Inspirasjon

Hit bør du ta med barna i sommer

Hvor reiser man med en baby? Hvor vil syvåringen like seg best, og hva passer for tenåringen? Her finner du den perfekte ferien for deg og din familie.

Linda Breen er reiserådgiver i Ving, og får ofte spørsmål fra familier som lurer på hvilket reisemål de bør velge til årets sommerferie. Hun har selv vært på de fleste av Vings reisemål med sine egne barn, og deler gjerne sine erfaringer.

– I utgangspunktet mener jeg at du kan dra hvor som helst med barn. Det viktigste er at du tenker godt gjennom hva du vil ha ut av ferien, og hvilke behov du og familien din har.

– Trenger dere flere soverom? Skal dere være mest på hotellet? Vil dere bo nærme stranden? Er du i tvil, vil jeg anbefale å kontakte oss reiserådgivere. Vi har mye erfaring, og kan enkelt guide deg til det perfekte hotellet for deg og din familie, sier Linda.

Reiserådgiver Linda Breen får ofte spørsmål om familieferier.

For deg som reiser med barn i alderen 0-3 år:

– Har du små barn ville jeg valgt en destinasjon med en relativt kort fly- og bussreise. Jo mindre tid på reisefot, desto mindre stress for deg som forelder, sier Linda.

Hennes anbefaling om du reiser med små barn er Mallorca, og spesielt Alcudia.

– Alcudia har vært barnefamilienes favoritt i en årrekke, og det er ikke uten grunn. Reisemålet er helt topp med tanke på både flytid og fasiliteter. Alt ligger til rette for en perfekt ferie for småbarnsfamiliene, med en usedvanlig barnevennlig strand og flotte familiehotell på rekke og rad, legger hun til.

Her ligger også Vings familieparadis nummer én – det populære hotellet Sunwing Alcudia Beach. Det ligger rett ved den langgrunne, brede stranden, og hotellet har mange rom spesialtilpasset for dem som reiser med små barn. Happy Baby-leilighetene er for eksempel utstyrt med blant annet barnestol, potte, badebalje, bleiebøtte og paraplytrille. Hotellet har også egne Lollo & Bernie-suiter med lekent design, og alle som bor i disse får et besøk av Vings to favorittmaskoter i løpet av oppholdet.

– I Lollo & Bernie-klubben finnes det mange morsomme leker for de minste og hotellet tilbyr mange familieaktiviteter. I tillegg har de fine treningsfasiliteter og spa. Du kan også bestille All Inclusive, tipser reiserådgiveren.

I Alcudia ligger det flere Ving-hotell som er perfekt for barnefamilier. Populære Zafiro Palace Alcudia er et lekkert hotell som passer for deg som har litt høye krav til feriebostedet. Her kan du få det lille ekstra, som for eksempel direkte utgang til basseng, takterrasse eller boblebad. Hvis du vil bo ved stranden, bør du ta en titt på Zafiro Bahia eller Condesa.

Stranden i Alcudia

Den barnevennlige stranden i Alcudia er populær blant barnefamilier.

For deg som reiser med barn i alderen 3-7 år:

– Når barna blir litt eldre, øker behovet for mer innhold i ferien. Både Rhodos og Kreta er flotte, greske øyer, som byr på mange ulike aktiviteter og ikke minst spennende utflukter, sier Linda.

Selv anbefaler hun leiebil, slik at du har friheten til å reise rundt på egen hånd.

Sunwing Kallithea Beach på Rhodos ligger vakkert til, rett ved stranden, ca. fire kilometer utenfor Rhodos by. Her kan ungene boltre seg i flere basseng, ha det gøy i Lollo & Bernie-klubben og la seg underholde av show og aktiviteter. Samtidig er både Rhodos by og mange andre utfluktsmål i nærheten. Det er blant annet et supert badeland i Faliraki, og mange fine båtturer dere kan bli med på.

På Kreta anbefaler hun rolige Makrigialos. Her ligger det en kilometerlang sandstrand, som er blant Kretas beste, en liten havn og flere hyggelige tavernaer. Det er også her du finner hotellene Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club Kreta – to flotte hotell som passer perfekt for barnefamilier.

– Bussturen fra flyplassen tar 2-3 timer, men det er helt klart verdt det. Foretrekker du å bo i nærheten av Chania, kan du vurdere det hyggelige familiehotellet Rita Suites i Platanias, tipser Linda.

Sunwing Makrigialos

Kreta passer perfekt for barnefamilier med litt større barn.

For deg som reiser med barn i alderen 7-12 år:

Barn i denne alderen vil gjerne ha litt mer action – og de elsker å bade.

– Da er Kypros perfekt. Her er det brede, langgrunne sandstrender, heftige vannaktiviteter, gode muligheter for snorkling og morsomme utflukter som passer for familier, som for eksempel Ayia Napa WaterWorld – Europas største temavannpark. I Ayia Napa er det også et tivoli, gode restauranter og en rekke butikker, tipser Linda.

Sunwing Sandy Bay Beach er et av de mest populære familiehotellene. Det har hele seks basseng, hvor tre av dem er barnebasseng – og selvsagt er det også vannsklier der. Fra hotellet er det bare 100 meter til den barnevennlige stranden. Området er lukket og trygt, slik at de større barna fint kan gå litt rundt på egen hånd. Det er også dykkerskole, fotballbane, utegym og minigolf. Her er det ingen barn som kjeder seg!

Et annet aktuelt reisemål er Side i Tyrkia. Sentrum ligger vakkert til ovenfor og rundt byens lille havn. Her blandes butikker og restauranter med historiske bygninger og romerske ruiner, og om kvelden kryr det av liv i gatene.

– Hvis du vil ha en barnevennlig ferie med det lille ekstra kan vi anbefale Family Garden-hotellet Barut Goia. som ligger på den østre stranden. Hvis du synes det ser kjent ut er det ikke så rart, for dette hotellet er nemlig tidligere superpopulære Sunwing Side Beach. Det har nå blitt et femstjerners familiehotell med blant annet nye restauranter, en egen privat del av stranden og luksuriøse rom, sier Linda.

Barn i vannsklie

Badenymfer i familien? Både Sunwing Sandy Bay Beach og Sunwing Makrigialos Beach har vannsklier.

For deg som reiser med barn som er 12 år og eldre:

Med store barn kan du egentlig reise hvor som helst, men vil du ha deilig sommervær, fine strender og et bugnende aktivitetstilbud som vil få selv den mest furtne tenåring til å trekke litt på smilebåndet – da bør du vurdere å legge årets sommerferie til Kroatia.

I Kroatia kan du velge blant en rekke reisemål fra Istria i nord til Dubrovnik i sør. Byen Split er et godt utgangspunkt hvis dere er av den litt rastløse sorten, for derfra er det lett å dra på oppdagelsesferd. Det tar for eksempel bare en halvtimes tid til Omiš, en gammel sjørøverby med fort og det hele. Der kan man rafte på elven Cetina og kjøre zipline i fjellsiden.

Fra Split er det kort vei til de mange øyene rett utenfor kysten, og på den lille øya Biševo ligger den populære turistattraksjonen Modra Špilja (Den blå grotte). Det lille sollyset som slipper inn i grotten skaper en fascinerende effekt som gjør at vannet lyser blått. På den større øya Brac ligger det som sannsynligvis er Kroatias mest fotograferte strand, Zlatni Rat. Stranden strekker seg ut i en tynn spiss som endrer retning avhengig av vær og vind.

Litt lengre sør ligger Dubrovnik, et opplagt valg hvis du har Game of Thrones-fans i familien. De vil sannsynligvis til å dra kjensel på omgivelsene så snart dere spaserer gjennom porten i bymuren og inn i Dubrovniks gamleby, for den lille bykjernen har figurert som Westeros’ hovedstad King’s Landing i lang tid, og en rekke kjente scener fra serien har blitt spilt inn i her.

Tenåringer som rynker litt på nesa av å måtte spise uvant mat i ferien trenger du sannsynligvis ikke å måtte forholde deg til i Kroatia. Takket være den korte avstanden over til Italia er menyene fulle av pizza, pasta og andre italienske godsaker. Det gjelder særlig nord i landet, i Istria. Og er du først der, så skal du vite at det bare tar et par timer med båt over til Venezia. Så har du store eller relativt tålmodige barn kan du foreslå et besøk i en av verdens mest berømte byer.

Tips! Du kan også kombinere reisemål når du velger Kroatia.

Tenåringer på ferie

Vil du lese flere saker som denne?