Sydenferie med små barn med Ving

Skal, skal ikke?

Sydenferie
med små barn
SYDENFERIE MED SMÅ BARN – SKAL, SKAL IKKE?

Med et nytt familiemedlem i hus dukker det plutselig opp mange, nye spørsmål når ferien skal planlegges. Når er det trygt å ta med den vesle ut på tur? Når er babyenMer informasjon stor nok til å fly? Kan vi koke flasker på hotellrommet? Selger de bleier i Syden?

Mindre informasjon

Hvorvidt du føler deg klar for en utenlandstur med babyen er selvfølgelig veldig individuelt. Noen orker ikke en gang tanken på å forlate huset det første halvåret, mens andre vil invitere hele storfamilien med på tur for å bli bedre kjent med det nye vidunderet.

Tilhører du gruppen som vurderer en ferie til varmere strøk? Da kan det være kjekt å vite at det faktisk finnes hotell som er spesielt tilrettelagt for dere som reiser med små (og eventuelt store) barn. Vi snakker om Sunwing-hotellene som gjennom 50 år har blitt forbedret ned til minste detalj for å sørge for at familier på tur skal få en så avslappet og vellykket ferie som mulig. Her er det tenkt på alt – slik at dere (nesten) ikke trenger å tenke på noe!

Slik gjør du flyreisen til en lek

Mange av oss kvier seg for å fly med små barn, spesielt for første gang. Kan flybesetningen varme barnemat om bord? Er det stellebord på toalettene? Tenk om babyen skriker hele veien?

– Mange bekymrer seg nok unødig for å fly med små barn. På charterflyvningene er det som regel mange barnefamilier om bord, og det får som oftest veldig bra, sier Christina Tokle, som har jobbet som flyvertinne i Thomas Cook Airlines siden 1997.

Hun mener til og med det kan være enklere å fly med en baby enn eldre barn, nettopp fordi de er så små at de ikke har lært seg å gå og fordi de sover mye.
Den største skrekken for mange er nok at babyen skal skrike hele veien.

– Og noen ganger skjer det. Men det går som regel helt fint, selv om det ikke er et drømmescenario. De fleste har forståelse for det kan skje og føler med foreldrene.

– Det medpassasjerene misliker mest er nok unger som løper ukontrollert i midtgangen. Å skifte bleie i setet er heller ikke populært, understreker Tokle.

Planlegging og pakking

For å gjøre flyturen så smidig som mulig er det to ting som gjelder: forberedelser og tålmodighet. Hvis du vet at du har pakket det du trenger og er forberedt på utfordringer som kan dukke opp underveis er det lettere å slappe av – både for deg og for barna.

– Det er lurt å amme eller gi tåteflaske under start og landing, det kan redusere ubehaget med propper i ørene for de små. Nesespray fungerer fint til litt eldre barn. Prøv å følge vanlige leggerutiner når du reiser. Det kan hjelpe barna å få sove om bord så de kommer uthvilt frem, forklarer Christina.

På Thomas Cook Airlines varmer kabinpersonalet både barnematglass og tåteflasker om bord, og du får varmtvann til grøtpulver. Du får også utdelt et glass barnemat og banan, men hvis babyen er for liten eller kresen lønner det seg å ta med mat selv.

– Det kan være lurt å ta med snacks, for eksempel kjeks, rosiner eller frukt til barna som er store nok til å spise det. Mange har stått opp tidlig og kanskje reist et lite stykke allerede før avgang. Da kan det bli lenge å vente på matserveringen om bord. Lavt blodsukker fører som kjent til utålmodige unger, sier Christina med et smil.
 
 
 

Pakkeliste

Christinas pakketips til håndbagasjen

• Bleier og kluter/våtservietter
• Smekke
• Ekstra smokk
• Minst ett ekstra skift til babyen
• Et ekstra skift til foreldrene
• En liten pute kan være god å hvile på
• Mat (grøt, babymat, melkepulver, frukt eller annet som barnet spiser)