Se hotell (1)

Reiser til La Gomera

De fredelige omgivelsene, naturen og golfen er tre gode grunner til å reise til La Gomera. Ving gir deg ytterligere en grunn: Øyas beste hotell.

Man skal reise til La Gomera om man lengter etter fred og ro, har sansen for vakre naturopplevelser og liker å spille golf. Landskapet på La Gomera er fantastisk vakkert med høye fjell, dype raviner, trolske skoger, små landsbyer og grønne daler med terrasseplantasjer som klatrer oppover dalsidene. Nasjonalparken Garajonay er en av Europas siste urskoger – kjent for sin unike vegetasjon med blant annet laurbærskoger og lyngtrær med skjeggmose, som bare vokser der luften er helt ren. Den tette skogen er populær blant turgåere, og fuglelivet er rikt og mange av plantene vokser bare akkurat her. Overalt på øya finner du de karakteristiske terrasseåkrene hvor bøndene dyrker druer, tomater og bananer.

Bo på øyas beste hotell

Når du bestiller en reise med Ving til La Gomera bor du på Jardin Tecina – øyas desidert beste hotell, med vakker beliggenhet og nydelig utsikt over havet og klippene. Som om dette ikke er nok har hotellet også et fint spa, fire ulike basseng, og de dyrker all frukt og grønnsaker som du siden nyter i en av hotellets restauranter. Det er ikke de minste rart at våre gjester gir dette hotellet svært høye karakterer.

Tenerife og La Gomera

Mange av våre gjester velger å kombinere en uke på La Gomera med en uke på et av våre reisemål på Tenerife. På den måten får du oppleve dobbelt så mye på reisen, og om du spiller golf rekker du å spille på flere baner i ferien.

Nyttige tips
 • Veldig fornøyde gjester
 • Kombiner med Tenerife
 • Hotell med spa
 • Hotell med gratis WiFi
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering La Gomera

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Man reiser ikke til La Gomera først og fremst for å dra på badeferie. Det er riktignok noen strender på øya, men de er ganske små. Mange av strendene er ikke spesielt barnevennlige, men Jardin Tecina har sin egen Beach Club og flere fine bassengområder.

Playa Santiago – strand med klart, blått vann

Playa Santiago er en strand som skifter mellom rullestein og grov, svart sand. Vannet her er klart og blått. Hovedgaten med restauranter og kafeer ligger mellom stranden og byen. Det er ikke utleie av solsenger på stranden, og det er heller ingen aktiviteter her.

Hotel Jardin Tecina – Beach Club

Jardin Tecina har sin egen klubb – Club Laurel – på stranden Playa Santiago. Her er det saltvannsbasseng, solsenger og parasoller. Det går en heis fra hotellet ned til stranden, og det er gratis inngang for hotellets gjester. Bali-senger mot betaling.

Valle Gran Rey

"Den store kongens dal" er en barnevennlig, svart sand- og grusstrand med klart vann. Hovedveien ligger mellom strendene og byen, men trafikken forstyrrer ikke. Det går en fin strandpromenade fra havnen til den gamle delen av byen.

San Sebastián

San Sebastián har en kunstig strand som du kommer til ved å gå gjennom tunnelen ved havnebygningen. Stranden består av svart lavasand, og vannet er rolig og klart. Herfra er det vakker utsikt mot fjellet Teide på Tenerife.

Bukten i San Sebastián

Langs hele bukten går det en strand som skifter mellom fin, svart lavasand og stein. Vannet her er klart og blått. Avhengig av tidevannet kan det bli brådypt her. Det er flere snackbarer langs stranden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til La Gomera i vinterhalvåret.

Flyet lander på flyplassen (Reina Sofia) på sørsiden av Tenerife, og deretter går ferden videre til La Gomera med båt.

Hotell på La Gomera kan bestilles til alle fly som lander senest kl. 16.00.
Ved ankomst til Tenerife–La Gomera
Flyet lander på Reina Sofia-flyplassen på sydsiden av Tenerife. En Vingvert møter deg på flyplassen og viser veien til bussen som tar deg videre. Transport til Los Cristianos: ca. 30 minutter med buss/minibuss. Båtreisen fra Los Cristianos til La Gomera (San Sebastian): ca. 45 minutter med Fred Olsens Fast Ferry. Fra havnen til hotellet på La Gomera: ca. 1 time med buss. Transport er inkludert. Båten til La Gomera går som regel midt på dagen og sent på kvelden, noe som innebærer at ventetid kan forekomme avhengig av flyets ankomst. Du er velkommen til å tilbringe eventuell ventetid på hotell Compostela Beach i Playa de las Américas, og derfra reiser du til havnen på egen hånd.

Ved hjemreise fra La Gomera–Tenerife
Bussen henter deg 1,5 time før den første hurtigfergen går fra La Gomera om morgenen. Når du ankommer Tenerife blir det busstransport til Sunwing Fañabé Beach, der du kan kjøpe frokost og leie strandhåndkle. Deretter går bussen til flyplassen. Transport er inkludert. Reiser du med Sunclass Airlines kan du sjekke inn bagasjen allerede på Sunwing Fañabé Beach.
Nøyaktig tid får du etter ankomst til hotellet.

Kombinasjon La Gomera–Tenerife
Velger du å kombinere Tenerife med La Gomera er all transport inkludert bortsett fra transport til og fra hotellet på Tenerife.
Mat, drikke og natteliv
Det er få restauranter å velge mellom i nærheten av hotellet, så om du får lyst på en matbit er det best å satse på hotellet. Det er litt dyrere å spise på Jardin Tecina enn i Playa de Santiago.

San Sebastián

Øyas hovedstad San Sebastián har mange trivelige barer og restauranter hvor du kan spise lokale spesialiteter. Byen viser seg fra sin beste side etter klokken seks på ettermiddagen, da de fleste turistene har reist tilbake til Tenerife.

Restauranter

Restaurantene på La Gomera er for det meste enkle. Her spiser man fersk mat. Bestill ikke fisk uten å spørre hva de har fått i garnet i dag. Med litt flaks kan du også få nyslaktet svin eller kanin. Noen typiske retter er fersk fisk, papas arrugadas (kanariske småpoteter), mojo picon (sterk saus), kanin og almogrote (geitost most med olje, hvitløk, chili og pepper). La Gomera er også kjent for sine hjemmelagde desserter og kaker. Her spiser de middag ganske sent, ofte rundt kl. 21, og de spiser lenge. Etterpå forflytter de seg til restaurantbaren hvor de blir sittende til etter midnatt. Vi anbefaler å utforske noen av de små, lokale restaurantene i landsbyene rundt på øya. Sørg for å bestille det huset anbefaler.

Mat og drikka på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv bagett med mye pålegg.

De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

Kanin

Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo

Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så prøv begge!

Ost

På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

Poteter

Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas ("rynkete poteter"), kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. Serveres litt skrukkete, dekket av salt og sammen med mojo.

For den godtesyke

Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falskt flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
Kveldslivet på La Gomera er veldig rolig. I Playa de Santiago er det noen få barer. Hotell Jardin Tecina har dans og underholdning flere kvelder i uken. På lokale fiestaer er det ofte dans på torget.
Shopping
Det er ikke mange butikker på La Gomera, og handlemulighetene er begrenset. Om du vil ha med deg noen suvenirer hjem er det likevel enkelte ting som er typisk for øya. Miel de Palma, palmehonning, fremstilles av sevjen fra palmetrær og er unik for La Gomera. Den er næringsrik, egner seg for matlaging og desserter og er godt for vondt i halsen. På La Gomera finner du også keramikk som er laget som på guanchenes tid, uten dreieskive. Reis til Chipude og se hvordan keramikken lages. Lokale krefter lager og selger også filleryer, blant annet i Hermigua. Kunst laget av bananblader selges overalt på øya.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Aktiviteter og severdigheter

Golf

I Playa Santiago ligger Tecina Golf, en 18-hulls golfbane på 545 000 kvadratmeter. Banen er designet av Donald Steel, og ligger vakkert til i Playa Santiago-dalen, med utrolig utsikt over Atlanterhavet og Teide på Tenerife.

Dykking

Det er gode dykkemuligheter på Jardin Tecina.

Fotturer

La Gomera er en kupert øy, og kan sammenliknes med et kjerrehjul. Det høyeste punktet, Garajonay, ligger midt på øya. Herfra stråler fjellene ut som eiker med daler mellom. Over hele La Gomera går det fine stier hvor du kan oppleve øyas unike natur på nært hold. Her følger noen eksempler på fotturer:

Cañada de Jorge–Arure
Fantastiske naturopplevelser, med øyas spesielle vegetasjon.

El Contadero– Alto de Garajonay–La Laguna Grande
Følger øyas høyeste topper.

Pista del Cedro–Aceviños og Meriga
Følger nasjonalparkens nordlige del og går gjennom den berømte laurbærskogen.

Du finner mer informasjon om fotturer på turistkontoret i San Sebastián, på hotellene og i turistbøker og brosjyrer.

Hermigua

Hermigua er et av de største jordbruksområdene på øya. Tettstedet er omringet av terrasser hvor det dyrkes druer, poteter og bananer. Det er utstilling av håndverk med utsalg i Los Telares, og et gammelt kloster i utkanten av byen.

La Palmita

Et lite sted i kommunen Agulo med et besøkssenter med salg av håndverk og informasjon om nasjonalparken.

Agulo

En malerisk liten landsby på nordsiden. Agulo ligger i en dal som tidligere var et vulkankrater. Herfra er det fin utsikt over havet mot Tenerife og Teide.

Vallehermoso

En imponerende dal, full av kanariske daddelpalmer. Navnet betyr "Den vakreste dalen", og den lever virkelig opp til navnet sitt. Lengst nede i dalen ligger Chorros de Epina hvor du kan kjøpe en av La Gomeras spesialiteter: Miel de palma, palmehonning.

Valle Gran Rey

Fra César Manriques utsiktspunkt høyt oppe i Valle Gran Rey har du har fantastisk fugleperspektiv over fjellene og terrassene. Utenfor byen ligger en av øyas beste sandstrender.

Chipude

Chipude er kjent for sine vakre keramikkarbeider. Dette er stedet for å kjøpe vakkert kunsthåndverk.

El silbo

La Gomeras spesielle plystrespråk kan oppleves på besøk til restauranter i Agulo, Las Rosas og Vallehermoso. For nærmere informasjon, kontakt turistkontoret i San Sebastián eller hotellresepsjonen.

Casa del Pozo de la Aguada

La Casa de la Aguada, Brønnhuset, ligger ved det gamle torget. Huset var hjemmet til guvernørfamilien på 1400-tallet, og ble senere byens tollhus. Her ligger brønnen som Christopher Columbus tok drikkevann fra da han la ut på sin berømte reise i 1492. I dag finner du turistinformasjonen her og en fin utstilling om Columbus' besøk på øya og hans reiser.

San Sebastian La iglesia de la Asuncion

Kirke i San Sebastián, bygget av spanske erobrere på 1500-tallet. Vegger og tak har kunstskatter i form av skulpturer og treutskjæringer. Kirken rommer altertavler, kristusbilder og annen kirkekunst fra flere århundrer. Vel verdt en avstikker!

Los Roques

Enorme saltsteinsformasjoner skapt av vulkaner. Den mest kjente heter "Roque de Agando" – Columbus' egg.

Centro Visitantes

"Juego de Bolas" er et vakkert utstillingsområde som på pedagogisk vis lærer deg om La Gomeras klima og plante- og dyreliv. I de små husene på området viser de håndverk og hvordan innbyggerne bodde i tidligere tider. I bedene rundt er det planter med navneskilt. Området har også en liten butikk med bøker om øygruppen. Kjør til tettstedet Las Rosas på nordsiden av La Gomera og ta av mot Juego de Bolas.

La Torre del Conde

"Grevens tårn" ble bygget på 1450-tallet og er en av de eldst bevarte bygningene på Kanariøyene, og en av La Gomeras store severdigheter. Her bodde den spanske erobreren Hernan de Peraza og hans vakre kone Beatriz de Bobadilla, som Christopher Columbus skal ha vist stor interesse for. Bygningen ligger midt i byen.

Casa de Colon

Det sies at Columbus bodde her under sitt opphold på øya. I dag er det lokale utstillinger i bygningen, som ligger på Calle Real.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve La Gomera på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Busstrafikk – La Gomera

Rutenettet på La Gomera er relativt godt utbygd, men bussene går ikke så ofte. Alle busser går fra San Sebastián. Om du vil kjøre buss fra Valle Gran Rey til Agulo må du først kjøre til San Sebastián og bytte buss der. Du kjøper billett av sjåføren, og det er rutetabeller på busstasjonen og turistinformasjonen.

Taxi – La Gomera

La Gomera har en taxistasjon hvor du enkelt kan få tak i en taxi. Du kan også stoppe en taxi på gaten eller ringe og bestille. Hotell og restauranter har nummeret. Bilene kjører på taksameter.

Sykkel, moped og motorsykkel

I Valle Gran Rey er det utleie av sykler og mopeder.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). På alle tettsteder finnes det banker. Åpningstidene er mandag til lørdag, kl. 09.00-14.00. Minibank for uttak av kontanter. De vanligste kortene, f.eks. VISA og MasterCard, er de mest gangbare her. Men det finnes fremdeles noen restauranter, pensjonater og butikker som ikke aksepterer kredittkort.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Selv om Spania er en del av EU regnes Kanariøyene (skattemessig) som en egen sone utenfor EU. Vær oppmerksom på at andre tollregler kan gjelde.
Veldig kupert terreng.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
La Gomera er ikke det beste reisemålet å ta med seg barn til, i hvert fall ikke om de er små. Litt større barn vil derimot sette pris på stranden, plystrespråket og kanskje en golfrunde eller to.

Barnemat og bleier

På La Gomera er det best og billigst å kjøpe barnemat og bleier i San Sebastián. På Jardin Tecina er det umulig å få tak i bleier eller barnemat. Det er heller ingen god idé å kjøpe dette i San Playa Santiago, da det ikke er så stort utvalg av bleier og barnemat der. Dessuten er det mye dyrere siden produktene kommer fra Tenerife.

På restaurantene

Få restauranter har spesielle barnemenyer, men de fleste spisesteder ordner noe som barna vil like. Det er ingen internasjonale hurtigmatkjeder på øya, men det ligger noen pizzarestauranter i San Sebastián og Valle Gran Rey. Barnestoler finnes nesten ikke på restaurantene, så ta gjerne med en reisebarnestol som kan monteres på bordkanten.

Barnevogner

Det er ikke lett å ta seg frem med barnevogn. Fortauene er smale med høye kanter, og mange steder parkerer bilene på dem. En sammenleggbar paraplytrille er mest praktisk å ta med seg. Om kvelden synker temperaturen raskt, og luften blir rå og fuktig. La ikke barnevognene stå på en utendørsrestaurant uten tak over.

Lekeplasser

Det er lekeplasser på de større stedene, men de har ikke så stort utvalg. De fleste er moderne og trygge.
Finn reise til La Gomera
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.