Inspirasjon

Familieferie + kjærestetid = sant

Kypros

Kypros for alle generasjoner

Hvordan kombinere familieferie med to barn OG kjærestetid på samme reise? Artist Anine Stang (37) og samboeren Petter Tangmyr (41) fant den ultimate løsningen: de tok med besteforeldrene til Kypros og det populære familiehotellet Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa.

Publisert: 1.4.2023

På Sunwing Family Resorts er alt tilrettelagt for en perfekt familieferie.

Anine Stang tok med familien til Sunwing Sandy Bay på Kypros.

I 2020 reiste Anine og Petter på sin første sydenferie med baby. Både flyturen og oppholdet gikk over all forventning, og de satt igjen med både ny og praktisk erfaring. Nå, to år senere, har de blitt en familie på fire. Hva er forskjellen på å reise med én baby sammenliknet med én baby og et barn?

I denne artikkelen deler paret sine beste tips til valg av hotellrom, ting å se og gjøre på og utenfor hotellet og – ikke minst – hvordan få tid til å pleie kjærligheten på familieferie.

Sunwing Sandy Bay Beach er Vings mest populære familiehotell på solsikre Kypros.

Ny chartertur – nytt reisemål

Anine og Petter ville gjenta feriesuksessen fra Gran Canaria i 2020. De opplevde det som både trygt og enkelt å reise på chartertur med baby, derfor føltes det naturlig å velge det igjen. Denne gangen ville de utforske et helt nytt reisemål, og ha med besteforeldrene på turen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Kypros. Ikke bare ser vannet helt fantastisk ut, strendene der skal visstnok være langgrunne og barnevennlige også, forteller Anine.

Nærhet til strand var derfor en forutsetning for den lille familien. Derfor falt valget på Vings eget familiehotell, Sunwing Sandy Bay Beach, på Kypros. Det barnevennlige konsepthotellet er et av Vings mest populære på ferieøya. Med seks basseng, kun 100 meter til nærmeste sandstrand og barneklubb med Lollo & Bernie, ligger alt til rette for store og små familier.

Lollo & Bernie-suite med hage

– Vi bodde i en Lollo & Bernie-suite, der interiøret bar preg av – kanskje ikke så overraskende – de to maskotene. Ikke bare fikk vi overraskelsesgave fra Lollo & Bernie, de kom også på besøk til oss. Treåringen synes det var skikkelig stas, hun hadde jo hørt på sangene deres mange måneder før avreise, forteller Anine.

Rett utenfor hotellrommet hadde også paret en terrasse og direkte utgang til en stor hage. Ifølge pappaen var det «superpoppis!».

– Datteren vår kunne løpe rett ut i hagen og leke med barna som bodde i naboleilighetene. Hun fikk starte dagen med å bruke masse energi, og vi kunne lade batteriene med en kopp kaffe på terrassen. Praktisk for både oss og henne, sier han med et smil.

– Vi tilbrakte også en del tid ved både baby- og barnebassenget, legger Anine til. Noen av rommene ligger rett ved bassengområdet eller har direkte utgang til basseng, så neste gang kunne vi nok tenke oss å teste ut det også – det er jo så deilig å bade!

Sunwing Sandy Bay har seks forskjellige basseng...

... Fun Pool, med vannsklier, er et av dem.

Badeglede for store og små!

All inclusive for alle

Det er flere fordeler med All Inclusive i ferien. Ikke bare kommer du til ferdigdekket bord og har mat og drikke inkludert, du kan også velge helt fritt fra buffeten. Anine forteller at hotellet la til rette for allergier og ulike kosthold, noe som var helt avgjørende for familien.

– Petter har glutenallergi og jeg er vegeterianer, men det var ikke noe problem. Buffeten hadde en egen stasjon med glutenfrie produdukter, og det var flere vegetarvennlige alternativer å velge mellom for meg. Det var også veldig lett å bestille tilpassede retter. Den ene dagen fikk Petter glutenfrie tortillalefser, og jeg fikk vegetartaco med bønner – helt topp!

– Et godt tips er å snakke med de ansatte og bestille maten på forhånd, fortsetter Petter. Vi spurte også om få ta med oss mat fra buffeten i egne bokser, og det var heller ikke noe problem. Den ene kvelden tok vi med oss maten til rommet og spiste på balkongen, og det er jo deilig å ha den valgmuligheten også.

Hotellrestauranten Andrea's Kitchen har a la carte-meny og egen barnebuffe.

Smaker is bedre noe annet sted enn i Syden?

Stranda som nærmeste nabo

Familiehotellet Sunwing Sandy Beach har ikke bare én, men to langgrunne strender like ved. Sandy Bay og Nissi Beach er kjent for å være blant de beste strendene på Kypros, og Anine falt helt for de kritthvite strendene og det krystallklare vannet.

– Jeg har aldri badet i så fint vann før! Kypros må jo være blant de landene med renest badevann i Europa?!

Nissi Beach regnes som en av de beste strendene på Kypros.

Fra Sunwing er det bare 10-15 minutters gange bort til Nissi Beach.

Med besteforeldre med på turen ble det tid til egentid for Anine og Petter.

Vinn-vinn med besteforeldre på turen

I 2020 delte Anine og Petter på solingen. Når den ene hadde «trilleturnus», lå den andre ved bassengkanten og leste bok. De oppholdt seg også mest på hotellet, ettersom det var mest praktisk. Denne gangen ble det andre boller.

– Vi hadde ordning på at treåringen sov hos besteforeldrene noen av nettene. Det var enkelt å flytte barnesengen fra det ene rommet til det andre, og datteren vår synes det var kjempestas å sove inne hos dem, sier Petter.

– Vi spilte til og med tennis på kveldstid, bare vi to, forteller Anine henrykt.

Paret forteller at det viktigste var at de fikk kvalitetstid som familie, helt uten tidsklemme og matpakker som skal smøres. Selv om besteforeldrene bidro med barnepass på turen, var det viktig å finne en balanse.

Anine har følgende tips til andre foreldre som tenker å ta med besteforeldrene som ekstra bistand:

– Det handler om å finne den gylne middelvei: på samme måte som at vi skal få litt alenetid, skal besteforeldrene også få nyte feriefølelsen – og hverandre.

Kypros levde opp til Anine og familiens ferieforventninger.

Anine Stang

Anine Stang er en norsk artist og låtskriver, utdannet i musikk ved låtskriverakademiet Musikmakerne i Sverige. Låtene hennes spilles ofte på norske radiokanaler, og hun har gitt ut flere listehits. Den første singelen hennes, Trying You On, lå på MTVs Topp 10-liste i flere uker.

I 2020 reiste Anine og samboeren Petter på sin første sydenferie med barn. Her kan du lese om opplevelsen.

Vil du lese flere saker som denne?