Solnedgang i Santa Maria
Inspirasjon

Kapp Verde

Eksotisk vinterferie til Kapp Verde

Kapp Verde blir bare mer og mer populært, og ikke uten grunn. Øya er et solsikkert reisemål året rundt, og med direktefly om vinteren er det enkelt å komme seg på en eksotisk ferie. Synne og Chris er blant dem som nylig har oppdaget ferieperlen Kapp Verde. Slik gikk det da de reiste dit på en romantisk partur med Ving.

Tekst: Malin Aambakk Boska
Publisert: 08.02.2023

Den vakre stranden i Santa Maria. Foto: Privat

Deilige badetemperaturer i januar. Foto: Privat

– Mulighetene for tid til bare oss to etter juleferien fristet stort, og vi trengte å lande og fylle opp batteriene etter en stressende førjulstid. Kapp Verde skuffet ikke. Øya Sal er virkelig en skatt av et sted, og vi planlegger allerede å reise tilbake, forteller Synne Pernille Jakobsen.

Sammen med kjæresten Chris Kristiansen tilbrakte hun en uke på Kapp Verde rett over nyttår, og bodde på Oasis Salinas Sea – rett ved den vakre stranden i Santa Maria.

Synne og Chris fikk den varme og solfylte vinterferien de var på jakt etter. Foto: Privat

Oasis Salinas Sea ligger perfekt til ved stranden i Santa Maria.

Bassengområdet på hotellet byr på avslappende dager i sola.

Drømmedestinasjon for par

– Kapp Verde er et romantisk sted på flere måter. Koselige restauranter på stranden, rolig «no stress»- stemning, deilig mat og drikke, det er en vinneroppskrift for oss, smiler Synne.

Hun trekker frem strendene som et høydepunkt, og er du interessert i kiting, surfing og dykking er Kapp Verde et mekka for deg.

– Et av øyeblikkene som virkelig har festet seg var synet av utallige kiteskjermer som danset seg over himmelen og sjøen ved Kite Beach. Hit vil vi gjerne tilbake, og da vil vi tilbringe enda mer tid med å være aktive på stranden, forteller Chris.

No stress! Øya lever opp til sitt motto. Foto: Privat

Kapp Verde byr på noen av de beste strendene for adrenalinsøkende kitesurfere.

Den friske vinden gjør øya populær blant surfere.

Rask reise til sol og vakre strender

– Turen ned gikk knirkefritt. Det er en stor verdi i det å kunne sette seg på et fly og lande på en destinasjon langt unna, uten å måtte bytte fly flere ganger. Vel fremme på kappverdiske Sal, etter 7,5 time, ble vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Så enkelt og så lett, sier Synne.

Øya Sal er ganske liten, og flyplassen alene dekker 10 % av hele arealet. Å komme seg rundt er ikke noe problem, og det er lett å utforske alt øya har å by på.

Det at tidsforskjellen kun er på to timer er også en av de store fordelene med å reise til Kapp Verde. Du slipper den tunge jetlagen man ofte får på langdistansereiser.

– To timer tilpasser man seg fort, både på turen ned og ved hjemkomst. Det var virkelig godt å slippe jetlag, legger Chris til.

Den enkle reisen ned og det at øya kun er to timer bak norsk tid gjør at man kjapt kommer inn i en rytme allerede første dagen.

– Vi startet dagen på "nytt" med frokost og avslapping ved hotellbassenget. Utover dagen ruslet vi ned til stranden, som var helt nydelig. Etter hvert spaserte vi til sentrum i Santa Maria, og besøkte en av de mange deilige strandrestaurantene. Vi spiste lunsj og middag her hver dag, det var masse å velge mellom, forteller Chris.

I Santa Maria finner du mye god mat og drikke til en rimelig penge. Særlig hvis du liker sjømat og grillmat! Tunfisk og hummer er populært, og de aller fleste stedene fyrer opp grillen om du bestiller kjøtt. Hver morgen kommer de lokale fiskerne inn med dagens fangst, og du kan nyte fersk fisk og skalldyr til middag.

De lokale fiskebåtene sikrer dagens ferske fangst. Foto: Privat

Kveldene byr på drinker og god stemning. Foto: Privat

Strandbar på Oasis Salinas Sea

Hotellets strandbar og restaurant er spesielt koselig og romantisk om kvelden.

Salt på Sal

– En av dagene dro vi på en guidet tur til saltgruven Salinas, og vi fikk et godt innblikk i saltindustrien som en gang har vært på øya. I saltminen kunne vi smøre oss inn med leire og bade i vannet som lå på området. En virkelig morsom opplevelse, mimrer Chris.

Sal betyr faktisk salt, og på øya har man utvunnet salt siden tidlig på 1800-tallet. Saltgruven ligger i et flere millioner år gammelt vulkankrater, og inneholder mineraler som sies å ha en foryngende effekt på kroppen.

Saltgruven i Sal

Det er en helt spesiell følelse å flyte som en kork i det salte vannet. Foto: Privat

Naturens spabehandling med leire. Foto: Privat

Saltklump fra Sal

En liten saltklump fikk bli med hjem. Foto: Privat

Sitronhaier i Shark Bay

– Da vi var på utflukten til saltgruvene dro vi også innom en øde sjøstripe kalt Shark Bay. Her fikk vi oppleve små babyhaier som svømte rundt føttene våre, forteller Synne.

Shark Bay finner du på østkysten, og det er enkelt å komme seg dit på egen hånd eller gjennom organiserte turer. Du kan vasse i vannet, og står du stille lenge nok kommer små sitronhaier svømmende rundt beina dine. Haiene er helt ufarlige, i alle fall når de er så små som de er her.

En liten sitronhai i sitt naturlige habitat. Foto: Privat

På guidet tur får du utdelt dette festlige skotøyet å vasse blant haier i. Foto: Privat

Vil du lese flere saker som denne?