Se hotell (101)

Reiser til Costa del Sol

Det herlige klimaet og de fine sandstrendene langs Costa del Sol har lokket til seg frosne nordboere i nærmere 40 år, og området kan by på kultur, historie og interessante severdigheter.
Costa del Sol er en ca. 20 mil lang kyststripe i Andalucia på Spanias sørkyst. Ving tilbyr reiser til flere populære reisemål langs kysten, blant annet trendy Marbella og klassiske Torremolinos . Mange velger å bestille en golfreise til Costa del Sol på grunn av de mange banene i området, og om du vil kan du spille på en ny bane hver dag i ferien. Det behagelige klimaet gjør at du kan spille golf her hele året.
Når du bestiller en reise til Costa del Sol med Ving kan du selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Fine restauranter

Det andalusiske kjøkken er verdensberømt og regnes som et av de beste i Spania. Du kan velge og vrake blant tapasbarer og restauranter med enten lokal tilsnitt eller mat fra alle verdenshjørner.

Nydelige sandstrender

På Costa del Sol formelig kryr det av sandstrender, både lange og korte, med finkornet eller grovkornet sand. Flere av dem er langgrunne, og ofte er det utleie av solsenger og parasoller. Når man ser de gylne strendene er det ikke vanskelig å forstå hvorfor så mange nordmenn velger å komme tilbake til Costa del Sol år etter år.

Aktiviteter på Costa del Sol

På din reise til Costa del Sol kan du velge mellom en rekke aktiviteter, enten du er interessert i uteliv, matopplevelser, golf, strandliv eller kultur. Du kan besøke hvite landsbyer oppe i fjellene, imponerende katedraler og vakre mauriske slott. Om du bestiller leiebil kan du foreta utflukter på egen hånd og reise til steder som Gibraltar, Granada, Sevilla og Ronda. Dere som reiser med barn kan besøke tivoli, dyreparker og badeland langs kysten.
Finn ditt hotell
Strender

Strender på Costa del Sol

Det ligger fine sandstrender langs hele Costa del Sol. Malaga har en flere kilometer lang sandstrand, og lenger nord venter enda flere strender. Marbella lokker med en flere kilometer lang og langgrunn sandstrand. I Torremolinos er det to strender; den flere kilometer lange stranden Bajondillo og Carihuela-stranden. I Playa Pil Pil er det en ca. 400 meter lang strand med grovkornet sand. I det samme området ligger også den fine stranden Playa Torrequebrada. Fuengirola har en sju kilometer lang sandstrand som strekker seg fra Sohail Castle i vest til Torreblanca i øst. Langs kysten på begge sider av Nerja ligger det flere små og store strender. Noen av de største strendene, som Playa Burriana og Playa Playazo, ligger bare et steinkast fra sentrum. Det er utleie av solsenger og parasoller overalt.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Costa del Sol

Er du glad i god mat har du kommet på rett sted, for Costa del Sol bugner av restauranter med både internasjonalt og lokalt tilsnitt. Det andalusiske kjøkken er viden kjent, og regnes blant Spanias beste. I byer og mindre steder på Costa del Sol kan du velge og vrake mellom tapasbarer og restauranter med både lokal mat og retter fra alle verdenshjørner. Malaga med sitt enorme utvalg av restauranter er et sikkert kort for matelskere. Flere av restaurantene og tapasbarene finner du i gamlebyen. Marbella har kanskje de mest elegante restaurantene, og i yachthavnen Puerto Banus ligger restaurantene og kafeene på rekke og rad. Torremolinos har mange gode og internasjonale restauranter. I Benalmadena ligger yachthavnen Puerto Marina med sine mange sjømatrestauranter. Fuengirola og Nerja lokker med hyggelige restauranter og uteservering.

Utelivet på Costa del Sol

Costa del Sol er kjent for sitt travle uteliv, spesielt i sommermånedene. Malaga har et heftig kveldsliv med mange barer og klubber. Her er det noe for enhver smak, med sportsbarer, tapasbarer, salsaklubber og flamencoshow. Marbella lokker til seg rike og berømte mennesker fra hele verden, og kan skilte med glamorøse barer, strandklubber og nattklubber. Mange av dem ligger ved den eksklusive båthavnen Puerto Banus, rett utenfor byen. Sentrum av Toremolinos og Puerto Marina har livlige kvelder med mange barer. Utelivet i Fuengirola er også bra, med barer, puber og noen nattklubber.
Shopping

Shopping på Costa del Sol

Malaga har et stort og internasjonalt utvalg av forretninger. Byens gater er kanter med kjente kjeder og lokale butikker som selger håndverk og suvenirer. Marbella har mye av de aller meste. Er du ute etter å shoppe har du kommet på rett sted! Her finner du alt fra eklsklusive moteforretninger og kjøpesentre til møbelforretninger og antikvitetsbutikker. I sentrum av Torremolinos er det et godt utvalg av butikker som selger alt tenkelig. Funegirola har lekre designforretninger, populære merkevarebutikker og små og store supermarkeder. Benalmadena og Nerja har litt færre butikker; mange av dem selger design, håndverk, smykker og klær.
Sport og trening

Sport og trening på Costa del Sol

På Costa del Sol kan du more deg med ulike former for vannsport på strendene, og på større steder er det tilbud om blant annet tennis og padel. Costa del Sol er også et veldig populært golfreisemål, med fine golfbaner av ulik karakter.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Costa del Sol

På en reise til Costa del Sol kan du velge mellom mange aktiviteter. Her er alt du trenger for en fin ferie, enten du er interessert i uteliv, matopplevelser, sport, strandliv eller kultur. Vakre fjellandsbyer, katedraler og mauriske slott venter på å bli oppdaget. Hvis du leier din egen bil kan du dra på utflukter på egen hånd og oppsøke steder som Gibraltar, Granada, Sevilla og Ronda. Hvis du reiser med barn kan dere besøke tivolier og badeland langs kysten. Malaga, Marbella og Torremolinos er perfekte reisemål for deg som ønsker tilgang til mange aktiviteter. I Benalmadena, Fuengirola og Nerja er det også mye å finne på i og rundt sentrum.

Severdigheter på Costa del Sol

Langs kysten og i åsene innenfor kryr det av vakre, hvite landsbyer, katedraler og mauriske slott. Du kan dra på utflukt til steder som Gibraltar, Granada, Sevilla, Ronda og Malaga. Den mest eventyrlystne kan til og med ta båten over til Marokko. Å spasere rundt i smug og gater er en opplevelse i seg selv, spesielt i de gamle og historiske bydelene i Malaga og Marbella. I området langs Costa del Sol er det mange små og store severdigheter: De enestående grottene Cuevas de Nerja, den vakre Acueducto del Águila, kunstnerbyen Frigiliana og selvsagt de praktfulle mauriske byggverkene Granada og Alhambra.

Alcazaba Malaga

Alcazaba er en maurisk festning i Malaga. Her kan du lære om spansk historie og den spanske inkvisisjonen. Fra Alcazabas murer har du fantastisk utsikt over omgivelsene.

Granada og Alhambra

Granada er en vakker by ved foten av Sierra Nevada, hvor de fire elvene Beiro, Darro, Genil og Monachil flyter sammen. På en høyde over Granada ligger det store palass- og festningskomplekset Alhambra fra midten av 1300-tallet. Området er veldig godt bevart, og er en hjørnestein innen vestlig islamsk arkitektur.
Hvordan du tar deg rundt

Hvordan du kommer deg rundt på Costa del Sol

Det er enkelt å reise rundt, og det er mange valgmuligheter. Det er veldig gode bussforbindelser, og det er lett å ta taxi. Det går pendlertog mellom Fuengirola, Torremolinos og Malaga. Det er også enkelt å ta toget fra Malaga til Madrid, en reise på 2 timer og 45 minutter. Malaga har også t-bane.
Fakta

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.
Vær
 • januar
17°9°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
17°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
19°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
20°12°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
29°21°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
30°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
24°16°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
20°12°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
På Costa del Sol er det et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre og våte og milde vintre. Ving har flere reisemål langs kysten: Benalmadena, Fuengirola, Malaga, Marbella, Nerja og Torremolinos. Uansett hvilket reisemål du velger er klimaet omtrent det samme. Foretrekker du Sol, varme og badeliv passer høysesong perfekt, dvs. juli og august. Da er gjennomsnittstemperaturen ca. 30 grader midt på dagen. Hvis du foretrekker et klima som minner om den norske sommeren bør du reise hit vår og høst. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 23 grader i mai og 24 grader i oktober, og i havet er det ca. 17-20 grader. Vinteren er mild med en god del regn.

Mars og april

I mars og april er våren i full gang, med dagtemperaturer opp mot 20 grader. Om natten kan temperaturen gå ned mot 10 grader. I vannet er det fremdeles kjølig, rundt 15 grader, og regnskurer forekommer.

Mai og oktober

Hvis du vil ha et klima som minner om den norske sommeren er sent på våren og høsten et bra valg. I mai stiger temperaturen til ca. 23 grader, og i havet er det rundt 17 grader. Om høsten blir været med ustabilt med en del regnskurer. I oktober er det fremdeles sommervarme med rundt 22-24 grader i luften og knapt 20 i havet. Både vår og høst kan kvelder og morgener være litt kjølige, ned mot 15 grader.

Juni, juli, august og september

Fra juni til og med september er det er det varmt og deilig på reisemålene langs Costa del Sol, med minmal nedbør og mye sol. Høyeste gjennomsnittstemperatur ligger på rundt 30 grader i juli og august. Om natten faller temperaturen sjelden under 20 grader. Svale havbriser forekommer. I september begynner været å skifte, og til tross for temperaturer opp mot 28 grader øker risikoen for regnskurer. Havtemperaturen er på sitt høyeste i august, med 22 grader. I juni ligger den på rundt 18 grader og i september rundt 21 grader.

November, desember, januar og februar

Om vinteren er været mildt og friskt, med gjennomsnittstemperatur på 18-20 grader i november og nattemperatur på knapt 10 grader. Februar er den måneden det regner mest, men det er som regel flere soldager enn regndager i vintermånedene.

Reiser til Costa del Sol

Marbella
 • Shopping
 • Sport & aktiviteter
 • Strender
Marbella er en klassiker på den spanske solkysten. Et elegant reisemål som har klart å beholde sin opprinnelige sjarm.
Torremolinos
 • Strender
 • Underholdning
 • Barnevennlig
Torremolinos er et av de mer klassiske reisemålene på solkysten. Her nyter du deilig strandliv og har nærheten til flere utfluktsmål.
Fuengirola
Herlig sandstrand og et stort utvalg av restauranter og butikker. Fuengirola passer for deg som vil ha mer enn bare sol og bad.
Benalmadena
Benalmádena er perfekt for deg som er glad i strandliv, en hyggelig strandpromenade og et stort utvalg av restauranter med deilig mat.
Malaga by
 • Strender
 • Attraksjoner
 • Shopping
Golf, underholdning, strender, mat eller kultur? Malaga har noe for enhver smak. Reiser du med Ving kan du også bo skikkelig bra.
Nerja
Bestill en reise til Nerja, en sjarmerende andalusisk by ved Middelhavet, med Sierra Nevada i ryggen og mindre enn ti mil fra Malaga. Her er det både flere strender og et bra utvalg av restauranter.

Den spanske solkysten

Reiseforslag med rutefly i sommer

Torremolinos, Spania
Torremolinos, Spania
Hotel Los Jazmines
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. innsjekket bagasje
Fly og 7 hotellovernattinger
26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Marbella, Spania
Marbella, Spania
Monarque El Rodeo
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokost
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. frokost
Fly og 7 hotellovernattinger
26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Malaga by, Spania
Malaga by, Spania
Zenit Malaga
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 30 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. innsjekket bagasje
Fly og 7 hotellovernattinger
30 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fuengirola, Spania
Fuengirola, Spania
Las Palmeras Hotel
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 6 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokost
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. frokost
Fly og 7 hotellovernattinger
6 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Benalmadena, Spania
Benalmadena, Spania
Benalmadena Palace
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. innsjekket bagasje
Fly og 7 hotellovernattinger
26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Nerja, Spania
Nerja, Spania
Perla Marina
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokost
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. frokost
Fly og 7 hotellovernattinger
26 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Costa del Sol
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.