Se hotell (75)

Reiser til London

Alle har sin egen grunn for å reise til London, og Ving har reiser for alle: Fra enkelt og billig til eksklusivt og elegant.
London passer like bra for en weekend som for en miniuke fylt med opplevelser, begivenheter og kanskje litt shopping. Med Ving kan du velge mellom en mengde hotell for enhver smak – med eller uten basseng, luksuriøst eller lavbudsjett, rom eller leilighet.

Bo hvor du vil – reis når du vil

Ving har hotell med fra to til fem hjerter, og alle ligger sentralt i London. Har du problemer med å velge hotell kan du først bestemme deg for en bydel, for eksempel hotellområdet Bayswater, butikktette Marylebone, eller eksklusive Mayfair ved Hyde Park. Når du har bestemt deg for hvilket hotell du vil bo på, kan du bestemme når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Slik får du alt i én og samme pakke på enklest mulig måte. God tur til London!

Barnevennlig hotell i London

Om du planlegger å reise til London med barn og ønsker å bo i en leilighet, skal du ta en titt på et av våre Citadines-hotell. Her slipper du å kle på deg og gå ned til restauranten for å spise frokost, og det er enkelt å trekke seg tilbake om de minste trenger en formiddagshvil eller et mellommåltid.

Luksushotell i London

Om du er ute etter en skikkelig luksushelg i London er det mange hotell å velge mellom, både de klassiske som Flemings Mayfair, Athenaeum og The Ritz, hvor du kan få en uforglemmelig opplevelse ved å bestille deres berømte afternoon tea. Men også mer moderne luksushotell som Hilton Park Lane eller ME London. Siden de fleste av våre mest elegante hotell enten ligger i Mayfair eller Knightsbridge er det kort vei til det meste.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering London

Vær
 • januar
6°2°
1
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • februar
7°2°
2
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
10°3°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
13°5°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • mai
17°8°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
20°11°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
22°13°
6
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • august
21°13°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • september
19°11°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • oktober
14°8°
3
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • november
10°5°
1
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • desember
7°3°
1
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til London hele året med rutefly.
London har fire flyplasser - Heathrow, Gatwick, Stanstead og London City Airport. Transport mellom flyplassen og hotellet er på egen hånd, og er ikke inkludert i reisens pris. Flyplassene har følgende forbindelser med sentrum:

Heathrow, ca. 25 km vest for London
- T-bane, Piccadilly Line til London sentrum (Picadilly Circus) går hvert 10. minutt på dagtid. Reisen tar ca. 40 min. og er det billigste alternativet. Trangt i rushtiden.
- Heathrow Express, en toglinje som på dagtid går hvert kvarter til Paddington Station, er det raskeste alternativet med en reisetid på kun 15 min.
- Bussene passerer mange sentrale hotell i London, reisetid ca. 55-75 min. (Liverpool Station og Victoria Station).
- Taxi er ofte det behageligste fremkomstmiddelet, men er det dyreste alternativet. Det tar lang tid i rushtrafikken.

Gatwick, ca. 45 km syd for London
- Gatwick Express til Victoria Station. Toget går hvert kvarter og tar ca. 30 min.
- Tog til London Bridge eller St. Pancras går hvert 15. minutt, reisen tar ca. 45 min. og er det billigste alternativet.
- Taxi er ofte det behageligste fremkomstmiddelet, men er det dyreste alternativet. Det tar lang tid i rushtrafikken.

Stansted, ca. 50 km nord for London
- Stanstead Express til Liverpool Station. Toget går hvert 15. minutt og tar ca. 45 min.
- Bussene passerer mange sentrale hotell i London. Reisetid ca. 55–75 min. (Liverpool Station og Victoria Station).
- Taxi er ofte det behageligste fremkomstmiddelet, men er det dyreste alternativet. Det tar lang tid i rushtrafikken.

London City Airport, ca. 11 km øst for London
- DLR Line til Bank Underground Station går hvert 8–15. minutt og tar ca. 25 min.
- Taxi er ofte det behageligste fremkomstmiddelet, men er det dyreste alternativet. Det tar lang tid i rushtrafikken.
Shopping
I London finner du det meste, og kanskje særlig på shoppingfronten. Mange reiser hit utelukkende for å handle, og det er lett å forstå hvorfor. Byen har et enormt utvalg butikker og markeder.

Varehus og gallerier

I London er det store varehus som Harrods og Harvey Nichols i Knigthsbridge. Det er også flere større gallerier og på Westfield London er det mer enn 300 butikker under samme tak. Her finner du alt fra store designermerker til unike butikker.

Oxford Street, Regent Street og Kings Road

Den store handlegaten i sentrum er Oxford Street, hvor det kan bli trangt på lørdagene. På Regent Street ligger Hamleys leketøysbutikk med syv etasjer og alt mulig som barn kan drømme om. Gå ikke glipp av de fantastiske juledekorasjonene hvis du er her i desember.

Kings Road er ett av Londons mest populære shoppingsteder og her er det noe for alle stiler og smaker. Gaten strekker seg drøye tre kilometer og her finner du godt over 160 butikker. Alt fra det ikoniske varehuset Peter Jones til boutiquer hvor nye engelske designere blandes med mer etablerte merker.

Old Bond Street, New Bond Street og Carnaby Street

Vil du handle kjente varemerker skal du dra til Old Bond Street og New Bond Street. Der finner du de velkjente varemerkene som Armani, Burberry og Louis Vuitton.

Carnaby Street er kjent for sine butikker innen mote og livsstil og her finner du klær fra både lokale og internasjonale designere, boutiquer, smykkebutikker og skjønnhetssalonger.

Markeder

Markedene er også mange i London, men gatemarkedene i Notting Hill og Camden er de mest kjente.
Mat, drikke og uteliv
London har mye å tilby når det kommer til mat og drikke. Her kan du få med deg de siste trendene og smakene innen matlaging, men også det mer tradisjonelle og sofistikerte. I London er det mange restauranter som eies og drives av kjente kokker og tv-personligheter, så her kan du kombinere en herlig matopplevelse med å kikke på kjendisene. En helt annen side av det kulinariske London får du ved å delta på et matvandring blant fish & chips, sausage rolls og bacon og egg baps. For ikke å snakke om alle de deilige engelske ostene, øltypene og cidervariantene. Du rekker kanskje ikke å smake på alt, men på et matvandring i London får du et innblikk i hvor overraskende smakfullt England kan være.

Guide Michelin restauranter

London kan stolt vise frem en lang liste av restauranter med stjerner i Guide Michelin. Fra de sjeldne restaurantene som har 3 stjerner inkludert Gordon Ramsey i Chelsea og Alain Ducasse på Dorchester Mayfair til mange 1–2-stjerners restauranter i London og omegn.

Indisk mat

I London bor det over en halv million britiske indere og det er nok derfor London kan skryte av noen av verdens beste indiske restauranter, utenfor India.

Engelske puber

I London er det aldri langt til en tradisjonell engelsk pub som gjerne har et genialt navn, blomstrete interiør og massevis av forskjellige øl på kran. Pubene ligger på nesten alle gatehjørner og noen av dem er like historiske og tradisjonelle som London selv.
Londons vibrerende uteliv byr på uendelige muligheter alle dager i uken, selv om det er mer liv og røre i helgene. Du kan se teaterforestillinger og musikaler, besøke klassiske engelske puber og gå på konserter, eller slå deg løs på byens mange barer og klubber.
Aktiviteter og severdigheter
London har et aktivitetstilbud av de sjeldne, med utallige severdigheter som museer, kunstgallerier, monumenter, fine parker og historiske utflukter. Et tips er å få med seg en fotballkamp mens du er i London. Det er en opplevelse for alle – ikke bare for fotballfans.

Museer

London har mange forskjellige museer. Mange er også gratis å besøke, så man trenger ikke tenke på entréavgift. Lær om England, London og mye mer på blant annet British Museum, Natural History Museum, Victoria and Albert Museum, Science Museum, Imperial War Museum, London Transport Museum og Royal Museums Greenwich.

Parker

Til tross for at London er en storby, finnes det flere herlige grøntområder og parker. Dra for eksempel på piknik eller gå en tur i Hyde Park. Et stykke utenfor London ligger også Richmond Park, en flott park som skapt for en dagsutflukt.
London har mange spennende severdigheter og historiske monumenter. Mange av disse har ikke bare en lang historie men også fantastisk design og arkitektur. Noen av de mest populære severdighetene er Tower Bridge, Tower of London, The Shard, Westminister Abbey, Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral, Trafalgar Square, Kensington Palace, London Eye, Big Ben og Piccadilly Circus. Her er det noe for alle interesser og smaker.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er mange måter å ta seg frem på i London, så her står du fritt til å velge fremkomstmiddelet som passer deg best. Du går også fint å utforske byen til fots.

Buss

Sentrale London trafikkeres flittig av busser, blant annet de klassiske røde dobbeldekkerne, og ekspressbusser som kalles Red Arrows. Ekspressbussene stopper ved færre holdeplasser. De grønne bussene går til de ytre delene av byen.

T-bane

T-bane (The Tube) er den beste og enkleste måten å ta seg rundt i London på.

Billetter til buss og t-bane

Det finnes flere billettyper, men Travel Card gjelder for både buss og t-bane. De kan kjøpes på alle t-banestasjoner, på automat eller manuelt. Spar på billetten – den skal leveres på stasjonen når du går av.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Pund (GBP). Som regel lønner det seg å veksle til pund i Norge før reisen.
Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Du må ha adapter, norske kontakter passer ikke i engelske stikkontakter.

Språk

Engelsk

Øvrig informasjon

Når du sjekker inn på hotellet må du ofte, som i Norge, ta en kopi av kredittkortet ditt som en garanti for at romregningen blir betalt (telefon, restaurantregninger osv.) Mange hotell trekker et obligatorisk beløp i depositum (fås tilbake ved avreise). På mange hotell er det også mulig å betale depositumet kontant.

Viktig om innreise til Storbritannia

¨
Storbritannia ligger utenfor Schengenområdet, og vi anbefaler derfor at du tar med deg passet ditt.

Reisende under 18 år

I Storbritannia har hotellene rett til å nekte å ta imot mindreårige uten verge.
Hvis du reiser med barn under 18 år og ikke er omsorgsperson - for eksempel søsken, besteforeldre, tante, onkel, venn kan det hende at du får spørsmål ved inn- og utreise. Ta alltid med deg relevant dokumentasjon som viser din relasjon til barnet hvis dere ikke har samme etternavn, samt en skriftlig bekreftelse fra barnets foreldre.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Reisetips og inspirasjon

Tottenham

Opplev Premier League live

Bestill en fotballreise til London og opplev fotballmagien på stadion. Kjøp kampbilletter til Premier League og hotell, med eller uten flyreise hos oss.

Bestill en fotballreise til London og opplev fotballmagien på stadion. Kjøp kampbilletter til Premier League og hotell, med eller uten flyreise hos oss.
5 tips til London

Fem ting du bare MÅ gjøre i London

Uansett om du har vært i London før, eller det er ditt første besøk, er det alltid spennende med opplevelser hvor du slipper å stå i endeløse køer og tråkke i den vanlige turistløypa. Her gir vi deg fem av våre beste tips om ting du kan gjøre neste gang du er i London.

Uansett om du har vært i London før, eller det er ditt første besøk, er det alltid spennende med opplevelser hvor du slipper å stå i endeløse køer og tråkke i den vanlige turistløypa. Her gir vi deg fem av våre beste tips om ting du kan gjøre neste gang du er i London.
Finn reise til London
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.