Se hotell (88)

Reiser til Tenerife

På en reise til Tenerife kan du bo i den hyggelige byen Puerto de la Cruz i nord, på noen av reisemålene langs strendene i sør, eller i livlige og populære Playa de las Américas. Vi har hotell for enhver smak, med alt fra barnevennlige Sunwing Family Resorts til Sunprime Hotels for deg som reiser uten barn.

Tenerife er et reisemål som passer for alle – når som helst på året. Strendene er like lokkende både sommer og vinter, og den dramatiske naturen skifter i takt med årstidene. Tenerife er også et av de reisemålene hvor alt er åpent og tilgjengelig hele året, enten det dreier seg om et utflukt til en vingård, en ettermiddag i et badeland, eller et besøk på noen av øyas mange gode restauranter. I tillegg kan du alltid regne med å finne et hotell etter din smak, enten du vil bo på luksushotell, i en enkel leilighet, eller noe midt imellom.

God mat og spennende shopping

Overalt på Tenerife ligger det spennende restauranter og interessante butikker. Et godt råd er å leie bil og reise innover på øya hvor du kan komme over små familieeide restauranter som serverer lokale spesialiteter til hyggelige priser. Har du lyst på en handlerunde er det best å ta veien tilbake til kysten, hvor du finner det største og beste utvalget i Puerto de la Cruz. Eller du kan besøke Tenerifes myldrende hovedstad Santa Cruz.

Reise med barn til Tenerife

Om du og familien skal til Tenerife anbefaler vi Sunwing Fañabé Beach, som ligger kun en kort spasertur fra stranden i Fañabé, litt nord for Playa de las Américas. Her har vi komfortable leiligheter med plass for opptil seks personer, morsomme aktiviteter for store og små, samt en rekke praktiske løsninger som gjør ferien enkel og behagelig. Et eksempel er våre praktiske måltidspakker. På Tenerife har Ving dessuten flere barnevennlige Family Garden-hotell, som bl.a. Sunlight Bahia Principe Tenerife i Playa Paraiso. Her inngår All Inclusive i prisen, og de minste kan more seg med Lollo & Bernie, flere barnebasseng og en bufferestaurant hvor man kan velge sine egne favoritter.

Strendene på Tenerife

Tenerife har strender for både store og små, med alt fra de imponerende havbassengene i Puerto de la Cruz til de langstrakte strendene nede på sydkysten, og fra den beskyttede stranden ved Los Cristianos til de svarte lavastrendene ved Los Gigantes. Bare utenfor Playa de las Américas ligger det rundt seks strender som er populære både blant lokalbefolkningen og turistene.

Reise uten barn til Tenerife

Om dere er et følge med kun voksne kan vi anbefale våre Sunprime Hotels i Playa de las Américas. På Sunprime Coral Suites & Spa bor du sentralt i Playa de las Américas med kort avstand til stranden. Sunprime Ocean View ligger litt utenfor sentrum ikke langt fra den fine Troya-stranden. Uansett hva du velger kan du glede deg til en rolig ferie på et hotell som tilbyr spa, treningsstudio og oppvarmet basseng, og muligheten til å bestille en av våre måltidspakker som bidrar til å gjøre ferien både enklere og mer behagelig – prøv for eksempel Sunprime Inclusive. San Miguel de Abona er det beste valget for deg som vil spille golf og vil bo i naturnære omgivelser på Tenerife.

Spill golf på Tenerife

Golfsesongen på Tenerife strekker seg fra oktober til april, og med Ving kan du bestille en leiebil sammen med reisen – da kan du dra på egne utflukter rundt på øya. Om du tar veien opp til Teide, Spanias høyeste fjell, kjører du gjennom fire klimasoner, og kan nyte en lunsj med vidunderlig utsikt over sørsiden av Tenerife.

Finn ditt hotell
Strender

Strendene på Tenerife

Tenerife har strender som egner seg for både store og små. Rundt på øya ligger strender av ulike slag, og alle frister like mye på sommeren som på vinteren. For barnefamilier anbefaler vi sandstrendene på sydsiden av Tenerife.

Strendene på sydkysten av Tenerife

Mange velger å reise til sydkysten på grunn av strendene. Her er det mange strender å velge blant. Noen er helt naturlige, andre er menneskeskapt, i eller i nærheten av feriestedene. De aller fleste strendene er barnevennlige, havet er rolig og det er sjelden brådypt. Om sommeren bruker lokalbefolkningen strendene for å avkjøle seg, men om vinteren er det stort sett turister som bruker dem. Det tilbyr ofte ulike vannsportaktiviteter på strendene, og mange steder er det utleie av solsenger og parasoller. I Playa de las Américas finner du flere fine strender for hele familien. De to lengste er 300 og 450 meter lange og består av henholdsvis finkornet sand og stein og grus. I Los Cristianos er det to brede og barnevennlige strender med lys, finkornet lavasand. I Playa Paraiso, langs den sydvestre kysten, ligger en liten strand med svart lavasand og bassenganlegget Lago Lido med sjøvann. Langs den samme kysten ligger også den hyggelige badebyen Los Gigantes, med en 75 meter lang strand med finkornet, svart lavasand. Reiser du til rolige San Miguel de Abona kan du avkjøle deg i hotellbassenget eller dra til en av strendene som ligger rett utenfor .

Strendene på nordkysten av Tenerife

Strendene på nordsiden av Tenerife består av lavasand og -grus. Mange steder stikker klippene opp av det klare, rene vannet. Den svarte sanden blir lett varm, så ta gjerne med badesko. I Puerto de la Cruz ligger det populære havbasseng-anlegget El Lago Martiánez, og like utenfor er det flere fine lavastrender. I hovedstaden Santa Cruz kan du bade på badeanlegget Tenerife Parque Maritimo som ligger ved havet. Vil du heller kjenne sand mellom tærne, er det kort vei til en av de vakreste strendene på Tenerife, Playa de las Teresitas. Hit kommer du deg raskt og enkelt med buss eller taxi fra sentrum.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner. Til frokost er det vanlig å drikke en kopp kaffe og spise en croissant eller en bocadillio, omtrent det samme som en baguette med pålegg. Lunsjen spiser de ganske sent, ofte ved totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Det betyr ikke at du som tursit trenger å følge det samme mønsteret, men hvis du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det allikevel alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Restauranter

Restauranttilbudet er stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. Her kan du velge blant flotte, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken og steder med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk og indisk mat. Bodegaer som serverer god vin og tapas finner du over alt. Restaurantene som ligger lit utenfor turistområdene er ofte stengt en dag i uken, så det kan være lurt å sjekke åpningstider. På landsbygda ligger de små familierestaurantene, såkalte guachines, med begrenset utvalg men god og rimelig mat. Flere har åpent kun om høsten, da de kan tilby egen vin. Når de er tomme for vin, stenger de og henger et skilt på døren som sier "Se acabó el vino" - utsolgt for vin.

Typiske retter på Tenerife

Tapas
Tapas og Spania hører sammen. Det finnes en mengde ulike tapas å velge blant, fra oliven og minipickles til marinert fisk og skalldyr, omelett, paté, skinke i alle varianter, krydret pølse, ost, potetsalat og mye mer. En fin måte å prøve tapas på er å bestille «un variado» , da får du en tallerken med litt forskjellig.

Puchero
En mellomting mellom suppe og gryterett, inneholder som regel safran, chorizo, kikerter og poteter.

Potaje de berros
En tykk suppe med bl.a. brønnkarse, svinekjøtt, mais, poteter og kummin.

Ensalada mixta
Blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan vara asparges, avokado, gulrot, tomat, sallat eller hva man har tilgjengelig. Dressingen tar du på selv.

Gofio
En slags maisgrøt som serveres stekt eller kokt, som tilbehør i stedet for poteter, ris eller pasta. Noen syns det minner om polenta.

Kanin
Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo
Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk, liten genistrek. Dette er en saus som kan lages hjemme eller kjøpes ferdig på glass i matbutikken. Den røde mojoen er en blanding av chili og krydder, mens koriander dominerer smaken i den litt mildere grønne mojoen.

Paella
Den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt.

Gazpacho
En leskende, kald suppe laget av tomater, grønnsaker, hvitløk og en dæsj eddik.

Ost
På Kanariøyene produserer de mye god ost. De ystes av både ku-, geit- og fåremelk eller en blanding av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer visstnok ikke fra Kanariøyene, men ligner veldig på kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bør selv smake deg frem blant de ulike variantene. Ost heter «queso» på spansk, og røkt ost heter «queso ahumado». Gå inn på et større «supermercado» (dagligvarebutikk) og se hva du finner.

Poteter
Spanske, saltkokte poteter er en populær rett. Deres «papas arrugadas» (rynkete poteter), kokes i vann med så mye havsalt at vannet dras ut av potetene og smaken konsentreres. De serveres litt innskrumpede og glinsende av salt sammen med «mojo». Tørsten slukker du med en kald øl – det lokale ølet på Tenerife heter Dorada.

Søtsaker
Er du glad i søtsaker må du ikke gå glipp av «bienmesabe», en veldig søt dessert av bl.a. honning, mandelkrem og eggeplomme. Du må også smake på de ulike bakevarene som sjokoladefylte croissanter og butterdeigruller fylt med nøtter og tørket frukt.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Uteliv på Tenerife

Tenerife har et bra utvalg av barer, puber og nattklubber. Det er Playa de las Américas, området San Telmo ved Los Cristianos, Puerto de la Cruz og Santa Cruz som utgjør kjernen i utelivet på Tenerife. Steder som Playa Paraiso, Los Gigantes og San Miguel de Abona har et betydelig roligere uteliv, stort sett med musikkbarer og et par nattklubber. Hotellene på turiststedene arrangerer gjerne kveldsunderholdning med dans og musikk flere ganger i uken.
Shopping

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å se etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Andre typiske artikler fra Tenerife er keramikk, bananlikør og vin som f.eks. Viña Norte. Avskårne papegøyeblomster er billig populært å kjøpe med hjem. Be om å få dem pakket i en eske, så kan du sende den som bagasje. Blomstene holder seg i rundt en måned. Butikkenes åpningstid er vanligvis kl. 10.00–13.30 og 17.00–20.00, men det er mange som holder åpent hele dagen og frem til kl. 22.00. Det er ikke vanlig å prute på prisene i butikker. Vi anbefaler ikke å handle med gateselgere, da alt gatesalg er ulovlig, og du har ingen reklamasjonsrett.

Shopping på Tenerife syd

I Playa de las Américas er shoppingtilbudet stort, både i butikker, kjøpesenter og på markedet. I Los Cristianos ligger det mest supermarkeder, suvenirbutikker og noen andre butikker. I Playa Paraiso og Los Gigantes er det noen få butikker, men det er enkelt å reise til litt større tettsteder i nærheten hvor utvalget er større. I San Miguel de Abona ligger det ikke stort annet enn et par suvenirbutikker. Flere dager i uken er det marked på sydsiden. De holder normalt åpent kl. 09.00–14.00.

Shopping på Tenerife nord

I Santa Cruz finner du det største utvalget av butikker. Den store handlegaten er gågaten Calle del Castillo. I strøket mellom El Castillo og Hotel Mencey ligger det masse små butikker med alt fra eksklusive merkeklær og sko til interiør og antikviteter. I hovedstaden Puerto de la Cruz finner du naturligvis også varemagasinet "El Corte Inglés". Byen har også mange fine butikker. Rett nord for Puerto de la Cruz ligger kjøpesenteret "La Villa" i tillegg til noen koselige butikker langs den gamle hovedgaten Calle La Carrera. I den historiska bydelen La Orotava får du kjøpt vakre håndverksprodukter.
Sport og trening

Sport og trening på Tenerife

På Tenerife er det gode treningsmuligheter. Her kan du spille golf, tennis og squash – og du kan gå fotturer, surfe eller sykle. I tillegg kan du drive med vannsportaktiviteter som padling og dykking.

Sykling

Tenerife har et spennende landskap for sykling, som også er en fin måt å utforske nærområdet på. Du kan leie en sykkel for så mange dager du ønsker, og den kan hentes og leveres på hotellet ditt.

Golf

Er du glad i å spille golf, er Tenerife et godt valg. Området rundt Los Cristianos og Playa de las Américas har mange fine baner, både 9-hulls og 18-hulls. Her er noen av de mest populære banene på Tenerife:

Golf del Sur
Golf del Sur er Tenerifes mest kjente og komplette feriegolfbane. Anlegget har 27 hull, alle vakkert omgitt av den lunefulle, svarte vulkansanden, picon, samt en masse raviner og kaktuser.

Golf Las Américas
Denne utmerkede golfbanen ligger praktisk talt midt inne i Playa de las Américas. Banen er bygd i en skråning med flott utsikt over både by, strand og hav. Fjellene i bakgrunnen er mektige og beskytter mot sterke vinder.

Amarilla Golf
Vakker 18-hulls golfbane. Her spiller du i flotte omgivelser på en bane som er populær blant såvel erfarne golfere som nybegynnere.

Surfing

Tenerife er kjent blant surferne og her arrangeres store konkurranser, også internasjonale. Den mest kjente stranden, spesielt blant windsurfere, er El Medano på sydsiden av øya. På nordsiden ligger det mange utmerkede strender for surfing. I Puerto de la Cruz ser man de unge med sine boogie-boards både på Playa Martiánez, Playa Jardín og Playa Bullullo, øst for byen. De virkelige entusiastene valfarter til stranden ved Taganana, som ligger på den såkalte Anagahalvøya, like nord for Santa Cruz. På Playa del Socorro kan du surfe 365 dagar i året. Her blåser det sterke vinder fra nord, som lager bølger på opptil 8 meter. I perioden juli-september arrangeres regionale og nasjonale konkurranser som f.eks. O'Neill Cup, i surfing, longboards og boogies. Her finnes også bar og restaurant. For å komme seg hit er det enkles å ta buss til Los Realejos og taxi derfra, eller taxi hele veien.

Fotturer

Det finnes mange turstier på Tenerife. Mascadalen byr på litt utfordrende terreng, men er en fantastisk naturopplevelse som helt klart er verdt anstrengelsen. Vil du ha et litt lettere terreng, tar du turen til nasjonalparken Anaga. Her får du se Tenerife fra sin grønneste side og i et rolig tempo. Gå heller ikke glipp av nasjonalparken Las Cañadas, et av verdens størte vulkankratere (2200 moh.). Området minner veldig om et månelandskap, med steinformasjoner og uvanlige vekster. Om vinteren ligger det snø på toppen av Teide, men om sommeren blomstrer både trær og blomster. Det finnes mye lesestoff om turløypene, og naturforvaltningen på Tenerife har laget en brosjyre med relevant og interessant informasjon. Noen av rutene er vanskelige, med store høydeforskjeller, og krever god kondisjon. Andre passer for de fleste, uavhengig av kondisjon og fysisk form. Ta med en lett sekk med matpakke, og husk også orienteringskart og varme klær. Det kan bli kaldt i fjellet, og været kan skifte fort.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Tenerife

Tenerife byr på mange spennende aktiviteter og interessante utflukter. I tillegg til de flotte strendene kan du bl.a. ta for deg av friluftsliv og spennende båtutflukter. Nasjonalparken Teide er stedet for deg som jakter storslagne utsiktssteder. En minneverdig utflukt til naboya La Gomera, rett utenfor Tenerife, er også verdt å sette på listen. Med leiebil kan du la nysgjerrigheten styre og utforske øyas brede aktivitetstilbud i ditt eget tempo.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter å by på. Mange av øyas museer og severdigheter ligger i hovedstaden Santa Cruz, der også det årlige karnevalet arrangeres – verdens nest største karneval etter karnevalet i Rio. I Puerto de la Cruz og La Laguna ligger det også flere museer. Mange museer har stengt på mandager. I Santa Cruz-området finner du bra shoppingmuligheter, flere havsbasseng og Las Teresitas-stranden med importert gyllengul sand fra Saharaørkenen. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk.

La Laguna

Byen ble grunnlagt av erobreren Alonso Fernandez de Lugo, etter at han i 1496 innlemmet Tenerife i det kastillanske kongeriket. La Laguna var hovedstad frem til 1723, og er i dag øyas religiøse og kulturelle hovedstad og katolsk bispesete for Tenerife. Med ca. 30 000 studenter er La Laguna en universitetsby som også står på Unescos verdensarvliste, og er vel verdt et besøk. Blant de mest kjente severdighetene kan vi nevne den flotte katedralen og den lille kirken Ermita de San Miguel som i dag brukes som utstillingslokale. På Plaza del Adelentado ligger et turistinformasjonskontor som tilbyr gode kart og guidede turer i byen. Her finnes også flere interessante museer, som f.eks. Museo de la Historia de Teneriffa, historisk museum som ligger i en 1500-tallsbygning, Museo de la Ciencia y el Cosmo som byr på vitenskapelig underholdning for hele familien. Hver dag arrangeres det her ulike aktiviteter, som filmvisning, astronomiske observasjoner og laboratorieforsøk. Det er siden åpningen i 1994 blitt utført over mer enn 100 interaktive eksperimenter.

Piramides de Güimar

I byen Güimar på østkysten kan man besøke de berømte pyramidene fra guanchernes (urbefolkningens) tid. Hva har trappepyramiden på Tenerife til felles med pyramidene i Mexico og Peru? Utstillingene vil kanskje gi svaret på dette og mye annet, og blant annet kulturelle likhetstrekk mellom kontinentene, innen kunst og arkeologiske funn.

Garachico

Garachico var fra 1500-tallet til begynnelsen på 1700-tallet det kommersielle sentrum på Kanariøyene. Stedet kalles ofte Tenerifes Pompeii, da 80 prosent av den naturlige havnen og store deler av byen ble begravd i lava i 1706. Naturlige havbasseng, den utgravde byporten, den gamle borgen Castillo San Felipe, kirkene Santa Ana og San Francisco samt det som i den tiden var et fransiskanerkloster er alle verdt et besøk. På alle hus og bygninger står det en marmorplakett med byggeåret.

La Orotava

La Orotava er en vakker by som ligger et par kilometer inn i landet fra Puerto de la Cruz. Spesiell arkitektur, kanariske balkonger og brosteinsgater har bidratt til å gjøre denne byen både Insta-vennlig og kjent. Botanisk hage og håndbroderte duker finner du også her, i tillegg til en sjarmerende, tradisjonell atmosfære.

Pueblo Chico

Pueblo Chico er et utendørs museum som tar for seg arkitektur, historie og natur. I vakkert landskap vises det her miniatyrmodeller av de mest berømte bygningene på øya – alt i høy kvalitet. Et område viser også ulike vekster fra Tenerife.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Slik kommer du deg rundt på Tenerife

På Tenerife kan du reise rundt med lokalbuss og taxi. Det går også ferger fra Tenerife til noen av de andre Kanariøyene. På korte strekninger er sykkel et fint fremkomstmiddel, men de trafikkerte veiene er ikke særlig egnet for syklister.

Lokalbusser

Det er bussforbindelse mellom de største tettstedene på øya, og det er forholdsvis rimelig å ta bussen. Det går ikke direktebuss alle steder, så det hender at man må bytte buss for å komme dit man skal. Knutepunkter er f.eks. busstasjonene i La Laguna oh Santa Cruz. Det kan være lurt å planlegge reisen i god tid. Lokalbussene er grønne og heter TITSA og bussholdeplassene er merket med grønne og hvite skilt der det står Parada TITSA. Du finner vanligvis rutetabellen på bussholdeplassen, og billett kjøper du om bord.

Taxi

Det er relativt billig å ta taxi. Du kan be taxisjåføren om å slå på taxameteret hvis han ikke har gjort det. På lengre turer kan det deriimot lønne seg å avtale pris på forhånd.

Ferge

Fra Tenerife går det ferger til Gran Canaria, La Gomera, El Hierro og La Palma.
Reise med barn

Reise med barn til Tenerife

Tenerife er et trygt og barnevennlig sted å feriere. Barnefamilier trives ekstra godt i Los Christianos og Playa de las Américas. Her er det brede strandpromenader som egner seg godt for barnevogner. Her finnes det også klatrestativ og trampoliner for litt større barn. Strendene er barnevennlige og det er mye å finne på av f.eks. utflukter og aktiviteter for hele familien. Skal du ta med familien til Tenerife, anbefaler vi vårt flotte Sunwing Fañabé Beach som ligger nær stranden i Fañabé, like nord for Playa de las Américas.

Restauranter

Barn er alltid velkommen på restaurantene. Kypriotene er glad i barn og gir dem gjerne mye oppmerksomhet. Ikke alle restauranter har egen barnemeny, men de fleste har stort sett mat som barn liker, bl.a. spaghetti, grillmat, hamburgere, pommes frites og pizza. Ofte faller også flere av tapasrettene i smak hos barna, som f.eks. tortilla. En del restauranter i turistbyene har barnestoler. Kafeer og barer selger ofte både iskrem, ferskpresset juice og milkshakes (batidos). Det er ikke vanlig med stellebord på toalettene.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste store dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er mindre enn hjemme, og grøtpulver og fruktpureer inneholder som regel sukker. Ferdig grøt finnes ikke, men de blander istedet grøtpulver og morsmelkerstatning.

Barnevogner og barnestoler

Det er ikke vanlig på Tenerife med slike barnevogner vi har hjemme, de bruker i stedet paraplytriller, som er mer praktisk i varmen. Det er best fremkommelighet med barnevogn i Los Cristianos, Playa de las Américas og Puerto de la Cruz. Andre steder har de gjerne smale veier og høye fortauskanter. Tvillingvogner med seter ved siden av hverandre er derfor nesten umulig å bruke der. De store leiebilselskapene leier ut bilseter, men de bør bestilles i god tid.

Lekeplasser

Lekeplassene er ikke av samme kvalitet som hjemme. Det gjøres mye for å holde dem i stand, men undersøk gjerne om husker og sklier er i orden før barna setter i gang med lek.
Fakta

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Tenerife med Vings charterfly hele året.

Med Ving kan du også kjøpe en pakkereise med rutefly og valgfri reiselengde til Tenerife året rundt.

Flyet lander på flyplassen Reina Sofia på sørsiden av Tenerife.
Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Tenerife og La Gomera har et mildt og behagelig klima året rundt. Den varmeste perioden er sommeren. Tenerifes varierte terreng og høydeforskjeller gjør at klimaet varierer mellom de ulike delene av øya. Varmest og mest solfylt er det på sydkysten av Tenerife der Playa de las Américas, Los Cristianos, Los Gigantes, Playa Paraiso, Guia de Isora og San Miguel de Abona ligger. I nord, der Santa Cruz og Puerto de la Cruz ligger, er temperaturen noe svalere og luften fuktigere. Vanntemperaturen ligger på 19–23 grader året rundt.
Desember, januar og februar
Vinter på Tenerife er som sommer i Norge, bare med varmere vann. Dagtemperaturen er på 19–22 grader og om natten er den litt lavere, rundt 16 grader. Den fuktige luften kan gjøre at kveldene oppfattes som svale. Vanntemperaturen ligger på ca. 19 grader.
Mars, april og mai
Om våren øker antallet soltimer hver måned, og dagtemperaturen klatrer opp mot 22–24 grader. I mai blir også nattemperaturen høyere, ca. 19 grader. Vanntemperaturen ligger fortsatt på ca. 19 grader.
Juni, juli og august
Om sommeren går temperaturen opp mot 26 grader om dagen. Selv nettene er behagelig varme, med en temperatur som oftest ligger over 19 grader. Juni, juli og august er også den tørreste perioden og nedbør forekommer sjelden mer enn et par dager i månedene. Vanntemperaturen ligger på ca. 22 grader.
September, oktober og november
Om høsten er det fortsatt varmt på Tenerife. Lufttemperaturen ligger som oftest over 19 grader. Regn forekommer oftere sammenliknet med sommermånedene. Antallet regndager er færre på sydsiden av Tenerife enn på nord- og vestsiden. Vanntemperaturen ligger på ca. 22 grader.

REISEFORSLAG TIL Tenerife

Tenerife Ving
Tenerife Ving
Puerto de la Cruz, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 1-romsleilighet i høyere etasje
 • 1 uke
 • Avreise 19 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
19 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Sunprime Coral Suites & Spa
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Coral Suites & Spa
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 2-roms Junior Suite, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 12 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
12 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Coral Compostela Beach
familygarden
 • Barnevennlig
Coral Compostela Beach
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet i 2 etasjer mot gaten/omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 19 des 2021 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
19 des 2021 fra Stavanger
Parque Santiago 3
nordiskefavoritter
Parque Santiago 3
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 12 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
12 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Sunwing Fañabé Beach
sunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Fañabé Beach
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 1-roms leilighet Family, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 9 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
9 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Sunprime Ocean View
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Ocean View
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Fly + del i Classic Studio 1 rom, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 4 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
4 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Don Jose
Don Jose
Los Cristianos, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 3-romsleilighet med 3 ordinære senger mot gaten
 • 1 uke
 • Avreise 11 des 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
11 des 2022 fra Oslo, Gardermoen
Mar Ola Portosin
familycomfort
 • Barnevennlig
Mar Ola Portosin
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 1-romsleilighet med terrasse
 • 1 uke
 • Avreise 11 des 2022 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
11 des 2022 fra Trondheim
Parque Santiago 4
Parque Santiago 4
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Fly + del i 1-romsleilighet, balkong eller terrasse mot gaten
 • 1 uke
 • Avreise 11 des 2022 fra Bergen
Fly + hotell, 1 uke
11 des 2022 fra Bergen

Reiseforslag med rutefly

Om du velger en pakkereise med rutefly kan du selv velge vilken dag du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Her viser vi deg priseksempler for 10 eller 11 dager.

Castle Harbour
Castle Harbour
Los Cristianos, Tenerife, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 10 dager, 9 hotellovernattinger
 • Avreise 19 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 9 hotellovernattinger
19 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Mar Ola Portosin
familycomfort
 • Barnevennlig
Mar Ola Portosin
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 10 dager, 9 hotellovernattinger
 • Avreise 19 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 9 hotellovernattinger
19 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Hotel Tigotan Lovers & Friends
primecomfort
 • Passer for voksne
Hotel Tigotan Lovers & Friends
Playa de las Américas, Tenerife, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 10 dager, 9 hotellovernattinger
 • Inkl. halvpensjon
 • Avreise 19 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Halvpensjon
Fly og 9 hotellovernattinger
19 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen

Reiser til Tenerife

Los Cristianos
 • Shopping
 • Strender
 • Attraksjoner
Los Cristianos er et rolig reisemål med fine strender, koselige restauranter og gode golfmuligheter. Alt ligger i nærheten av stranden, den palmekledde strandpromenaden og den levende bykjernen.
concept-logo
concept-logo
Playa de las Américas
 • Barnevennlig
 • Strender
 • Sport & aktiviteter
Playa de las Américas er et moderne og velorganisert badested på øyas solsikre sørkyst. Her finnes det meste: fine strender, gode shoppingmuligheter, restauranter, barer, klubber og aktiviteter.
Puerto de la Cruz
 • Attraksjoner
 • Shopping
 • Underholdning
Puerto de la Cruz. på Tenerifes nordkyst, er et av øyas mest genuine reisemål. Når du reiser hit med Ving får du oppleve en ekte kanarisk by med gammeldags sjarm.
Playa Paraiso
Playa Paraiso ligger perfekt til på vestkysten, akkurat passe langt unna mylderet på de større stedene, men nært nok til at du kan dra dit når du vil. Her kan du koble av med alt innen rekkevidde.
Los Gigantes
Los Gigantes er et hyggelig reisemål med et stort utvalg, samtidig som det har en sjarmerende småbystemning. Det ligger mange turstier i området for den som liker å bevege på seg i ferien.
San Miguel de Abona
San Miguel de Abona ligger litt utenfor allfarvei og er et fint reisemål for deg som vil ha fred og ro i ferien. Mange reiser hit for å spille golf på de nærliggende banene.
Santa Cruz
Tenerifes hovedstad er en skikkelig storby med shoppingmuligheter, restauranter og mange severdigheter. Santa Cruz er perfekt for deg som vil kombinere sol og bad med storbyvibber.

Hotellnyheter

Sunwing Fañabé Beach

Sunwing Fañabé Beach pusser opp

Nyhet! Til vinteren vil mesteparten av hotellet være nyrenovert. Hotellet får våre populære Lollo & Bernie-suiter og samtlige leiligheter blir totalrenovert og får dusj istedenfor badekar. Restauranter og bassengbar vil også bli pusset opp.

**Nyhet!** Til vinteren vil mesteparten av hotellet være nyrenovert. Hotellet får våre populære Lollo & Bernie-suiter og samtlige leiligheter blir totalrenovert og får dusj istedenfor badekar. Restauranter og bassengbar vil også bli pusset opp.

Mer om å reise til Tenerife

Rapport fra Tenerife

Er du nysgjerrig på hvordan det er på Tenerife nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på før din reise til Tenerife.

Er du nysgjerrig på hvordan det er på Tenerife nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på før din reise til Tenerife.
Aktiv familieferie

Aktiv familieferie

Tenerife er et veldig populært reisemål for familier som vil ha en aktiv ferie sammen. Her er våre beste tips for å kombinere familieferie og trening.

Tenerife er et veldig populært reisemål for familier som vil ha en aktiv ferie sammen. Her er våre beste tips for å kombinere familieferie og trening.
Kombinasjonsreiser Tenerife

Kombinasjonsreiser til Tenerife

Med Ving kan du kombinere to reisemål på samme reise. Bestill en kombinasjonsreise og opplev to sider av Tenerife.

Med Ving kan du kombinere to reisemål på samme reise. Bestill en kombinasjonsreise og opplev to sider av Tenerife.
Luksus hotell på Tenerife

Luksushotell på Tenerife

Sett en ekstra spiss på ferien til Tenerife og sjekk inn på et av øyas mest eksklusive hotell.

Sett en ekstra spiss på ferien til Tenerife og sjekk inn på et av øyas mest eksklusive hotell.
Golfreiser til Tenerife

Golfreiser til Tenerife

Om du er på jakt etter spektakulære golfbaner og naturopplevelser er Tenerife et innlysende valg. Øya har golfbaner av alle slag.

Om du er på jakt etter spektakulære golfbaner og naturopplevelser er Tenerife et innlysende valg. Øya har golfbaner av alle slag.

UTVALGT PARTNER

Hotelltips i Puerto de la Cruz

Hotel Botanico er et velkjent, klassisk luksushotell vis-à-vis den botaniske hagen i bydelen La Paz i Puerto de la Cruz.

Les mer

Finn reise til Tenerife
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.