Kamala Beach
Inspirasjon

Idyll på

Kamala Beach

Kamala Beach i Thailand

Jeg skulle aldri bli en som reiser tilbake til samme sted, om og om igjen. Men, joda – nå har jeg blitt en av dem. Jeg har vært på Kamala Beach flere ganger før, og nå har jeg altså vært der igjen. Jeg bare elsker Thailand, og liker best å bo på Kamala Beach!

Tekst og foto: Ann-Renée Degnes
Publisert: 1.4.2023

Solnedgang på Kamala Beach

Det er noe helt spesielt med Kamala Beach på Phuket. Ekstra vakker er den i solnedgang.

Hva er det egentlig med Kamala?

Det er mye som gjør Kamala til et av mine favorittsteder. Det finnes mange gode restauranter der, stranden er akkurat slik jeg ønsker en strand skal være, solen skinner nesten garantert, og om den ikke gjør det, så er det i alle fall varmt! Jeg liker å bo rett ved stranden og tilbringe hele ferien i flip flops – det er kjekt når den varme, myke sanden smyger seg inn under føttene og mellom tærne.

Kamala Beach

Kamala Beach ligger på vestsiden av halvøya Phuket i Thailand.

Hvor bør man bo?

Jeg har bodd både på Sunwing Kamala Beach og Sunprime Kamala Beach. Reiser du med barn, da er Sunwing hotellet for deg. Er det derimot snakk om en tur for voksne, da er Sunprime det beste valget.

Noe av det jeg liker best med å bo på Sunprime er å nyte en frokost med masse fersk. delikat frukt og en nystekt omelett – med utsikt mot stranden som jeg tidligere på morgenen har gått eller løpt på. Etter frokost kan jeg tusle ned på stranden igjen og legge meg i skyggen under palmene. Da unngår jeg at kroppen får sjokk av den sterke solen.

Lunsjen inntar jeg gjerne på samme sted som jeg spiste frokosten, nemlig på Sunprimes egen Restaurant by the Sea.

Er du keen på mer aktivitet etter en gå-/løpetur på stranden, finnes det et nybygd treningsrom på hotellet, og det finnes også muligheter for yoga, Core eller annen gruppetrening.

Frokost på Sunprime Kamala Beach

På Sunprime Kamala smaker frokosten ekstra godt.

Hodestående på Kamala Beach

Jeg elsker yoga og gjør det overalt – selvfølgelig også i ferien!

Hva bør man gjøre?

Et must når man er i Thailand er å dra på en båttur. Det finnes mange å velge mellom, og denne gangen falt valget på speedbåt-tur til Krabi – utflukten Krabi Highlights. Det kan variere litt hvilke øyer som besøkes på denne turen, men vi fikk oppleve bl.a. Koh Hong, Koh Pond, Chicken Island. Andre alternative båtturer er f.eks. Phi Phi eller Similan Islands.

Krabi

Bli med på båttur og opplev mer av Thailand.

Koh Hong

På utflukten Krabi Highlights gikk turen til bl.a. Koh Hong.

Koh Hong

Naturskjønne omgivelser på øya Koh Hong.

Shopping

I Patong, ca. en mil sør for Kamala, ligger Patong Shopping Center med mange butikker. Kjøpesenteret Central Phuket er også et godt alternativ, det ligger en drøy halvtime unna Kamala med bil.

Det arrangeres også et market i Kamala tre ganger i uken. Bodene er fulle av alt fra klær og vesker til frukt og grønnsaker. Er du ekstra eventyrlysten kan du teste snacks vi ikke er så vant til i Norge – insekter, for eksempel!

Det ukentlige markedet i Kamala er åpent til langt på kveld.

Massasje er et must!

Det finnes flere steder langs stranden som tilbyr massasje, og det finnes også på de fleste hotellene. Min anbefaling er å starte ferien med en kroppsskrubb. En bonus er at du kanskje unngår å flasse av brunfargen så snart du kommer hjem. Ellers tilbys det klassisk thaimassasje, oljemassasje, aromamassasje, fot-, nakke-, ansiktmassasje og den slags. Da jeg var på Kamala i mars kostet en skrubb 500 bath, rundt 150 norske kroner. Thaimassasje lå på 300 bath og oljemassasje 400 bath. En god del rimeligere enn hjemme i Norge, med andre ord!

Restauranttips

Sunprime Restaurant by the Sea – her får du thai-retter, men også litt mer internasjonale retter.
Pond – suverene på thai-retter og det er superbillig!
Smile Bar – supergode kyllinggrillspyd og fiskeretter. Anbefaler sea bass!
Lillo Island Restaurant & Bar – her flottet vi oss med deilig hummer og østers

Vil også anbefale Café del Mar som ligger i enden av Kamala-stranden. God mat, gode drinker og høy klubbfaktor. Ofte kjente DJ-er her, så sjekk om du må forhåndsreservere plass.

Hummer på restaurant på Lillo Island Restaurant & Bar

Hummer på Lillo Island Restaurant & Bar anbefales.

Solnedgang Café del Mar

Deilig atmosfære i solnedgangen ved Café del Mar.

Ann-Renée Degnes

Ann-Renée er en rutinert reiser som elsker den greske øyverdenen. Thailand og Hawaii er også favoritter når hun ikke reiser til livlige storbyer eller befinner seg på yogaleir.

Vil du lese flere saker som denne?