Den store Mallorca-guiden med Ving
Inspirasjon

DEN STORE

Mallorca-guiden

Den store Mallorca-guiden

Med mer enn 20 reisemål å velge mellom har Mallorca noe for enhver smak, men det er kanskje ikke så lett å velge? Fortvil ikke, vi hjelper deg!
Skrevet av: Lén-Veronica Kongerud

Palma og Palmabukten: Kultur- og matopplevelser

Palma er Mallorcas hovedstad og gastronomiske sentrum. Her kan du fråtse i oliven, serranoskinke, ost, mandler, bakverk, frukt, lokale viner – listen med spanske delikatesser blir fort lang. Prøv tapasen på lille, bortgjemte Bar España, eller fersk bakst på et av Horno Santo Cristo-bakeriene. Nam!

I Palmabukten i sørvest ligger også Illetas med sin eksklusive touch, Mallorcas eldste badeby Cala Major (kunstinteresserte vil glede seg over det berømte Miró-museet her) og selvfølgelig – strandkjendisen Playa de Palma, med sin fem kilometer lange og fantastisk velholdte sandstrand.

Cala-ene på østkysten: Badenyfmenes paradis

Cala Bona er et klassisk badested for familien på Mallorcas østkyst. Deilige strender, lekeplasser, barnevennlige hotell og restauranter med varierte menyer.

Cala Millor ligger bare 2 km sør for Cala Bona, og her er det litt mer liv. Lei sykkel og dra på oppdagelsesferd langs den bilfrie strandpromenaden.

Reiser du nordover kommer du til Cala Mesquida, et av Mallorcas mest naturskjønne områder uten altfor mange turister.

Cala Ratjada! Mange har til gode å oppdage denne småbyens musikkbarer og trivelige stemning. Du kan også reise over til naboøya Menorca herfra.

I Cala D’or er sandstrender erstattet med fem små badeviker omgitt av bratte klipper og frodig vegetasjon. Et lite reisemål med eksklusiv følelse, mye takket være den glamorøse marinaen Port Petit.

Ps! Alle reisemålene langs østkysten er flotte badesteder, området er kjent for sine mange fine badeviker, og ikke minst for det krystallklare badevannet.

Idyllisk i Cala d’Or på Mallorcas østkyst

Idyllisk i Cala d’Or på Mallorcas østkyst

Alcudia og nordspissen – perfekt for barnefamiliene

Alcudia trenger nesten ingen presentasjon, de langgrunne og supre sandstrendene har lenge sørget for at stedet er selve stjernen på Mallorca. Her ligger alt til rette for en perfekt familieferie. Ikke gå glipp av den herlige bistroen Bistro del Jardin. Den ligger rett ved Carretera d’Artá (ikke langt fra stranden) og byr på mer autentisk mat enn de mange turistrestaurantene. Og maten er kjempegod!

Nord for Alcudia ligger småbyen Puerto de Pollensa, som med sin postkortvakre bykjerne og fine strender er en favoritt blant Mallorca-entusiaster.

Lille, søte Ca’n Picafort i Alcudiabukten byr også på langgrunne strender og turkisblått hav. Stemningen er folkelig og livlig, og her treffer du ferierende fra hele Europa.

Alcudia

Nord på Mallorca venter herlig strandliv for store og små

Vestkysten – det andre Mallorca

Cala San Vincente i nordvest er et av Mallorcas aller minste og fredeligste feriesteder. Det er bygd opp rundt de små strendene i en av fjellkjeden Tramuntanas dalganger, men stedet har fremdeles ikke markert seg ordentlig på turistkartet. I Puerto de Sóller litt lenger nord ligger alt til rette for fotturer i de vakre fjelltraktene.

Deià

Deia – postkortvakker og kunstnerisk

Magaluf og sørkysten – for den livlige

Magalufs natteliv er velkjent, med hundrevis av barer, puber, restauranter og diskotek er det full fart hele sommeren. Om våren og høsten er tempoet derimot betydelig roligere – og feriegjestene likeså. Vest for Magaluf ligger Santa Ponsa, som er litt roligere enn den intense nabobyen, men som fortsatt har en moderne og internasjonal atmosfære. Helt sørvest ligger flotte Port d’Andratx med sin gamle arkitektur og lystyachter i havnen. Lei en bil og oppdag den gamle middelalderbyen Andratx og den fine nabostranden Camp del Mar.

Palma Nova har de siste årene nærmest vokst sammen med Magaluf, men både bebyggelse og tempo er lavere. Fra Palma Nova er det kort avstand til de tre populære strendene Playa Palma Nova, Playa Son Matias og Playa Magaluf. Hotellene Ponent Mar, Son Caliu Spa – Oasis og Zafiro Palace Palmanova er de best likte blant gjestene våre i Palma Nova.

Vil du lese flere saker som denne?

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.