Vi gleder oss til slaraffenliv på stranden
Inspirasjon

Hit vil globetrotterne i 2021

Noen reiser definitivt mer enn andre, og disse ekspertene har mer erfaring enn de fleste. De har allerede ferieplanene klare for den kommende sommeren, og har gode tips til deg som drømmer om sydenferie.
Publisert: 4. mars 2021

Hvor som helst, bare de har hummer!

Christine Jacobsen, Ving Norge

Jeg savner så inderlig å reise, og alt som hører til. Planleggingen, å være på flyplassen og til og med filmene på flyet. Jeg digger å lese meg opp på historiske fun facts, og selv om jeg planlegger mye før jeg reiser – så elsker jeg at ting nesten aldri blir som forventet.

Og som jeg savner maten! Jeg tar meg selv i å dagdrømme om den fantastiske hummeren på City Social i London, den nydelige hummer-paellaen på La Terraza på Mallorca og Lobster Hot Pot på Buddakan i New York. Ja, jeg elsker hummer! For ikke å glemme Summer Rolls i Saigon, Nutella-crepe i greske Lindos, og i Frankrike, selvsagt. Pinchos i Barcelona. Sjømaten på Koh Tao i Thailand. Listen er like lang som savnet etter å reise.

Christine i feriemodus, med solbriller på

Christine Jacobsen jobber i Ving og klarer nesten ikke å vente på at verden skal åpne igjen.

I disse dager er det viktig å minne seg selv på at dette er midlertidig. Bruk tiden til å lære deg noe du har hatt lyst til å lære deg. Et nytt språk, kanskje? Sånn at når verden åpner igjen, da kan du bestille meze på gresk, eller hummer-paella på spansk. Det skal i alle fall jeg: Quiero paella de langosta, por favor!

Jeg er optimistisk og elsker å ha en ferie å se frem til, så jeg har bestilt en reise til Sunwing Alcudia Beach på Mallorca i skoleferien.

Hele familien elsker Mallorca: Alle strendene, de små byene, kystlinjen med alle vikene og bortgjemte steder. Vi skal bare nyte late dager og jeg gleder meg vilt til det.

Barnevennlig hotell på Mallorca - Sunwing Alcudia Beach

Sunwing Alcudia Beach – barnefamilienes favoritt!

Hellas

Hellas, kjære Hellas!

Ann-Renée Degnes, Ving Norge

Hellas, kjære Hellas! Jeg drar til den greske øyverdenen hver eneste sommer, og Hellas står fortsatt øverst på listen min. Land som Hellas, Kroatia og Spania er helt avhengig av turisme og gjør alt de kan for at det skal være trygt for oss å reise dit.

Noe av det beste jeg vet med å være på ferie er å gå ned på stranden etter en tidlig yogaøkt. Det er lite som kan måle seg med det. Kroppen som kjennes helt rolig og avslappet, og følelsen av myk sand mellom tærne. Jeg gjør mye yoga her hjemme også, og det å puste med magen og senke skuldrene har kanskje aldri vært viktigere.

Jeg gleder meg til å ligge under en palme i solskinnet, bare ligge der, kanskje lese en god bok, drikke kokosvann og høre bølgeskvulp. Bare kjenne at jeg er, og at jeg ikke må gjøre noe som helst. Normalt sett liker jeg å oppleve mye på reisemålene jeg drar til, men nå lengter jeg aller mest etter sol, strand og sand!

Vi får bare holde ut en liten stund til, og drømme og planlegge i mellomtiden. Husk at vi som jobber med reise mer enn gjerne hjelper deg med planleggingen. Det er helt trygt å bestille, og hvis noe kommer i veien hjelper vi deg.

På båttur med vind i håret

Ann-Renée Degnes drømmer om å reise tilbake til Hellas.

Strand på Kreta

Kreta er en klar sommerfavoritt blant mange nordmenn.

Yoga på stranden

Lite slår en tidlig yogaøkt på stranden, ifølge Ann-Renée.

Spania og Middelhavet

Det glitrende Middelhavet

Claes Pellvik, Ving Sverige

Jeg har jobbet i reisebransjen nesten hele livet og er ekstremt glad i å reise. Det har rett og slett blitt en stor del av den jeg er, og jeg elsker de nye impulsene og inntrykkene det å reise gir.

I sommer har jeg tro på reisemålene ved Middelhavet, som Mallorca, Kreta, Kroatia og Tyrkia. Der blir ferien garantert bra. Selv skal jeg og hele familien min tilbake til Mallorca og herlige Alcudia, der jeg har vært utallige ganger siden min første reise som barn. Vi skulle dit i fjor, men det fikk vente til i år.

Heldigvis skal vi snart få ta igjen det tapte. Jeg tror vi kommer til å verdsette reiser på en helt ny måte når vi omsider kan reise som normalt igjen. Det gleder jeg meg til.

Et godt tips i disse tider er å bruke en arrangør som Ving når du skal bestille ferien. Da får du uvurderlig hjelp hvis noe skulle skje. Den siste reisen jeg var på før pandemien satt jeg sammen selv, og når situasjonen eskalerte savnet jeg å ha noen å vende meg til.

At noen holder deg løpende oppdatert og organiserer alt det praktiske rundt hjemreise er alfa omega. Dessuten tilbys du gode vilkår og fleksibilitet hvis du får behov for å endre reisen du bestiller.

Les også: Disse fordelene får du hvis du bestiller ferien nå

Claes på Gran Canaria

For Claes Pellvik er det å reise en viktig del av livet.

Langgrunn sandstrand i Alcudia på Mallorca

Mange drømmer om å reise til den langstrakte stranden i Alcudia på Mallorca i sommer.

Det perfekte hotellet

Det perfekte hotellet

Hannu Sääskilahti, Tjäreborg

På ferie rommer hver dag nye opplevelser. Den pausen fra hverdagen, den savner jeg. Og jeg savner å bo på et skikkelig fint hotell som disker opp en bugnende, fristende hotellfrokost til deg hver eneste dag, uten at du trenger å løfte en finger. Det er helt uslåelig.

På europakartet er Hellas et av mine favorittsteder, og det er også et av reisemålene jeg har mest tro på i år. Det er et herlig feriested på alle mulige måter, og i tillegg føles det trygt og kjent for mange.

Det betyr kanskje litt ekstra for meg, etter at jeg overrasket min kone med en reise dit i morgengave etter at vi giftet oss for et par siden. Vi bodde på Sunprime Miramare Beach, som er et av Vings konsepthotell med 16-års aldersgrense. Jeg savner de varme, fine solnedgangene og ikke minst det greske kjøkkenet! Sunprime er litt som et reisemål i selv. Det er virkelig et helt fantastisk sted som jeg anbefaler til alle som reiser uten barn.

Hannu Sääskilahti fra Finland

Hannu Sääskilahti savner det avslappende hotellivet.

Neste reise blir litt annerledes, både fordi verden har endret seg, og fordi det blir min første reise med barn. Det blir med andre ord ikke en ny tur til Sunprime, men heldigvis har Ving også kjempefine hotell for barnefamilier. Så i sommer har vi planer om å reise til O.B.C. by Sunwing på Kypros, og til vinteren står O.B.C. på Gran Canaria for tur.

Frem til vi kan reise igjen prøver jeg å unngå at dagene blir for rutinepregede og kjedelige. Noen ganger tar jeg frem bilder fra reiser jeg har vært på og drømmer meg bort. Det er litt som å gjenoppleve de fine minnene og øyeblikkene. Det anbefales!

Solnedgang sammen med kjæresten

Ta med deg en du er glad i til lekre Sunprime Hotels.

Aktiv ferie

Tilbake til Mallorca

Rasmus Panduro, Spies

Jeg er en skikkelig livsnyter og elsker autentiske reiseopplevelser. For meg er sommer synonymt med Mallorca, for jeg har vært der årlig i 30 år. Jeg pleier å leie sykkel og dra utenfor allfarvei, og da får du se øya på en helt annen måte. Jeg blir aldri lei Mallorca og har planer om å reise tilbake i år.

Mallorca er stedet jeg savner mest, men jeg savner også friheten og bekymringsløsheten. Det at den største bekymringen er hvilken restaurant jeg skal velge samme kveld. Den følelsen gleder jeg meg til å ha igjen.

Og flyreisen, jeg savner til og med den! Å fly med Sunclass Airlines er som å være på besøk hos venner. Det er alltid så god stemning om bord, og kabinpersonalet er utrolig profesjonelle og får alle til å føle seg trygge og ivaretatt.

I sommer er det nok først og fremst Europa som gjelder. Og det kan definitivt lønne seg å bestille reisen allerede nå, for når det først løsner kommer sydenreisene til å rives bort. Dessuten er det enkelt å endre planene hvis noe skulle komme i veien før du får reist. Også er det jo så deilig å ha en ferie å glede seg til.

Det er bare et spørsmål om tid før vi kan reise igjen!

Pause i sykkelturen på Mallorca

Rasmus Panduro anbefaler å dra utenfor allfarvei på Mallorca.

Mallorca er perfekt for deg som er glad i å sykle

Glad i å sykle? Da er Mallorca perfekt for deg!

Surfing på spanskekysten

Caroline Fondelius, Ving Sverige

Jeg elsker surfereiser! For noen år siden var jeg og sønnen min på utkikk etter en aktiv ferieform. Vi dro til Gran Canaria og meldte oss på surfekurs, og begge ble helt frelst. Siden den gang har jeg surfet på Sri Lanka, i Marokko, Spania og Portugal.

Her i Sverige har reiserådene vært litt annerledes enn i resten av Norden, så jeg fikk faktisk reist til Spania i fjor høst. Både for å surfe og for å teste det nye fenomenet workation. Jeg tok rett og slett med meg hjemmekontoret ned til Spanias atlanterhavskyst i en hel måned. Så snart arbeidsdagen var over kunne jeg gå ned på stranden og begi meg ut på bølgene. Det var en helt strålende opplevelse som anbefales på det varmeste.

Det er den friheten og enkelheten jeg savner mest akkurat nå. Å bare ta en spontan pause fra hverdag og rutiner, få en miljøforandring og oppleve noe nytt. På mange måter er vi heldige som «sitter fast» akkurat her i Norden, men akk, som jeg savner sol, sand og saltvann!

For den kommende sommeren er det nok fortsatt middelhavslandene som gjelder. Og noe av det lureste du kan gjøre er å velge en pakkereise. Nå vil vi føle oss så trygge som mulig, både med tanke på bestillingen og selve reisen.
Og når du bestiller en pakkereise med Ving vet du at du blir ivaretatt hvis noe skulle skje, og den tryggheten er viktig nå. Selv har jeg planer om å reise langs kysten av Nord-Spania denne sommeren. Maten og atmosfæren frister, og ikke minst – bølgene!

Mor og sønn på ferie sammen

Caroline Fondelius og sønnen drar ofte på surfeferier sammen.

Caroline på surfebrettet
Caroline i vannet med surfebrettet

Eksotisk ferie

Førstemann til Thailand!

Maria Byskov, Spies

Hvis verden åpner i morgen, da finner du meg om bord på første avgang til Thailand! Det er det stedet jeg savner aller mest akkurat nå. Denne vinteren har isbading blitt det nye, til og med her i Danmark, og i et slags desperat forsøk på å døyve reisefeberen har jeg faktisk testet det. Det kan virkelig ikke måle seg med de puddermyke strendene i Thailand, der badetemperaturen er 27 grader. All respekt til isbaderne, men hallo!

I sommer holder jeg en knapp på Europa. Selv har jeg bestilt en reise med Ving til Kypros, et av favorittstedene mine. Øya har noen av Europas beste og fineste strender, maten er fantastisk og atmosfæren varm og gjestfri. Og kaffen, da! Åh, som jeg gleder til å sitte i den kypriotiske solen med en cappuccino freddo, en gresk iskaffe, denne sommeren.

For jeg savner virkelig solen og varmen. Å våkne i en deilig hotellseng, trekke fra gardinene og bli møtt av blå himmel, sol og duften av sitrustrær. Å starte dagen med en dukkert rett fra terrassen i Swim Out-leiligheten. Spise en deilig frokost, gå ned til havet og bare ta dagen som den kommer.

Folkens, hold ut! Verden venter på oss – og den vil være vakrere og tryggere enn noensinne.

Maria på Ocean Beach Club Kypros

Maria Byskov drømmer om å reise tilbake til både Thailand og Kypros.

Solnedgang i Thailand

Solnedgang på stranden i Thailand. Fint, ikke sant?

Badeliv i ferien

Maria Byskov elsker havet og solskinn.

Elsker en nydelig solnedgang

Kamala Beach i Thailand

Maldivene er mitt paradis!

Kjersti Engebrethsen, Ving Norge

Jeg og samboeren min har vært på Maldivene fire ganger på seks år, og det har vært like fantastisk hver eneste gang. Den roen du får i kroppen når du er der, den ligner ikke noe annet. Den må bare oppleves. Det er så deilig at det ikke er masse severdigheter, museer og butikker jeg MÅ oppleve. Du kan heller slappe skikkelig av, på usannsynlig vakre strender. Og det, det tror jeg vi trenger nå.

Noe av det fineste med å være på ferie synes jeg er å få dele opplevelsen med familien min. Å være et annet sted enn hjemme, kose oss med hotellfrokost hver dag, oppleve noe nytt og å spise ute. Det er summen av alle de opplevelsene som gir meg den gode feriefølelsen, og den savner jeg veldig.

Selv om Maldivene er et av stedene jeg savner mest, står det Mallorca på billetten denne sommeren. Vi reiser med en treåring og vil gjerne at reisen skal være enkel og tilrettelagt. Vi skulle til Alcudia i fjor sommer, men det ble det ikke noe av. Jeg håper inderlig at vi kan ta igjen det tapte i år. Og hvem vet, kanskje det blir Maldivene igjen neste år?

Hvis du går rundt og kjenner på reisesavnet, så synes jeg du skal slå til. Finn og bestill en skikkelig fin tur som du kan se frem til. Unn deg følelsen av sommerfugler i magen og gleden av å planlegge. Og ikke minst, ikke mist troen på at vi snart kan reise igjen!

Les også: Kjekt å vite før du bestiller reisen til Maldivene

En frappé i skyggen i Hellas

Kjersti Engebrethsen har vært på Maldivene flere ganger og lengter tilbake.

Postkortvakre Maldivene

Maldivene – et av verdens fineste steder!

Vil du lese flere saker som denne?

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.