Se hotell (150)

Reiser til Gran Canaria

Det er lett å forstå hvorfor så mange nordmenn velger å reise til Gran Canaria år etter år, for det er få reisemål som kan skryte av å ha like fine strender, bra hotell, shoppingmuligheter, restauranter, uteliv og golfbaner – i tillegg til et herlig klima året rundt.

Gran Canaria er et utrolig mangfoldig reisemål – på denne øya kan du finne alt fra bølgende sanddyner i Maspalomas og golfbaner i Costa Meloneras til storbyliv i Las Palmas. Takke være det deilige klimaet kan du reise til Gran Canaria når som helst på året, og når du bestiller en reise med Ving kan du velge blant et stort antall hotell i alle prisklasser. Ving tilbyr både behagelige charterreiser og fleksible reiser med rutefly til Las Palmas. Du står med andre ord fritt til å velge avreisedato og om du vil reise på en langhelg eller ta en avslappende fereuke.

Barnas Gran Canaria

Ving kan tilby en lang rekke hotell på Gran Canaria, slik at alle finner noe som passer. For dere som reiser med barn anbefaler vi vårt prisbelønte familiehotell Sunwing Arguineguín Seafront, eller det roligere Ocean Beach Club i Playa del Cura. Vi har også flere populære familiehotell på våre reisemål på sørsiden av Gran Canaria. Om dere er en stor familie kan vi anbefale Sunwing Arguineguin Seafront, som har rom med plass for opptil seks personer.

Gran Canaria for voksne

For voksne gjester som reiser uten barn er vårt populære voksenhotell Sunprime Atlantic View i Playa del Inglés et utmerket alternativ. Her bor du sentralt og er omgitt av alle de gjennomførte detaljer som har gjort Sunprime så populært – moderne design, fristende menyer, et stort basseng og mye mer. Du har kort vei til alle fornøyelser og butikker i Playa del Inglés.

Herlige sandstrender

På Gran Canaria er det en rekke fine sandstrender, og hvilken som er den fineste strides de lærde om. Den brede stranden Playa de Amadores består av gnistrende hvit sand og turkisfarget vann, og den populære stranden i Playa del Inglés strekker seg hele veien til sanddynene i Maspalomasørkenen. På nordsiden av øya skilter Las Palmas med den kilometerlange bystranden Las Canteras – perfekt for deg som vil kombinere by- og strandliv på en reise til Gran Canaria.

Leiebil på Gran Canaria

Selv om strendene på Gran Canaria er fantastiske, er det mye mer å se på denne spennende øya – som for eksempel øyas hovedstad Las Palmas. En kjøretur opp i fjellene som dominerer øyas indre tar deg gjennom dramatisk natur til vakre små landsbyer hvor du kan du gjøre funn på et lokalt marked. Når du bestiller en reise til Gran Canaria med Ving kan du også raskt og enkelt bestille en leiebil som venter på deg ved ankomst. Du trenger selvsagt ikke bestille den for hele oppholdet, for enkelte dager foretrekker man å bare ligge på stranden. Derfor kan du leie bil for tre dager og oppover.

Shopping, restaurant og uteliv

Det er enkelt å reise rundt på Gran Canaria på egen hånd, og det er enda enklere om du har leiebil. Las Palmas med alle sine butikker og restauranter er absolutt verdt et besøk. I denne storbyen er det flere lokalinnbyggere enn turister, og byen er mer spansk enn mange andre reisemål på øya.
På sørsiden av Gran Canaria ligger det største utvalget av butikker, restauranter og uteliv i Playa del Inglés og Puerto Rico. Hit er det enkelt å finne veien om du bor i et av de roligere feriestedene rundt.

Finn ditt hotell
Strender

Strendene på Gran Canaria

Alle badestrendene i Spania er offentlige, så det er en enkel sak å finne sin egen favorittstrand. Det er mange strender å besøke i tillegg til de som ligger ved reisemålet ditt. På de fleste strender er det utleie av solsenger og parasoller samt tilbud om vannsportaktiviteter. I Arguineguín, Playa del Inglés, Puerto Rico, Playa de Amadores, Costa Meloneras, Puerto de Mogán og Maspalomas finnes det flere fine strender med hvit, finkornet sand. De fleste av dem er barnevennlige. I Las Palmas er det en flere kilometer lang sandstrand som egner seg for barn, men det kan forekomme store bølger. Playa del Cura har en badevik med småstein og grovkornet sand. I San Agustín har de en mellomstor strand med små partier av stein, mens Playa de Taurito byr på en liten lavasandstrand.

Røykeforbud på flere av strendene på Gran Canaria

Røykeforbudet gjelder for øyeblikket følgende strender, men kan kommet til å omfatte flere: Marañuelas, The Lajilla, Patalavaca, Aquamarina, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Playa Taurito ogh stranden i Mogan. Røykeforbudet gjelder på 75 % av strendene. Det innebærer at det finnes oppmerkede røykesoner med askebeger på hver av strendene. Overtredelse av røykeforbudet kan bli straffet med høye bøter. Det er skilting på de respektive strendene, som viser hvilke områder det gjelder.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Gran Canaria

De fleste restaurantene tilbyr ekte, kanarisk mat, og uansett har de som oftest mat med innslag fra både Kanariøyene og resten av Spania. Det kan f.eks. være dagens fisk som serveres enkelt med hvitløk, kokte poteter og grønnsaker. Mange tilbyr også tapas, spansk fingermat som du som regel finner under forretter på menyen. Det er vanlig å bestille de rettene man ønsker, og dele rundt bordet. Både langs kysten og i innlandet er det vanlig med menyer på flere språk. Det er likevel ikke uvanlig at servitøren snakker kun spansk. Etter maten får du ofte et lite glass med en kanarisk spesialitet kalt Ron Miel (rom med honning), som pleier å være inkludert i prisen.

Restauranter på Gran Canaria

Restauranttilbudet på Gran Canaria varierer veldig mellom sommer- og vintersesongen. Vinter er høysesong og da er utvalget aller størst. Enkelte restauranter stenger hele eller deler av sommeren. Spanjolene treffes gjerne og ofte ute på restaurant. Barn er også velkommen stort sett overalt, og det er ikke uvanlig at kelnerne gir barna litt ekstra oppmerksomhet - og kanskje litt godteri.
Serviceavgift er noen ganger inkludert i regningen, andre ganger ikke. Legg på 10% i tips dersom du er fornøyd med servicen, da det er en viktig del av de ansattes inntekt. De spanske restaurantene holder som regel åpent for lunsj fra kl. 13.00 til kl. 16.00, og for middag fra kl. 20.00.

Eksempler på kanariske spesialiteter

Papas arrugadas
Poteter kokt i saltet vann med skallet på. Saltet gjør at væsken dras ut av poteten, og gir potetene et rynkete og salt skall. Disse serveres ofte med Mojo Rojo – en saus med bl.a. paprika, chili og olje, servert til papas arrugadas.

Mojo Verde
En saus med koriander, eddik og karve. Pleier å serveres med stekt fisk, men fungerer til ulik mat.

Puchero
En mellomting mellom suppe og gryterett. Inneholder ofte safran, chorizo, kikerter og potet.

Potaje de berros
En tykk suppe med blant annet brønnkarse, flesk, mais, poteter og karve.

Ensalada mixta
Blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avokado, gulrot, tomat, salat eller det man har tilgjengelig. Dressing heller du på selv. Ofte er en ensalada mixta nok til lunsj dersom du spiser brød til.

Gofio
En form for maisgrøt som serveres stekt eller kokt som tilbehør, i stedet for poteter, ris eller pasta. Mange mener dette minner om polenta.

Ost
Kanariøyene produserer mange gode ostesorter. De yster av både ku-, geit- og fåremelk eller en blanding av disse. Ost heter queso på spansk og røkt ost heter queso ahumado. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner veldig om de kanariske ostene. Den har svart skorpa og mild, karakteristisk smak med litt syrlighet. Du må smake deg frem blant de forskjellige variantene.

Andre spesialiteter er paella – den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt. Gazpacho er også en spansk spesialitet – en forfriskende suppe av tomater, grønnsaker, hvitløk og en skvett eddik. Den serveres kald, og som regel i sommermånedene. Veldig godt i varmen!

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Det som startet med en gratis skinkebit til drinken har nå utviklet seg til små godbiter av alle mulige slag. Spanjolene selv spiser som regel tapas som forrett, men du kan skape et helt måltid ut av mange små retter. Det finnes mengder av tapas å velge mellom, fra oliven og miniagurk til ulike utgaver av marinert fisk og skalldyr. Vil du prøvesmake tapas er det lurt å bestille "un variado", der du får en større tallerken med ulike typer tapas.

Drikke

Vingårdene på Gran Canaria har eksistert nesten like lenge som det har vært spanjoler her, altså i 500–600 år. Allerede på 1600-tallet begynte de å eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vinen ble ganske snart populær i store deler av Europa. I dag har øya to ulike opprinnelsesbetegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vinene kan være vanskelige å finne i butikker og på restauranter, men vingårdene ønsker besøkende velkommen for både prøvesmaking og kjøp. Dersom du ikke får tak i øyas egen vin, er det mange gode øvrige spanske varianter å velge mellom.
Cava
Spansk musserende vin heter cava. Vinen konkurrerer bra i både smak og kvalitet med den franske champagnen, og det til under halve prisen. De mest kjente produsentene er Freixenet og Codorniu.

Sangria
En drikk som fremfor alt forbindes med Spania er den populære sangriaen. Den er basert på vin, hovedsakelig rødvin og frukt samt av og til en skvett brandy. Serveres vanligvis i mugge kan være deilig og leskende uten for mye alkohol.

Øl
Tropical og Dorada er de mest kjente ølmerkene på Kanariøyene. Tropical produseres på Gran Canaria og Dorada på Tenerife. Du finner også andre spanske ølsorter i butikker og på restauranter, som f.eks. Cristal. Mange har også både Carlsberg, Tuborg og Heineken.

Ron Miel
En slags honning-rom som er en typisk kanarisk drink. Den serveras ofte etter maten, som en digestif.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania. Den spanske kaffen er ofte veldig sterk, og om du ønsker noe som minner mer om norsk kaffe kan du be om en café melitta eller café filtro. En café solo er en liten kopp espresso og en café con leche er en kopp sterk kaffe med varm melk. Café con leche drikkes hovedsakelig til frokost.

Utelivet på Gran Canaria

Gran Canarias uteliv varierer fra by til by og sted til sted. Blant de mest populære stedene er Yumbo eller Kasbah i Playa del Inglés, kjøpesenteret i Puerto Rico og, ikke minst, Las Palmas. Her finner du et stort utvalg av barer, puber, dansesteder og nattklubber. Her samles også store deler av lokalbefolkningen, spesielt i helgene, og da er det liv i gatene. De fleste barer holder åpent til langt på natt og mange nattklubber fortsetter til morgengry. På litt mindre steder er utelivet vanligvis roligere og mer begrenset.
Shopping

Shopping på Gran Canaria

Prisnivået på Gran Canaria er generelt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med lav moms. Det kan lønne seg å ta en titt på sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det er rimelig å kjøpe smykker som krever flere arbeidstimer, da arbeidskraften er billigere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er betydelig billigere enn hjemme, og det samme gjelder kjente klokkemerker og penner.

På Gran Canaria ligger det flere kjøpesentre som holder åpent hele dagen. Kjøpesenter heter 'Centro comercial' på spansk, og disse kan inneholde butikker, restauranter, barer, nattklubber m.m. Vareutvalget varierer fra sted til sted. Er du ute etter å handle noe, og er i tvil om kvalitet eller hvor du skal gå, kan du kontakte en Vingvert som vil gi deg anbefalinger.

Kjøpesenter på Cran Canaria

I tillegg til de shoppingmulighetene som er beskrevet under hvert reisemål, finnes også disse kjøpesentrene:

Atlántico
Ligger langs motorveien, i byen Vecindario, ikke så langt fra flyplassen. Her har de internasjonale butikker og restauranter. Vanlig åpningstid er mandag til lørdag kl. 10.00–22.00 samt noen få søndager i løpet av året. Restaurantene følger senterets åpningstid.

El Mirador
Ligger nord for T, langs motorveien, og tilbyr et bredt utvalg av butikker og restauranter. De har normalt åpent mandag til lørdag kl. 10.00–22.00 samt noen få søndager i året.

Markeder på Gran Canaria

På Gran Canaria pågår det så å si alltid et marked i en av øyas byer og landsbyer. Her selges matvarer og ulike håndverksprodukter. Hvis du finner et marked i nærheten, er det vel verdt å oppleve. Markedene stenger vanligvis ved lunsjtider, til siestaen, så det lønner seg å være tidlig ute. Noen av de mest populære markedene finner du i Arguineguín (tirsdager), Maspalomas (onsdager og lørdager), Puerto de Mogán (fredager) og Las Palmas (søndager).
Sport og trening

Sport og trening på Gran Canaria

På Gran Canaria finnes det et bra tilbud av sportsaktiviteter for enhver interesse og smak.

Fotturer

Som en avveksling til strandliv og storbyliv tilbyr Gran Canaria et stort utvalg av turstier og -løyper. Det finnes totalt over 800 kilometer med turløyper på øya, som bare venter på å bli utforsket. Du kan ta turen alene eller sammen med en gruppe.

Sykkelturer

Lei en sykkel eller bli med på en arrangert sykkeltur. Du kan velge blant forskjellige turer, avhengig av kondisjon og form. Et lettere alternativ er å leie en el-sykkel som gir deg litt hjelp i bakkene oppover i fjellet. Med sykkel får du oppleve Gran Canarias frodige landskap og spektakulære kystlinje.

Dykking og snorkling for hele familien

Enten du er nybegynner eller sertifisert dykker kan du dykke og snorkle i havet rundt Gran Canaria. Det er også mulig å delta på kurs og turer, uansett erfaring. Hos Vingvertene kan du få mer informasjon og hjelp til å bestille plass. Dette er en aktivitet som passer for hele familien.

Golf

Gran Canaria tilbyr golfbaner med store variasjoner og for alle typer golfspillere. Du finner flere fine golfbaner rett utenfor Puerto de Mogán, Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa del Cura og Las Palmas.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Gran Canaria

Gran Canaria byr på rolige utflukter og familievennlige attraksjoner. Her finnes noe for alle!

Vinsmaking

De kanariske vinene holder god kvalitet, selv om de fortsatt er ganske ukjente utenfor øya. Enkelte vingårder tar imot besøkende og tilbyr vinsmaking, kjøp og informasjon.

Karneval

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I karnevalsukene er det mye liv i gatene, spesielt rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Enkelte gater er avstengt i perioder, og det spilles musikk til sent på natten/tidlig morgen.
En annen årlig folkefest i Maspalomas/Playa del Inglés er Pride-festivalen. Det arrangeres også en Pride-festival om vinteren, Maspalomas Winter Pride, vanligvis i november. Forholdene er stort sett de samme som under karnevalet.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar er en av Gran Canarias største attraksjoner - et kjempeakvarium i verdensklasse! Kort sagt er dette en gedigen samling av spektakulære fiskearter og andre sjødyr i tillegg til et unikt utvalg av verdenshavenes flora og fauna.

Spa

I både Amadores og San Agustín finnes det spaanlegg med thalassoterapi. Her har de oppvarmede saltvannsbasseng og boblebad. Du får også bestilt ulike behandlinger som f.eks. massasje, leirebad, og algeterapi. I Meloneras ligger det et spa med bl.a. saltvannsbasseng, eucalyptus- og saltrom og tyrkisk hamam. Det er også anledning til å slappe av ved bassengene i spaområdet.

Dyphavsfiske

Dyphavsfiske er en aktivitete for alle som liker spenning – og fisek. Her kan du velge om du vil fiske eller bare nyte dagen på sjøen. Er du heldig får du se delfiner i løpet av turen. Kontakt en Vingvert for mer informasjon om tid og sted.

Severdigheter på Gran Canaria

Gran Canaria byr på en hel del severdigheter, og kanskje er det nettopp derfor at dette er et av våre mest populære reisemål. Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med bil. Det lønner seg å forhåndsbestille leiebil før du reiser – det blir både enklere og billigere for deg.

Ingenio

I Ingenio finner du øyas største sentrum for håndarbeid, Museo de Piedra. Her ivaretas øyas håndverkstradisjoner. For å komme deg til Ingenio fra sydkysten, kjører du først mot Las Palmas og tar av på GC-100 mot Agüimes og kjører videre mot Ingenio.

Opplev Las Palmas

Las Palmas er kjent som øyas kulturelle sentrum, og det beste stedet for shopping. Her finner du diverse butikker, merkeklær, museer, arrangementer og mye mer. I februar arrangeres det karneval i Las Palmas, etterfulgt av operafestival i mai.

Det forekommer også mindre arrangementer her, som f.eks. klassiske konserter i Santo Domingokirken, internasjonale musikkfestivaler med ulike temaer og forestillinger i Catalinaparken. Du kan også besøke byteateret Perez Galdos for ulike konserter, teaterforestillinger og musikkarrangement, eller auditoriet Alfredo Kraus for opera og orkester. Las Palmas har et stort filharmonisk orkester som holder konserter i Alfredo Kraus, ofte på fredager.

VIl du se mer av byen kan du bli med på en tur med en sightseeingbuss. Disse går daglig fra ulike holdeplasser i byen. Det er en fin mulighet til å besøke en annen bydel, eller Las Canteras-stranden som ligger ved byen.

Severdigheter i Teror

Landsbyen Teror er mest kjent for det som hente her i år 1481, da Jomfru Maria åpenbarte seg i et pinjetre som vokste inntil kirken. Det førte til at Nuestra Señora del Pino (Pinjemadonnaen) ble en viktig del av historien og det daglige livet for innbyggerne. Kirken, slik den står i dag, ble innviet i 1767, og skjuler et overdådig innrammet madonnabilde i tillegg til et skattekammer fullt av verdier som er samlet rundt det som i dag er øyas skytsengel. Men kirken er bare en del av attraksjonen i Teror. Selve byen sies å være en av Gran Canarias vakreste severdigheter med sin velbevarte arkitektur, og er absolutt verdt et besøk. Fra Playa del Inglés er det enklest å kjøre CG-60 mot Fataga og fortsette via San Mateo til Teror. Da kjører du også gjennom Fataga-dalen, mellom Roque Nueblo og Pico des Nieves. Veien går gjennom pinjeskoger, forbi palmelunder og over solstekte fjell som danner sydsiden av Gran Canarias enorme fjellmassiv. Med bil tar de ca. halvannen time å kjøre fra Playa del Inglés med bil. Det er fine veier, men de er smale og svingete så kjøreturen kan være litt anstrengende. Et god råd er å ta motoveien via Las Palmas på hjemturen, da det er enklest.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Slik kommer du deg rundt på Gran Canaria

Det finnes mange alternativer for å komme seg rundt på Gran Canaria. Det lokale bussnettet fungerer godt, og taxi er forholdsvis billig. TIl naboøyene går det fly og ferge.

Taxi

Taxi er et godt og pålitelig transportmiddel på Gran Canaria, i hvert fall på kortere strekninger. Er man flere i reisefølget, kan det bli billigere enn å kjøre buss. Prisene er regulert og kontrollert, men for sikkerhets skyld skal det finnes en prisliste i taxien med cirkapriser for de vanligste strekningene. De fleste praier taxi på gaten, men akkurat som hjemme går det også an å ringe og bestille.

Moped

Du kan også leie moped på Gran Canaria. Sjekk at reiseforsikringen også inkluderer bruk av dette, hvis ikke bør du tegne en tilleggsforsikring. Husk hjelm!

Sykkel

Du kan leie sykkel på Gran Canaria, men vær klar over at øya har kupert terreng. Sykkel er likevel et godt fremkomstmiddel for å komme seg til de ulike strendene på sydsiden av Gran Canaria, der avstanden er litt for lang til å gå. Det finnes større og mindre firmaer som leier ut sykler. Hør med Vingvertene om mulighetene for å delta på arrangerte sykkelturer.

Buss

Gran Canaria har et velfungerende bussnett, og i høysesongen går lokalbusser i skytteltrafikk mellom de store turiststedene. Det største busselskapet heter Global Bys og trafikkerer hele øya. Størst trafikk er det på sydkysten og strekningen opp til Las Palmas.

Fly

Fra den internasjonale flyplassen i Las Palmas går det innenriksfly til blant annet Lanzarote, La Palma, Tenerife og Fuerteventura.

Ferge

Det er de to store aktørene, Naviera Armas og Fred Olsen, som betjener de fleste fergerutene mellom Las Palmas og naboøyene.
Reise med barn

Reis med barn til Gran Canaria

Gran Canaria er et barnevennlig reisemål. Skal du reise med barn anbefaler vi vårt prisbelønte familiehotell Sunwing Arguineguín Seafront, som har mottatt den svenske utmerkelsen "Stora Barnsemesterpriset 2020" for beste familiehotell på Gran Canaria, eller det litt roligere Ocean Beach Club i Playa del Cura. I tillegg finnes det flere populære familiehotell på reisemålene på sydsiden av øya. For store familier og reisefølger anbefaler vi Sunwing Arguineguín Seafront som har hotellrom for opptil seks personer.

Restauranter

De fleste restaurantene er barnevennlige, og enkelte steder får barna den rene VIP-behandlingen av servitørene. På menyen står som regel barnas favoritter som pommes frites, pizza, kjøttboller, pølser, fritert fisk, hamburgere og kylling. Også spanske tapas (småretter) bruker å falle i smak hos barna. Mange restauranter har barnemenyer, ellers går det som regel greit å bestille halv voksenporsjon til halv pris. Barnestoler finnes på noen restauranter, men ikke alle.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier fås kjøpt i de fleste store matbutikkene samt på mange apotek. De rimeligste bleiene er de lokalproduserte, men de har også vanligvis internasjonale merker. Utvalget av barnemat på glass er mye dårligere en i Norge. Både grøtpulver og fruktpureer inneholder sukker. Noen av de største matbutikkene selger morsmelkerstatning. Det er også mulig å bruke det lokale maismelet (Gofio) og blande med melk eller vann til en grøt.

Lekeplasser

Man kan ikke sammenlikne lekeplassene med de norske. Kommunene har ansvar for vedlikeholdet, men renholdet kan det være så som så med. Det kan være lurt å ta en titt på husker og sklier før du lar barnet ditt bruke dem. Spanske barn, foreldre og besteforeldre treffes ofte på torget ( la plaza) eller foran kirken, der barna gjerne leker med ball eller sykler.

Barnesete i bil

De store, kjente bilutleiefirmaene har ofte også bilseter for barn til utleie. Bestill barnesete samtidig med at du bestiller leiebilen. Tenk på at alle forsikringer skal være inkludert i den endelige prisen.
Fakta

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Arguineguin Seafront har Resort Service hele døgnet.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Gran Canaria med Vings charterfly hele året.

Ving tilbyr også pakkereiser med rutefly og valgfri reiselengde til Gran Canaria året rundt.

Flyet lander på Gando flyplass utenfor Las Palmas.
Vær
 • januar
21°16°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
21°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
22°17°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
23°18°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
24°19°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
25°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
26°22°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
26°22°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°21°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
22°17°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
Gran Canaria har et mildt og behagelig klima året rundt. I nord ligger Las Palmas og Agaete, der klimaet karakteriseres av svale havvinder og mildt vær. På sørsiden av øya ligger Arguineguín, Costa Meloneras, Playa de Amadores, Playa del Cura, Playa del Inglés, Playa de Taurito, Puerto de Mogán, Puerto Rico, og San Agustin, og her kan du regne med mange soldager året rundt. Golfstrømmen sørger for en vanntemperatur på 18-23 grader året rundt.
Mars, april og mai
I løpet av våren øker antallet soltimer, og dagtemperaturen klatrer opp mot 22 grader. Antallet regndager minker, særlig på sørsiden. Vanntemperaturen ligger på 18-19 grader.
Juni, juli og august:
I løpet av sommeren øker temperaturen og kan bli 26 grader i løpet av dagen. Nettene er også behagelig varme, med en temperatur på over 19 grader. Dette er også den tørreste perioden, og nedbør er sjeldent. Vanntemperaturen er ca. 22 grader.
September, oktober og november
Det er fortsatt varmt på Gran Canaria i denne perioden, og temperaturen er som oftest rundt 25 grader. Regn kan forekomme oftere enn i høysesongen. Antallet regndager er færre på sydsiden av øya sammenlignet med nordsiden. Vanntemperaturen er ca. 21-22 grader.
Desember, januar og februar
Vinteren på Gran Canaria er som sommeren i Norge, men med varmere badevann og færre regndager. Dagtemperaturer på 21-22 grader og svalere kvelder med ned mot 15 grader. Vanntemperaturen er 18-19 grader.

REISEFORSLAG TIL Gran Canaria

Sunwing Arguineguín Seafront
sunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Arguineguín Seafront
Arguineguín, Gran Canaria, Spania
 • Fly + del i 1-romsleil.FAMILY, balkong mot havet,separat sovedel
 • 1 uke
 • Avreise 11 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
11 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Ocean Beach Club - Gran Canaria
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Gran Canaria
Playa del Cura, Gran Canaria, Spania
 • Fly + del i 2-roms Club Suite, balkong med havutsikt
 • 1 uke
 • Avreise 10 des 2021 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
10 des 2021 fra Trondheim
Sunprime Atlantic View
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Atlantic View
Playa del Inglés, Gran Canaria, Spania
 • Fly + del i 1-roms Classic Suite, balkong mot hage
 • 1 uke
 • Avreise 21 jan 2022 fra Bergen
Fly + hotell, 1 uke
21 jan 2022 fra Bergen
Servatur Green Beach
nordiskefavoritter
Servatur Green Beach
Arguineguín, Gran Canaria, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet under bakkeplan, terrasse
 • 1 uke
 • Avreise 5 feb 2022 fra Tromsø
Fly + hotell, 1 uke
5 feb 2022 fra Tromsø
Servatur Terrazamar & Sunsuite
nordiskefavoritter
Servatur Terrazamar & Sunsuite
Puerto Rico, Gran Canaria, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet i Sunsuite-bygningen
 • 1 uke
 • Avreise 8 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
8 des 2021 fra Oslo, Gardermoen
El Greco
nordiskefavoritter
El Greco
Puerto Rico, Gran Canaria, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet med balkong og havutsikt
 • 1 uke
 • Avreise 18 des 2021 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
18 des 2021 fra Trondheim
Las Lanzas
Las Lanzas
Las Palmas, Gran Canaria, Spania
 • Fly + del i 1-romsleilighet uten utsikt
 • 1 uke
 • Avreise 17 feb 2022 fra Bodø
Fly + hotell, 1 uke
17 feb 2022 fra Bodø

Reiseforslag med rutefly

Om du velger en pakkereise med rutefly kan du selv velge vilken dag du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Her viser vi deg priseksempler for 10 eller 11 dager.

Apartamentos Tinoca
Apartamentos Tinoca
Las Palmas, Gran Canaria, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 11 dager, 10 hotellovernattinger
 • Avreise 11 mar 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 10 hotellovernattinger
11 mar 2022 fra Oslo, Gardermoen
Cordial Mogan Valle
familycomfort
 • Barnevennlig
Cordial Mogan Valle
Puerto de Mogán, Gran Canaria, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 11 dager, 10 hotellovernattinger
 • Avreise 1 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 10 hotellovernattinger
1 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel
Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel
Amadores, Gran Canaria, Spania
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 11 dager, 10 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 9 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 10 hotellovernattinger
9 jan 2022 fra Oslo, Gardermoen

Reiser til Gran Canaria

concept-logo
Arguineguín
 • Barnevennlig
 • Underholdning
 • Sport & aktiviteter
I 2018 ble Sunwing Arguineguín Seafront tildelt "Stora Barnsemesterpriset" for beste familiehotell på Gran Canaria. Bestill en ferie hit og finn ut hvorfor!
Costa Meloneras
 • Attraksjoner
 • Shopping
 • Barnevennlig
I Costa Meloneras er det ikke vanskelig å finne luksushotell i nærheten av havet. Costa Meloneras er ganske enkelt Gran Canaria for feinschmeckere.
Las Palmas
 • Attraksjoner
 • Shopping
 • Strender
Når du reiser til Las Palmas får du en ferie fylt med sol, bad, storbyliv og golf. Velg mellom flere flotte hotell, mange av dem rett ved den lange Las Canteras-stranden.
Maspalomas
 • Attraksjoner
 • Barnevennlig
 • Sport & aktiviteter
Hele familien vil trives på vårt barnevennlige hotell Maspalomas Princess. Her bor dere i rolige og hyggelige omgivelser med Playa del Inglés i behagelig avstand.
Amadores
 • Strender
 • Barnevennlig
 • Attraksjoner
I Amadores ligger en av Gran Canarias desidert beste strender. Her kan vi tilby flere flotte hotell, ikke minst vårt barnevennlige Mirador del Atlantico.
concept-logo
Playa del Cura
 • Barnevennlig
 • Sport & aktiviteter
 • Strender
I Playa del Cura finner du et av våre beste hotell på Gran Canaria: Ocean Beach Club. Det er et barnevennlig hotell der du bor ved stranden, og All Inclusive kan kjøpes til.
concept-logo
Playa del Inglés
 • Strender
 • Shopping
 • Attraksjoner
Playa del Inglés er et av Vings mest populære reisemål med et stort utvalg av det meste, uansett om du reiser med eller uten barn. Reiser du uten barn anbefaler vi Sunprime Atlantic View.
Puerto de Mogán
 • Barnevennlig
 • Sport & aktiviteter
 • Strender
Puerto de Mogán er som skapt for en ferie i vakre omgivelser. Her spiser du godt på de mange restaurantene, og du kan bade på stranden som ligger midt i byen.
Puerto Rico
 • Strender
 • Barnevennlig
 • Underholdning
I Puerto Rico har vi hotell for de fleste. Family Garden-hotell for barnefamilier, egne voksenhotell for deg som reiser uten barn, og selvfølgelig All Inclusive-hotell.
San Agustín
 • Strender
 • Shopping
 • Underholdning
I Vings San Agustín bor du nær både stranden, sentrum og de mange restaurantene. Velkommen til et av Vings mest populære reisemål gjennom tidene!
Playa de Taurito
Når du reiser med Ving til Playa de Taurito kan du nyte freden og roen på hyggelige hotell et lite stykke fra stranden og sentrum.

Spill fotball i vinterferien med Liverpool

Fotball i vinterferien

Fotballskole på Gran Canaria i vinterferien

Kjenner du noen mellom 6 og 15 år som elsker å spille fotball? I vinterferien kan de være med på fotballskole i Arguineguín, og trene med profesjonelle trenere fra Liverpool International Football Academy Europa.

Velg mellom uke 8 eller 9, med treninger tirsdag–torsdag.

Kjenner du noen mellom 6 og 15 år som elsker å spille fotball? I vinterferien kan de være med på fotballskole i Arguineguín, og trene med profesjonelle trenere fra **Liverpool International Football Academy Europa**. _Velg mellom uke 8 eller 9, med treninger tirsdag–torsdag._

Inspirasjon til ferie på Gran Canaria

Her har vi samlet inspirasjon og tips om våre favoritter på Gran Canaria. Finn din reise til Gran Canaria – i vinter eller til sommeren.

Rapport fra Gran Canaria

Vi har snakket med destinasjonssjefen og fikk oversendt bilder fra et reisemål som er godt i gang med gjenåpningen.

Vi har snakket med destinasjonssjefen og fikk oversendt bilder fra et reisemål som er godt i gang med gjenåpningen.
Ingrid i Maspalomas-ørkenen

Reisebrev fra Gran Canaria

Planlegger du vinterferien til Gran Canaria? Vi har sjekket feriestemningen, og viser deg noen av opplevelsene som venter.

Planlegger du vinterferien til Gran Canaria? Vi har sjekket feriestemningen, og viser deg noen av opplevelsene som venter.
Reiser til Gran Canaria med Ving – Las Palmas

Den store Gran Canaria-guiden

Hvert år reiser hundretusenvis av nordmenn til Kanariøyene. Gran Canaria er den mest populære øya, med alt fra små, rolige landsbyer til spektakulært uteliv. Slik finner du reisemålet som passer best for deg.

Hvert år reiser hundretusenvis av nordmenn til Kanariøyene. Gran Canaria er den mest populære øya, med alt fra små, rolige landsbyer til spektakulært uteliv. Slik finner du reisemålet som passer best for deg.
Storbyliv i Las Palmas

Fotografens personlige favoritter fra Gran Canaria

Her finner du vår fotograf Agneta sine beste tips til hotell, opplevelser og restauranter på Gran Canaria.

Her finner du vår fotograf Agneta sine beste tips til hotell, opplevelser og restauranter på Gran Canaria.
Spis godt på Gran Canaria | Bestill reisen med Ving

7 unike matopplevelser på Gran Canaria

Uansett om du foretrekker enkle strandbarer, klassiske kanariske spisesteder eller kreative fusion-restauranter, finner du noe som passer for deg på Gran Canaria.

Uansett om du foretrekker enkle strandbarer, klassiske kanariske spisesteder eller kreative fusion-restauranter, finner du noe som passer for deg på Gran Canaria.

UTVALGT PARTNER

Lopesan

Hotelltips på Gran Canaria

Om du vil bo riktig bra på Gran Canaria kan vi tipse om veldig populære Lopesan Hotels & Resorts.

Les mer

Finn reise til Gran Canaria
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.