Inspirasjon

Feriesuksess for familien Wenthe

Kanskje har du allerede lest om familien Wenthe? Nå har de vært ute og reist igjen, denne gangen gikk turen til Sunwing Kallithea Beach.

Tekst: Gunnar Jägberg
Publisert: 10. oktober 2022

For noen år siden skrev vi en stor reportasje om familien Wenthe, der de fortalte om sin ferie på Sunwing Sandy Bay på Kypros. Yngstedatteren i familien, Adelina, har Downs syndrom, og reportasjen handlet mye om å reise med barn som har spesielle behov.

Slike reiser kan by på enkelte utfordringer. For familien Wenthe handler det blant annet om at Adelina har store vanskeligheter med å akseptere kø og venting. Derfor var det ekstra viktig for familien å finne et reisemål med relativt kort reisetid, både med tanke på flyreisen og reiseveien fra flyplassen til hotellet. Valget falt på Sunwing Kallithea Beach på Rhodos, noe familien overhodet ikke angrer på.

– Vi skal garantert tilbake, sier mamma Linda da vi snakkes på telefon en måneds tid etter hjemkomsten.

Mamma Linda, pappa Niclas, Adelina og storesøster Bea

Adelina bruker tegn som støtte i dagligtalen. På instagramkontoen @teckensomstod viser hun hvordan.

Et etterlengtet gjensyn

FamilIen Wenthe valgte altså å reise med Ving igjen, og for Adelina innebar det blant annet at hun endelig fikk se igjen sine kjære venner Lollo & Bernie etter et par års pandemiventing. 17-årige storesøster Bea var også med på reisen, og hun fant raskt nye venner og tilbrakte mye tid på den fine stranden nedenfor hotellet. For mamma Linda og pappa Niclas var det veldig gledelig å endelig kunne ligge ved bassenget i timesvis – uten å hele tiden måtte holde øye med badende barn.

– Showteamet fortjener å roses helt opp i skyene, forteller Linda.

– De var utrolig imøtekommende, det fantes liksom ingen problemer. Istedenfor å bli urolige da vi kom og fortalte at Adelina trenger ekstra tilsyn, så sa de bare "Klart vi fikser det!".

Adelina med favorittkompisene Lollo & Bernie.

Adelina og storesøster Bea koser seg i bassenget.

Opplevelsen Linda snakker om, er da Adelina ville være med i Mini Stars, en aktivitet der barna får øve inn en sang sammen med Sunwings showteam – før den fremføres på scenen foran publikum samme kveld.

Tidligere har Linda og Niclas alltid måttet være med, men nå var det ikke snakk om det. Adelina følte seg umiddelbart fortrolig med teamet, og når hun senere fremførte på scenen foran et jublende publikum var suksessen et faktum.

– Resten av uken gikk hun rundt og var overbevist om at hun var en del av showteamet, og teamet fikk henne virkelig til å føle seg som en del av dem. En stor takk til dem, sier Linda varmt.

Adelina og Sunwings showteam.

Klart for show!

En stolt Adelina viser frem diplomet sitt etter sceneopptredenen!

Et trygt valg

I tillegg til Mini Stars var Adelina også med på andre aktviteter i Lollo & Bernie Club, og hun likte godt de mange bassengene – og det lille tivoliet like utenfor hotellet ble også en favoritt. Familien unnet seg også litt ekstra ferieluksus i form av All Inclusive, og alle var mer enn fornøyde med maten. Alt i alt ble det en skikkelig fin uke, og Linda ser allerede frem mot neste reise.

– Vi føler oss alltid trygge med Ving. Bea har kraftig eggallergi, og vanligvis har vi med oss håndskrevne lapper på det lokale språket, der vi forklarer hva hun har behov for. Her holdt det imidlertid å fortelle det til restaurantpersonalet den første dagen. Resten av uken møtte de henne med store smil og mat laget i separate beholdere.

**– Helt fantastisk, avslutter Linda. **

Adelinas topp 5:

  1. Stå på scenen
  2. Treffe Lollo og Bernie
  3. Bade
  4. Drikke slush
  5. Plukke stener på stranden

Linda og Niclas' topp 5:

  1. Beliggenheten. Kort flytid og rask transfer.
  2. Måten Adelina ble møtt på
  3. Nærheten til stranden og Rhodos by
  4. God mat og drikke
  5. Mini Market på hotellet med bra utvalg og rimelige priser

Lindas tips for å reise med barn med spesielle behov

– Selvfølgelig varierer behovene fra barn til barn, men dette er det vi pleier å ha i bakhodet.

1. Velg et reisemål som er tidsmessig praktisk. Lang ventetid kan bli slitsomt.
2. Forberedelser. Sett ord på det som skal skje. Vi pleier alltid å forklare med bildestøtte for Adelina, steg for steg under reisen.
3. Ta med ting til aktivisering. Bøker, spill – jeg pleier å lage en liste med ting man kan se på veien, som Adelina får krysse av på underveis.
4. Velg et hotell med et tydelig familiekonsept. For oss er Sunwing et selvsagt valg. Her finnes alt Adelina (og vi) behøver!
5. All Inclusive. Det underletter enormt for oss og gjør det enklere å få til en god rutine den uken vi er på ferie.
6. Charterfly. Smidig helhetsløsning, forståelsesfullt personale om bord – spesielt når man reiser med Sunclass!
7. Unn dere litt luksus! Om barna vil spise slush hver dag – la dem gjøre det! Det styrker feriefølelsen for dem, og hverdagen kommer dere uansett tilbake til når dere er hjemme igjen.