Se hotell (186)

Reiser til Mallorca

Mallorca er virkelig ferieøya som har alt: Herlige strender, spennende shoppingmuligheter, et livlig uteliv og hotell for enhver smak, som for eksempel Sunwing Family Resorts for barnefamiliene og Sunprime Hotels for dere som reiser uten barn.
Det går fint an å reise til Mallorca året rundt, men de fleste velger å feriere her i perioden april–oktober. Om du kommer hit i begynnelsen av sesongen kan du nyte synet av mandeltrærnes blomstring, den milde temperaturen og en golfsesong som starter allerede i februar–mars. Om du kommer til Mallorca litt senere venter et livlig uteliv, varme middelhavsbølger og innholdsrike utflukter rundt omkring på øya. Den gode temperaturen varer utover høsten, da livet er roligere, og mange sørger for å utforske de mer ukjente delene av øya, som for eksempel Tramuntana-fjellene på østsiden, eller noen av øyas fargerike markeder.

Mallorca for hele familien

Mallorca er det perfekte reisemål for hele familien. Her har Ving en rekke barnevennlige hotell, som for eksempel Sunwing Alcudia Beach på nordsiden av øya. Her kan du bestille den leiligheten som passer for deg, og det er mye å gjøre for både store og små. Om du bestiller en av våre smarte måltidspakker får du et enda enklere og mer behagelig opphold.

Mallorca for voksne

Om du skal reise uten barn, med kjæresten, din beste venn eller kanskje begge deler, skal du ta en kikk på Sunprime Waterfront i Playa de Palma eller vårt siste tilskudd Sunprime Pollensa Bay i Alcudia. Her bor du behagelig nær både strand og folkeliv i vakre omgivelser. Du kan slappe av ved bassenget, ta en matbit i hotellets restaurant eller nyte stillhet og velvære i hotellets spa.

Hotell for enhver smak

Bestiller du en reise til Mallorca kan vi garantere at du vil finne et hotell som passer for deg. Med over 160 hotell på 18 forskjellige reisemål kan vi tilby det meste og det beste. Vi har femstjerners klassikere som Nixe Palace i Cala Mayor og barnevennlig luksus på Zafiro Palace Alcudia. Her finner du også romantiske perler som Niu på østkysten og boutiquehotell som Palma Suites med utsikt mot katedralen i Palma by fra bassenget på takterrassen.
Om du foretrekker å bo i leilighet har vi mer enn 50 hotell å velge mellom. Om feriebudsjettet ikke er så stort har vi enkelere alternativ på både nord- og sørkysten. Kort sagt – med Ving finner du alltid et hotell som passer deg og ditt reiseselskap.

Mallorca hele året

Selv om de fleste velger å legge ferien til Mallorca i sommermånedene, er øya et fantastisk reisemål året rundt. I februar – mars kommer golfere og syklister hit for å innlede årets sesong, De virkelige kjennerene av øya synes Mallorca er på sitt aller beste om våren, da temperaturen er mild og alt er grønt, Tempoet er lavere om våren og høsten, for det er færre tilreisende og du kommer tettere på det lokale livet. Med Ving kan du bestille en reise til Mallorca når som helst på året, så hvorfor ikke prøve en lang ferie når vintermørket senker seg her hjemme?

Oppdag Mallorca!

Mallorca er en fantastisk øy å utforske på egen hånd. Øya rommer smale fjellveier i øst, søvnige landsbyer og klippeviker med bortgjemte badestrender. Over alt på øya finner du spennende markeder som selger alt fra håndverk til grønnsaker, og om du er interessert i vin skal du besøke noen av øyas vingårder og kjøpe med deg hjem en flaske eller to av øyas egen vin. Vil du utforske Mallorca på ordentlig anbefaler vi å leie bil, noe du kan gjøre samtidig som du bestiller reisen. Da vet du at bilen venter på deg, og at du får en god pris.

Mallorcas strender

Det ligger strender rundt hele øya. I nord strekker de kilometerlange strendene seg fra Puerto Pollensa, via Alcudia, hele veien bort til Can Picafort. På øst- og vestkysten venter klippeviker med badestrender og krystallklart vann. I sør ligger Playa de Palma, som starter nesten inne i øyas hovedstad.
Heldigvis er ikke Mallorca større enn at du kan reise fra den ene enden av øya til den andre på ca. en time, så du rekker å gjøre deg kjent med mange strender i løpet av en ferieuke eller to.

Smaken av Mallorca

Smak på delikatessene i en tapasbar i Palma by,og nyt det spanske kjøkken. Veien til en restaurant er aldri lang på Mallorca, og mange av dem legger sin ære i å lage mat med lokal tilknytning, som pintxos eller pa amb oli, eller alle delikatesser som fiskes i Middelhavet. Husk at de mest minneverdige måltidene ofte fås på steder som ser litt uanselige ut.
Finn ditt hotell
Strender

Strender på Mallorca

Mallorca har fantastiske strender og badeviker for alle. I nord ligger kilometerlange og barnevennlige strender som for eksempel Cala Mesquida, Puerto Pollensa, Can Picafort og familiefavoritten Alcudia. Øst- og vestkysten frister med badeviker med klipper og krystallklart vann, som de i Puerto de Sóller. I sør ligger populære og kjente strender som de i Santa Ponsa, Palma Nova/Magaluf og Playa de Palma, som begynner nesten inne i øyas hovedstad.

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere du kan besøke. Nedenfor finner du navnene på noen populære strender. Spør gjerne oss om flere tips.

Es Trenc

En syv kilometer lang og lite utbygd sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av det lille stedet Campos på sørkysten.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Passer utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkis vann. Vikene er lett tilgjengelige for badegjester som ankommer med bil, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Ligger i nærheten av den lille byen Arta.

Cala Tuent

En godt bevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Mallorca

Mallorkanerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. I tillegg til de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter. Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca tilpasser seg turistenes spisevaner holder de fleste restauranter på turiststedene åpent til tider vi nordboere er vant til. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tradisjonelle retter

Tapas
Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli
Dette er en regional variant av den internasjonalt kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av et brødstykke som gnis inn med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Du kan velge pålegg som ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas
En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Den står ofte oppført blant forrettene på menyen, med med litt brød som tilbehør regnes det som en lettere middag.

Frit mallorquí
En slags pytt i panne med blant annet lever og fennikel, noen ganger sterkt krydret.

Tumbet
Friterte grønnsaker med tomatsaus. Valg av grønnsaker bestemmes av hva det er tilgang på.

Caragols
Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col
En gryterett med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende når det er litt småkjølig ute.

Porcella
Grillet spegris, et ordentlig festmåltid.

Sobrasada
Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Mild, smaksrik og rød av krydder. Pølsen grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada
En spiralformet bolle som kommer i flere størrelser og med forskjellig fyll.

Drikke

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner i Spania produserer sin egn vin, også Mallorca, som har en egen beskyttet geografisk betegnelse: Binissalem. Øyas vinsentrum ligger nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker. Cava er en spansk musserende vin som konkurrerer i smak og pris med champagne. Sangria er en frisk og populær alkoholholdig drikk som gjerne forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.

Utelivet på Mallorca

Øyas travleste uteliv finner du i Palma by og i feriestedene utenfor, spesielt i Palma Nova/Magaluf, som hører til blant Middelhavets mest populære feriedestinasjoner, både for unge og gamle. I høysesongen, fra april til oktober, er dette først og fremst ungdommens tumleplass. Selv om Alcudia for det meste lokker til seg barnefamilier, er det også her et travelt uteliv med barer og noen nattklubber, spesielt langs den nordlige delen av stranden og i havneområdet.
Shopping

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du få tak i det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet skinnvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkanske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

Markeder på Mallorca

De fleste landsbyer og tettsteder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer som frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær og sko. Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markedene kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne
stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen begynner.

Bra kjøp på Mallorca

Sko
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt steder som selger sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol
Vin, brennevin og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, Majoricaperler, laget av fiskeskjell. Kjøp med deg perler hjem til en bra pris.

Skinn og lær
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Dra hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca kanskje er Middelhavets beste. Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan kjøpe med deg hjem.

Åpningstider

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle ukedager. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, også i siestaen.
Sport og trening

Sport og trening på Mallorca

Mallorca har mye å tilby deg som liker å trene og være aktiv ute i naturen.

Fotturer

Mallorca er en drøm for turgåere og det finnes mange turløyper og turområder i Alcudia, Cala Mesquida, Puerto de Sóller, Puerto de Pollensa, Cala Ratjada, Santa Ponsa, Can Picafort, Cala San Vicente og Valldemossa.

Dykking og snorkling

På Mallorca kan du dykke og snorkle på stort sett alle strender og badesteder. Det finnes også flere sertifiserte dykkesentre dersom du vil ta en dykkeferie.

På mange av strendene tilbys det ulike vannsportaktiviteter.

Sykling

Landskapet på Mallorca er perfekt for sykling, både på landeveien og på sykkelveier fundt byer og badesteder. Her er det fint å sykle enten du er nybegynner eller erfaren syklist, og mulighetene er mange for deg som vil kombinere ferie og trening.

Mange hotell har sykkelgarasje, og det finnes flere aktører som tilbyr sykkelutleie.

Golf

Det er flere fine golfbaner på øya, og de er lett tilgjengelige fra alle VIngs reisemål. Vil du bestille tid før du reiser, kan du enkelt gjøre det via vår samarbeidspartner Greenfee365. Les mer her.

Padel og tennis

I Palma by, Cala d'Or og Puerto de Sóller finnes det flere baneanlegg for padel og tennis.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Mallorca

På Mallorca slipper du å kjede deg! Her kan du være med på båtutflukter, spille minigolf, besøke badeland og drive med alle slags friluftsaktiviteter. Feriestedene i nærheten av Palma tilbyr en lang rekke aktiviteter for hele familien. Dette gjelder også Alcudia, som er et perfekt valg for deg som reiser med barn. Hvis du i tillegg velger å bo på Sunwing Alcudia Beach kan hele familien boltre seg med aktiviteter og Sunwings populære og profesjonelle familieshow.

Vinbodega

Spanias mest berømte viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Men også Mallorca produserer vin, og de har til og med sin egen beskyttet geografisk betegnelse: Binissalem. Øyas vinsentrum ligger nettopp i Binissalem, og her er det flere vinhus som har åpnet sine dører for besøkende. Det er ikke sikkert du får omvisning, men noen av vinhusene har butikker som tilbyr prøvesmaking.

Mange vinbutikker har en egen avdeling med "Vinos Baleares", hvor du finner de lokale vinene. På restaurantenes vinkart finner du ofte et avsnitt med "Vino Mallorquin" eller navnet "Ferrer", som er Mallorcas største og mest kjente vinhus.

Husets vin, vino de la casa, kan av og til være god, men om den serveres i karaffel, og du liker den, vet du ikke hvilken vin det er hvis du ønsker å kjøpe den på flaske siden. Derfor er det et godt råd å legge på et par euro ekstra slik at du vet hva du du drikker.

Rundt på Mallorca er det flere vinbodegaer som tilbyr omvisning, prøvesmaking og kanskje innkjøp av en flaske eller to.

Olivenolje

Mange mener at olivenolje fra Mallorca er Middelhavets beste. Øya har flere olivenoljeprodusenter, og noen av dem tar i mot besøkende, for eksempel Son Naava.
Mallorca har noe for alle. Det er enkelt å reise rundt på øya, slik at det er lett å utforske severdighetene. Hvis du vil se mer av omgivelsene anbefaler vi at du leier bil.

Palma by

Palma er hovedstaden på en øy som i tidligere tider var et eget kongedømme med røtter flere tusen år tilbake i tid. I dag er Palma dominert av flotte avenuer, en vakker katedral og forretninger med det aller nyeste. Har du ikke vært i Palma kan du ikke si å ha vært på Mallorca på ordentlig.

Mallorcas vestkyst

Mange regner vestkysten på Mallorca som det desidert vakreste området i hele det vestlige Middelhavet. Langs kysten går fjellkjeden Serra de Tramuntana, med vakker utsikt, høye fjell, ville kløfter, skogsområder, daler og duftende appelsin- og oliventrær. Her er det mange interessante byer og steder å besøke. Den beste måten å oppleve vestkysten på er med bil. Underveis passerer du flere små landsbyer og severdigheter, samt øyas høyeste punkt, Puig Major.

Formentorhalvøya

Lengst oppe i nord ligger Formentorhalvøya, et vakkert område med klipper og mye urørt natur. Her ligger Playa de Formentor, en vakker strand med vidstrakt utsikt over Pollensabukten. Her er det også mange små klippeviker med fin sand og grus. Det enkleste er å ta fergen fra Puerto de Pollensa, eller kjøre bil om du har egen transport.

Valldemossa

Byen Valldemossa er en av Mallorcas perler, der den ligger i en frodig dal midt i fjellkjeden Tramuntana. Stedet er utenomjordisk vakkert, med kalksteinshus bygget i tradisjonell, mallorkansk stil. For å bevare byens karakter er det strenge regler for bygging, blant annet hvor høye nye bygg skal være. I gamlebyen kan du spasere rundt ipå brosteinsgater, og i den nyere delen av byen kan du handle i små butikker som selger lokalt håndverk og suvenirer.

Toget fra Sóller til Palma by

En litt annerledes utflukt er å ta toget fra Palma by til Sóller på Mallorcas vestkyst. Toget går fra Plaza de España i sentrum av Palma. Jernbanestrekningen er veldig karakteristisk og vakker. Denne smalsporede jernbanen sto ferdig i 1912.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. I Palma by går det to t-banelinjer nord for byen, og strekker seg fra Plaça d'Espanya til UIB (Universitet) samt Plaça d'Espanya till Marratxí.

Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veiene på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er relativt billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca og Barcelona og Mallorca og Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Mallorca i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Mallorca hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Mallorca er et herlig reisemål året rundt, med typisk middelhavsklima. Det betyr varme, tørre somre og våte, men milde vintre. Foretrekker du varme, sol og bad bør du reise i høysesong – juli og august – med en perfekt temperatur på rundt 29 grader midt på dagen. Juli har flest soldager, og vanntemperaturen er på sitt høyeste i august, rundt 25 grader. Foretrekker du vær som tilsvarer en fin, norsk sommer bør du vurdere å reise på våren eller høsten. I mai ligger temperaturen på ca. 22 grader, og på rundt 27 grader i september. I september er det fortsatt varmt og deilig i vannet, ca. 24 grader. Oktober har flest regndager og byr på kraftige regnskyll, men det er fortsatt flere soldager enn regndager. Vinteren er kjøligere og passer bra for en aktiv ferie. Det kan hende det snør i fjellet.

Ving har flere fine reisemål på øyas nordside, hvor det meste dreier seg om soling og badeliv: Puerto Pollensa, Alcudia, Can Picafort, Cala Mesquida og Cala Ratjada. På øyas østside ligger Cala Bona, Cala Millor og Cala d'Or. På sørsiden ligger det enda flere reisemål, de fleste av dem i kort avstand fra Mallorcas hovedstad Palma: Playa de Palma, Cala Mayor, Illetas, Palma Nova/Magaluf og Santa Ponsa. Fortsetter du opp langs Tramuntanafjellene på øyas vestkyst treffer du på Vings øvrige reisemål på Mallorca: Port de Andratx, Valldemossa, Puerto de Sóller og Cala San Vicente.

Juni, juli, august og september

Fra juni til september er det svært varmt på Mallorca, med minimal nedbør og mye sol. Makstemperaturen pleier å ligge på rundt 29 grader i juli og august, men den kan stige til over 30 grader midt på dagen. På nettene er det sjelden kaldere enn 17 grader. Avkjølende havbriser forekommer. I september begynner være å skifte, og til tross for temperaturer opp mot 27 grader øker risikoen for regn. Vanntemperaturen er høyest i august, da er den ca. 25 grader. I juni er vanntemperaturen på ca. 21 grader, og i september ca. 24 grader.

Mars, april og mai, samt oktober og november

I mai kan temperaturen stige til 22 grader, mens vanntemperaturen ligger på ca. 17 grader. Høsten kalles noen ganger for vintervår, med forholdsvis ustabilt vær. Regnskurer forekommer, og særlig i oktober. Vanntemperaturen er på ca. 21 grader, men synker ned mot 18 grader i november. På både våren og høsten kan kvelder og morgener være kjølige, med temperaturer på rundt 10 grader.

Desember, januar og februar

På vinteren er været avkjølende og friskt, med høyeste temperatur på rundt 15 grader, og den laveste nattemperaturen på rundt 6 grader. Vinterværet anses som mer stabilt enn været på våren og høsten. Regn forekommer i desember, men sjelden så kraftig som i oktober. Det kan snø i fjellet.

Reiseforslag til Mallorca

Sunwing Alcudia Beach
sunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Alcudia Beach
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet Family, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 15 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
15 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Sunprime Pollensa Bay
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Pollensa Bay
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 1-roms Classic Room, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 27 sep 2022 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
27 sep 2022 fra Trondheim
Sunprime Waterfront
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Waterfront
Playa de Palma, Mallorca, Spania
 • Fly + del i Classic Room dobbeltrom, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 30 sep 2022 fra Bergen
Fly + hotell, 1 uke
30 sep 2022 fra Bergen
Zafiro Cala Mesquida & Spa
familygarden
 • Barnevennlig
Zafiro Cala Mesquida & Spa
Cala Mesquida, Mallorca, Spania
 • Fly + del i Dublettrom, balkong
 • 1 uke
 • Avreise 2 sep 2022 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
2 sep 2022 fra Stavanger
VIVA Sunrise
familygarden
 • Barnevennlig
VIVA Sunrise
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet, mulig med 3 ekstrasenger
 • 1 uke
 • Avreise 27 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
27 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Seaclub Mediterranean Resort
familygarden
 • Barnevennlig
Seaclub Mediterranean Resort
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 16 sep 2022 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
16 sep 2022 fra Stavanger
Ponent Mar
nordiskefavoritter
Ponent Mar
Palma Nova/Magaluf, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 1-romsleilighet med balkong
 • 1 uke
 • Avreise 8 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
8 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Hipotels Cala Bona Club (Ex Sunwing Cala Bona)
Hipotels Cala Bona Club (Ex Sunwing Cala Bona)
Cala Bona, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet med balkong
 • 1 uke
 • Avreise 6 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
6 sep 2022 fra Oslo, Gardermoen
Lagoon Center Apartments
familycomfort
 • Barnevennlig
Lagoon Center Apartments
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet med balkong
 • 1 uke
 • Avreise 23 sep 2022 fra Bergen
Fly + hotell, 1 uke
23 sep 2022 fra Bergen

Reiseforslag med rutefly

Om du velger en pakkereise med rutefly kan du selv velge vilken dag du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Her viser vi deg priseksempler for 4 eller 10 dager.

Reiser til Mallorca

concept-logo
concept-logo
  Alcudia
  • Barnevennlig
  • Strender
  • Underholdning
  Alcudia er det perfekte valget for deg som vil feriere på et sted med koselig båthavn, langgrunne strender og turkisblått hav. Her ligger populære Sunwing Alcudia Beach og Sunprime Pollensa Bay.
  Cala Bona
  • Barnevennlig
  • Underholdning
  • Sport & aktiviteter
  Cala Bona passer perfekt for en avslappende ferie med den fine strandpromenaden og havnen med sine koselige kafeer.
  Cala d'Or
  • Barnevennlig
  • Strender
  • Shopping
  Cala d'Or er et sjarmerende og fint reisemål hvor flere av strendene ligger i fine badeviker mellom høye klipper. Atmosfæren er behagelig, og det finnes et godt utvalg av restauranter.
  Cala Mayor
  I Cala Mayor bor du nær Palma by, men med den fine hvite sandstranden rett utenfor døren. Reisemålet er en klassisker og er evigpopulær blant både turister og spanjolene selv.
  Cala Mesquida
  • Barnevennlig
  • Strender
  • Underholdning
  Når du reiser til Cala Mesquida kan du velge blant flere gode hotell der du kan nyte stillheten og den friske havbrisen. Her bor du i naturskjønne omgivelser ved en av Mallorcas beste strender.
  Cala Millor
  • Attraksjoner
  • Strender
  • Barnevennlig
  Det klassiske reisemålet Cala Millor har en herlig strand og livlig uteliv. Her finnes også noen av Mallorcas beste golfbaner innen rekkevidde, for den som vil spille golf i ferien.
  Cala Ratjada
  • Strender
  I Cala Ratjada på Mallorcas nordside finner du av herlige badeviker, en livlig fiskehavn og hyggelig uteliv. Mange lokale har sommerhus ved de fine badevikene.
  Ca'n Picafort
  • Barnevennlig
  • Strender
  Ca'n Picafort er et hyggelig reisemål for alle aldersgrupper, med langgrunne strender og komfortable hotell, bare en mil fra Alcudia.
  Cala San Vicente
  Cala San Vicente nord på Mallorca er et av øyas minste og roligste badesteder. Et perfekt reisemål for deg som bare vil senke skuldrene i rolige omgivelser.
   Palma
   • Barnevennlig
   • Strender
   • Underholdning
   Palma er en storby i et lite format. Her finner du alt du kan drømme om av restauranter, butikker, fornøyelser og severdigheter. Palma passer også perfekt for en helgetur.
   Palma Nova/Magaluf
   • Strender
   • Sport & aktiviteter
   • Attraksjoner
   Palma Nova og Magaluf har mer eller mindre vokst sammen. Mange unge lokkes til området takket være det livlige utelivet, men det er også kjent for sine golfbaner og deilige strender.
   concept-logo
    Playa de Palma
    • Strender
    • Sport & aktiviteter
    • Attraksjoner
    Playa de Palma er perfekt for en deilig ferie rett ved en lang, fin sandstrand, og med kort vei til shopping, kultur og underholdning i Palma by. Reiser du uten barn, anbefaler vi Sunprime Waterfront.
     Puerto de Sóller
     • Barnevennlig
     • Attraksjoner
     • Shopping
     Puerto de Soller er en kystidyll med vakker havn og lang historie. Her er det stille og rolig, og det ligger en fin liten strand like i nærheten. Dette er Mallorca fra feinschmeckere.
      Puerto de Pollensa
      • Strender
      • Barnevennlig
      Mange av gjestene våre reiser tilbake til Puerto Pollensa gang på gang. Har du allerede vært her vet du hvorfor. Her er det rolig, vakkert og sjarmerende, og atmosfæren er avslappende.
      Santa Ponsa
      • Strender
      • Shopping
      • Underholdning
      Besøkende fra hele Europa reiser til Santa Ponsa. Det er et moderne og internasjonalt feriested med herlig sandstrand, og passer perfekt hvis du vil bo i nærheten av Palma.
      Illetas
      Frister det med en avslappende ferie i nærheten av Palma? Da bør du velge Illetas. Her bor du fint i rolige omgivelser med Palmas shopping og pulserende storbyliv bare en kort taxitur unna.
       Port d` Andratx
       Den lille, eksklusive havnebyen Port d'Andratx ligger i en vakker vik omgitt av høye fjell. Dette er et perfekt reisemål for en romantisk parferie, og for alle som vil slappe av i rolige omgivelser.
       Valldemossa
       Når du reiser til Valldemossa høyt oppe i Tramuntanafjellene får du oppleve en av Mallorcas aller vakreste småbyer.

       Inspirasjon til ferie på Mallorca – våre beste Mallorca-tips

       Bestill leiebil med rabatt nå!

       250,– i rabatt på leiebil hos AVIS

       Akkurat nå får du 250,– i rabatt når du bestiller leiebilen din hjemmefra
       Bestill leiebilen din raskt og enkelt før ferien. Sikre deg både ferie og leiebil på én og samme bestilling, eller legg til leiebil senere via Min side.

       Rabatten gjelder inntil videre på alle våre destinasjoner der vi samarbeider med AVIS, og når du reiser på en charterferie.

       **Akkurat nå får du 250,– i rabatt når du bestiller leiebilen din hjemmefra** Bestill leiebilen din raskt og enkelt før ferien. Sikre deg både ferie og leiebil på én og samme bestilling, eller legg til leiebil senere via Min side. _Rabatten gjelder inntil videre på alle våre destinasjoner der vi samarbeider med AVIS, og når du reiser på en charterferie._
       Cala d’Or på Mallorca | Ving

       Hvilket reisemål passer for deg?

       Med mer enn 15 reisemål å velge mellom har Mallorca noe for enhver smak, men det er kanskje ikke like lett å velge rett sted? Ikke vær bekymret – vi hjelper deg mer enn gjerne!

       Med mer enn 15 reisemål å velge mellom har Mallorca noe for enhver smak, men det er kanskje ikke like lett å velge rett sted? Ikke vær bekymret – vi hjelper deg mer enn gjerne!
       Ciutadella, utflukt til Menorca

       Fotografens personlige favoritter fra Mallorca

       Her finner du vår fotograf Agneta sine beste tips til hotell, opplevelser og restauranter på Mallorca.

       Her finner du vår fotograf Agneta sine beste tips til hotell, opplevelser og restauranter på Mallorca.

       Hotelltips! Våre beste hotell på Mallorca

       Familiehotell - reiser til Mallorca med Ving

       Familiehotell på Mallorca

       Mallorca byr på herlige strender, et stort aktivitetstilbud og ikke minst – Sunwing Family Resorts. Favoritten Sunwing Alcudia Beach stod ferdig nyrenovert sommeren 2019, og kan lokke med flott beliggenhet ved stranden.

       Mallorca byr på herlige strender, et stort aktivitetstilbud og ikke minst – [Sunwing Family Resorts](/hotell/sunwing). Favoritten [Sunwing Alcudia Beach](/spania/mallorca/alcudia/sunwing-alcudia-beach) stod ferdig nyrenovert sommeren 2019, og kan lokke med flott beliggenhet ved stranden.
       Hotell for voksne - reis til Mallorca med Ving

       Hotell for voksne på Mallorca

       Sunprime Hotels har 16 års-aldersgrense og passer perfekt for deg som reiser uten barn. På Mallorca finner du Sunprime Waterfront og nyheten Sunprime Pollensa Bay som åpner sommeren 2022.

       [Sunprime Hotels](/hotell/sunprime) har 16 års-aldersgrense og passer perfekt for deg som reiser uten barn. På Mallorca finner du [Sunprime Waterfront](/spania/mallorca/playa-de-palma/sunprime-waterfront) og nyheten [Sunprime Pollensa Bay](/spania/mallorca/alcudia/sunprime-pollensa-bay) som åpner sommeren 2022.
       Finn reise til Mallorca
       Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
       Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
       Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
       Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.