Oversiktsbilde med bassengområdet og restaurantbygget ved Sunwing Kallithea Beach, Rhodos. Et av Vings familiehotell tilpasset bevegelseshemmede.
Sunwing Kallithea Beach, Rhodos

Reiser for deg med funksjonsnedsettelse

Har du en funksjonsnedsettelse og trenger tilpasning på din reise hjelper vi deg gjerne. Her finner du informasjon om anbefalte hoteller, rullestol og medisinsk utstyr, samt assistanse og tilpasninger på flyreisen og transport.

Anbefalte hotell

Hotellene vi anbefaler har rom som er delvis tilpasset bevegelseshemmede, og som er godkjent i henhold til lokal standard, men ikke nødvendigvis etter skandinavisk standard.

Alle våre kunder har forskjellige behov og krav til hotellet og leiligheten/rommet. Antall rom tilpasset bevegelseshemmede er begrenset. Derfor er det viktig at du kontakter oss ved bestilling, slik at vi kan finne et alternativ som passer for akkurat deg og dine behov.

Vi kan ikke garantere tilgang med rullestol til alle hotellets fasiliteter.
På samtlige reisemål er det mulig å bestille spesialtransport når du reiser på en charterreise med oss.

Mar y Sol, Los Cristianos

Mar y Sol, Los Cristianos, Tenerife

Dette er et kjent og veletablert rehabiliteringssted på Tenerife, som i mange år har vært populært blant reisende med bevegelseshemming. Leilighetshotellet ligger fint til, bare ca. 400 meter fra strandpromenaden i Los Cristianos.
Her finnes både leiligheter og fasiliteter tilpasset bevegelseshemmede.

Mar y Sol er et kjent og veletablert rehabiliteringssted på Tenerife, som i mange år har vært populært blant reisende med bevegelseshemming. Leilighetshotellet ligger fint til, bare ca. 400 meter fra strandpromenaden i Los Cristianos.

Rullestol og medisinsk utstyr

Rullestol

Skal du ha med deg manuell rullestol/elektrisk rullestol eller rullator på reisen, vennligst følg stegene under:

  1. Fyll ut skjemaet for rullestol (reiser med rutefly - syvsifret bestillingsnummer).
  2. Oppgi modell, vekt og mål.
  3. Vent på svar fra Ving.

Medisinsk utstyr

For å kunne ta med medisinsk utstyr, som f.eks. respirator, CPAP, oksygen, stomiutstyr, rullestol/elektrisk rullestol e.l., må det godkjennes av det flyselskapet du skal reise med. Derfor er det viktig at du oppgir korrekt informasjon til Ving så fort reisen er bestilt. Det gjør du via skjema for medisinsk utstyr (charterreiser - åttesifret bestillingsnummer).

Manuell rullestol
Skal du ha med egen manuell rullestol, leverer du stolen ved innsjekkingen. Alle som har bestlt assistanse vil få dette fra innsjekkingen og ut til flyet.

Elektrisk rullestol
På grunn av vekt- og plassbegrensninger kan flyselskapet kun ta med et begrenset antall elektriske rullestoler pr. flyvning. Ta kontakt med Ving for å reservere plass og oppgi modell, vekt og mål.

Rullestolen må være utstyrt med tørrcelle- eller gelébatteri samt at:

  • batteriet må være ordentlig festet til rullestolen
  • batteriet må være frakoblet og helt isolert for å unngå kortslutning

Skjema for rullestol (åttesifret bestillingsnummer - charterreise)

Krykker og rullator
Reiser du med Sunclass kan du alltid ta med deg krykker som håndbagasje (gjerne sammenleggbare). Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å ha med krykker med isbrodder på. Reiser du med andre flyselskap finner du regler for håndbagasje hos det enkelte flyselskap.

Har du med deg rullator som du ikke trenger å bruke på flyplassen, kan du levere denn i innsjekkingen. Du trenger ikke å kontakte flyselskapet eller Ving på forhånd. Det er opp til hver enkelt flyplass/handlingagent å bestemme om det er mulig å ta med egen rullator til utgangen/gaten (sammenleggbar).

Bilde av stort cruiseskip på turkisblått hav

Cruise med Ving

Skal du på cruise med Ving? Mer informasjon til deg som reiser med funksjonsnedsettelse finner du under Nyttig informasjon på den aktuelle cruise-siden på ving.no.

På flyet

Det finnes en sammenleggbar rullestol om bord på alle Sunclass Airlines' fly. Denne kan benyttes til og fra toalettene. Du må kunne komme deg opp i og ut av stolen på egen hånd, eller med hjelp av din ledsager. Besetningen kan hjelpe deg til og fra toalettet, men ikke løfte eller hjelpe deg på toalettet.

Assistanse

Er du avhengig av rullestol er det tre typer assistanse du kan velge mellom:
• Assistanse for deg som kan gå korte strekninger.
• Assistanse for deg som ikke kan gå i trapper.
• Assistanse for deg som ikke kan gå.

Uavhengig av hvilken type assistanse du bestiller, foregår den med rullestol på flyplassen.
Dersom du ikke kan gå selv, må du også ha med deg en ledsager som kan hjelpe deg. Selv om det er personale fra flyselskapet eller Ving tilstede har de av forsikringsmessige årsaker ikke lov til å løfte/bære gjester med spesielle behov, eller bagasje.

I kategorien funksjonsnedsettelse inngår personer som er døv, blind, psykisk funksjonshemmet og personer som pga. alder eller sykdom kan ha problemer med å komme seg på og av flyet. En passasjer regnes som bevegelseshemmet dersom han/hun ikke kan ta seg til en nødutgang raskt og uten hjelp.
Trenger du hjelp på flyplassen, oppgir du dette i forbindelse med bestilling av reisen.

Om bord på Sunclass Airlines
Alle flyene våre har en sammenleggbar rullestol om bord. Denne kan benyttes til og fra toalettene. Du må kunne komme deg opp i og ut av stolen på egen hånd, eller med hjelp av din ledsager.
Besetningen kan hjelpe deg til og fra toalettet, men ikke løfte eller hjelpe deg på toalettet.

Øvrige flyselskap
Se oversikt over hvilke flyselskap vi samarbeider med.

Medisin i håndbagasjen

Sunclass Airlines
Les om reglene for medisin i håndbagasjen

Øvrige flyselskap
Finn flyselskapet i oversikten og les om reglene for håndbagasje hos det flyselskapet du skal reise med.

Krykker, stokk eller rullator

Sunclass Airlines
Les om reglene for krykker, stokk og rullator som håndbagasje

Øvrige flyselskap
Finn flyselskapet i oversikten og les om reglene for håndbagasje for det flyselskapet du skal reise med

Sete på flyet for deg med funksjonsnedsettelse

Sikkerhetsreglene avgjør hvilken plass du skal sitte på om bord i flyet, dersom du har nedsatt funksjon.
Det er ikke tillatt for funksjonshemmede å sitte ved nødutgang.

BUSSTRANSPORT

Informasjon om spesialtransport for deg som reiser med rullestol eller andre hjelpemidler

Manuell eller elektronisk rullestol

Charterreiser (8-sifret bestillingsnummer)
En sammenleggbar rullestol uten motor kan fraktes med bussen mellom flyplassen og hotellet. Transporten bestiller du i forbindelse med at du bestiller reisen. Vær oppmerksom på at alle passasjerer må kunne ta seg inn i og ut av bussen ved egen hjelp eller med hjelp fra reiseledsager.

Det er ikke plass til elektriske rullestoler på bussene mellom flyplassen og hotellet. Du må derfor bestille og betale for egen transport. Transporten bestilles i forbindelse med reisen eller senest to uker før ankomst, er avhengig av tilgjengelighet og må bekreftes. Ving kan tilby forhåndsbestilling av spesialtransport (transport tilpasset bevegelseshemmede) på følgende reisemål: Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Rhodos, Kypros og Tyrkia. Vings personale har, av forsikringsmessige årsaker (skaderisiko) ikke tillatelse til å løfte eller bære gjester med funksjonsnedsettelse, eller hjelpe til med bagasje.

Størrelsen på transportmiddelet varierer fra reisemål til reisemål, og begrensninger på bagasje og antall personer kan derfor forekomme.

Skjema for rullestol og busstransport - 8-sifret bestillingsnummer (charterreise)

Reiser med rutefly (7-sifret bestillingsnummer)
Ving kan ikke tilby forhåndsbestilt spesialtransport (transport tilpasset bevegelseshemmede) på noen av reisemålene.

Bild på stor, vit transferbuss som står parkerad framför palmer i ett soligt semsterland.
Dame på fjelltur

Gruppereiser med Ving

Planlegger du å arrangere en gruppereise? Enten dere er en vennegjeng eller du reiser sammen med assistenter, hjelper vi gjerne til med å skreddersy en gruppereise for dere.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.