Opplev Hellas med Ving

Opplev det ekte Hellas

10 grunner til å oppleve de greske øyene

Har du ikke bestemt deg for hvor du skal reise enda? Hva med Hellas? Atmosfæren, duftene og omgivelsene på en gresk øyferie er noe helt for seg selv. Det finnes hundrevis av greske øyer å velge mellom, og minst like mange grunner til å besøke dem. Dette er de ti beste.

Flotte strender i Hellas med Ving

1. Fine strender

Badevannet er rent og klart på de mange sjarmerende strendene. Det er kanskje dårlig dekning der, men den fredelige atmosfæren og postkortvakre omgivelsene leverer definitivt.

Gode priser i Hellas

2. Gode priser

Uansett om du foretrekker å bo enkelt eller med et hint av luksus, finner du det på de greske øyene. Prisene er lavere enn på mange andre feriesteder i Europa, og du får mye for pengene.

Sjarmerende byer i Hellas

3. Sjarmerende byer

De brosteinsbelagte småbyene oser av sjarm, og de gamle bygningene vitner om en velbevart og spennende historie. Hvitkalkede fasader står i vakker kontrast til det asurblå havet, husene er pyntet med blomster, og på torgene sitter folk og koser seg med en kopp rykende varm kaffe.

Rolige omgivelser i Hellas

4. Spektakulær og solrik kyst

Som regel tar du båt for å nå de greske øyene, og båtturen er en del av ferieopplevelsen. Når båten legger til kai og du hopper i land kjenner du umiddelbart den avslappende atmosfæren komme smygende.

Vakre landskapet i Hellas

5. Postkortvakre landskap

Ragende fjell, vakre strender, grønne daler, stille innsjøer og olivenlunder. De greske øyene har alt, og en kjøretur gjennom landskapet byr på det ene vakre motivet etter det andre. Ikke glem kameraet!

Lokal shopping i Hellas

6. Shopping i ditt eget tempo

Glem handlestress og butikker stappfulle av folk. På de greske øyene kan du utforske små, spennende butikker uten mas og kjas. Se etter lokalt kunsthåndverk og lokale produkter som olivenolje, såpe og natursvamper.

Matopplevelser i Hellas

8. Matopplevelser i verdensklasse

Småretter som spanakopita, fritert zucchini, saganaki (fritert ost) og de lokale olivenene byr på en smaksopplevelse du ikke må gå glipp av. I tillegg finner du ofte sprellende fersk fisk og kortreist, grillet lammekjøtt på menyen.

Hyggelige hoteller i Hellas

9. Hyggelige hotell

Mange av hotellene på de greske øyene er familiedrevne, og viser en helt spesiell respekt for naturen og omgivelsene rundt. Som Aphrodite Studios på Lesvos, som drives av ekteparet Hahathakis. I bakgården dyrker de økologiske grønnsaker og urter som brukes på kjøkkenet.

Gresk aften i Hellas med Ving

10. Musikk og uteliv

På de små greske øyene er hver kveld en «gresk aften». Grekerne elsker bouzouki-musikken og dens ulykkelige kjærlighetsfortellinger, og lar seg gjerne rive med. Hvis du først får gleden av å oppleve en ekte panegyri – en lokal fest – glemmer du det ikke med det første.