Inspirasjon

¡Viva España!

Reisetips til Spania – 4 favorittreisemål

Smaken av tapas, duften av oliventrær og lyden av flamenco. Spania er en klassisk feriefavoritt, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. La deg friste av krystallklart vann på Mallorca, all inclusive på Gran Canaria eller strand og storbyliv på det spanske fastlandet.

Allsidige Mallorca

Øyperlen som har alt.

Ikke alt er for godt til å være sant. Mallorca er reisemålet som virkelig har alt – og litt til: Krystallklart vann, frodig natur, bortgjemte badeviker, lokale markeder og idylliske småbyer.

På øyperlen Mallorca kan badeløvene nyte late dager på de vakre sandstrendene, mosjonistene vil glede seg over de mange turstiene og de shoppingglade vil stortrives i Palma. Her finnes det hoteller for enhver smak, enten du vil ha romantikk for to, barnevennlige bassengområder eller unne deg litt ekstra luksus.

Den barnevennlige stranden i Alcudia, Mallorca

Den langgrunne og barnevennlige stranden i populære Alcudia på Mallorca.

Kjærlighetsstranden

Det er ingen hemmelighet at Mallorca har mange fantastiske strender. Den barnevennlige og langstrakte stranden i Alcudia er kanskje den mest kjente, men Mallorca byr også på skjulte strandperler. Cala Romantica er en liten strand med turkist vann og gyllen sand, og den ligger vakkert til mellom to klipper. At lokalbefolkningen har lagt sin elsk på denne stranda, er enkelt å forstå. Her kan du leie solstoler og parasoller, og den lokale restauranten er det perfekte stedet for en lunsj.

To personer som dykker

Det er liten tvil om at du kan se en fisk eller to i det krystallklare vannet.

To personer som spiser is ved siden av syklene sine.

Is-pause under syklingen er så klart obligatorisk på Mallorca.

Opplevelser til lands og til vanns

Hva med å kombinere solferien med en runde golf (eller tre)? Du kan velge mellom flere flotte golfbaner, men Alcanada sies å være den beste – og den finner du i Alcudia. Hvis du heller vil bevege deg i turterrenget, er sykkel et perfekt valg. Det er gode muligheter for sykkelleie på Mallorca, og det er en aktivitet som passer for store og små, uavhengig av form eller ferdighetsnivå.

Liker du best å ta livet med ro og snorkle? Badeviken i Cala San Vicente er som skapt for deg som vil utforske livet under vann. Her har du gode utsikter for å oppleve både fargerike fisker og majestetiske klippeformasjoner ute ved det store revet. Det azurblåe og klare vannet er synlig på lang avstand, så du er ikke tvil om at du er på riktig vei når du ankommer med bil eller sykkel.

Gastronomisk shopping og landsbyvandring

Mallorcas hovedstad, Palma, har et stort utvalg av butikker for alle stiler og lommebøker. Du finner alt fra den eksklusive merkevarekjeden El Corte Inglés – til det store kjøpesenteret Porto Pi Centro Comercial. Hos sistnevnte finner du blant annet kjente butikker som H&M, Primark og Zara.

Men Palma har ikke bare klær og sko på menyen. Den spanske storbyen er nemlig et gastronomisk sentrum! Her kan du fråtse i oliven, serranoskinke, ost, mandler, bakverk, frukt, lokale viner – listen med spanske delikatesser blir fort lang. Besøk et av de lokale matmarkedene, for eksempel Mercat de l'Olivar, hvor det bugner av fersk frukt og grønnsaker, spekemat og deilige tapasretter.

La Seu-katedralen

La Seu-katedralen i Palma er et vakkert og Instagram-vennlig bygg.

Lei en bil og opplev magiske Valldemossa på Mallorca. Den pittoreske landsbyen ligger i en frodig dal i fjellkjeden Tramuntana, og er kjennetegnet av sine tradisjonelle kalksteinhus i mallorcansk stil. Med sine brosteinsbelagte gater, små butikker og sjarmerende kafeer, er Valldemossa helt klart verdt et besøk.

PS: Prøv Valldemossas egen spesialitet, Coca patata (potetbolle med melis på), den smaker helt nydelig som nokå attåt til kaffen!

Valdemossa på Mallorca

Utsikten over Valdemossa er som tatt ut av en film.

Visste du at...

De fineste sandstrendene ligger på østkysten av Mallorca? 🌊 De såkalte Cala-ene omtales som badenymfenes paradis, som for eksempel Cala Millor, Cala Bona og Cala D´Or.

TIPS!
Reis på dagstur til den skjønne naboøya Menorca. Det går båt fra sjarmerende Cala Ratjada, som ligger på Mallorcas nordside. Når sikten er god kan du faktisk se over til Ciutadella, som er Menorcas hovedstand.

Hotelltips på Mallorca

Sunwing Alcudia Beach
Sunwing

Familiefavoritten

På Sunwing Alcudia Beach bor du rett ved den lange og barnevennlige stranden i Alcudia. Hotellet er virkelig barnefamilienes paradis, med store bassengområder, Lollo & Bernie, spa og treningsstudio. Du har også kort vei til shopping og restauranter i sentrum av Alcudia.

Sunwing Alcudia Beach

Sunprime Pollensa Bay
Sunprime

Nyhet for voksne

Sunprime Pollensa Bay ligger vakkert til i Pollensabukten. Det stilrene hotellet er spesialtilpasset for voksne, og har nylig fått oppgraderte rom. Gled deg til lekkert design, treningsrom med havutsikt, deilige lokale retter og kort vei til stranden.

Sunprime Pollensa Bay

Nixe Palace
Top Selection

Luksushotell

Vil du ha det lille ekstra i ferien? Da skal du unne deg et opphold på Nixe Palace i Cala Mayor. Det klassiske hotellet ligger rett på den palmekledde stranden, har en herlig solterrasse med innbydende basseng og så klart to førsteklasses restauranter. Her vil du som reiser uten barn trives meget godt.

Nixe Palace

Retro Gran Canaria

Ferieperlen som aldri går av moten.

Et reisemål med over 300 soldager i året, sa du? Joda, det finnes! Og det tar bare 6 timer med fly fra Oslo. Velkommen til Kanariøyenes mest populære destinasjon: Gran Canaria.

Den solsikre ferieperlen Gran Canaria er et yndet reisemål året rundt. Med Ving kan du reise hit i begge sesongene – sommer som vinter – og temperaturene holder seg i gjennomsnitt mellom gode 20-25 grader fra januar til desember. I sommersesongen kan gradestokken krype opp mot 30 grader, så her er du garantert et eksotisk klima i sommerferien.

Øya har alle de perfekte egenskapene vi forbinder med en drømmeferie: Herlig klima, palmekledde strender, fine restauranter og bra shopping. Samtidig byr Gran Canaria på mye mer enn sol og bad.

Amadoresstranden på Gran Canaria

Amadoresstranden på Gran Canaria har silkemyk sand og herlig vann.

Ørkeneventyr og småbyidyll

Maspalomas-dynene på Gran Canarias sørkyst er et fredet naturvernområde, som bølger og bukter seg utover hele 400 hektar mellom Meloneras i vest og Playa del Inglés i øst. Det er rett og slett et must å utforske de majestetiske sanddynene, som minner veldig om en ekte ørken. Stå opp tidlig og se den Instagram-vennlige soloppgangen, det gjør hele opplevelsen ekstra spesiell.

Har du en kjærlighet for hvitkalkede hus og fargerike blomster, er Puerto de Mogán stedet å dra. Den postkortvakre fiskerlandsbyen, som går under navnet «Lille Venezia», har blitt en av øyas mest sjarmerende småbyer. Båten mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán går hver time, og turen tar ca. en halvtime.

Sanddynene i Maspalomas har noe eventyraktig over seg.

Puerto de Mogan

En av de mange koselige gatene i idylliske Puerto de Mogan.

Visste du at...

Det sannsynligvis er en vandrerhistorie at sanden i Maspalomas-ørkenen har blåst over fra Sahara? 🏜️ Sanden stammer fra forrige istid, og den ble liggende igjen da isen og havet trakk seg tilbake.

Las Palmas

I Las Palmas får du både shopping, palmer og historiske severdigheter.

Storbyfølelse og kultur i Las Palmas

I Las Palmas, Gran Canarias hovedstad, møtes trendy shopping, sandstrender og historiske severdigheter. En av byens beste shoppinggater finner du i nabolaget Triana, som faktisk er Las Palmas’ nest eldste. Her ligger motebutikkene på rekke og rad, med alt fra store kjeder som Behrska og Zara Home – til lokale nisjebutikker med vesker, sko og klær.

Vegueta er Las Palmas’ eldste nabolag, og gatene er både vakre og interessante. Her kan du for eksempel besøke Santa Ana-katedralen, den første kirken som ble bygget på Kanariøyene. Byggingen startet på 1500-tallet, og det tok nesten 400 år før det stod ferdig.

Øysafari i Atlanterhavet

Vil du reise på en lengre utflukt eller to? Da kan du ta ferge til flere av Gran Canarias naboøyer. Hva med å utforske det vulkanske landskapet på den største av Kanariøyene, Tenerife, eller teste surfing på strandparadiset Fuerteventura? Det går ferger flere ganger i uka, og selve båtturen blir en fin del av reisen dit.

Tenerife

Tenerife er kjent for sin spektakulære natur.

Fuerteventura

Fuerteventura er øya for deg som elsker strender.

TIPS!
Den lille, familiedrevne gourmet-restauranten Ibéricos J. Cruz serverer spanske delikatesser av ypperste klasse. På menyen finner du deilig tapas med blant annet Ibéricoskinke, mozzarella og papas arrugadas (spanske småpoteter). Restauranten ligger bare noen minutter til fots utenfor turistområdet i Maspolamas, og er vel verdt mange besøk.

Se flere restaurantanbefalinger på Gran Canaria

Hotelltips på Gran Canaria

Sunprime Atlantic View
Sunprime

For voksne

Glem lekende, energiske barn og barnevennlige buffeer – Vings Sunprime har 16-årsgrense og rolig atmosfære. Vil du ha ekstra kort vei til en svalende dukkert, kan du bestille en suite med direkte utgang til bassenget. Her kommer du garantert til å trives.

Sunprime Atlantic View

Sunwing Arguineguín Seafront
Sunwing

Familiehotell

Moderne familiehotell med pent og smart design. Her er det basseng for hele familien, og fra alle leilighetene er det kort vei til restauranter og Lollo & Bernie-klubben. Her er rett og slett alt tilrettelagt – barna kommer til å elske det.

Sunwing Arguineguín Seafront

Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel
Top Selection

Luksushotell

Denne perlen av et luksushotell ble bygget i 1890 og ble pusset opp i fjor. Stilen er imidlertid den samme, den som fra start har tiltrukket seg både kjendiser og kongelige.
Tips! Du trenger ikke å sjekke inn på Santa Catalina for å sjekke ut fasilitetene. Hotellets stilige takterrassebar er åpen for alle fra 17:30.

Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel

Kystperler på Costa del Sol

Storby og strand på fastlandet.

Som navnet tilsier er Costa del Sol kjent for sin solfylte atmosfære og sine mange strender. Men reisemålet byr også på et verdensberømt kjøkken, fine severdigheter og spennende historie. Med Ving kan du reise til flere av de kjente områdene langs kysten, som trendy Marbella, smakfulle Malaga og idylliske Nerja.

Nerja

Nyt utsikten over Middelhavet fra "Europas balkong" i Nerja.

Eleganse i Marbella

I Marbella forenes det gamle med det moderne. Den trendy feriebyen er kjent for sine luksuriøse havn i Puerto Banus, som byr på eksklusive butikker og fancy yachter. Her kan du spise på elegante restauranter, utforske nattklubber eller bare leve deg inn i scenen til en av James Bond-filmene.

Men Marbella er så mye mer enn overdådig luksus; De gamle bydelene kan nemlig kunsten å sjarmere. I gamlebyens trange gater ligger hvitkalkede hus med smiejernsbalkonger og blomster i alle regnbuens farger. Her finner du også mange koselige kafeer og restauranter, og – ikke minst – den klassiske appelsinlunden (det sier seg vel selv hva slags juice du bør bestille her).

Hvis du vil se mer av landskapet rundt Marbella, er Fjellandsbyen Ronda et naturlig valg. Den pittoreske byen er en av Spanias eldste, og befinner seg på en høyde mellom to dype juv. Her er det bare å finne fram mobilkameraet og forevige den spektakulære utsikten!

Her bor du i Marbella:
Luksushotell midt på stranden? Ja, takk! Like utenfor Marbella sentrum finner du Gran Meliá Don Pepe, som frister med herlige basseng, fine treningsområder utendørs og en frodig hage. Velg mellom flere restauranter og barer, og nyt komforten på det vakre hotellet.

Marbella

Marbella kombinerer luksus og sjarm.

Malaga

Det bugner av frukt og grønt på matmarkedene i Malaga.

Matmekka i Malaga

Malaga er den største av byene langs Costa del Sol, og kanskje også den mest innholdsrike. Med sin fine bystrand og livlige atmosfære, kan Malaga minne litt om en mindre utgave av storbyen Barcelona.

Den andalusiske hovedstaden er det ypperlige stedet for den matinteresserte. I markedshallen Mercado Central Atarazanas står bodene tett i tett, og det mangler ikke på verken nøtter, skinke, frukt eller oliven. Det store glassmaleriet som nærmest utgjør hele veggen mot Calle Sagasta, setter prikken over i-en.

Hvis du vil veksle mellom å være i Malaga by og farte rundt, er leiebil et must. Utforsk det overdådige palasset Alhambra i innlandsbyen Granada, eller ta turen ned til sørspissen av Spania og opplev Gibraltar til fots.

Her bor du i Malaga:
Velkommen til Molina Lario, et sjarmerende hotell i sentrum av Malaga. Her bor du sentralt med både havnen og byens hyggelige gågater like rundt hjørnet. Avkjøl deg med noe leskende drikke i den deilige loungen på takterrassen, eller nyt den herlige utsikten mens du tar en dukkert i bassenget.

Nerja

Hvitkalkede hus på rekke og rad i Nerja.

Nerja

Landskapet i Nerja er preget av grønt, blått og beige.

Strandliv i Nerja

Nerja er en sjarmerende andalusisk by ved Middelhavet. Her vil både store og små trives, enten det er strand eller småby som lokker. Det lille reisemålet ligger under ti mil fra Malaga med bil, og du kan skimte den majestetiske fjellkjeden Sierra Nevada i bakgrunnen.

Det er mye å se og gjøre i småbyen Nerja, men det er umulig å ikke trekke frem strendene her. Playa Burriana ligger bare ti minutter øst for sentrum, og vestover har du enda flere strender å velge mellom. Vil du tilbringe hele dagen på stranden, så er det ikke noe problem – her er det små "chiringuitos" der du kan kjøpe mat og drikke.

Et annet tips er å finne fram mobilkameraet og legge turen innom byens mest kjente landemerke, nemlig Balcon de Europa. Utsiktspunktet ligger sentralt ved klippene i sentrum, og byr på panoramautsikt over havet og kystlinjen.

Her bor du i Nerja:
På Family Selection-hotellet Ona Marinas de Nerja trives både voksne og barn, familier og par. Hotellet ligger på stranden og har leiligheter for opptil fem personer. Her finnes det bassengområder for store og små, og den aktive vil ha stor glede av treningsstudio og tennisbaner.

Visste du at...

Costa del Sol har over 300 soldager i året? 🌞 Den spanske solkysten er – i likhet med Gran Canaria – et yndet reisemål året rundt. Og du får garantert sommerferiefølelsen uansett når du reiser hit.

Storbyferie i Barcelona

Alt på ett og samme sted.

Barcelona er et uten tvil et populært storbyreisemål. Her får du by- og strandliv kombinert med kule utesteder, spennende restauranter, bra shopping og historiske severdigheter.

Du rekker å få med deg mye når du er i Barcelona, enten du velger å reise hit for en helg eller går for en miniuke. Med Ving er det enkelt: Du velger selv når du vil dra, og hvor lenge du vil bli.

Barcelona

Du får god oversikt over Barcelona fra Parc Güell, som ble tegnet av den kjente arkitekten Antoni Gaudí.

Shoppinggater i Barcelona

Barcelona byr på både store og små shoppinggater.

Shopping og severdigheter

Hvis et nytt antrekk står øverst på ønskelisten din, er det stor sannsynlighet for at de mange shoppinggatene i Barcelona vil falle i smak. Her kan du velge og vrake blant moderne kleskjeder, kjøpesentre med lokale butikker og små markeder. Totalt har faktisk byen over fem(!) kilometer med shoppinggater, så her bør det ikke være noe problem å få oppgradert garderoben med et nytt plagg.

Når du trenger en pause fra alle butikkene, finnes det nok av verdensberømte landemerker og severdigheter du kan oppleve. Shoppinggatene tar deg forbi blant annet Columbus' utkikkstårn, hovedgaten La Rambla, gamlebyen Barri Gotic og bygningene La Pedrera og Casa Batlló.

Utforsk byen på sykkel

Kombiner aktivitet og sightseeing, og bli med på en guidet sykkeltur rundt i Barcelona. Et godt tips er å starte ferien på nettopp to hjul. Da får du raskt vite hvordan du navigerer deg fram til blant annet bystranden La Barceloneta, hvor de beste tapasstedene ligger og du får se historiske byggverk som La Sagrada Familia, den eventyrlig vakre katedralen laget av arkitekten Antoni Gaudí.

La Sagrada Família

La Sagrada Família er et must å oppleve når du er i Barcelona.

Visste du at...

Bare noen få t-banestopp nord for La Rambla ser Barcelona helt annerledes ut? 🚇 Dra til nabolaget Gràcia med sine koselige gater, postkortvakre torg og solfylte uteserveringer. Her finner du også det siste innen design og kunst, mange økologiske matbutikker og noen skikkelig bra vintage-butikker. Det er også her du finner de beste barene for vin og tapas på kveldstid.

Opplev FC Barcelona på Camp Nou

Opplev FC Barcelona på hjemmebanen Camp Nou.

Fotball og Formel 1

Er du fotballfan og vil oppleve FC Barcelona på hjemmebane? På Camp Nou kan du se Gerard Piqué og resten av laget spille ball i La Liga. Hva med å se «El Clasico», fotballkampen mellom erkerivalene Real Madrid og Barcelona? Når du bestiller fotballreisen gjennom Ving, sitter du blant FC Barcelonas egne supportere. Og uansett utfall nede på banen, kan du forvente en storslått opplevelse på Camp Nou.

For den bilinteresserte er også Barcelona den perfekte arenaen for fart og spenning. Rett utenfor Barcelona ligger nemlig Circuit de Barcelona-Catalunya, der det har vært Formel 1-løp siden 1991. Hvert år går Spania Grand Prix av stabelen her, og med Ving kan du dra på en egen Formel 1-reise, der både fly, hotell og billetter til løpene inngår. Formel 1 på den spanske banen er en opplevelse i seg selv, enten du holder med Mercedes- eller Ferrari-teamet.

TIPS! Ta frokosten på La Barceloneta! Barcelonas herlige strand nytes aller best på morgenkvisten, når Middelhavet ligger blått og stille og tempoet er rolig. På veien ned kan du stikke innom det berømte matmarkedet La Boqueria, og kjøpe med litt mat til en frokostpiknik: fersk frukt, nybakt brød og en god skinke eller litt ost. Kaffe får du kjøpt på stranden.

Bystranden i Barcelona

Bystranden i Barcelona gjør det mulig å kombinere storbyferien med sol og bad.

Her bor du i Barcelona:

Takterrasser + Barcelona = ❤ På Barcelona Condal Mar, Affiliated by Meliá har du magisk utsikt fra den lekre takterrassen, som byr på både basseng, en liten bar og solsenger. Du bor i et rolige strøk utenfor sentrum, og den fine Mar Bella-stranden ligger like ved.

Ærverdige Hotel Sant Agustí var tidligere et kloster, og åpnet som hotell allerede i 1840. Her bor du sentralt i Barcelona, med livlige La Rambla i tøffelavstand og transportmuligheter rett i nærheten. Hotellet er enkelt, men hyggelig, og passer fint for deg som vil ha kort vei til det meste.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.