Et par står på SUP-brett på turkist hav på Maldivene
Inspirasjon

Romantiske reisemål

Her får du den perfekte parferien

Glem alt du har lest om parterapi etter ferien. Å reise bort sammen er nemlig en fantastisk mulighet til å pleie kjærligheten og få tilbake gnisten i parforholdet.

Storbytur eller sydenferie? Opplevelser eller avslapning? Kort flyreise, eller så langt vekk som mulig? Du og kjæresten din vet best hva som passer for dere. Her får dere tips til forskjellige reisemål, opplevelser og hotell der alt ligger til rette for en herlig parferie.

Roma

La oss starte med et av de mest selvsagte alternativene for en romantisk storbytur – Roma. Har du prøvd å stave det baklengs? Til og med navnet betyr kjærlighet! Roma er unektelig et åpenbart valg, men hva skal dere egentlig gjøre der?

Trastevere er en koselig bydel der dere er langt unna turistområdenes mas og kjas. Her kan dere rusle hånd i hånd gjennom trange, sjarmerende brosteinsgater, som tatt rett ut av en romantisk film. Balkongene er fulle av bugnende blomsterpotter, og mellom små torg med forseggjorte fontener ligger alt fra spesialforretninger til spisestedene romerne selv foretrekker. Stadig flere turister finner veien hit, men foreløpig er Trastevere fortsatt veldig lite turistifisert sammenlignet med andre deler av Roma.

Utsikt over Roma

Paris

Det er uvisst om det er alle frieriene foran Eiffeltårnet eller de romantiske filmene som har gitt Paris kallenavnet The City of Love, men at byen er som skapt for romantikk, det er det ingen tvil om. Faktisk ble det etter hvert så mange hengelåser med kjærlighetserklæringer festet til broen Pont des Arts, at myndighetene måtte fjerne dem i frykt for at hele broen skulle kollapse.

Den franske romantikken lever likevel i beste velgående, og hvis du og kjæresten din liker å nyte god mat – da er Paris stedet for dere.

I den franske hovedstaden venter små, lekre gourmetbutikker på hvert eneste gatehjørne, og smaksløkene kan fryde seg over alt fra blåskjell, østers og and, til løksupper og noen av verdens beste oster. Det trenger ikke å koste mye å spise en romantisk lunsj sammen. Handle med dere det som frister mest, ta med en flaske med noe godt å drikke og nyt godsakene i en Paris’ mange parker. Det blir garantert en opplevelse utenom det vanlige.

Seinen og Eiffeltårnet i Paris

Dubrovnik

Dubrovniks gamleby er perfekt for romantiske ferieopplevelser. Start med en spasertur på toppen av den nesten to kilometer lange bymuren. Der oppe får dere god utsikt over den marmorhvite paradegaten Stradun som snor seg mellom hus med korallrøde teglsteinstak og det asurblå Adriaterhavet.

Etterpå smaker det ekstra godt med noe forfriskende på et av byens små og sjarmerende torg. Vil dere snike dere unna og være mer for dere selv tar det bare tre kvarter med ferge fra gamlebyen til den lille, sjarmerende og bilfrie øya Lopud, med rundt 250 fastboende. Et fantastisk sted å rømme bort til.

To kvinner sitter på en benk og ser mot Dubrovniks gamleby

Maldivene

For mange er Maldivene synonymt med bryllupsreiser og andre spesielle anledninger, men det er ingenting i veien for å reise til Maldivene på en vanlig parferie. Det er ellers lite ved Maldivene som er «vanlig» – her venter nemlig feriedager i helt spektakulære, eksotiske omgivelser.

Maldivene er reisemålet for par som foretrekker behagelig, avslappet luksus. Når du sjekker inn på Komandoo Island Resort, for eksempel, blir du servert en fersk kokosnøtt og en oppfordring om å sparke av deg skoene og la de bli stående resten av ferien. Det er silkemyk sand overalt – til og med i resepsjonen, barene og restauranten er gulvet av sand.

De største attraksjonene på Maldivene er strendene og korallrevene, men alle hotellene har et stort utvalg av aktiviteter som dykking, snorkling og fisking. Dykking med hvalhai er en spektakulær opplevelse å dele med en du er glad i.

To solsenger på stranden med utsikt over turkist hav på Maldivene

For et måltid utenom det vanlige bør dere vurdere et besøk på undervannsrestauranten 5.8 på Hurawalhi. Den ligger i stor glasskuppel nesten seks meter under havoverflaten, omgitt av koraller og revfisk. Det er langt fra billig – men til gjengjeld får dere en opplevelse i verdensklasse.

Når du skal bestille en ferie til Maldivene, kan du velge blant en rekke øyer. De små øyene, hvor det ofte bare er ett resort og ikke noe annet, er perfekt for avslappende, romantiske feriedager.

Undervannsrestauranten 5.8 på Hurawalhi på Maldivene

Madeira

På utkikk etter et romantisk reisemål med litt høyere temperatur enn Nordpolen? Madeira har kanskje havnet litt i skyggen av de store, kjente turistmagnetene langs Middelhavet, men det er ingen grunn til å overse denne portugisiske perlen i Atlanterhavet.

Madeira er en grønn og blomstrende øy som er berømt for sin spektakulære natur. En av de mest romantiske opplevelsene øya har å by på er kanskje de klassiske levadavandringene – fotturer langs de eldgamle vannkanalene i de frodige fjellsidene. En av de mest kjente er Rabacal, som starter nesten 1300 meter over havet. Derfra går det nedover i svingete stier langs kanalene og forbi flere fossefall. Underveis venter fantastisk utsikt til den vakre kysten og de høye fjelltoppene.

Foretrekker dere mer urbane opplevelser er Madeiras sjarmerende hovedstad Funchal stedet. I motsetning til enkelte andre turiststeder har byen klart å beholde sitt særpreg og det autentiske kulturlivet blomstrer. Hver vår arrangeres en stor blomsterfestival, en tradisjon med røtter tilbake til 50-tallet. Det arrangeres også et livlig karneval hver februar, og hvis du og kjæresten din er kunstinteresserte finnes det en rekke innholdsrike museer å besøke.

Utsikt over frodig landskap på Madeira

Kanariøyene

Sunprime Hotels på Kanariøyene er som skapt for romantiske ferier. På Sunprime Atlantic View i Playa del Inglés på Gran Canaria bor dere i suiter med lekkert design og moderne interiør. Deilige senger for late morgener, og små, men gjennomtenkte detaljer som håndklær, badekåper og tøfler. Hvis dere vil unne dere litt ekstra, kan dere gå for en Prime Pool Suite – en romslig ettromssuite med tilgang til et eget basseng fra terrassen.

I likhet med alle de andre Sunprime-hotellene har Sunprime Atlantic View 16-årsgrense, så her kan dere lene dere tilbake og nyte roen, stillheten og hverandre.

Swim Out-rom på Sunprime Atlantic View

Frister det mer å reise til kontrastenes kanariøy Tenerife, bør dere se nærmere på Sunprime Coral Suites & Spa. Her bor dere også i fine suiter, og på hotellets takterrasse kan dere oppleve fantastiske solnedganger over Playa de las Américas, stranden og havet.

Som på alle Sunprime-hotell har Sunprime Coral Suites & Spa en egen spaavdeling som tilbyr alt fra klassisk ansiktsbehandling til full kroppspleie fra topp til tå. Med «Spa Together» kan du og kjæresten din dele opplevelsen. På utvalgte Sunprime-hotell kan dere også oppgradere spapakken med god drikke, kvalitetssjokolade og frisk frukt.

Takterrasse med solsenger på Sunprime Coral Suites på Tenerife

Den perfekte gaven til en du er glad i

Et reisegavekort tar dere ett skritt nærmere drømmereisen, og hvis du virkelig vil slå på stortromma kan du kjøpe en overraskelsestur. Det er ikke så vanskelig som det kan høres ut. Det vanskeligste er å holde på hemmeligheten.

Hva med en helgetur til en storby? Alliér deg med familie og venner så du er sikker på at kalenderen er ledig akkurat den helgen. Skriv ut billetten og rull den sammen, pynt med et silkebånd og legg den i en pappeske som du pakker inn som en vanlig gave. Det blir garantert god stemning når pakken åpnes.

To menn står og ser på utsikten

Vil du lese flere artikler som denne?