Inspirasjon

Strandparadis i Thailand

Thailandske strender du bør oppleve

Vi i Ving har besøkt Thailands strender flittig helt siden vår første flyvning til Phuket i 1991. Her får du noen av våre beste strandtips.

Phra Nang • Krabi

Phra Nang i Krabi er kanskje verdens vakreste strand. Den har alt som skal til for å fortjene tittelen: kritthvit sand, turkisblått vann og iøynefallende kalksteinsklipper – som tatt ut av en film. Klippene sørger også for deilig skygge når solen blir litt for intens. I løpet av dagen kommer det småbåter som tilbyr mat og drikke, så du trenger ikke å stresse med lunsjen.

Siden presenteres i samarbeid med Tourism Authority of Thailand.

Phra Nang

Phra Nang

Bangtao Beach • Phuket

Phuket er ikke populært uten grunn – de billedskjønne strendene har lokket til seg frosne nordboere i mange år. Bangtao er en av de fineste, og byr på kilometer etter kilometer med korallsand, krystallklart badevann og trivelige strandbarer. Strandbarene ligger som regel i nærheten av hotellene, men du trenger bare å rusle litt hvis du foretrekker roligere og mer avsidesliggende strandstrekk.

Bangtao Beach

Bangtao Beach

Maya Bay • Koh Phi Phi Leh

Filmatiseringen av boken The Beach ble en stor publikumssuksess da filmen kom ut i 2000, og det kan nok diskuteres om det var Leonardo DiCaprio eller Maya Bay, stranden på øya Ko Phi Phi Leh som var filmens største stjerne.

Vær oppmerksom på at Maya Bay i skrivende stund er stengt for besøkende på ubestemt tid for å verne den sårbare stranden. Du kan imidlertid fortsatt nyte synet av den vakre stranden på avstand.

Koh Phi Phi

Maya Bay

White Sand Beach • Khao Lak

De kilometerlange strendene som strekker seg langs Khao Laks kyst litt nord for Phuket er vanskelige, om ikke umulige, å motstå. Og hvorfor skulle du det? White Sand Beach er nøyaktig dét, en lang strand med puddermyk, hvit sand.

Khao Lak

Khao Lak

Kata Beach • Phuket

Kata Beach har gyllen, finkornet sand. Stranden er langgrunn og barnevennlig. Det er også gode snorkleforhold ved den lille øya Pu som ligger rett utenfor. Den nordlige delen av Kata Beach domineres av Club Med, men det er vanligvis ikke noe problem å bruke den delen – men fasilitetene er som regel bare for hotellets gjester.

Kata Beach

Kata Beach

KLong Dao • Koh Lanta

Koh Lanta i Krabi-området ligger den barnevennlige stranden Hat Klong Dao. Den er ca. tre kilometer lang og like langgrunn som de fleste andre strendene på øya. Bonusen er den korte veien til øyas «hovedstad» Ban Sala Dan, der lokale restauranter står stablet på påler ute i vannet og serverer lokale spesialiteter. Det skal godt gjøres å slå havutsikten derfra!

Koh Lanta

Koh Lanta

Ao Phrao • Koh Samet

Koh Samet ligger rett utenfor fastlandet ved Bangkok, og det tar bare noen timer å reise dit fra hovedstaden. Det er flere fine, hvite sandstrender på øya, men en favoritt er lille Ao Phrao på øyas vestside. Her er det mye roligere enn på øst- og nordsiden, og noen ganger føles det som om du har stranden helt for deg selv. Herlig!

Koh Samet

Koh Samet

Patong Beach • Phuket

Dette er stranden for den rastløse! Få steder tilbys det like mange aktiviteter som på Patong Beach i Phuket. Når du har testet det meste stranden har å by på begi deg ut på oppdagelsesferd – ta en longtail-båt til Freedom Beach (mellom Karon Beach og Patong), antakelig en av Phukets reneste og mest velstelte strender. Den er så finkornet at sanden knirker når du går på den.

Patong

Patong