Kjærester i Paris
Inspirasjon

Romantiske reisetips

La kjærligheten blomstre

Romantiske reisetips

Kjenner du noen som fortjener å skjemmes bort litt ekstra? Dette er noen av våre favorittopplevelser i romantikkens tegn.

♥ Elvecruise på Moldau

Gjennom Prahas sjarmerende middelalderbebyggelse renner Moldau, Tsjekkias lengste elv. Hopp om bord på en elvebåt og opplev den romantiske byen fra vannet. Det sies at hvis man kysser under Sukkenes bro i Venezia vil man være sammen for alltid – kanskje det gjelder for Karlsbroen også?

Reis til Praha med Ving

La kjærligheten blomstre på elvebåtcruise i sjarmerende Praha.

♥ Bad i Den blå lagune på Island

Island er eksotisk og vakkert – øya er dekket av vill natur med vulkanske klipper, sorte strender og turkise, varme kilder. Like utenfor Reykjavik ligger Den blå lagune, velbesøkt blant annet av turister og absolutt verdt et besøk. Lagunen ligger i et vulkankrater, og det dampende varme vannet er fullt av mineraler som gjør slitne kjærestekropper godt. Vannet holder en temperatur på 37-40 varmegrader året rundt. Etter noen avslappende timer her kan dere dra inn til Reykjavik og spise på en av de mange trendy restaurantene – 101 Reykjavik Street Food og Matarkjallarinn er blant de mest populære alternativene.

Reis til Island med Ving

Nyt et godtgjørende bad i en av Islands unike laguner. Foto: Frank Denney | Unsplash

♥ Bo på luksushotell i Lisboa

Du er kanskje ikke alltid like opptatt av hotellstandarden når du skal på storbytur, for du har jo ikke tenkt til å tilbringe mesteparten av tiden på rommet uansett, men fyttikatta så deilig det er å komme tilbake til et ordentlig flott hotellrom. Utmattelsen etter timer med shopping og sightseeing er som forduftet, og det er nesten så du får romantikken med på kjøpet. Skjem dere skikkelig bort med et utsøkt rom på Lisboas berømte Avenida Palace fra 1882. Ta en rolig morgen, bestill frokost på sengen og slapp helt av før dere rusler ut i Lisboas vakre gater.

Vil du ha flere hotelltips? Dette er våre mest romantiske hotell.

♥ Piknik i New York

Midt i betongjungelen på Manhattan ligger en av verdens største og fineste parker – Central Park. Den strekker seg fra 59ende til 110ende gate, og der inne finnes alt fra små slott til store laguner, og det finnes selvfølgelig flust av grønne flekker som passer perfekt for en romantisk piknik. Stikk innom et supermarked eller et av Manhattans utallige take away-steder og ta med dere noe godt før dere går til for eksempel Great Lawn eller Belvedere Castle.

Tips! Central Park er nokså diger (fire kilometer lang), så hvis dere vil se mest mulig er sykler et godt alternativ til å gå – sistnevnte tar rett og slett for lang tid. Det finnes flere sykkelutleiere rundt parken, bl.a. på 56 og 58 gate.

Reis til New York med Ving

Ingenting er som en hyggelig piknik i uslåelig vakre Central Park.

♥ Klassisk konsert i Venezia

Ikoniske Venezia hører naturligvis hjemme på en romantisk tipsliste som dette, men så er det virkelig et fantastisk vakkert og romantisk sted. Byens grønne kanaler trafikkeres av de klassiske svarte gondolene med syngende førere i stripete gensere. Men dropp gondolturen om ikke du har veldig, veldig lyst – det er dyrt og ganske kortvarig. Gå heller på en Vivaldi- eller en barokk-konsert i en av byens gamle, vakre kirker. Musikerne er som regel svært dyktige, og det koster ikke all verden.

♥ Utradisjonell matopplevelse på Djemaa El-Fna

Ta med deg din utkårede til den eventyrlige markedsplassen i Marrakech. Her finnes det hundrevis av små matboder hvor kjøtt, grønnsaker og brød stekes over åpen ild. Slå dere ned på en av de enkle benkene, pek på det dere synes ser godt ut, og nyt et minneverdig måltid sammen under Marokkos stjernehimmel.

Reis til Marrakech med Ving

Eventyrlige Marrakech er noe helt for seg selv.

♥ Bottomless brunch i London

Sov lenge i en deilig hotellseng før dere nyter en champagnebrunsj sammen. Mange hotell og spisesteder tilbyr "Bottomless brunch", det vil si deilige brunsjer med ubegrenset mengde champagne eller noe annet sprudlende til. Om du ikke har mulighet til å reise til London kan du lage din egen variant hjemme – overrask din kjære med yndlingsfrokosten på sengen, og ta med to glass med bobler. Enkel luksus, enkel glede!

♥ Gå på skøyter på Amsterdams kanaler

Det skjer ikke så ofte, men når det blir kaldt nok fryser enkelte kanaler i Amsterdam – og du kan stå på skøyter langs elvebredden. De gangene isen tillater det arrangeres det forskjellige aktiviteter på kanalene, som konkurranser og arrangementer. Å bevege seg ut på isen er unik opplevelse som ikke er alle forunt, og det ganske romantisk, spør du oss! Du trenger ikke skøyter engang, bare finn frem vinterklærne og skli hånd i hånd gjennom byen.

Reis til Amsterdam med Ving

I ny og ne legger det seg is på kanalene i Amsterdam. Foto: Robbert Esser | Unsplash

♥ Gå hånd i hånd – hvor som helst

Husk at du kan gi den du er glad i litt ekstra oppmerksomhet når som helst, og hvor som helst. Hold hverandres hender, server en enkel frokost på sengen – sett pris på hverandre! Hvis du er en av dem som tenker at du burde vise hvor glad du er i en spesiell person litt oftere, så er dagen i dag en perfekt anledning. Hurra for kjærligheten! ♥

Reis på parferie med Ving

Husk at du kan gi den du er glad i litt ekstra oppmerksomhet når som helst og hvor som helst.