Her bør du gå i land på cruise
Inspirasjon

Opplev mer på cruise

Her bør du gå i land på cruise

Om bord på cruiseskipet har man alt man trenger, men når skipet legger til kai finnes det mange spennende og spektakulære opplevelser på land også. Her er seks cruisereisemål du bør få med deg når skipet tar en liten pause i havnen.
Skrevet av: Lén-Veronica Kongerud

Dubrovnik

Kroatia

Dubrovnik i Kroatia

Gamlebyen i Dubrovnik står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv, og er absolutt verdt et besøk. Hovedgaten Stradun er belagt med blankpolert marmor, og i de krokete smågatene som går på kryss og tvers overalt ellers kommer du raskt unna turistmengdens summende støy. I smågatene hører du bare deg selv og havets myke bølgebrus.

Med gamlebyens labyrint av smågater under deg kan du gå hele runden rundt byen oppe på den to kilometer lange bymuren. Det blir fort varmt her oppe, men utsikten er verdt hver eneste svetteperle. Etter runden føles det fantastisk å kjøle ned kroppen på stranden i Kroatias krystallklare, forfriskende vann.

Istanbul

Tyrkia

Istanbul i Tyrkia

I den eksotiske storbyen Istanbul kan du oppleve dansende dervisjer i hatter og hvite kostymer, bønnerop fra minareter, rykende varm kebab i nystekt brød og årtusengamle monumenter. Istanbul er stedet hvor øst møter vest, og hvor du kan befinne deg i Europa og Asia i løpet av en og samme dag – opptil flere ganger.

Få med deg Den blå moskeen, shoppinggaten Istiklal Caddesi, Hagia Sofia, Galatabroen og Basilikacisternen – det underjordiske vannreservoaret fra 532 e.Kr. Eller bare sitt på en gatekafe og sug til deg inntrykkene fra det yrende folkelivet, i denne særegne tyrkiske storbyen med omtrent 14 millioner innbyggere.

St. Martin / St. Maarten

Karibia

St. Martin / St. Maarten

I Karibia ligger todelte St. Martin / St. Maarten og bader i turkisblått hav. Nordsiden av øya er fransk, mens sydsiden er nederlandsk, og begge har sin sjarm. Her finner du små gågater, smakfulle restauranter og spennende folkeliv – og ikke minst en deilig karibisk atmosfære.

Fordi øya ikke er så stor egner den seg godt for kortere utflukter. Det finnes over 40 strender her, fra livlige områder med mange mennesker til de mer bortgjemte og fredelige stedene.

Jamaica

Karibia

Jamaica

Jamaica, man! Da Columbus gikk i land på det som i dag er kjent som den tredje største øya i Det karibiske hav i 1494, sa han at det var den vakreste øy man kunne ha for sine øyne. Ikke så rart, med tanke på øyas frodighet og kritthvite strender.

Fossefallet Dunn’s River Falls ligger i nærheten av Falmouth (hvor cruiseskipet legger til) og er verdt en utflukt. Her kan du både bade i fossen og klatre opp til toppen. Hvis du foretrekker å bli i byen kan du shoppe og prøve lokale spesialiteter på en av restaurantene, med avslappende reggaetoner i bakgrunnen.

Venezia

Italia

Venezia

De små gatene i Vivaldis by Venezia er forbeholdt fotgjengere, mens all annen trafikk – som blankpussede gondoler med operasyngende førere – skjer på vannet i kanalene. På land krysser du små broer, ser grønne slyngplanter klamre seg til vinduskarmer med skjeve skodder, vandrer blant kirker, kupler, museer og palass. Hvis du får tid kan du oppleve klassiske barokkonserter i flere av de gamle, majestetiske kirkebyggverkene.

De trange kvarterene i Venezia krysses av intet mindre enn 40 km med kanaler og over 400 broer. Blir det for mye gåing kan du ta traghettoen (vannbussen) langs den største kanalen, Canal Grande. Eller så er det alltid en mulighet for et glass perlende prosecco på en av de mange gatekafeene, eller kanskje på den berømte Markusplassen? Det er ingen myte at Venezia synker sakte ned i havet, så få med deg den unike byen hvis du kan – og vær forberedt på å ønske deg tilbake etterpå.

Cozumel

Mexico

Cozumel i Mexico

Øya Cozumel med sitt krystallklare vann er kjent som Mexicos dykke- og snorkleparadis. Fra havnen kan du dra ut på kortere utflukter med småbåter, og ved korallrevene kan du se både papegøyefisk og havskilpadder. Om du heller vil nyte en av de herlige strendene tar du bare med deg et håndkle (og snorkleutstyr om du vil) og finner en plass som er perfekt for deg.

Landkrabbene nyter også denne perlen av en øy og den avslappede atmosfæren som kjennetegner Cozumel. Her finner du små handlegater, et sjarmerende torg og verdens minste Hard Rock Cafe (i alle fall i følge dem selv), og du kan treffe på en og annen pelikan langs havnepromenaden. For de kulturinteresserte finnes det rester av mayabosettelser på øya, samt tempelruiner.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.