Ving Camp Palma – mer enn bare en treningsreise

Gøy, sosialt og lavterskel – det er ordene som så vidt slipper gjennom latteren når deltakerne skal beskrive livet på Ving Camp Palma. Her får du en ferie med både mye trening og frihet til å velge langs Mallorcas vakre kyst.

Tekst og foto: Tonje Lien Wold

Solen stråler ned på svette kropper som kjører HøyPuls på stranden med Sølve Sundrehagen. Noen kommer fra morgenyoga, andre skal på Bungee. Noen løp intervaller, mens andre spiste en rolig frokost. Alle smiler stort når instruktør Sølve lirer av seg vitser etter timen.

Felles for de alle er at de er på Ving Camp på Sunprime Waterfront på Mallorca, nærmere bestemt i Playa de Palma.

– Det er investering i helse, det er det ikke tvil om, sier Elin B. Viken med et stort smil. Hun snakker om turen som hvert år er vårens motivasjonsboost.

Sammen med tre Anitaer og én Elisabeth skryter hun av den varierte timeplanen som gjør at de får prøve masse nytt, men som også er fullpakket nok til at de får friheten til å velge bort trening.

– Her er jeg ikke bare på sydenferie, jeg er på treningsreise. Da er forventningen min at jeg skal sole meg, kose meg og trene i like stor grad, forteller Anita Helene Olsen.

Men hva består denne magiske uken av, som gjør at sjefen til Elisabeth Austad vil at hun skal ta ut ferie for å dra på?

GLEDESSPREDER: Instruktør Sølve sikrer god stemning i timene.

Variert timeplan

På treningsreise får du gjort alt du elsker av step, aerobic og dans, men også testet nye timer som Bungee, slyngetrening og CrossFit-inspirerte WOD-økter. Eller kanskje det er i motsatt rekkefølge.

– Jeg har aldri dansa, sier Anita Lunde, kalt Lundis i dette havet av Anitaer.

– Denne kroppen har aldri dansa før her på Ving.

De andre ler og nevner flere treningstyper de har fått teste for første gang, som SOMA Move, slynge, god gammeldags aerobic, tabata og yoga. Elin trekker frem at de fleste treningssentre har Zumba, men ikke andre typer dans som de får teste her.
– Det blir litt nye bevegelser og litt man ikke får til, men det er ikke så farlig egentlig – så lenge man er i bevegelse, sier hun.

Kort oppsummert er en treningsreise allsidig, variert og består av morsomme treningsøkter.

ALLSIDIG TRENING: Du kan velge mellom et stort utvalg treningsformer på Ving Camp.

Ufarlig trening

Gjengen er helt enig i at variasjonen og de dyktige trenerne gjør at de får gode opplevelser når de tester nye timer. Plutselig innså Lundis at både tabata og dans gikk bra, og hun tar med seg den positive erfaringen hjem.

– Det er veldig ufarlig her, og det tror jeg er veldig bra, sier hun til enige nikk fra de andre.

– Trenerne er mer opptatt av at vi skal prøve og teste timer vi ikke gjør hjemme, selv om man synes det er litt ubehagelig å prøve noe helt nytt, sier Anita Helene.

Deltakerne synes det er godt å komme til et sted med lave dørterskler og store takhøyder. Som en av trenerne sa til dem: «Dere er voksne mennesker, dere bestemmer selv hva dere vil trene». Her er det ingen som har noen formening om hvor du koser deg, om det er på shopping, en solseng eller SOMA Move.

Timeplanen er stor nok til at du uansett rekker mange økter både ukentlig og daglig, i tillegg til shopping og tid på solsengen.

– Det er frihet; til å velge, og til å velge bort, sier Anita Katharina.

SOLHILSEN: Yoga er en av treningsøktene du kan velge mellom.

SOSIALT: Treningen som felles glede gir godt samhold.

Reiser alene, drar som en gjeng

Ved måltidene er det dekket opp flere langbord. Treningsreise er sosialt – ikke fordi du må, men fordi du får lyst til å bli kjent med disse likesinnede, spennende og aktive menneskene.

– Det er ufarlig å melde seg på en sånn tur alene, fordi du blir ikke alene uansett, sier Elin som har mye erfaring med forskjellige treningsreiser, inkludert å reise alene.

Menneskene som melder seg på er av ulik alder, bakgrunn og bosted, men alle har bevegelsesgleden til felles.

– Det skaper en veldig god dynamikk. Når vi får med oss andre venner på tur, opplever vi at de får samme opplevelse som oss som har vært med mange ganger, sier Elisabeth.

Denne gjengen var en gang duoer som reiste på tur, men som fant seg en vennegjeng for livet. Nå er Palma-turen obligatorisk, i tillegg til så mange møter de klarer å få til ellers i løpet av året.

Mer enn trening

En treningsreise er så mye mer enn bare trening. Under en spansk, blå himmel og med Middelhavet som utsikt, tar både sykkel og taxi deg gjennom de ni kilometerne til Palma by.

– Det er litt storbyferie også, mener Lundis.

Den levende storbyen tar deg tett på spansk kultur, men du får også en smakebit på det gode liv rett utenfor hotellet med shopping, manikyr og isbarer. En treningsreise til Palma er ikke bare det gode livet, men det beste livet om du liker friheten til å plukke fra øverste hylle. Deltakerne er samstemte i at denne uken er så mye mer enn disse syv dagene. Denne uken blir med deg i lang tid – både som treningsmotivasjon, ladede batterier, varmen og vennene.

OPPDAG PALMA: Storbyen er bare 9 km unna.

Hvem passer det for?

Ving Camp Palma passer for deg som ikke ønsker å inngå noe kompromiss. Du har lyst på sydenferie, storby og kultur, avslapning, god mat og – ikke minst – trening. Med tre instruktører er det stort spenn i hvilke timer du kan teste. Og med én innlagt ettermiddag fri trenger du ikke gå glipp av noe, selv om du vil reise på utflukt på Mallorca.

– Det betyr mye at det er rom for alt, og at det er rause folk på tur, sier Elisabeth.

Gjengen elsker at de kan få litt av alt på denne turen, men det betyr ekstra mye at de kan velge mye trening fordi det er så variert.

– Mange tror at alle på tur er i toppform, men det er heller at vi er glade i mange forskjellige typer trening, sier Anita Katharina om fordelen med å være allsidig og glad i bevegelse, fremfor topptrent på Ving Camp.

CAMP-HOTELLET: Sunprime Waterfront i Playa del Palma.

Derfor velger de Ving

Anita Katharina og Anita Helene var med på den aller første Ving Campen på Mallorca. De hadde lyst til å teste en treningsreise til varmere strøk, og falt for den varierte timeplanen, tilliten til Ving som aktør og hvor mye de opplevde å få for pengene. Resten er historie, fordi treningsreisen innfridde alle forventninger – og mer til.

– Det blir gjenkjøp av Ving. Det er den tryggheten av å vite at alt er i orden når du drar på tur, sier Elin.

Hun har testet flere aktører og reiser gjerne årlig på to Ving Camper, både til Palma og Kypros.

– Og så blir vi så godt ivaretatt. Trenerne er utrolig kunnskapsrike og gir alternativer om du ønsker, og de lurer på hvordan det går med kneet ditt hvis du har hatt litt vondt, sier Lundis.

Ving Camp er en helhetlig pakke for kropp og sjel, som starter allerede når du bestiller. Din største bekymring er om du har med nok treningstøy (Tips: Du trenger færre t-skjorter enn du tror og flere sports-BHer), og hvorvidt du skal ligge ved bassenget eller på stranden i dag.

STRANDLIV: Sunprime Waterfront ligger rett ved stranden.

Når sjefen er positiv til treningsreise

Selv om det er mange gode minner å velge mellom, trekker de frem vennskapene som det aller beste – og hvor heldige de er som har oppdaget en slik tur.

– Det er en uke du vet vil bli hyggelig og gi masse positiv energi, sier Anita Helene.
Med mange års erfaring vet de at dette ikke bare gjelder dem, men også de likesinnede de blir kjent med og som de møter igjen året etter. Kulturen på Ving Camp er unik, raus og oppløftende.

– I den forrige jobben min spurte jeg sjefen min om jeg kunne få ferie. Han lurte på om jeg skulle på treningsreise, og da var svaret et uforbeholdent ja. Han mente at etter de turene kom jeg alltid tilbake SÅ energisk og kreativ, så det var bare å reise, forteller Elisabeth med et smil.

FORNYET ENERGI: Etter en uke på Ving Camp Palma er batteriene fylt opp.

En vanlig dag på camp

Er du en morgenfugl kan du bli med på morgenyoga på piren, mens solen varmer i takt med at den stiger. Etter det venter frokost i buffeten, før første treningsbolk med tre timer som veksler mellom å være inne eller ute. For eksempel Bungee på stranden, dans inne i salen og slyngetrening på taket. Noen velger å kombinere flere økter i nesten hver bolk, andre håndplukker sin favoritt med presisjon og noen tar seg fri til fordel for andre gjøremål.

Etter trening venter stranden som er rett over gaten, solsengen ved bassenget, en utflukt til Palma, shopping i nærområdet eller hva enn du har lyst til å gjøre i ferien. Du velger selv om du vil legge til lunsj i bestillingen din eller utforske maten i området.

Om ettermiddagen står neste treningsbolk for tur, ofte bestående av tre treningstimer da også. Det kan være SOMA Move på taket, intervaller på stranden eller step i salen.

Etter siste økt er det satt av tid til å roe ned og fikse seg før middagen. I tillegg er det gode muligheter til å møtes før man setter seg til bords. Det er reservert et eget langbord for Ving Camp-deltakerne, slik at man kan bli enda bedre kjent med hverandre under oppholdet.

Visste du at…

du daglig kan velge mellom 4 – 6 økter med stor variasjon?

Tre timer du kan teste på camp:
😅 Core: Effektiv tyrketrening for mage og rygg
💪🏼 Tabata: 20/10-intervaller med egen kroppsvekt
🏋🏼 Sterk med stang: Styrketime med stang og vektskiver