Inspirasjon

Derfor bør du velge charter i år

Gratis avbestilling, fleksibilitet og nye sikkerhetsrutiner. Ving gjør alt de kan for at du skal få ferien du drømmer om.
Publisert: 1. februar 2021

I månedsvis har vi drømt om solskinn og bekymringsløse feriedager etter at både den ene og den andre sydenferien gikk i vasken i fjor. Du har kanskje planer om å ta det igjen i år? Det er du ikke alene om. I mellomtiden har Norges største reisearrangør utviklet et eget trygghetskonsept for deg som vil reise på ferie.

– Det aller viktigste for oss er de som reiser med oss, sånn har det alltid vært. Vi vil at du skal føle deg trygg og ivaretatt fra det sekundet du bestiller reisen og helt til du er hjemme igjen, forteller Marie-Anne Zachrisson i Ving.

Zachrisson tok nylig over rollen som landssjef i Ving Norge. 2020 har vært et utfordrende år for reiseselskapet, men nå ser de lyst på fremtiden og gjør det de kan for å oppfylle folks feriedrømmer.

– Vi ser hele tiden fremover, tilpasser oss og tilrettelegger på best mulig måte. Vi vet at reiselysten er der, og nå ser vi endelig at flere og flere hopper ned fra gjerdet og bestiller både sommerferier og vinterreiser. Det er herlig å se hvordan reiseoptimismen sprer seg igjen, sier hun.

Kan jeg endre eller avbestille reisen min gratis?

Nesten halvparten av de som planlegger sommerferie i år sier at de sannsynligvis vil reise utenlands hvis myndighetene åpner for det. Det viser en ny undersøkelse fra Virke Reiseliv. Det kan lønne seg å bestille reisen tidlig, men samtidig er det vanskelig å vite sikkert hvilke reiseråd som vil gjelde i sommer. Da er gode vilkår og fleksible endringsmuligheter alfa og omega.

– Folk trenger trygghet og forutsigbarhet, og nå, mer enn noensinne, må det være rom for å ombestemme seg og gjøre justeringer i reiseplanene underveis. Det har vi tatt høyde for i utviklingen av Safe Travel-konseptet vårt, sier Zachrisson.

Alle som bestiller en charterferie med Ving, kan avbestille reisen nesten kostnadsfritt helt inntil 60 dager før avreisedatoen – uansett hva grunnen måtte være. Det eneste du eventuelt må betale er et administrasjonsgebyr.

– Vi tilbyr også en egen avbestillings- og endringsbeskyttelse som gir deg enda flere muligheter. Du har åpent kjøp i 90 dager, så lenge reisen bestilles mer enn 180 dager før avreise, og du kan for eksempel avbestille og få pengene tilbake hvis du er uheldig og rammes av oppsigelse.

Tips! Akkurat nå får du avbestillings- og endringsbeskyttelse med på kjøpet ved bestilling av charterreiser.

Får jeg pengene tilbake?

Zachrisson har forståelse for at noen er avventende med feriebestillingen. Samtidig understreker hun at det ikke er noen grunn til å være redd for at sparepengene går tapt som følge av kanselleringer eller innstillinger.

– Tilbakebetalingsgarantien vår sørger for at du får pengene dine tilbake innen syv dager hvis reisen du har bestilt mot formodning blir innstilt. Så du kan trygt sikre deg sommerferien du drømmer om allerede nå.

Syvdagers-garantien gjelder alle reiser du bestiller hos Ving, både charterreiser og reiser med rutefly – og det er kun Ving som har den.

– Du trenger heller ikke å betale hele reisen umiddelbart. Du betaler kun et depositum, og deretter kan du vente med resten av betalingen helt til det er 35 dager igjen til avreise, forklarer Zachrisson.

Hvordan blir reiseåret 2021?

Spania og Hellas blir de store sydenfavorittene denne sommeren, spår Virke Reiselivs undersøkelse. Og aller helst vil vi tilbringe tid med familie og venner i ferien. Også Marie-Anne Zachrisson har planer om å reise sørover med familien sin i år. Øverst på listen står Kroatia.

– Jeg har tenkt til å reise tilbake til Brela og utforske mer av kysten sammen med barna mine. Vi var der for noen år siden, og det var helt fantastisk. Men før det håper jeg å kunne reise til Palma på Mallorca sammen med mannen min. Det gjør vi som regel hvert eneste år, men i fjor ble det naturlig nok ikke noe av.

Zachrisson tror mange kjenner på ekstra reiselyst i år, nettopp fordi så mange av fjorårets reiseplaner måtte avlyses.

– Når det omsider løsner, da kommer det til å løsne for alvor. Og vi i Ving er klare til å ta imot alle som vil på ferie, og vi skal ta godt vare på alle og sørge for at de får de beste ukene i året med oss.

Lei av å vente? Slik reiser du verden rundt – fra sofaen din.

I tillegg til å sørge for en rekke gode vilkår for deg som reisende har Ving også nylig relansert et stort utvalg av ferieopplevelser, med alt fra avslappende bassengferier til reiser proppfulle av aktiviteter og spenning. Det gjør det enklere for deg å finne akkurat den ferien du ønsker deg.

– En feriereise er så mye mer enn bare en utenlandsreise. Det er å gjøre de tingene som får deg til å føle deg vel. Nå ligger endelig annerledesåret 2020 bak oss. Veldig mange drømmer om solskinn, lave skuldre og nye ferieopplevelser i år, og det synes jeg vi fortjener, avslutter Zachrisson.

Vil du lese flere saker som denne?

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.