Tips til opplevelser i Berlin
Inspirasjon

Fem ting du bare MÅ gjøre i Berlin

Hopp over sightseeingturer, milelange køer og de vanlige turistfellene neste gang du reiser til Berlin.

Prøv heller å oppleve Berlin på en ny og litt annerledes måte. Her gir vi deg fem tips om opplevelser og severdigheter litt utenom allfarvei i Berlin.

1. Søndagshygge i Mauerpark

I Berlin er det populært å gå på loppis (Flohmarkt eller Trödelmarkt) på søndager, og Mauerpark er et av de mest populære. Her har loppemarkedet fått sin renessanse, og med titusenvis av besøkende hver helg er det utvilsomt en megahappening. Markedet er en spenstig blanding av veskedesignere og hipstere, skrot og dingser, og gå for all del ikke glipp av utendørskaraoken der modige sjeler kan synge for hundrevis av heiende tilskuere.

Gleimstraße 55, 104 37 Prenzlauer Berg.

Tips til opplevelser i Berlin

Mauerpark

Tips til opplevelser i Berlin

Me Collectors Room

2. Me Collectors Room

Me Collectors Room er en privat kunstsamling med en ganske annerledes estetikk og spennende historie. I tillegg til en del samtidskunst stilles det ut en fantastisk samling av megalomaniske memorabilia fra 1600- og 1700-tallets Wunderkammern (kuriosakabinetter). I disse kabinettene samlet Europas rikeste merkelige, fantastiske og rent bisarre ting i grenselandet mellom naturvitenskap, geologi, arkeologi, etnologi og antikviteter. En fantastisk utstilling!

Auguststraße 68, Mitte. www.me-berlin.com

Berlin med Ving

3. Shopping og sprading på Torstrasse

Få andre gater vitner om Berlins utvikling som Torstrasse, som i sin tid var en grå og forblåst gate. For noen år siden dukket imidlertid den første hjørnekafeen opp, og den ble en umiddelbar hit blant alle de tilflyttede frilanserne. Siden den gang har det åpnet små designbutikker, gallerier, restauranter, hotellkjeder og medlemsklubben Soho House. Området er rett og slett en salig blanding bistroer, ølkiosker, yogainstitutter og franske bistroer. Småskala, hipt og skikkelig Berlin.

KaDeWe

4. Luksus på Kadewe

Kaufhaus des Westens (”kjøpesenteret i vest”) er byens mest tradisjonelle luksusvaremagasin og Europas nest største. Parfymeavdelingen er en skikkelig prinsessedrøm, men det som tiltrekker seg flest besøkende er den 7 000 kvadratmeter store delikatesseavdelingen. Her møtes byens creme de la creme og vanlige folk blant 1 500 ostetyper, 400 brødsorter og 500 forskjellige praliner.

Tauentzienstraße 21–24, Schöneberg. kadewe.de

5. Kule uteserveringer

En av Berlins mest populære takterassebarer som fungerer både sommer, vår og høst er Klunkerkranich. Her har du fantastisk utsikt over nesten hele byen, og det fra et tidligere bortglemt tak på et kjøpesenter i Neukölln. Stedet er garantert selfie-vennlig og blir superpopulært så fort solens første stråler treffer taket. En annen fantastisk uteservering du bør besøke hvis det er fint vær er Café am Neuen See. Den ligger midt i parken Tiergarten og er et perfekt alt-i-ett-sted: biergarten med kald drikke, grillretter og pizza på menyen, og rett ved siden av ligger det en liten innsjø hvor du kan leie robåter for en romantisk liten utflukt.

Klunker Kranich, Karl Marx strasse 66, 120 43 Neukölln. klunkerkranich.de

Café am neun See Lichensteinallé 2, 10787 Berlin, Tiergarten

Klunker Kranich et tips til opplevelser i Berlin

Klunker Kranich

Finn din reise til Berlin

Finn din reise til Berlin med Ving

Reiser til Berlin

Den herlige storbyen Berlin skuffer aldri, og i byen hvor kulturen står i sentrum tilbyr vi hotell for enhver smak.

Flere storbytips