Pass- og visumregler

For å unngå ubehagelige overraskelser bør du ha kjennskap til de regler som gjelder for pass og visum i det eller de landene du skal reise til.

Følgende informasjon gjelder for norske statsborgere. Om du har et tidligere, eller et delt statsborgerskap, kan det være andre regler som gjelder.

  • I de fleste tilfellene skal passet være gyldig i seks måneder etter hjemreisedato, og det skal ikke være fillete eller skadet.
  • Sørg for at det er minst én tom side i passet.
  • Enkelte land krever visum ved innreise, og det er den reisendes eget ansvar å sørge for at dette er i orden før avreise.
  • Enkelte land krever også at flyselskapet ska samle inn opplysninger om sine passasjerer via Secure Flight og APIS, les mer om det her.

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i visum/passreglene som ikke er tilgjengelige for oss.

NB! Mange land har midlertidig endret innreisebestemmelsene på grunn av covid-19. Les mer om hva som gjelder for landet du skal reise til i listen under, eller kontakt landets ambassade.

Hvilket land ønsker du å lese om pass- og visumregler til?

chatbtn
Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.