Alcudia

Reiser med omtanke

Vårt bærekraftarbeid

Vi vet at de hundretusenvis av mennesker som velger Ving som reisearrangør har store forventninger til oss og produktene vi leverer. Vi ser det som vårt ansvar å fremme en turisme, der vi bidrar til positiv utvikling både økonomisk og sosialt, samtidig som vi begrenser miljøpåvirkningen både hjemme og ute på reisemålene våre.

Aktuelt

Nytt samarbeid med aktører innen «Direct Air Capture»

22. juni 2023
Nordic Leisure Travel Group, som eier reisearrangørene Ving, Spies, Tjäreborg og Sunclass Airlines, har inngått en intensjonsavtale med selskapene Nordic DAC Group AB og Carbon Removal AS. Det norske selskapet Carbon Removal planlegger å ha et fangstanlegg klart innen 2027 for å samle inn karbondioksid fra luften ved såkalt Direct Air Capture (DAC), som deretter skal lagres permanent 2,6 km under havbunnen i Nordsjøen. Det fangede karbondioksidet kan også brukes som en ressurs i industrien, for eksempel i produksjonen av bærekraftig flydrivstoff (SAF).

Les mer

Redusere matsvinnet

19. april 2023
En viktig del av vår ESG-strategi er å redusere matsvinnet på våre egne hotell.

Fra og med 10. april tilbyr Sunprime Waterfront på Mallorca ”forundringsposer” i appen Too Good To Go. Posene inneholder lunsj- eller middagsretter fra hotellet, som ellers ville gått til spille. Ikke bare kaster vi mindre overskuddsmat, vi gir det en ny sjanse – og det er enda et steg på veien mot å redusere matsvinnet.

Solpaneler på Sunwing Arguineguin

Installasjon av solcellepaneler på Sunwing Arguineguín Seafront, Gran Canaria

5. april 2023
Installasjon av solcellepaneler og produksjon av egen strøm er en viktig del av vår ESG-strategi. Vi ønsker å redusere utslippene fra strømforbruket på våre egne hoteller, og vi har et langsiktig mål om at disse hotellene skal være helt utslippsfrie innen 2040.

Sunwing Arguineguín på Gran Canaria er et av våre mest populære hotell. Her har vi nå montert solcellepaneler på taket og koblet dem til nettet. Det er første steg i innføringen av solcellene, som forventes å være helt klare i sommer. Vi forventer at hotellet med 8-9 timer sol per dag vil kunne produsere cirka 900 kwh strøm per dag, som dekker rundt 15 % av hotellets totale strømforbruk. I dag forsynes 56 % av konsepthotellene våre utelukkende med strøm fra fornybar energi. I 2025 skal dette gjelde alle våre konsepthotell.

Sunwing Arguineguín Seafront

Kvinde går ved havet i Kroatien

Bærekraftrapport 2022

15. februar 2023
Nordic Leisure Travel Group, som Ving er en del av, har kommet med sin bærekraftrapport for 2022.


Les hele rapporten her

Vårt klima- og miljøarbeid

For at de stedene vi elsker å reise til i dag skal være der også for de kommende generasjoner, må vi bidra med det vi kan for å styrke de positive effektene av turismen, og på samme tid redusere den negative miljøpåvirkningen i alle deler av virksomheten vår.

Sosialt ansvar

1 av 10 jobber i verden er i dag innenfor turistbransjen og det er viktig at turismen kan fortsette å blomstre. Vi skal bidra til at det skjer på en ansvarlig måte, der lover og regler følges, menneskerettigheter ivaretas og lokalsamfunn respekteres og tas hensyn til, slik at de opplever en positiv effekt av vår inntreden.

Mer om Ving

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.