Se hotell (53)

Reiser til Barcelona

Barcelona, Spania

Barcelona er en av Vings mest populære storbyer, enten du skal hit for en helg eller litt lenger. Her er det kultur, uteliv, shopping og fotball i verdensklasse.

Barcelona passer like bra for en helg som for en miniuke. På en reise hit rekker du å få med deg severdigheter, shopping og mye god mat. Med Ving reiser du med rutefly, så du kan selv bestemme når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du får hele reisen i én pakke, enkelt og behagelig.

Fotball eller Formel 1?

Rett utenfor Barcelona ligger Circuit de Barcelona-Catalunya hvor de har kjørt Formel 1 siden 1991. I dag er det den banen hvor de i mai hvert år kjører Spanish Grand Prix. Nå kan du bestille Vings Formel 1-pakke hvor fly, hotell og billetter til både lørdagens og søndagens løp er inkludert.
Du kan også bestille billett til noen av La Ligas kamper på Camp Nou. Siden du sitter blant FC Barcelonas egne supportere kan du regne med en storslått opplevelse, uansett utfall nede på banen.

Velg rett hotell i Barcelona

Ving gir deg over 50 hotell å velge mellom i Barcelona, alt fra enkle budsjetthotell til 5-hjerters luksushotell for deg som vil ha det lille ekstra. Uansett hvor du velger å bo så ligger de store severdighetene, shoppinggatene og byens uteliv innen kort rekkevidde. Vil du bo skikkelig luksuriøst anbefaler vi Casa Fuster. Her bor du i en klassisk bygning med en herlig takterrasse hvor du kan slappe av i bassenget og nyte utsikten over Barcelona. Om du nøyer deg med et litt enklere hotell, uten dermed å havne altfor langt unna sentrum, kan vi anbefale Rialto i de eldre bydelene av Barcelona, rundt hjørnet for Placa de Sant Jaume.

Barnevennlig i Barcelona

Om du planlegger å reise med barn til Barcelona skal du ta en titt på Citadines Ramblas Barcelona. Her bor dere sentralt i komfortable leiligheter, og kan se mye av Barcelona uten å være altfor langt borte fra formiddagsluren eller et lite mellommåltid i rolige omgivelser.

Nyttige tips
 • Hotell i sentrum
 • Luksushotell
 • Prisgunstig innkvartering
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Mulighet for å bestille fotballpakke
 • Mulighet for å bestille Formel 1-pakke
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Barcelona

Attraksjoner
4,0
Barnevennlig
4,0
Shopping
4,0
Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
28°21°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
25°19°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
16°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
Strender
Langs kysten av Barcelonas ligger det mange strender med gyllen, finkornet sand og grunt vann. De fleste strendene er handikaptilpasset og tilbyr mange fasiliteter. Midt i byen ligger Barcelonas mest populære strand Barceloneta. Den kilometerlange stranden er en av byens eldste, og ligger i det gamle fiskeområdet med samme navn. Stranden har badevakter og fasiliteter som restauranter, kafeer, solsenger, lekeplass, garderober, dusj, toaletter og WiFi. Det tilbys en lang rekke aktiviteter som for eksempel strandvolleyball, strandtennis og bordtennis.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Barcelona året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen El Prat til hotellene i Barcelona er ca. 25 minutter (ca. 15 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Barcelona har et enormt utvalg av restauranter og barer med både spansk og internasjonal mat. Prøv gjerne ekte spansk tapas med en av de gode lokale vinene til.
Barcelona har et rikt natteliv, med masse barer, diskotek og nattklubber. Byen har også et stort kasino som er verdt et besøk.
Shopping
Barcelona har alt du kan ønske deg av fine butikker. Her blandes moderne kleskjeder og kjøpesentre med lokale butikker og markeder. Byen har mer enn fem kilometer med shoppinggater! Mens du handler kan du ta et avbrekk for å se noen av byens verdensberømte landemerker. Handlegatene tar deg forbi blant annet Columbus' utkikkstårn, hovedgaten La Rambla, gamlebyen Barri Gotic og bygningene La Pedrera og Casa Batlló.

Shoppingområdet kan deles i tre deler:
* Port Vell, Barri Gótic, La Rambla, Pl. Catalunya
* Eixample – Passeig de Gràcia, Rambla Catalunya
* Diagonal – Pedralbes
Aktiviteter og severdigheter
I Barcelona er det mye å oppdage og mange aktiviteter å drive med. Den kunstinteresserte kan besøke Picasso-museet eller MACBA som er et museum for moderne kunst. Den sportsinteresserte kan ta del i stemningen på FC Barcelonas hjemmekamper. Flamencodans er noe du absolutt bør få med deg i Barcelona. Det er flere klubber rundt i byen hvor du kan se denne lidenskapelige dansen.
Hvordan du tar deg rundt
Det er mange måter å komme seg rundt i Barcelona på. Kollektivtransporten er godt utbygd med busser, t-bane og trikk. Vil du bli bedre kjent med byen anbefaler vi å ta beina fatt eller leie en sykkel. Det går tog til flere byer i Barcelonas omgivelser, som Sitges, Salou og Calella.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Barcelona.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Barcelona

De regionale myndighetene krever en hotellskatt på overnattinger i Barcelona samt i øvrige Katalonia. Skatten varierer mellom 0,72 cent og 2,48 euro pr. døgn og pr. person avhengig av hotellkategori. Skatten betales direkte til hotellet.

For 5-stjerners hotell er kostnaden 2,48 euro pr. døgn og person
For 4- stjerners hotell er kostnaden 1,21euro pr. døgn og person
For 3-stjerners hotell og øvrige er kostnaden 0,72 euro pr. døgn og person

Barn og ungdommer som ikke har fylt 17 år er fritatt fra skatten. Vings klassifisering kan være annerledes enn den offisielle klassifiseringen av hotellet, som utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i stor utstrekning og minibanker finnes. Den beste kursen på kontanter får man som regel hvis man veksler i Norge før avreise. Hvis du leier bil, så må depositumet ofte garanteres med kort. Mange hotell krever en kopi av kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reiseforslag til Barcelona
Santa Marta
Santa Marta
Barcelona, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 4 dager, 3 hotellovernattinger
 • Avreise 30 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 3 hotellovernattinger
30 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
America
America
Barcelona, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 4 dager, 3 hotellovernattinger
 • Avreise 30 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 3 hotellovernattinger
30 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen

Inspirasjon

OPPLEV FORMEL 1 - SPANIA

Finn reisen din til Barcelona