De beste takbarene
ME Madrid Reina Victoria
Inspirasjon

Storbyhotell med kule takterrasser

En takbar er mer enn bare en takterrasse med servering. De beste har spektakulær utsikt og menyer som bugner av velkomponerte fristelser – og de tiltrekker seg både fastboende og turister. Dette er noen av våre favoritter.

Sist oppdatert: 28. mai 2024

1. Meliá Barcelona Sky, Barcelona

Skybaren 24 Cielos byr på uslåelig utsikt over Barcelona og Middelhavet. Baren ligger i 24. etasje i en av Barcelonas høyeste bygninger, stilige Meliá Barcelona Sky. Hotellet ligger i det livlige og populære Poble Nou-distriktet i Sant Marti, og på skybar-menyen finner du tapas, deleretter og forfriskende drinker.

Les mer om hotellet her.

24 Cielos på Meliá Barcelona Sky.

24 Cielos på Meliá Barcelona Sky.

2. Me London, London

Radio Rooftop Bar på ME London i Soho er en av storbyens beste takbarer med fantastisk utsikt over London. Her kan du spise middelhavsinspirerte retter med sesongbaserte, lokale råvarer, og vil du starte dagen med den beste utsikten, serveres det også frokost her. Brusjserveringen i helgene akkompagneres ofte av dj-er og kul musikk. Bor du på hotellet får du første entrétid til takbaren.

Les mer om hotellet her.

Radio Rooftop Bar på ME London.

Radio Rooftop Bar på ME London.

3. Empire Hotel, New York

Takbaren The Empire Rooftop Bar på hotellet Empire på Upper West Side er veldig populær – også blant newyorkerne. Her venter fantastisk panoramautsikt mot Lincoln Center, Columbus Circle, Central Park – og enda flere kjente landemerker. Baren serverer drinker hver dag og brunsj i helgene.

Les mer om hotellet her.

The Empire Rooftop Bar i New York City.

The Empire Rooftop Bar i New York City.

4. 9 Hotel Cesari, Roma

På 9 Hotel Cesari finner du en av Romas hyggeligste takterrassebarer, La Terrazza del Cesari. Start dagen der med en god frokost og herlig utsikt til både Piazza di Pietra og barokkirken Saint Ignatius of Loyola, eller avslutt dagen der med en drink i fine omgivelser. Eller begge deler, kanskje?

Les mer om hotellet her.

La Terrazza del Cesari i Roma.

La Terrazza del Cesari i Roma.

5. PUBLIC an Ian Schrager Hotel, New York

På toppen av hotellet PUBLIC i bydelen Lower East Side finner du The Roof – en lekker og populær takbar. Atmosfæren er livlig, dj-ene kule og utsikten spektakulær. Baren serverer drinker og småretter, og de anbefaler at du reserverer bord.

Les mer om hotellet her.

The Roof på PUBLIC i New York City.

6. Banyan Tree Kuala Lumpur, Kuala Lumpur

På det populære hotellet Banyan Tree i Kuala Lumpur ligger baren Vertigo med 280-graders utsikt over byens verdenskjente skyline. På menyen finner du personaliserte drinker og asiatisk tapas, og selvfølgelig spilles det kul musikk av enda kulere dj-er. I skrivende stund er DJ Coco og DJ Ayana faste dj-er i helgene.

Les mer om hotellet her.

Vertigo på Banyan Tree Kuala Lumpur.

Vertigo på Banyan Tree Kuala Lumpur.

7. The Peninsula, Chicago

Z Bar på toppen av The Peninsula i Chicago får du en av byens beste utsikter. De er kjent for å ha servert drinker med 24-karats gullflak, men har siden den gang modernisert utvalget og har nå blant annet en egen GT-meny. Z bar serverer også småretter og deleretter med spennende, internasjonale smaker. Og ja, det er fortsatt et ganske fancy sted, selv om de ikke har gulldrinker på menyen lenger.

Les mer om hotellet her.

Z Bar på toppen av The Peninsula i Chicago.

Z Bar på toppen av The Peninsula i Chicago.

8. ME Madrid Reina Victoria, Madrid

På designhotellet ME Madrid Reina Victorias takterrasse ligger Radio Rooftop Bar med spektakulær utsikt over den spanske hovedstaden. Takterrassen er på nesten 400 m² og her kan du vente deg både musikk og underholdning. Som seg hør og bør i en spansk storby er det tapasretter som står på menyen.

Les mer om hotellet her.

Radio Rooftop Bar på ME Madrid Reina Victoria.

Radio Rooftop Bar på ME Madrid Reina Victoria.

9. Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection, Budapest

Hotellet Aria Hotel Budapests takbar High Note SkyBar er populær blant både turister og fastboende. På menyen finner du alt fra cæsarsalat til safranrisotto og fristende drinker. I tillegg byr baren på en avslappet atmosfære og selvfølgelig – spektakulær utsikt over Budapest!

Les mer om hotellet her.

High Note SkyBar på Aria Hotel Budapest.

High Note SkyBar på Aria Hotel Budapest.

10. Lebua at State Tower, Bangkok

Skybaren Sirocco på toppen av Lebua at State Tower i Bangkok har fått en rekke priser og utmerkelser og lokker til seg reisende fra hele verden med sin storslagne utsikt og smakfulle meny. Her venter en panoramautsikt som du ikke har sett maken til. Eller forresten, kanskje du har det? Sirocco er nemlig kjent fra filmen The Hangover Part II. Og på menyen? Signaturdrinken "hangovertini", så klart.

Les mer om hotellet her.

Sirocco på Lebua State Tower i Bangkok.

11. Electra Palace Hotel, Athen

Electra Palace Hotel i Athen huser den prisvinnende restauranten Electra Roof Garden. Hotellet ligger bare halvannen kilometer unna Parthenon, en av verdens mest kjente severdigheter. Her får du utsikt i verdensklasse, med andre ord. Og som om ikke det var nok, så kan du også ta deg en dukkert mens du beundrer utsikten – for hotellet har også et basseng og en bassengbar med den samme unike utsikten.

Les mer om hotellet her.

Electra Palace Hotel i Athen.

Electra Palace Hotel i Athen.

12. Grand Hotel Cavour, Firenze

I 6. etasje på Grand Hotel Cavour i Firenze ligger Divina Terrazza. Bare sjette etasje, tenker du kanskje? Vel, med sin beliggenhet rett ved den berømte katedralen Santa Maria del Fiore er utsikten likevel helt spektaktulær. Det serveres drinker og småretter, og takket være varmelampene kan du nyte utsikten her oppe året rundt. Det er et begrenset antall bord på takterrassen, så bordreservasjon er anbefalt.

Les mer om hotellet her.

Divina Terrazza på Grand Hotel Cavour i Firenze.

13. Ercilla de Bilbao, Autograph Collection

Takbaren La Terraza på det kule hotellet Ercilla er et berømt (beryktet, ifølge dem selv) og populært sted blant både besøkende og fastboende i Bilbao. De har 360-graders utsikt, dj-er og drinker – og en meny med tradisjonelle pintxos og street food.

Les mer om hotellet her.

La Terraza på Ercilla de Bilbao.

Vil du lese flere artikler som denne?