Mae Phim, og enda litt lenger.

Shopping | 2 av 5
Både i Ban Phe og i Rayong er det markeder hvor lokalbefolkningen selger frukt og fisk – tørket, syltet, fersk, søt, saltet … Disse markedene er det verdt å besøke for opplevelsens skyld, ikke for å handle mer enn en pose fersk, solmoden frukt.

Mat og drikke | 2 av 5
Området rundt Rayong og Ban Phe er fortsatt ganske uberørt av turismen. Derfor er ikke utvalget av fine restauranter og barer like stort som på de større turiststedene. Det som finnes har et lokalt preg, men stemningen er vennlig og sjarmerende, og maten som serveres på de små spisestedene langs stranden er både god og billig.

Opplevelser | 2 av 5
Rayong Beach er et veldig rolig reisemål, men noen hotell tilrettelegger aktiviteter og forskjellige arrangement. Ellers er det vannsport og golf som gjelder. Vil du oppleve mer kan du reise til Chantaburi – en by kjent for sitt edelstensmarked og sin vakre katedral.

Barnevennlig | 2 av 5
Strendene er romslige og barnevennlige, men restaurantene har ikke mange andre alternativer enn thaimat. Det kan også være vanskelig å finne barnemat og bleier til de minste.

Koh Tao

Koh Tao

Koh Tao er en sjarmerende liten øy som blant annet byr på snorkling og dykking i verdensklasse. Under overflaten venter fargerike koraller, kvikke fisker og et yrende liv.

Strender | 4 av 5
Det ligger flere vakre og nærmest urørte strender med fantastiske snorkle- og dykkemuligheter langs østkysten. Sanden er som regel myk og finkornet.

Shopping | 2 av 5
Det største (men noe begrensede) shoppingtilbudet finner du i Sairee og Mae Had.

Mat og drikke | 3 av 5
Det finnes mange restauranter å velge mellom på Koh Tao, og de fleste verdenshjørner er representert i utvalget.

Opplevelser | 3 av 5
Mange reiser til Koh Tao for den fantastiske dykkingen, men øyas dramatiske landskap med klipper og frodige jungel er verdt minst like mye oppmerksomhet som de fargerike korallene og det yrende livet under overflaten.

Barnevennlig | 2 av 5
Koh Tao kan passe for familier med små barn, men reiseveien fra flyplassen er ganske lang. Det er andre reisemål som er mer familievennlige enn dette.

Koh Phangan

Koh Phangan

På Koh Phangan får du en ferie i luksuriøse omgivelser, på en øy som inspirerer til oppdagelser.

Strender | 5 av 5
Strendene er som regel små og sjarmerende badeviker omgitt av klipper eller mangroveskog. Husk dykkemaske og snorkel!

Shopping | 2 av 5
Det er utallige små og store butikker som selger klær, klokker, cd-er og dvd-er – og ikke noe særlig mer enn det.

Mat og drikke | 3 av 5
På Koh Phangan er det stort sett bare thaimat på menyene, men det er også et lite utvalg internasjonale restauranter.

Opplevelser | 3 av 5
Koh Phangan ligger to mil nord for Koh Samui og er roligere enn sin storesøster lenger sør, til tross for at Had Rin lengst sør på øya er kjent for sine Full Moon Parties. Da kommer folk fra fjern og nær for å feste til solen står opp. Koh Phangan er ikke større enn at man rekker å oppleve hele øya i løpet av ferien. Føler du deg energisk kan du leie en mountainbike og dra til Koh Phangan National Park for å bade i fossefallet og nyte utsikten.

Barnevennlig | 2 av 5
Koh Pangan er nokså barnevennlig, men det er andre steder som passer bedre for familier.

Nord-Thailand

 

 • Strender | 1 av 5
 • Shopping | 2 av 5
 • Mat og drikke | 2 av 5
 • Opplevelser | 3 av 5
 • Barnevennlig | 3 av 5
Chiang Mai

Chiang Mai

Storslåtte fjellandskap, spennende villmarksaktiviteter og mange hundre år gamle templer. Velkommen til Chiang Mai!

Strender& | 1 av 5
Chiang Mai ligger ikke ved kysten, så her bades det kun i hotellbassenget.

Shopping | 5 av 5
Shoppingmulighetene er mildt sagt mange. Byen er et kjent håndverkssentrum for blant annet silke og sølvsmykker, og har et spennende nattmarked med nesten uforskammede lave priser.

Mat og drikke | 5 av 5
Her går du ikke sulten. Du kan velge og vrake blant restrauranter, food trucks og gatematboder. Prøv gjerne noen av de lokale spesialitetene som lokker – bare pek hvis tunga ikke spiller på lag når du prøver å uttale navnet på dem!

Opplevelser | 4 av 5
Chiang Mai har faktisk nesten like mange templer som Bangkok. I tillegg kan du spille golf, besøke akvarium, dra til de varme kildene, se fossefall, begi deg ut på fotturer – og mye, mye mer!

Barnevennlig | 2 av 5
Her er det utvilsomt masse spennende å se og oppleve, og det blir aldri kjedelig for de litt større barna. Familier med små barn trives antakeligvis bedre på mer barnevennlige hotell på mindre reisemål.

Chiang Rai

Chiang Rai

Chiang Rai er et perfekt reisemål for deg som liker eventyr. Utforsk jungelen, hopp om bord i en elvebåt eller dra på andre spennende utflukter.

Strender | 2 av 5
Chiang Rai ligger ikke ved kysten, så her bades det stort sett i hotellbassenget. Et lite stykke vestover ligger imidlertid elvestranden Hat Chiang Rai, hvor du kan bade og spise lunsj på en av de små uterestaurantene.

Shopping | 4 av 5
Utforsk nattbasaren og markedene, kanskje du finner noen fine suvenirer? Det finnes også et kjøpesenter om du foretrekker å være innendørs.

Mat og drikke | 3 av 5
Det er mer enn nok av spisesteder å velge mellom, uansett om du foretrekker thaimat eller internasjonale retter.

Opplevelser | 5 av 5
Chiang Rai ligger enda lenger nord enn Chiang Mai, og er innkjørselen til Det gylne triangel. Dette er en fredelig liten by med klar luft og spennende utfluktsmuligheter. Herfra er det kort vei til Doi Tung, Thailands helligste fjell, og til dronningmorens sommerpalass og botaniske hage. De eventyrlystne kan også reise til Laos med elvebåt på Mekongelven.

Barnevennlig | 2 av 5
Her er det utvilsomt masse spennende å se og oppleve, og det blir aldri kjedelig for de litt større barna. Familier med små barn trives antakeligvis bedre på mer barnevennlige hotell på mindre reisemål.