5 gode grunner til å reise alene
Inspirasjon

5 gode grunner til å reise alene

Synes du bare tanken på å reise alene er litt skremmende? Faktisk har det å reise på egen hånd mange fordeler. Dette er fem av dem.

1. Du trenger ikke å ta hensyn til noen andre

Når man er flere som reiser sammen er det flere forventninger, ønsker og viljer å ta hensyn til underveis. Når du reiser alene slipper du alle kompromissene og kan være akkurat så spontan du vil. Du bestemmer hva du vil gjøre – og når du vil gjøre det. Vil du sove ekstra lenge, eller spise is til frokost? Du kan gjøre akkurat som du vil!

2. Det er lettere å møte nye venner

Det er mer sannsynlig at du kommer i snakk med mennesker når du reiser alene. Sjansen er også større for at andre vil snakke med deg. Det kan kanskje virke litt unaturlig å slå av en prat med en fremmed, men det går fort over. Ha et åpent sinn og by på deg selv, så skal du ikke se bort fra at du får mange nye venner på turen. Hvis du vil, vel og merke!

3. Du blir mer bevisst på omgivelsene

Når du reiser alene blir du automatisk mer oppmerksom. Du må jo huske veien tilbake til hotellet, for eksempel. Dessuten er du mer til stede i øyeblikket når du ikke blir distrahert av noen. I stedet kan du fokusere på omgivelsene og legge merke til detaljene som du kanskje ellers hadde gått glipp av.

4. Du kan glemme hverdagen

Når du reiser alene, og til helt nye omgivelser, er det lettere å glemme hverdagsutfordringene der hjemme. Det er rett og slett en perfekt måte å legge problemene sine bak seg på. I alle fall for en liten stund. Når du kommer hjem ser du kanskje utfordringene i et nytt lys – og kan finne nye løsninger.

5. Du vokser som person

Når du reiser alene er det lettere å bevege seg utenfor sin egen komfortsone. Du må ta avgjørelser selv og kanskje håndtere uventede situasjoner på strak arm. Synes du det høres skummelt ut? Det er mye mindre skremmende enn du tror. Dessuten gir det deg skikkelig selvtillit og selvinnsikt. Selvfølgelig klarer du deg på egen hånd!