Se hotell (9)

Reiser til India

En reise til India kan kort oppsummeres med kryddersterk mat, billig shopping, sterke farger, et mylder av mennesker, gylne strender og en svak duft av røkelse. Og en og annen ku som rusler forbi.
Det er ikke vanskelig å la seg fascinere av India, et av verdens største og mest folkerike land. Fullt av kontraster skiller India seg ut fra andre land, og slutter aldri å forundre. I India finner du alt og mer til. Snøkledte Himalaya og den travle hovedstaden New Dehli i nord, hvetegule sletter og ørken midt i landet og frodig jungel, hvite strender og kokospalmer i sør. Ving kan by på to ulike reisemål i en av Indias mest kontrastrike delstater – Goa.

Gylne sandstrender

Regionen Goa, der Vings hotell ligger, består egentlig av en eneste lang sandstrand som bytter navn alt etter hvilken by den ligger ved. Her finner du alt fra populære strender med en mengde solsenger, strandselgere og vannsportsaktiviteter, til roligere og mer avsidesliggende strender, enkelte av dem uten fasiliteter. Bli ikke overrasket om du får øye på en overvintrende hippie som mediterer eller sjonglerer på stranden. Liker du yoga er det nesten obligatorisk å trene på stranden i soloppgangen.

Indisk mat

Indere spiser stort sett med hendene, og på en reise til India får du gjerne en vannbolle du kan skylle hendene i etter måltidet. I Goa er de vant til vestlige turister, og det pleier å være bestikk på restaurantene. Det er et godt utvalg av vegetarisk og vegansk mat i India, siden en stor del av befolkningen er hinduer og vegetarianere. Det er vanlig med kylling, lam, storfe, svin og geitekjøtt, og nærheten til havet sørger for at det spises mye fisk i Goa. Ris serveres til stort sett alle måltider, og maten er generelt mye sterkere enn det vi er vant til i Europa. Synes du maten blir for sterk kan du døyve styrken med brød som serveres til måltidene.

Severdigheter i India

India er et stort land og rommer en enorm mengde severdigheter og opplevelser. Den mest berømte er nok Taj Mahal i Agra, et vakkert mausoleum som er en av verdens største turistattraksjoner. I Goa er det de fine strendene som er hovedattraksjonen, men det er også en del severdige kirker og templer å besøke. Å kjøre taxi er en billig, enkel og komfortabel måte å reise rundt på for å besøke strender, markeder, byer og småsteder.

India som britisk koloni

Fra midten av 1800-tallet var India en britisk koloni, og engelsk er fortsatt vanlig som andrespråk. På reisen til India vil du raskt forstå at engelsk gjør at det er mye enklere å gjøre seg forstått.
Under det britiske kolonistyret oppsto det en selvstendighetsbevegelse under ledelse av Mahatma Gandhi. Hans ikkevoldelige kamp førte til frigjørelse fra britene, og Gandhi regnes som den indiske nasjons far. Da India ble selvstendig i 1947 ble det britiske India delt i to stater, India og Pakistan.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i India?
I Nord- og Sør-Goa er det tropisk klima og varmt året rundt. På dagtid ligger temperaturen på 29–33 grader, og om natten ligger den på rundt 20–27. I havet er temperaturen ca. 28–29 grader. Regnperioden er som regel fra juni til september. Den beste perioden å besøke Goa anses å være fra oktober til mai, da er det lite regn og mye sol.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter innreise til India. Norske statsborgere må ha visum ved opphold i India. For opphold i inntil 30 dager kan du søke om e-visum online. Det må søkes om visum minimum fire arbeidsdager før reisen starter, tidligst 30 dager før reisestart.
Informasjon og søknadsskjema finnes på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/.
Utskrift av bekreftelsen fra indiske myndigheter må tas med på reisen.

For ytterligere informasjon om visum til India, kontakt Den indiske ambassaden i Oslo.

Embassy of India, Oslo
Niels Juels Gate 30,
0244 Oslo
+47 22 55 55 44
http://www.indianembassyoslo.gov.in/

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til India

På en reise til Goa kan du boltre deg i billig, spennende shopping og god mat. Her venter dessuten gylne strender og eksotiske severdigheter i toppklasse.
Nord-Goa
Endeløse strender og fargerikt folkeliv. Velkommen til Nord-Goa.
Sør-Goa
Når du reiser til Sør-Goa med Ving kan du nyte kilometerlange strender, spennende restauranter og severdigheter. Du får også anledning til å oppleve det "landlige" India.

Inspirasjon og reisetips til India

Indias høydepunkter

En reise til India er et minne for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufter og farger over alt. Vår reiseekspert Kajsa har samlet Indias høydepunkter her.

En reise til India er et minne for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufter og farger over alt. Vår reiseekspert Kajsa har samlet Indias høydepunkter her.
Finn reise til India
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.