Hellas

Innreiseskjema til Hellas

Alle innreisende til Hellas (også barn) må fylle ut et PLF-skjema (Passenger Locator Form). Uten kvittering for innsendt skjema vil du bli nektet å reise.

Som reisende er du selv ansvarlig for at skjemaet er korrekt utfylt og til rett tid før avreise. Dersom dette ikke blir gjort, vil du som reisende bli nektet innreise i landet du skal til og vil derfor bli nektet ombordstigning allerede på avreiseflyplassen. I et slikt tilfelle har du ikke rett til å få refundert penger for reisen.

Det er svært viktig at skjemaet blir korrekt utfylt. De vanligste årsakene til å bli nektet ombordstigning på avreiseflyplassen er:

  • Innreiseskjemaet er ikke utfylt
  • En eller flere personer i reisefølget mangler i skjemaet (alle fra 0 år må oppgis)
  • Feil avreisedato er oppgitt i skjemaet

Vi anbefaler at du følger veiledningen vår når du skal fylle ut innreiseskjemaet, så er du sikker på at du gjør det riktig. Du kan enten skrive ut veiledningen eller åpne den i et nytt vindu mens du fyller ut skjemaet.

Har du spørsmål rundt utfylling av skjemaet? Ring +30 215 560 5151 for greske myndigheters engelsktalende hjelpelinje. Linjen er åpen hverdager kl. 09.00–17.00 (gresk tid). Under finner du vår guide til utfylling av skjemaet.

Vær oppmerksom på at myndighetene kan gjøre endringer i innreiseskjemaet på kort varsel.

QR-kode som vises frem på flyplassen
Når du har fylt ut PLF-skjemaet, vil du få en bekreftelse på e-post, sammen med en QR-kode. Denne QR-koden er viktig for at du skal gjennomført reisen, og er et bevis på at du har fylt ut skjemaet. Ha QR-koden lett tilgjengelig ved avreise, enten i papirform eller digitalt på din mobiltelefon. Den må fremvises både på avreiseflyplassen og ved ankomst til Hellas.

Fyll ut ett skjema for hele reisefølget
Du kan med fordel fylle ut ett skjema for alle i reisefølget. Dette alternativet velger du i PLF-skjemaet – dere vil da motta en felles QR-kode for hele reisefølget. Vær oppmerksom på at hvis flere personer i reisefølget er registrert på samme skjema, må dette kunne vises frem på avreiseflyplassen. Dette gjør du via QR-koden som ligger i bekreftelsesmailen. Forsikre deg om at alle personer i reisefølget er oppført i skjemaet, også barn fra 0 år.

Jeg har gjort en feil i innreiseskjemaet mitt - kan jeg endre det?

Ja du kan endre og rette i skjemaet ditt.
Du endrer innreiseskjemaet ved å logge inn på de greske myndighetenes hjemmeside. Velg "My dashboard" og finn innreiseskjemaet ditt.

Hva skjer hvis jeg ikke fyller ut innreiseskjemaet?

Dersom du ikke fyller ut innreiseskjemaet, vil du bli nektet innreise i landet og vil derfor ikke kunne gå om bord flyet på avreiseflyplassen. Du har i dette tilfellet heller ikke mulighet til å få refundert kostnadene for reisen din.

Det er derfor viktig at du i god tid før avreise sørger for at både du og dine medreisende har fylt ut det som kreves, og at du har mottatt en bekreftelse på dette.

Hva skjer etter at jeg har fylt ut innreiseskjemaet?

Når du har fylt ut skjemaet, vil du motta en e-post med bekreftelse og en QR-kode. Denne QR-koden er viktig for at turen skal kunne gjennomføres og er et bevis på at du har fylt ut skjemaet. QR-koden må være tilgjengelig ved avreise, enten i form av utskrift eller digitalt på din mobiltelefon, og må fremvises på avreiseflyplassen såvel som ved ankomst til Hellas.

Kan jeg fylle ut informasjon for andre reisende eller barn i samme innreiseskjema som mitt eget?

Ja, du kan fylle ut ett skjema for alle i reisefølget. Vær oppmerksom på at hvis flere personer i reisefølget er registrert på samme skjema, må dette kunne vises frem på avreiseflyplassen. Dette gjør du via PDF-filen, som du finner vedlagt e-posten du får sammen med QR-koden eller med lenken i bekreftelsesmailen, som sendes når skjemaet er ferdig utfylt.

Det er viktig at alle reisende på bestillingen føres opp i skjemaet, inkludert barn, for at greske myndigheter skal godkjenne innreisen.

Barnet mitt er under 1 år, men jeg får ikke lagt inn 0 som alder – hva gjør jeg?

I så fall legger du inn 1 i alder.

Når skal jeg vise frem QR-koden?

På avreiseflyplassen vil du bli bedt om å vise en bekreftelse på at du har fylt ut innreisedokumentene. Vis frem QR-koden din, digitalt eller på utskrift. QR-koden må også fremvises ved ankomst til flyplassen i Hellas.

I skjemaet står det at jeg må fylle ut «Point of Entry», hva skriver jeg her?

«Point of Entry» er flyplassen i Hellas du ankommer til. Nedenfor har vi listet noen eksempler på de vanligste flyplassene i Vings program.

Kreta - Chania : flyplass/Point of Entry – Chania
Kreta - Heraklion: flyplass/Point of Entry – Heraklion
Rhodos: flyplass/Point of Entry – Rhodes
Parga: flyplass/Point of Entry – Aktio
Lefkas: flyplass/Point of Entry – Aktio

Hvor kan jeg lese mer om hva som gjelder for reisemålet Hellas?

Du kan lese mer på våre Safe Travel-sider «På reisemålet»

Du kan også lese mer på UDs sider.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.