Inspirasjon

7 tips: Slik finner du det rette reservatet

Mange turister har besøkt det de trodde var et ekte reservat med dyrenes velferd som høyeste prioritet, for så senere å innse at de har blitt lurt. Her finner du tips til hvordan du lettere kan kjenne igjen et seriøst reservat.

Skrevet i samarbeid World Animal Protection
Publisert: 11. november 2022

Som dyreelsker kan det være gøy å besøke et reservat for ville dyr i ferien. Men dessverre kan hvilket som helst sted kalle seg et reservat, et redningssenter eller et "pleiehjem" for ville dyr, og mange såkalte reservater er langt fra dyrevennlige – de er kun interessert i å tjene penger på turister. Derfor har vi lagd en rask guide som kan hjelpe deg med å avgjøre om stedet du ønsker å besøke er et ekte reservat eller ikke.

Slik finner du et bra reservat:

• Reservatet fjerner ikke ville dyr fra naturen ved mindre de er skadd, i alvorlig fare eller trenger rehabilitering for å kunne leve videre i sitt naturlige habitat.

• De tillater ikke besøkende å ri på, røre eller ta selfies med ville dyr, og de lar heller ikke dyrene utføre triks og show.

• Reservatet informerer besøkende om dyrebeskyttelse og trusler mot dyr, samt fremmer empati og respekt for alle dyr.

• De forklarer hvorfor dyrene har blitt reddet og nå lever i reservatet, hvorfor behovene deres bare kan imøtekommes fullstendig i naturen og hva reservatet gjør for å la dyrene leve et så naturlig liv som mulig.

• Dersom stedet rehabiliterer ville dyr for å senere slippe de tilbake i naturen, skal de besøkende holdes på sikker avstand fra dyrene og de skal følge opp hvordan det går med dyrene etter at de har blitt sluppet fri.

• De tar ikke ut dyrene fra inngjerdingene sine eller habitatet i reservatet for å vise dem frem til besøkende.

• Reservatet lar dyrene kunne trekke seg tilbake til uforstyrrede og rolige områder på avtand fra de besøkende.

Her finner du dyrevennlige opplevelser

Les også: Sju tips for å finne en elefantvennlig opplevelse

Vil du lese flere lignende artikler?