Se hotell (941)

Reiser til Spania

Med Ving kan du reise til alle de beste reisemålene i Spania, enten ditt hjerte banker for Kanariøyene, Mallorca, Barcelona eller klassiske Costa del Sol.
År etter år inntar Spania førsteplassen på listen over nordmenns favorittland å feriere i. Og det er ikke spesielt overraskende. For den som har vært i Spania velger gjerne å reise tilbake. Hva sies for eksempel om høy partyfaktor på Ibiza, shopping i Barcelona, tapas i Marbella, fotball i Madrid, sol og bad på Menorca eller golf på Tenerife? Spania kan tilby alt dette og mye, mye mer.

Aktiviteter og severdigheter

I Spania er det en mengde ting å gjøre, og det er noe for enhver smak og interesse. Du kan drive med sportsaktiviteter som golf, tennis, fotturer, klatring, sykling, surfing og andre typer vannsport. Om du er mer interessert i kultur og historie vil du ikke bli skuffet, for her kan du velge og vrake i museer, katedraler, kirker og slott, eller gå på flamencoklubb eller en fotballkamp. Deter bare å velge det reisemålet som passer deg og dine interesser best.

Det spanske kjøkken

Paella, tapas, pincos, calamares, serranoskinke, gazpacho, papas arrugadas … Det er til å få vann i munnen av! Det spanske middelhavskjøkken skorter ikke på olivenolje, hvitløk og ferske urter, og ute ved kysten og på øyene er det selvsagt veldig vanlig med fisk og skalldyr. Det er en kjennsgjerning at Spanias høye levealder kommer av deres sunne kosthold, så ikke nøl med å spise litt ekstra av den god maten i ferien. Spania er en av verdens største vinprodusenter, og vin serveres ofte til maten. Spesielt høytidelige anledninger feires gjerne med et glass cava, Spanias hvite, musserende vin.

Bra hotell i Spania

Ving har reiser til hele Spania, både til fastlandet og til øyene i Middelhavet og Atlanterhavet. Om du reiser med barn kan vi anbefale våre barnevennlige familiehotell Sunwing Family Resorts, som finnes på Mallorca, Gran Canaria og Tenerife. På Gran Canaria har vi også Ocean Beach Club. Om du planlegger en barnefri reise til Spania anbefaler vi våre Sunprime Hotels kun for voksne. Her får du en ferie med total avslapning, samtidig som du spiser og drikker riktig godt. Sunprime Hotels finner du på Mallorca, Gran Canaria og Tenerife.

Spania på din måte

Ving tilbyr reiser både med valgfri reiselengde og klassiske charterturer – én, to eller tre uker – til de fleste av våre reisemål i Spania. I tillegg kan du på nesten alle reisemål bestille en leiebil, kombinere to forskjellige reisemål eller på andre måter legge opp reisen din slik at den blir akkurat som du vil ha den.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Spania?
Klimaet i Spania varierer avhengig av hvor i landet du befinner deg – enten det er på Kanariøyene, øyene i Middelhavet eller på det spanske fastlandet. Også på fastlandet er det stor forskjell på klimaet langs kysten og været i innlandet enkelte deler av året.

Kanariøyene

Vings reisemål på Kanariøyene – Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, Fuerteventura og Lanzarote – er populære nettopp fordi de har et behagelig varmt klima året rundt. Høysesong er i vinterhalvåret, og da er dagtemperaturen rett i overkant av 20 grader. Er du ute etter skikkelig varme bør du reise hit mellom juni og oktober – da kan temperaturen gå opp til rundt 25–30 grader på dagtid. Månedene mai – september er også den tørreste perioden med minst regn, selv om flere av øyene har relativt små klimaforskjeller i løpet av året. Vanntemperaturen er ca. 20 grader året rundt, og havet er varmest i juli, august og september.

Mallorca, Menorca og Ibiza

Øyene Mallorca, Menorca og Ibiza byr også på skikkelig varme om sommeren – opptil 30 grader i juli og august og rundt 17–19 grader i april og november. Vinteren er aldri kald her heller, da temperaturen som regel er over 14 grader på dagtid. Ibiza og Menorca er litt tørrere enn Mallorca, der det er mest solsikkert i perioden mai – september. Vanntemperaturen ligger på omtrent samme nivå for alle øyene, rundt 20–25 grader fra juni til oktober

Det spanske fastlandet

På fastlandet har Ving reiser året rundt til Bilbao, Madrid, Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca og Costa del Sol. I Bilbao ligger temperaturen på rundt 19–25 grader om sommeren og 11–16 grader om vinteren. Madrid har et innlandsklima med tørre, varme somre og kjølige vintre da det til og med kan komme litt snø. Varmest er det fra mai til oktober, da temperaturen ligger på mellom 20 til drøye 30 grader. Desember, januar og februar er de kaldeste månedene, med ca. 10 grader på dagtid og rundt 0 grader om natten.

I Barcelona, på Costa Brava og på Costa Dorada (kyststrekningene nord og syd for Barcelona) kan du regne med sommertemperaturer fra april/mai til oktober. Våren kommer tidligere her enn i Skandinavia, allerede i mars, og høsten er også varmere med en gjennomsnittstemperatur på ca. 16 grader i november. Varmest er det i juli og august med temperaturer på rundt 30 grader. Havet er badevennlig fra juni til oktober, med ca. 20–23 grader. Syd for Costa Dorada ligger Costa Blanca. Her kan du regne med deilige temperaturer året rundt – januar er den kaldeste måneden med en gjennomsnittstemperatur på 16 grader, og juli/august er varmest med drøye 30 grader. Dette er også den tørreste perioden, men forskjellen i løpet av året er liten. Enda lenger syd finner du Costa del Sol. Denne delen av kysten fortjener virkelig navnet sitt ettersom solen skinner store deler av året, og temperaturen synker sjelden under 17 grader. Fra april til oktober kan du regne med 20–30 grader i luften på dagtid.
Pass og visum
For innreise til Spania må man ha med gyldig norsk pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett.
Dokumentet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Spania

Mallorca
Denne høyt elskede ferieøya har alt: fine strender, livlig uteliv, variert shopping, vakker natur, kulturelle severdigheter og aktiviteter for alle aldre. En reise til Mallorca passer for alle!
Menorca
En reise til Menorca lokker med lange sandstrender og klart vann, grønne omgivelser med bølgende åser og et stort og variert utvalg av restauranter. Ving har fem reisemål på denne grønne øya.
Barcelona
Barcelona er et av Vings aller mest populære reisemål for en helg eller en kort uke. Her har vi dessuten et hotellutvalg som slår det meste.
Madrid
Med Ving bor du midt i Madrid med gangavstand til Plaza Mayor og flere av severdighetene Spanias vakre hovedstad kan by på.
Costa del Sol
I mange tiår har vi nordboere valgt å reise til Costa del Sol, en klassiker som kan skryte av historie, kultur, severdigheter, fine strender og et behagelig klima.
Costa Blanca
Costa Blanca – den hvite kysten – er først og fremst berømt for sine fine sandstrender. Men en reise til Costa Blanca byr også på en rekke fornøyelser, et herlig klima og vakre omgivelser.
Bilbao
En helg i Bibao fyller du enkelt med severdigheter, opplevelser og selvfølgelig – masse god mat.
Ibiza
En reise til Ibiza er mer enn bare heftig uteliv og nattklubber. Denne vakre øya byr i tillegg på shopping, fine sandstrender, gode snorklemuligheter og landlig idyll.
Costa Brava
Kysten langs Costa Brava strekker seg fra Barcelona opp til grensen mot Frankrike. På en reise til Costa Brava kan du oppleve små landsbyer, fine strender, et stort restaurantutvalg og vakker natur.
Costa Dorada
På en reise med Ving til Costa Dorada kan du velge mellom hotell for enhver smak i to av kystens mest populære badebyer. Langs kysten venter langgrunne strender og og aktiviteter for alle.
Kanariøyene
Gran Canaria
Gran Canaria er mer enn bare fine, gylne sandstrender – du kan oppleve alt fra koselige fjellandsbyer og subtropiske skogsomgivelser til et stort underholdnings- og shoppingtilbud.
Tenerife
Vulkanøya Tenerife byr på et fascinerende landskap med alt fra karrige lavalandskap til frodige, grønne daler. Her kan du la deg sjarmere blant annet av landsbylivet i de postkortvakre småbyene.
Lanzarote
Unikt vulkanlandskap, sjarmerende landsbyer, store grotter og fine lavastrender – alt dette finner du på Lanzarote. Hvorfor ikke leie en bil og utforske øya i ditt eget tempo?
Fuerteventura
På Fuerteventura råder et litt roligere tempo og en mer genuin, kanarisk stemning enn på naboøyene. Øya har noen av Europas beste strender – og flere barnevennlige hotell.
La Gomera
Roen, naturen og golfen: Tre gode grunner til å reise til La Gomera. Og med Ving får du enda en god grunn: øyas beste hotell.

Finn reise til Spania
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.