Eksperttips fra Kanariøyene
Inspirasjon

Vi har spurt ekspertene om

Kanariøyene

Ekspertenes beste tips fra Kanariøyene

Vi ønsker alle å finne de ukjente perlene i ferien. Den bortgjemte badeviken, eller kanskje det fineste utsiktsstedet. Kanariøyene er veldokumenterte, men det er fortsatt skjulte skatter her. Hvor? Vi har spurt ekspertene – våre ansatte.

Gran Canaria

Sarah Sundström

Sarah Sundström

Sarah har jobbet som Destination Manager på den mest klassiske av alle kanariøyene. Hun synes det beste med Gran Canaria er at man ikke trenger å tenke på været, siden det alltid er fint. Hun elsker også at kanarierne er så ”cariñosos”, altså varme, åpne og lette å prate med.

Den beste stranden

– Jeg er egentlig ikke noe strandmenneske, men jeg liker bystranden Las Canteras i Las Palmas. Den er lang og gyllen, og perfekt å slappe av på.

Favorittrestaurant

– Min favoritt er Rincon de Canario i Playa de Aguila. En liten restaurant rett ved vannkanten som bare serverer retter laget av lokale råvarer.

Utfluktstips

– Fataga-dalen, og spesielt på en skyfri dag når du kan se de store kontrastene mellom den grønne dalen, de nakne fjellene og den knallblå himmelen.

Fataga-dalen

Fataga-dalen på Gran Canaria.

Ikke gå glipp av

– Sanddynene i Maspalomas er et must på Gran Canaria. Men du bør også ta deg tid til en dagstur med bil oppe i fjellene. Det er utrolig hvordan naturen endrer seg underveis, og du kan stoppe i hvilken som helst liten, koselig by på veien. En av mine favoritter er Puerto de las Nieves.

Puerto de las Nieves

Den lille landsbyen Puerto de las Nieves er verdt å besøke.

Tenerife

Inga Måkestad

Inga Måkestad

Inga er tidligere Resort Manager på grønne, vakre Tenerife. Hun synes det beste er kontrastene. Høye fjell og dype daler, svarte strender og grønne skoger – alt toppet med Teides unike månelandskap. Og så er jo ikke været så dårlig heller…

Den beste stranden

– Jeg er spesielt glad i de naturlige lavastrendene, med sin fine, svarte sand. Disse strendene finnes rundt hele øya, men mine favoritter er Playa Benijo og Playa del Bollullo.

Begge ligger på nordkysten, og du må gå et lite stykke for å komme deg dit. Ta gjerne med litt mat og drikke og bli en stund. Det er herlig avslappende å bare sitte der og høre på bølgene som slår inn mot land.

Playa del Bollullo på Teneriffa

Tenerife har flere naturlige lavastrender, som Playa del Bollullo.

Favorittrestaurant

– Det kommer helt an på hvilken side av øya du befinner deg på, og hva du vil spise. I Playa de las Americas kan du få veldig god tapas på La Alacena. På San Diego i La Orotava er blåskjellene med sitron og koriander en sikker vinner. El Cine er et bra sted i Los Cristianos som serverer veldig god fisk og skalldyr til en fornuftig pris.

Utfluktstips

– Om man ser bort fra det åpenbare, Teide, så vil jeg anbefale Anaga. Det er et stort område med vakre turstier, skogområder som er som tatt ut av et eventyr og en kystlinje som er sinnsykt hardcore! Store kontrast fra turistområdene på sørsiden, så ta en tur opp hit om du vil rense tankene med frisk luft og vakre inntrykk.

Vackra bergsområdet Anaga på Teneriffa

Anaga har vakre turstier og skogområder som er som tatt ut av et eventyr.

Ikke gå glipp av

– Selv om du kommer hit for å sole deg og bade, bruk litt av tiden til å utforske denne herlige øya. Den er ikke så stor, men variasjonen er enorm – og du rekker masse på bare en dag. Lei en bil og spør de som jobber her om tips!

Fuerteventura

Aaro Palomäki

Aaro Palomäki

Aaro har vært Service Manager på Fuerteventura. Han har besøkt alle de store kanariøyene, men Fuerteventura er favoritten. Han liker at Fuerteventura, sammenlignet med flere av de andre øyene, har mange fantastiske landskap og områder som er nesten ubefolket.

Den beste stranden

– Jeg må jo nevne Las Dunas, Corralejos sanddyner, for det området er helt fantastisk. Mindre kjent er kanskje den lille øya Isla de Lobos, som ligger rett utenfor Corralejo. Lobos tillhører et naturreservat, og på øya er det flere fine, små strender med krystallklart vann. Det pleier ikke være så mange mennesker der, og bølgene er litt mindre, så her er det perfekte snorkleforhold. Du kommer deg dit med en glassbunnbåt fra Corralejos havn, og turen tar bare 15 minutter.

Las Dunas

Ikke gå glipp av de kjente sanddynene Las Dunas.

Ön Isla de Lobos

Isla de Lobos byr på perfekte snorkleforhold.

Favorittrestaurant

– Spania er jo kjent for sine tapasretter, og de må man teste på Fuerteventura også! Den beste tapasrestauranten jeg har spist på heter La Falua og ligger i byen La Lajita på sørsiden av øya.

Utfluktstips

– Vil du oppleve Fuerteventura er en leiebil perfekt. Nesten alle veier er asfalterte, og det er lite trafikk. Likevel sies det at det er flere geiter enn mennesker her, så man bør kjøre litt forsiktig! På midten av øya ligger det flere koselige småbyer, som de gamle hovedstedene La Oliva og Betancuria. Det er også noen utsiktsplasser der som byr på en fantastisk utsikt. I følge Unesco har Fuerteventura den største ørkenen i hele Europa, og her forstår man virkelig innholdet av ordet “ren” – ingen bygninger, bare natur.

Ikke gå glipp av

– Gjør noe som du ikke kan gjøre hjemme! Fuerteventura er for eksempel Kanariøyenes beste sted for surfing og har flere bra surfeskoler. Vil du ikke surfe så kan du ta en gåtur til en gammel vulkan, eller besøke en liten lokal gård og klappe et esel.

Vindsurfing på Fuerteventura

Fuerteventura er perfekt for windsurfing!