Hvit sandstrand med palmer og en klarblå himmel
Inspirasjon

Europas drømmestrender

Europeiske strender du ikke bør gå glipp av

Du trenger ikke alltid å reise så langt for å nyte kilometerlange, gylne og finkornede strender ved turkist hav. På denne listen finner du våre strandfavoritter, og strender gjestene våre har likt ekstra godt. Kanskje du finner din egen favoritt også?
Playa de Alcudia på Mallorca

Playa de Alcudia på Mallorca

Playa de Alcudia er ca. 14 kilometer lang, med hvit, finkornet strand og krystallklart vann. Den flotte og langgrunne stranden er nok en av årsakene til at så mange reiser til Alcudia – og særlig barnefamilier. Her kan både store og små bade, kose seg og prøve seg på mange forskjellige aktiviteter. I Alcudia ligger alt til rette for mange herlige dager på stranden.

Punta Rata i Brela

Punta Rata i Brela

Puta Rata havnet helt i toppsjiktet i Forbes Magazines prestisjefylte kåring av verdens vakreste strender, og ble attpåtil utnevnt til Europas vakreste. Kroatia er allerede kjent for sitt krystallklare badevann, men de glattslipte rullesteinene sørger for at Punta Rata er best i klassen. Stranden er omgitt av frodige pinjetrær som gir svalende skygge, og den er Blått Flagg-sertifisert – takket være både vannkvaliteten og miljøhensyn.

Kleopatrastranden i Alanya

Kleopatrastranden i Alanya

Ifølge legenden har Kleopatra-stranden fått navnet etter at den verdenskjente egyptiske dronningen med samme navn tok seg en liten dukkert nettopp her. Den er utvilsomt Alanyas mest populære strand, to kilometer lang og med den internasjonale utmerkelsen Blått Flagg. Her har du alt du trenger for en herlig dag på stranden.

Protaras Beach, Protaras/Fig Tree Bay

Protaras Beach på Kypros

Den kilometerlange stranden i Protaras strekker seg langs hele sentrum og til Fig Tree Bay-stranden. Strendene her sies å være de beste på hele Kypros, noe som sier det meste, for Kypros er kjent for de fantastiske strendene sine. Det turkise vannet og den fløyelsmyke sanden gjør Protaras Beach perfekt for late dager i solen.

Albena Beach i Varna, Bulgaria

Albena Beach i Bulgaria

Feriestedet Albena lokker med en seks kilometer lang, gyllen sandstrand som er hele 100 meter bred på det bredeste. Albena Beach er en favoritt hos barnefamilier, for den er både langgrunn og tilbyr en rekke aktiviteter. Også denne stranden er stolt innehaver av utmerkelsen Blått Flagg, den internasjonale utmerkelsen som gis til strender med utmerket vannkvalitet, sikkerhet, service og tilgjengelighet.

Koukounaries Beach på Skiathos

Koukounaries Beach på Skiathos

Koukounaries ryktes å være den aller beste stranden på Skiathos, og kanskje til og med i hele Hellas. De velduftende pinjetrærne rammer inn stranden med finkornet, lys sand og sørger for postkortvakre omgivelser. Blir du rastløs er det en mengde ulike vannsportaktiviteter du kan teste i det klare vannet.

Kombinere strand og storby

Visste du at du kan nyte sol og strandliv i flere spennende storbyer? Reis til en storby med strand, så kan du kombinere storbypuls, shopping og underholdning med late dager og sand mellom tærne.