Spania

Spania

Spania

Kanariøyene, Mallorca, Barcelona eller et sted langs solkysten? Ving har reiser til alle de beste reisemålene i Spania, både på fastlandet og øyene.

Hos Ving finner du reiser til hele Spania, både på fastlandet og øyene i Middelhavet og Atlanterhavet. Reiser du på familieferie bor du best på et av våre egne familieparadis, Sunwing Family Resorts, som finnes på Mallorca, Gran Canaria og Tenerife. På Gran Canaria finner du også Ocean Beach Club. Reiser du uten barn anbefaler vi vårt voksenkonsept Sunprime Hotels. Her får du en ferie med total avslapning, samtidig som du spiser og drikker godt. Sunprime Hotels finner du også på Mallorca, Gran Canaria og Tenerife.

Velg og vrak
Spania blir stadig mer populært, derfor tilbyr vi flere reisemål enn noensinne. Du kan for eksempel reise til Mallorcas "lillesøster" Menorca eller velge et reisemål på Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Dorada eller Costa Brava.

Les mer om å reise til Spania Skjul tekst

Spania på dine premisser
Ving tilbyr reiser både med valgfri reiselengde og klassiske charterturer – en, to eller tre uker – til de fleste av våre reisemål i Spania. I tillegg kan du på nesten alle reisemål bestille en leiebil, kombinere to forskjellige reisemål eller på andre måter forme reisen din slik at den blir akkurat som du vil ha den.

Når er det best vær i Spania?
Klimaet i Spania varierer avhengig av hvor i landet du befinner deg – enten det er på Kanariøyene, øyene i Middelhavet eller på det spanske fastlandet. Også på fastlandet er det stor forskjell på klimaet langs kysten og været i innlandet enkelte deler av året.

Kanariøyene
Vings reisemål på Kanariøyene – Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, Fuerteventura og Lanzarote – er populære nettopp fordi de har et behagelig varmt klima året rundt. Høysesong er i vinterhalvåret, og da er dagtemperaturen rett i overkant av 20 grader. Er du ute etter skikkelig varme bør du reise hit mellom juni og oktober – da kan temperaturen gå opp til rundt 25–30 grader på dagtid. Månedene mai – september er også den tørreste perioden med minst regn, selv om flere av øyene har relativt små klimaforskjeller i løpet av året. Vanntemperaturen er ca. 20 grader året rundt, og havet er varmest i juli, august og september.

Mallorca, Menorca og Ibiza
Øyene Mallorca, Menorca og Ibiza byr også på skikkelig varme om sommeren – opptil 30 grader i juli og august og rundt 17–19 grader i april og november. Vinteren er aldri kald her heller, da temperaturen som regel er over 14 grader på dagtid. Ibiza og Menorca er litt tørrere enn Mallorca, der det er mest solsikkert i perioden mai – september. Vanntemperaturen ligger på omtrent samme nivå for alle øyene, rundt 20–25 grader fra juni til oktober.

Det spanske fastlandet
Temperaturene varierer litt avhengig av hvor man befinner seg på det spanske fastlandet. Madrid har et innlandsklima med tørre, varme somre og kjølige vintre da det til og med kan komme litt snø. Varmest er det fra mai til oktober, da temperaturen ligger på mellom 20 til drøye 30 grader. Desember, januar og februar er de kaldeste månedene, med ca. 10 grader på dagtid og rundt 0 grader om natten.

I Barcelona, på Costa Brava og på Costa Dorada (kyststrekningene nord og syd for Barcelona) kan du regne med sommertemperaturer fra april/mai til oktober. Våren kommer tidligere her enn i Skandinavia, allerede i mars, og høsten er også varmere med en gjennomsnittstemperatur på ca. 16 grader i november. Varmest er det i juli og august med temperaturer på knappe 30 grader. Havet er badevennlig fra juni til oktober, med ca. 20–23 grader. Syd for Costa Dorada ligger Costa Blanca. Her kan du regne med deilige temperaturer året rundt – januar er den kaldeste måneden med en gjennomsnittstemperatur på 16 grader, og juli/august er varmest med drøye 30 grader. Det er også den tørreste perioden, men forskjellen i løpet av året er liten. Enda lengre syd finner du Costa del Sol. Denne delen av kysten fortjener virkelig navnet sitt ettersom solen skinner store deler av året, og temperaturen synker sjelden under 17 grader. Fra april til oktober kan du regne med 20–30 grader i luften på dagtid.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Sesong: Hele året
  • Antall reisemål:  77
  • Antall hotell:  1283

Våre reisemål i Spania

Kanariøyene