Los Christianos
INSPIRASJON

Dette bør du ikke gå glipp av på

Tenerife

Fotografens favoritter på Tenerife

Tenerife byr på strender, sjarmerende småbyer, spennende utfluktsmuligheter og hotell for enhver smak. Men hva bør du absolutt ikke gå glipp av? Vi har spurt en som har utforsket hvert hjørne av øya – fotografen vår Matina Tsogas.

Utforsk hyggelige spisesteder med deilig spansk mat

Tenerifes natur er en opplevelse utenom det vanlige

Playa de las Vistas – perfekt for en dukkert

– Til tross for liten størrelse har Tenerife mye å by på. Øya strekker seg for eksempel over hele fire klimasoner, så det kan være sol og 20 grader nede i Playa de las Américas, mens det blåser, regner og er kaldt i fjellandsbyene bare noen kilometer over. Denne mangesidigheten er noe av det som gjør Tenerife så unik.

Favoritthotell?

Sunprime Hotels

– Begge de to Sunprime-hotellene på Tenerife er favoritter, og jeg liker begge like godt. Sunprime Ocean View har roligere beliggenhet, men samtidig kort vei til restauranter og havet. Sunprime Coral Suites & Spa har nylig blitt renovert og er nå så lekkert med nytt design. Begge hotellene har magiske takterrasser og skikkelig gode restauranter.

Sunprime Ocean View

Herlig utsikt fra loungeområdet på Sunprime Ocean View

Poolområdet Sunprime Ocean View

Bassengområdet på Sunprime Ocean View

Den lekre takterrassen på Sunprime Coral Suites & Spa

Stilig interiør på Sunprime Coral Suites & Spa

Sunwing Fañabé

Sunwing Fañabé Beach

– Sunprime er hotell med aldersgrense, men er du på utkikk etter et familievennlig alternativ er Sunwing Fañabé Beach stedet for deg. Hotellet har flere ganger blitt utnevnt til Tenerifes beste familiehotell, og du skjønner raskt hvorfor. Hotellet er nyrenovert, har bra beliggenhet, romslige rom og leiligheter, trivelig personale, deilig mat – og absolutt alt er tilrettelagt for at barnefamilier skal få en fantastisk ferie.

Sunwing Fanabé Beach

På Vicente's Kitchen & Grill på Sunwing Fañabé Beach faller menyen i smak hos både store og små.

Sunwing Fañabé Beach har både vanlig basseng og eget barnebasseng.

Hva må man se på Tenerife?

Utfluktene du ikke bør gå glipp av

Puerto de la Cruz

– Jeg tror det er umulig ikke å bli begeistret for denne lille byen. Selv ble jeg sjarmert i senk, og ville aldri dra derfra. Det er herlig å rusle rundt i gatene, og den gamle bydelen med alle sine kafeer og bodegaer er helt nydelig. Her kan du også bade i de store og imponerende havbassengene designet av den kanariske kunstneren César Manrique.

Puerto de la Cruz

En av mange koselige spisesteder i Puerto de la Cruz

Rusle rundt i gatene blant flotte fasader, hus og spennende steder

Santa Cruz

– For noen år siden var jeg heldig og fikk forevige at kjøkkensjefene Vincente og Miguel fra Sunwing Fañabé Beach og Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria gjorde handlet råvarer i markedshallene i Santa Cruz. Det var en ren fryd for sansene å vandre blant oster, frukter, kjøtt og ikke minst – den kanariske poteten! Jeg fikk smake på tapasretter jeg aldri hadde hørt om tidligere, og det var rett og slett himmelsk godt.

Santa Cruz

Dra til markedene i Santa Cruz for ferske råvarer og deilige matopplevelser

Papas arrugadas

Papas arrugadas med mojo rojo er et must på Tenerife

Teide

– Den første gangen jeg reiste opp på Teide ble jeg helt bergtatt. Spanias høyeste fjell og verdens tredje største vulkan er omgitt av en stor og flott nasjonalpark, og er vel verdt et besøk. Etter å ha lagt et regntungt Los Cristianos bak oss ble vi først møtt av fantastisk utsikt på veien oppover, og da vi kjørte gjennom skylaget ventet solskinn og spektakulære Teide på den andre siden. Ikke glem solfaktor! (Det gjorde jeg.)

Med leiebil på Tenerife kan du oppleve Teide og alt du vil se i ditt eget tempo.

Veien opp til Teide byr på fantastisk utsikt og flott natur.

Om fotografen: Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina jobber som fotograf, AD og bilderedaktør på Vings hovedkontor i Stockholm. Hun reiser på fotoreiser nesten overalt, men har etter hvert fått hovedansvar for områdene Rhodos, Kreta og Kypros.

– Det beste med disse fotoreisene, i tillegg til å ta bildene, er alle menneskene. Møtene med kollegaer på hotellene, samarbeidspartnere og selvfølgelig gjestene våre. Det er alltid hyggelig når de vil slå av en prat, og dessuten bidrar det ofte til at jeg lettere kan se hotellene fra deres perspektiv.