Ses Illetas, Mallorca
Ses Illetas
INSPIRASJON

Fotografens favoritter fra

Mallorca

Fotografens favoritter fra Mallorca

[Mallorca](/spania/mallorca) er virkelig ferieøya som har alt, men hva bør man se og oppleve? Hvor er det best å bo? Vi har spurt de som virkelig burde vite svaret - nemlig fotografene våre. Her viser fotografen Agneta Renebo frem sine favoritter fra Mallorca.

Playa de Palma & Palma

Playa de Palma

Beach walk at Playa de Palma

Det finnes en mengde restauranter og beach clubs langs Playa de Palma, både hippe, chic og mer tradisjonelle, og jeg oppdager nesten alltid nye tilskudd. Men, er det en restaurant jeg alltid liker å besøke, så er det en klassisk paella-restaurant som ligger rett på Playa de Palma, på vei mot Palma by – El Bungalow – bare å sitte der gir en fantastisk følelse og maten er så god!

Puro Beach Club, Mallorca

Puro Beach Club

El Bungalow

El Bungalow

Palma by

Vakre Palma har jo alt, og mer til. Shopping, barer, kafeer, torg og smug. For ikke å snakke om at det bare er å hoppe fra tapasbar til tapasbar!

Sunprime Waterfront

Absolutt et favoritthotell!
Perfekt beliggenhet, nærme flyplassen, og rett ved havet med en herlig strandpromenade. Hotellet ligger også nærme Palma by, og det er enkelt å ta seg dit med bil, buss eller sykkel. Hotellet er veldig funksjonabelt og fresht. I fjor fotograferte jeg hotellets nye balkonger i 1. og 5. etasje, som alle har fått en utendørs ”stue” med sofaer og solsenger – vi elsker jo å være ute!

Utsikt fra takterrassen på hotellet

Sportsaktiviteter på Mallorca

Vannaktiviteter ved hotellet

Sør-øst kysten

Fra Playa de Palma er det enkelt å kjøre langs kysten og ta seg ut til østsiden. Her ligger den velkjente Es Trenc-stranden og mange små fine badeviker med krystallklart vann. Her kan jeg garantere dere noen fine stopp på veien.

Nær Cala d’Or ligger sjarmerende Cala Sa Nau

Cala Pi

Cala Pi

Rundt Santanyi er det vakker utsikt og små badeviker.

Cala Sa Nau

Besøk den hyggelige restauranten på Cala Sa Nau

Palma Nova-bukten

Ponent Mar

Ponent Mar er et av hotellene jeg virkelig har sansen for, og ligger på den andre siden av bukten i Palma Nova. Jeg var her for to år siden for å ta bilder av de nybygde rommene med terrasser og balkonger. Rommene er pent innredet og har nydelig utsikt. Det er i tillegg blitt satt opp et bassengområdet på taket.

Bassengområdet på Ponent Mar

Bassengområdet på Ponent Mar

Alcudia

Sunwing Alcudia Beach

Hotellet med den uslåelige beliggenheten, rett på den fantastisk fine stranden i Alcudia! Man får nesten følelsen av å være i Karibia med havets turkise toner. I fjor ble byggene Nuevas Palmeras og Princesa ferdig renovert, og hvor fint ble ikke det?

Lobby i Princesa bygningen på Sunwing Alcudia

Lobby i Princesa bygningen

Paco's Kitchen på Sunwing Alcudia

Paco's Kitchen

Alcudia - Ciutadella

Hvorfor ikke besøke den lille naboøya Menorca? Fra Alcudia kan du enkelt ta en ferge over til Ciutadella.

Alcudia – Ciutadella

§ Den lille naboøye Menorca er mindre, roligere, landskapet vakkert og badevikene makeløse. Ciutadella er en sjarmerende havneby, med umiddelbar nærhet til små, bortgjemte badeplasser, som Cala en Blanes, Cala Macarella og Cala Turqueta.

Cala en Blanes

Cala en Blanes

Ciutadella

Cala Macarella

Cala Macarella

Pollensa og Puerto Pollensa

Ikke lange veien fra Alcudia finner du Pollensa og Puerto Pollensa, en ekte spanske fiskerlandsby med vakkert landskap.

Pollensa
Puerto Pollensa

Om fotografen: Agneta Renebo

Agneta Renebo

Agneta Renebo

Jeg jobber på hovedkontoret i Stockholm som prosjektleder for våre foto- og filmreiser, fotograf og stylist, og har også ansvaret for våre rekvisitter. Hele Vings verden er vår arbeidsplass, men vi har prioritert å dele opp de forskjellige områdene mellom oss, slik at vi er spesialister på de reisemålene vi fotograferer. Jeg har først og fremst fokus på Mallorca og Gran Canaria, to av våre største reisemål.
Jeg elsker jobben min, med alt det innebærer av utfordringer, muligheter, møte med mennesker, natur, kultur, historie og fantastiske opplevelser! Kunsten er selvsagt å formidle alt dette gjennom bilder.