Pass- og visumregler

For å unngå ubehagelige overraskelser bør du ha kjennskap til de regler som gjelder for pass og visum i det eller de landene du skal reise til.

Følgende informasjon gjelder for norske statsborgere. Om du har et tidligere, eller et delt statsborgerskap, kan det være andre regler som gjelder.

  • I de fleste tilfellene skal passet være gyldig i seks måneder etter hjemreisedato, og det skal ikke være fillete eller skadet.
  • Sørg for at det er minst én tom side i passet.
  • Enkelte land krever visum ved innreise, og det er den reisendes eget ansvar å sørge for at dette er i orden før avreise.
  • Enkelte land krever også at flyselskapet ska samle inn opplysninger om sine passasjerer via Secure Flight og APIS, les mer om det her.

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i visum/passreglene som ikke er tilgjengelige for oss.

NB! Mange land har midlertidig endret innreisebestemmelsene på grunn av covid-19. Les mer om hva som gjelder for landet du skal reise til i listen under, eller kontakt landets ambassade.

Hvilket land ønsker du å lese om pass- og visumregler til?

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.