Ekspertenes tips

Mat, drikke og severdigheter på

ARUBA

Sarahs favoritter på Aruba

Mange som reiser til Aruba velger All Inclusive, og fordi hotellene ofte dekker de fleste behov man har, er det lett å bli værende på hotellområdet. Jeg anbefaler istedet å leie bil eller sykkel for å utforske øya på egen hånd, eventuelt bestille en arrangert utflukt. Jeg kan fortelle deg om to dagsturer som falt meg i smak - en litt mer eventyrlysten og en der du skjemmer deg selv bort.

I tillegg vil jeg slå et slag for Arubas matkultur, som er av høy internasjonal klasse, ved å tipse om to av mine favorittrestauranter og en bar som er vel verdt et besøk.

Tekst & foto: Sarah van Tol

Restauranter og barer

Carte Blanche

Et besøk på Carte Blanche er ikke bare en middag, det er en opplevelse i et Chef's Table-format med plass til kun 14 personer. På en avslappet måte skaper restaurantsjefen Dennis og teamet hans en uforglemmelig kveld med smaksmeny, gode viner (for de som ønsker) og hyggelige samtaler, mens kokken og sommelieren tilbereder alt av mat og drikke foran deg. Hvis dette appellerer til deg, anbefaler jeg deg å bestille et bord i god tid.

Sopranos Piano Bar

I Palm Beach ligger pianobaren Sopranos, som har et avslappet utemiljø, gode drinker og internasjonale pianister av høy klasse. Det er et populært sted med en salig blanding av mennesker, så vil du ha sitteplass bør du komme i god tid.

Screaming Eagle

Plassert i Low Rise-området, et steinkast fra Eagle Beach, ligger Screaming Eagle Restaurant, som i moderne lokaler tilbyr velkomponerte retter med fransk innflytelse. Den ligger litt utenfor sentrum, men er vel verdt turen og vi kommer tilbake hver gang vi besøker Aruba.

Utflukter

Renaissance Island

En kort båttur fra Oranjestad finner du Renaissance Island, en øy med vakre laguner som tilhører hotellet Renaissance, men som også er tilgjengelig for andre mot betaling. Jeg anbefaler på det sterkeste å bestille en spapakke med heldagsopphold på øya, med massasje eller en annen spabehandling, i en privat hytte som ligger på påler ute i vannet.

Mangel Halto

Et par kilometer sør for Oranjestad ligger den litt gjemte stranden Mangel Halto, som omgitt av mangrovetrær tilbyr et roligere og mer bortgjemt alternativ til øyas større strender. De langgrunne strendene er et perfekt utgangspunkt hvis du vil snorkle eller dykke rett fra stranden. Avslutt gjerne dagsturen med et stopp på sjømatrestauranten Zeerovers i Savaneta.

Sarah van Tol

Sarah deler både severdigheter og råd for de som planlegger bryllup i Aruba, men kommer også med andre reisetips for de som liker det lille ekstra i ferien sin.