Alcudia

Reiser med omtanke

Vårt bærekraftarbeid

Vi vet at de hundretusenvis av mennesker som velger Ving som reisearrangør har store forventninger til oss og produktene vi leverer. Vi ser det som vårt ansvar å fremme en turisme, der vi bidrar til positiv utvikling både økonomisk og sosialt, samtidig som vi begrenser miljøpåvirkningen både hjemme og ute på reisemålene våre.

Aktuelt

Sri lanka

ESG-rapport 2023

22. februar 2024
Nordic Leisure Travel Group/Vings årlige ESG-rapport er publisert. I rapporten kan man lese om de resultatene vi har oppnådd i 2023 og vår plan for ESG-arbeidet de neste årene.

Velkommen til å lese rapporten

Foto: Brendon Morris

Opplev ville dyr der de hører hjemme: i naturen.

7. november 2023
I 2022 innførte vi nye retningslinjer for dyrevelferd, med et særskilt fokus på å stoppe utnyttelse av ville dyr i fangenskap. Vi inngikk også en samarbeidsavtale med World Animal Protection.

Gjennom avtalen har vi forpliktet oss til å guide gjestene våre til dyrevennlige utflukter, som alle er godkjent av World Animal Protection og følger Vings retningslinjer.

Vi bryr oss om dyrene og derfor støtter vi Wildlife Heritage – områder som verner om ville dyr og deres miljø. Prosjektet er utviklet av World Animal Protection og World Cetacean Alliance, som markerer områder der vi kan oppleve de fantastiske skapningene i sitt rette element og på en dyrevennlig måte.

Dette gjør det mulig for oss som reisearrangør å tilby gjestene våre de beste (og villeste) ferieopplevelsene, uten å gå på kompromiss med dyrevelferd.

Les mer her

Nytt samarbeid med aktører innen «Direct Air Capture»

22. juni 2023
Nordic Leisure Travel Group, som eier reisearrangørene Ving, Spies, Tjäreborg og Sunclass Airlines, har inngått en intensjonsavtale med selskapene Nordic DAC Group AB og Carbon Removal AS. Det norske selskapet Carbon Removal planlegger å ha et fangstanlegg klart innen 2027 for å samle inn karbondioksid fra luften ved såkalt Direct Air Capture (DAC), som deretter skal lagres permanent 2,6 km under havbunnen i Nordsjøen. Det fangede karbondioksidet kan også brukes som en ressurs i industrien, for eksempel i produksjonen av bærekraftig flydrivstoff (SAF).

Les mer

Redusere matsvinnet

19. april 2023
En viktig del av vår ESG-strategi er å redusere matsvinnet på våre egne hotell.

Fra og med 10. april tilbyr Sunprime Waterfront på Mallorca ”forundringsposer” i appen Too Good To Go. Posene inneholder lunsj- eller middagsretter fra hotellet, som ellers ville gått til spille. Ikke bare kaster vi mindre overskuddsmat, vi gir det en ny sjanse – og det er enda et steg på veien mot å redusere matsvinnet.

Vårt klima- og miljøarbeid

For at de stedene vi elsker å reise til i dag skal være der også for de kommende generasjoner, må vi bidra med det vi kan for å styrke de positive effektene av turismen, og på samme tid redusere den negative miljøpåvirkningen i alle deler av virksomheten vår.

Sosialt ansvar

1 av 10 jobber i verden er i dag innenfor turistbransjen og det er viktig at turismen kan fortsette å blomstre. Vi skal bidra til at det skjer på en ansvarlig måte, der lover og regler følges, menneskerettigheter ivaretas og lokalsamfunn respekteres og tas hensyn til, slik at de opplever en positiv effekt av vår inntreden.

Mer om Ving