Ekspertenes tips

Marikas topp 10 i

London

Marikas 10 favoritter i London

London kan du reise til mange ganger. Selv reiser jeg dit flere ganger i året, og det finnes alltid noe nytt og interessant å oppleve. Mitt London er fylt av musikk, kunst, fotball, god mat og shopping. Velkommen!

Tekst & foto: Marika Winter

#1 Se fotball live

Ingenting slår å se en fotballkamp live i London. Jeg anbefaler at man kjøper billetter til Londons egne lag Chelsea eller Tottenham som spiller i Premier League, men kamper i lavere divisjoner byr også på herlig stemning. Disse billettene er lette å få tak i på fotballagenes hjemmesider.

#2 Gratis kultur

Mitt favorittmuseum i London er The Wallace Collection i bydelen City of Westminster. Der kan man beundre vakre malerier, dekorative kunstutstillinger og gamle våpen. Og enda bedre, det er gratis inngang.

#3 Drikk øl i en bank

London er kjent for sin pubkultur, og det finnes mange godbiter som skiller seg ut. The Old Bank of England byr på en unik opplevelse i det imponerende gamle banklokalet der puben ligger.

#4 Klassisk bokhandel

Elsker du lukten av bøker? Da bør du ta turen til Daunt Books, en liten lokal bokhandel som finnes på ulike steder i London. De spesialiserer seg først og fremst på reiselitteratur og er kjente for sitt kunnskapsrike personale.

#5 Jazz i Soho

Londons natteliv er fylt av kule steder som er verdt et besøk. Jeg foretrekker Soho, der man blant annet kan dra til Ronnie Scott's Jazz Club for å høre på herlig musikk.

#6 Middag i høyden

Om du vil nyte en god middag og samtidig oppleve London fra høyden, bør du bestille et bord på Duck & Waffle. Dette er Londons høyest beliggende restaurant - lokalisert i 40. etasje i Heron Tower.

#7 Afternoon Tea

Hva hadde et London-besøk vært uten Afternoon Tea? Et hyggelig sted å besøke er Victoria & Albert Museum, der man finner verdens første museums kafé.

#8 The Dickens Inn

Om det fantes en konkurranse i vakreste fasade, burde prisen gå til The Dickens Inn. En restaurert 1800-talls pub der man kan nyte en kald øl og en matbit ute på de blomstrende balkongene.

#9 Hvilende utsikt

Jeg elsker å finne steder med fin utsikt over byen! Sky Garden er et rekreasjonsområde fylt av grønne vekster i øverste etasje i en skyskraper, og utsikten er noe helt for seg selv.

#10 Handle sportsutstyr

London er shoppingens mekka, også når det gjelder sportsutstyr. Stikk innom Lilly Whites ved Piccadilly Circus. Her er det flere etasjer fylt med sportsutstyr til veldig gode priser, så her har du mange muligheter for å gjøre et kupp.

Marika Winter

Marikas reiser preges mer av aktiviteter enn late dager på stranden, selv om de også forekommer. Hun besøker gjerne storbyer i Europa der hun ser fotball, går på museer og nyter god mat og drikke sammen med mannen sin.