Nissi Beach, Ayia Napa
Nissi Beach, Ayia Napa
Inspirasjon

Fotografens favoritter fra

Kypros

Fotografens favoritter fra Kypros

Vi ønsker alle å finne de ukjente perlene i ferien. Men hvor finner du de skjulte skattene? Vi har spurt de som virkelig burde vite svaret - nemlig fotografene våre. Her viser fotografen Matina Tsogas frem sine favoritter fra Kypros.

Mine HOTELLanbefalinger

Ocean Beach Club - Kypros

Jeg har nesten ikke annet enn superlativer for dette hotellet. Alt er fantastisk – beliggenhet, design og rom. For ikke å snakke om personalet! Bassengområdet er veldig rolig, til tross for at det er et familiehotell. Loungen ut mot havet og med sine herlige cabanas, er et utrolig fint område. Maten er fantastisk og hotellet har også et godt vegetartilbud. Jeg anbefaler å prøve pakora eller haloumiburgeren. Det er også et stort pluss at det finnes aktiviteter for alle, både store og små, på Sunwing Sandy Bay Beach, som ligger rett ved siden av O.B.C.

Deilig mat & drikke

Fantastisk utsikt

Det fine bassengområdet på OBC

Sunprime Protaras Beach, Kypros

Sunprime Protaras Beach

Dette Sunprime-hotellet ligger rett ved den herlige Protaras-stranden. Hotellet er relativt nytt, og rommene veldig fine. Dette hotellet er perfekt for dem som vil bo i nærheten av et sentrum, men restauranter og butikker, men fortsatt kunne koble av på hotellområdet. Terrassen som tilhører baren/loungen ved inngangspartiet har interiør og en utsikt som jeg virkelig elsker! Jeg har tilbrakt utallige timer her med å sortere gjennom bilder, og det er antagelig det fineste ”kontoret” jeg noen gang har hatt.

Sunprime Ayia Napa Suites

Dette er som en egen liten oase. Hotellet ligger ikke rett ved stranda, men fantastisk rolig og hagelignende omgivelser veier opp for dette. Mange av rommene har Swim Out-basseng, og den dagen jeg reiser uten barn, skal jeg definitivt bestille villaen med privat basseng.

Sunprime Ayia Napa Suites | Ving

Suite med privat basseng på Sunprime Ayia Napa Suites

Mimosa Beach Hotel, Kypros

Mimosa Beach Hotel

Dette familiedrevne hotellet ligger i rolige og hyggelige omgivelser i utkanten av Protaras. Hotellet har egen strand og dykkerskole. For eierne, herr og fru Leontiades, er kvalitet svært viktig, og hver uke kommer det en bonde som leverer både grønnsaker og egg til hotellet. En liten kuriosa: Jeg har aldri spist bedre frokostegg i mitt liv, og har muligens slått personlig rekord i antall spiste egg på en og samme gang.

Restaurant-tips

To perler du ikke må gå glipp av.

Tony’s Taverna, Ayia Napa

Tony’s Taverna har en koselig og frodig bakgård som du finner i hovedgaten i Ayia Napa. Tony selv går rundt som vert og snakker med alle gjestene sine. Maten er ypperlig, og de har mange hemmelige familieoppskrifter.

Tony

..og hans taverna

Vangelis Taverna, Protaras

Vangelis Taverna er en blanding av tradisjonell og moderne taverna, med veldig god mat. Tavernaen endrer lokasjon avhengig av sesong. På vinteren ligger restauranten i Paralimni, mens på sommeren finner du den i Protaras. Her får du den desidert beste tahini-dressingen!

Opplev mer av Kypros

Strender og utflukter, i og rundt Ayia Napa, Limassol, Protaras, Larnaca og i Trodosfjellene.

Cavo Greco/Cape Greco National Forest Park

Cavo Greco ligger mellom Ayia Napa og Protaras. Her er det utrolig vakkert, og mange kommer hit for å hoppe fra klippene ned i det krystallklare vannet. Soloppgangen her er magisk!

Larnaca

Jeg liker å kombinere sol og strand med litt byliv, og syns Larnaca har mye å tilby. Den gamle delen er veldig fin å rusle rundt i, syns jeg.

Den hyggelige gamle delen av Larnaca

Laneia

Laneia anses av mange for å være kronen av Trodos, og er en av Kypros’ mest pittoreske landsbyer. Byen kalles også for ”kunstnernes by”, da mange kunstnere bosetter seg nettopp her. Laneia er også kjent for å være en av ti byer som produserer Commandaria, en kypriotisk dessertvin.

Kakopetria

Kakopetria er også en av mange pittoreske landsbyer, og ligger på 667 meters høyde, mellom elvene Kargotis og Garillis. De to elvene flyter sammen i landsbyen. Vest for dalen, og mellom de to elvene, ligger gamle Kakopetria, med sine smale og sjarmerende gater.

Melinda Beach

Melinda Beach ligger i nærheten av Limassol, og er en skjult liten perle av en strand, som er litt vanskelig å finne. Men jeg lover: fisketavernaen som ligger der har den absolutt beste fiske-meze jeg noen gang har spist – i hele mitt liv!

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Jeg jobber på hovedkontoret i Stockholm, som fotograf, Art Director og bilderedigerer. Vi reiser på fotoreiser stort sett over alt, men de siste par årene har vi valgt å dele opp de større reisemålene mellom oss fotografene. Mine områder er nå Rhodos, Kreta og Kypros, så dit reiser jeg litt oftere enn andre steder. Det beste jeg vet med fotoreisene, foruten selve fotograferingen, er alle menneskene jeg møter. Partnere og personalet, men også gjestene våre. Det er alltid like hyggelig når de vil slå av en prat, i tillegg er det ofte veldig god hjelp å se hotellene fra våre kunders perspektiv.