Fire fine ferieaktiviteter

PÅ MALLORCA OG GRAN CANARIA

Enten du er fan av allsidige Mallorca eller retro Gran Canaria, kan du forvente en ferie som inneholder alt vi forbinder med det klassiske Spania: kilometerlange sandstrender, azurblått hav og idylliske småbyer. I tillegg byr øyperlene på trening og aktiviteter for store og små, nybegynnere som erfarne. Finn en ny favorittaktivitet i listen under, og tren så mye (eller lite) du vil på Spania-ferien.

Snarveier: YogaHoteller med SATSSyklingPadel

1. Finn ro og balanse med YOGA

Kjenn på hvilepulsen på et av våre konsepthotell i sommer.

Ingrid Osa, Brand Manager i Ving Norge, elsker å ta seg yogaøkt i ferien.

Yoga – med balansen i fokus

Er det ikke deilig med trening som er styrkende og avslappende på samme tid? Yoga er en populær treningsform verden over, og vi forstå godt hvorfor. Yoga øker blant annet balansen og evnen til å fokusere, og minsker faktorer som stress, depresjon og uro. Når du i tillegg kan ta med deg treningen til nye breddegrader, gjør det ekstra godt for både kropp og sjel.

Ingrid Osa, Markedssjef i Ving Norge, har vært på Gran Canaria både sommer og vinter. Hun anbefaler å delta på en eller flere av hotellenes ukentlige yogatimer, spesielt hvis du vil ha hjelp til å senke skuldrene i ferien.

– Du trenger ikke ha noe som helst erfaring med yoga for å være med på timene, det passer for alle nivåer. Og du føler deg lettere til sinns allerede etter noen minutter på matta, forteller hun.

Hvis du er en erfaren yogi derimot, kan du fint praktisere på egen hånd. Ingrid har i så fall et godt tips til hvor du bør hilse solen velkommen på Gran Canaria.

– Sanddynene på Maspalomas! Stå opp tidlig og få med deg den Instagram-vennlige soloppgangen – det gjør hele yogaøkten ekstra spesiell, avslutter hun.

2. SATS-timer på hotellet

Sats trening

Få smilepuls på SATS

Enten du har medlemskap hos SATS eller ei, kan du delta på gruppetimer hos Ving. Og det er gratis for alle. Med over 20 ukentlige SATS-timer på hvert konsepthotell, har du mange anledninger til å hive deg med på en rask økt. Men så var det dette med treningsmotivasjon, da. I ferien.

Siv Randi Vinsrygg, Kreativ webmaster i Ving Norge, mener at ferien er til for å ta det med ro. Samtidig savner hun å bevege seg mer i hverdagen, og valgte derfor å teste ut gruppetimer da hun besøkte Mallorca i påsken.

– Er det én ting jeg har lært etter at jeg fikk barn, er det at tiden ofte ikke strekker til. Når du er på ferie derimot, har du mer tid til å gjøre det du vil (selv om du kanskje helst vil slappe av).

Føler du deg ikke helt overbevist om trening i ferien er tingen for deg? Heldigvis finnes det en rekke fordeler med gruppetrening, som lavere stressnivå, økt blodsirkulasjon og mestringsfølelse.

– Også trener du sammen med andre, en instruktør legger opp timen for deg og det tar maks én time. Ta SATS i ferien og test ut en ny gruppetime – jeg lover at det blir gøy, avslutter Siv Randi.

Visste du at…

du kan velge mellom gruppetimer som blant annet Core, Bootylicious og Crosstraining?

Tre SATS-timer du kan teste i ferien:
😅 Core: Effektiv tyrketrening for mage og rygg
💪🏼 Tabata: 20/10-intervaller med egen kroppsvekt
🏋🏼 Crosstraining: Sirkeltrening med styrke og kondisjon

Siv Randi testet ut SATS-timer på Mallorca i våres.

3. Sykling – opplev mer av Gran Canaria

Sykling på Gran Canaria eller Mallorca er en opplevelse for både kropp og sinn.

– SYKLING ER EN OPPLEVELSE i seg selv, og du får et større inntrykk av reisemålet, mener Rasmus Panduro i Ving Danmark.

Sykling – opplev Gran Canaria på to hjul

Det er mange fordeler med å sykle i ferien. Du kan reise over større avstander, se mer av landskapet og få vind i håret i nedoverbakkene. Utfordre leggene dine med fjellsykling, eller begi deg ut på sykkelstier i variert terreng. Det finnes løyper for alle, både nybegynnere og elitesyklister.

Rasmus Panduro, leder for webavdelingen i danske Ving (Spies), har syklet i det vakre landskapet på Gran Canaria. Han anbefaler Arguineguín som et godt utgangspunkt for en vellykket sykkelferie, enten du reiser med eller ute barn.

– Sykling er en opplevelse i seg selv, og du får et større inntrykk av reisemålet. Leier du i tillegg elsykler kan du komme langt på en dagstur. Hos Free Motion i Arguineguín kan du enkelt forhåndsbestille sykler, forteller han.

Det er mange fine utsiktspunkter langs veiene, men Rasmus har en soleklar favoritt.

– Den billedskjønne fjellandsbyen Soria er verdt et besøk. Der serverer de en aldeles nydelig mango- og appelsinjuice, som smaker ekstra godt etter å ha tråkket i noen timer. Bakken opp er bratt, men heldigvis hjelper elmotoren deg til toppen.

Opplev Gran Canaria på elsykkel

4. Padel

Padel er en morsom og sosial aktivitet, og det passer for alle nivåer.

4. Padel – sosial trening på sitt beste

Du har sikkert hørt om Padel, den nye treningsformen «alle» snakker om. Kanskje har du allerede blitt en habil spiller, eller i hvert fall tenkt at du skal få testet det med en venn? Uansett kan vi varmt anbefale Padel for alle, enten du vil til Mallorca eller Gran Canaria! Det som gjør økta ekstra morsom er jo at man spiller på lag. Og hvis du har spilt tennis eller squash før, vil du raskt kjenne deg igjen. I motsetning til tennis er racketen i Padel lettere. Du trenger ikke være veldig sterk eller teknisk erfaren for å spille, så her er det bare å slå seg løs!

Visste du at…

Padel er en av de raskest voksende sportene i verden?

Padel gir mange positive helseeffekter, som blant annet:
Øker: balanse, koordinasjon, kondisjon, kognitiv beslutningsevne, konsentrasjon, psykisk velbehag
Minsker: høyt blodtrykk, stress

På de fleste spanske reisemål finnes det padelbaner på eller like ved hotellene våre.