Sydenferie med små barn med Ving
Inspirasjon

Sydenferie med små barn

Sydenferie med små barn – skal, skal ikke?

Med et nytt familiemedlem i hus dukker det plutselig opp mange, nye spørsmål når ferien skal planlegges. Når er det trygt å ta med den vesle ut på tur? Når er babyen stor nok til å fly? Kan vi koke flasker på hotellrommet? Selger de bleier i Syden?

Hvorvidt du føler deg klar for en utenlandstur med babyen er selvfølgelig veldig individuelt. Noen orker ikke en gang tanken på å forlate huset det første halvåret, mens andre vil invitere hele storfamilien med på tur for å bli bedre kjent med det nye vidunderet.

Skreddersydde leiligheter for barnefamilier

Hvis du er blant dem som er fristet til å reise på ferie er kjekt å vite at det faktisk finnes hotell som er spesielt tilrettelagt for dere som reiser med små (og eventuelt store) barn. Vi snakker om Sunwing-hotellene som gjennom 50 år har blitt forbedret ned til minste detalj for å sørge for at familier på tur skal få en så avslappet og vellykket ferie som mulig. Her er det tenkt på alt – slik at du ikke trenger å tenke på noe!

På Sunwing-hotellene finner du leiligheter tilpasset familier med barn i alle aldre. For dere med de yngste barna er Happy Baby-leilighetene gull verdt. De er utstyrt med det aller meste babyen din trenger i ferien: barnestol, barneseng, paraplytrille, badebalje, bleiebøtte, vippestol og stellebordunderlag – for å nevne noe. Voila! Kofferten ble plutselig litt enklere å pakke.

Leilighetene er dessuten utstyrt med både kjøleskap, kokeplater, mikroovn og vannkoker slik at det er enkelt å tilberede mat og koke tåteflasker. Du trenger heller ikke pakke kofferten sprengfull av (bade)bleier, grøt og annen barnemat. Dette, og mer til, får du kjøpt i hotellets eget Mini Market.

De aller fleste Happy Baby-leilighetene ligger på bakkeplan og har inngjerdet hage/terrasse med svalende skyggeområder. Alle Happy Baby-leilighetene ligger dessuten ved siden av hverandre slik at dere har andre småbarnsfamilier rundt dere. Det er heller ikke langt til babybassenget som aldri er dypere enn 40 cm. Over bassenget er det en solduk som beskytter små kropper mot sola.

Her kan du lese mer om hvorfor Sunwing er barnefamilienes favoritthotell »

Flere valgmuligheter med kort flyreise

Hvis det er tanken på flyturen som demper reiselysten kan det være lurt å velge et Sunwing-hotell i kort flyavstand fra Norge, for eksempel på Mallorca – flyturen tar bare tre og en halv time fra Oslo.

Alle barn under to år får ta med seg 10 kg bagasje og barnevogn gratis når de flyr med Sunclass Airlines til Sunwing. Hvis du tar med din egen barnevogn får du også en beskyttende emballasje til den på flyplassen, du trenger bare å si ifra i innsjekkingsskranken.

Alt blir lettere med Easy Travel

Du vet den deilige følelsen av ferieluksus? Den er vel sjelden mer fraværende enn hvis du må stå med en skrikende baby og svette i innsjekkingskøen på flyplassen. Bor du på Sunwing er Easy Travel inkludert i prisen, noe som betyr at du kan sjekke inn bagasjen på hotellet før du drar til flyplassen, og bare spasere rett forbi innsjekkingskøen. Det betyr også at bussturen mellom flyplassen og hotellet kjøres direkte, uten stopp på andre hotell.

Les mer om Easy Travel her »

Slik gjør du flyreisen til en lek

Mange av oss kvier seg for å fly med små barn, spesielt for første gang. Kan flybesetningen varme barnemat om bord? Er det stellebord på toalettene? Tenk om babyen skriker hele veien?

– Mange bekymrer seg nok unødig for å fly med små barn. På charterflyvningene er det som regel mange barnefamilier om bord, og det får som oftest veldig bra, sier Christina Tokle, som har jobbet som flyvertinne i Sunclass Airlines siden 1997.

Hun mener til og med det kan være enklere å fly med en baby enn eldre barn, nettopp fordi de er så små at de ikke har lært seg å gå og fordi de sover mye.
Den største skrekken for mange er nok at babyen skal skrike hele veien.

– Og noen ganger skjer det. Men det går som regel helt fint, selv om det ikke er et drømmescenario. De fleste har forståelse for det kan skje og føler med foreldrene.

– Det medpassasjerene misliker mest er nok unger som løper ukontrollert i midtgangen. Å skifte bleie i setet er heller ikke populært, understreker Tokle.

Planlegging og pakking

For å gjøre flyturen så smidig som mulig er det to ting som gjelder: forberedelser og tålmodighet. Hvis du vet at du har pakket det du trenger og er forberedt på utfordringer som kan dukke opp underveis er det lettere å slappe av – både for deg og for barna.

– Det er lurt å amme eller gi tåteflaske under start og landing, det kan redusere ubehaget med propper i ørene for de små. Nesespray fungerer fint til litt eldre barn. Prøv å følge vanlige leggerutiner når du reiser. Det kan hjelpe barna å få sove om bord så de kommer uthvilt frem, forklarer Christina.

På Sunclass Airlines varmer kabinpersonalet både barnematglass og tåteflasker om bord, og du får varmtvann til grøtpulver. Du får også utdelt et glass barnemat og banan, men hvis babyen er for liten eller kresen lønner det seg å ta med mat selv.

– Det kan være lurt å ta med snacks, for eksempel kjeks, rosiner eller frukt til barna som er store nok til å spise det. Mange har stått opp tidlig og kanskje reist et lite stykke allerede før avgang. Da kan det bli lenge å vente på matserveringen om bord. Lavt blodsukker fører som kjent til utålmodige unger, sier Christina med et smil.

Christinas pakketips til håndbagasjen

• Bleier og kluter/våtservietter
• Smekke
• Ekstra smokk
• Minst ett ekstra skift til babyen
• Et ekstra skift til foreldrene
• En liten pute kan være god å hvile på
• Mat (grøt, babymat, melkepulver, frukt eller annet som barnet spiser)