Hotell med det "lille" ekstra
Inspirasjon

På utkikk etter noe unikt?

Hotell med det "lille" ekstra

Storbyhotellene med det lille ekstra

Hotell med egen gondolstasjon? Hotellrestaurant med Michelin-stjerner? Lukushotell med akvarium du kan dykke i? Ikke noe problem!

1. Hotel de La Ville i Roma

Er du velbevandret i Den evige stad vet du hva som gjør adressen Via Sistina 69 så spesiell. Fra Hotel de La Ville tar det nemlig ikke mer enn ett minutt før du står på toppen av den berømte Spansketrappen. Beliggenhet av ypperste klasse! Hotel de La Ville er for øvrig også et førsteklasses hotell, som etter en lengre renovering med designer Olga Polizzi i spissen igjen regnes som et av byens «hot-spots». Tenk dristige farger, fløyel, marmor – her har ikke italienerne spart på kruttet!

2. Restaurant Epicure på Le Bristol i Paris

Le Bristol er et eksklusivt hotell på velkjente Rue du Faubourg Saint-Honoré i Paris. Her er det meste i toppklasse, og alt er smakfullt og gjennomført til den minste detalj. Selv hotellrestauranten Epicure er spektakulær, med hele tre stjerner i Michelin-guiden. Fylt trøffelmakaroni, glasert due og blå hummer er blant mesterkokken Eric Frechons retter på menyen, og folk reiser langveisfra for å oppleve dem. Glem for all del ikke å reservere bord god tid i forveien.

3. Bassenget på Marina Bay Sands i Singapore

Femstjerners-hotellet Marina Bay Sands i Singapore regnes som et arkitektonisk mesterverk, og på takterrassen i 57. etasje ligger et av verdens heftigste evighetsbasseng. Her er det solsenger, palmer, servering, god service og uslåelig utsikt over byen. Takterrassen er det perfekte stedet å senke skuldrene og lade batteriene før eller etter en dag i den varme og intense storbyen. Ekstra deilig er det at det eksklusive bassenget er forbeholdt hotellets gjester – her må du ha romnøkkel for å slippe inn.

Reis til Singapore med Ving

Takterrassen på Marina Bay Sands i Singapore er noe for seg selv.

4. Akvariet på Atlantis The Palm i Dubai

Atlantis The Palm ligger på den verdenskjente kunstige øya Palm Jumeirah (den palmeformede øya) og huser blant annet The Lost Chambers Aquarium. Ingenting gjøres halvveis i Dubai, og akvariet rommer mer enn 65 000 arter. Her kan du se haier, rokker, maneter og tusenvis av fargerike fisker. Hver dag kan du se haiene bli matet, og du kan til og med dykke og snorkle i flere av akvariumstankene (etter matingen, håper vi). En minneverdig opplevelse!

5. Gondolstasjonen på Luna Baglioni i Venezia

Har du egentlig vært i kanalbyen Venezia hvis du ikke har blitt rodd rundt i en av de klassiske gondolene av en syngende italiener i stripete genser? Femstjerners-hotellet Luna Baglioni er et tidligere aristokratisk venetiansk palass midt i hjertet av Venezia, kun et steinkast fra Markusplassen, og hotellet har en privat gondolstasjon rett ved inngangen. Gondolturen tar ca. en halvtime, og det er plass til seks personer om bord. Prisen er stiv, men det gjelder overalt i Venezia.

Reis til Doha med Ving

Marsa Malaz Kempinski The Pearl byr på en hotellopplevelse utenom det vanlige.

6. Marsa Malaz Kempinski The Pearl i Doha

Doha omtales gjerne som “Lille Dubai”, og følger selvfølgelig i storbyens fotspor med sin egen kunstige øy. På The Pearl ligger blant annet luksushotellet Marsa Malaz Kempinski. Her venter 24-timers butlerservice, og du kan velge blant syv hotellrestauranter med alt fra sosiale spisekonsept til fusion.

Nysgjerrig på Doha? Slik får du mest ut av besøket.

7. St. Cloud Rooftop på The Knickerbocker

New York slår aldri feil, og på hotellet The Knickerbocker bor du midt i smørøyet. Hotellet ligger bare tre små kvartaler fra Times Square, og fra takterrassebaren St. Cloud Rooftop i 17. etasje har du spektakulær utsikt over skyskrapere, blinkende neonlys og det yrende folkelivet i en av verdens heftigste storbyer. Fun fact: Treningsrommet er døgnåpent – det skulle kanskje bare mangle i byen som aldri sover?

Reis til Marrakech med Ving

La Sultana Marrakech er en luksuriøs riad i hjertet av Marrakech.

8. Riaden La Sultana Marrakech i Marrakech

En riad er et tradisjonelt marokkansk privathus, og i Marrakech er det nesten like populært å bo i en av disse som å bo på hotell. Typisk for de marrokanske riadene er få rom, et indre gårdsrom med et liten kulp eller basseng og gjerne en takterrasse. La Sultana Marrakech er imidlertid ikke helt typisk – det er nemlig en luksuriøs riad med både suiter og et lekkert spa. Etter en dag i myldrende og eventyrlige Marrakech er det lite som slår å komme tilbake til denne lekre oasen.

9. Seven Park Place på St. James's Hotel & Club i London

St. James's Hotel & Club i Mayfair i London er et elegant luksushotell som er kjent for sin høye standard og utmerkede service, og ikke nok med det – hotellrestauranten Seven Park Place har en stjerne i Michelin-guiden. De sesongbaserte menyene settes sammen av den britiske mesterkokken William Drabble, og hans motto for maten er "Best of British". På tallerkenen kan du forvente kortreiste råvarer og spennende smaksopplevelser.

Reis til London med Ving

Seven Park Place på St. James's Hotel har en stjerne i Michelin-guiden.

Les mer om storbyreiser