Se hotell (1)

Reiser til La Gomera

De fredelige omgivelsene, naturen og golfen er tre gode grunner til å reise til La Gomera. Ving gir deg ytterligere en grunn: Øyas beste hotell.
Man skal reise til La Gomera om man lengter etter fred og ro, har sansen for vakre naturopplevelser og liker å spille golf. Landskapet på La Gomera er fantastisk vakkert med høye fjell, dype raviner, trolske skoger, små landsbyer og grønne daler med terrasseplantasjer som klatrer oppover dalsidene. Nasjonalparken Garajonay er en av Europas siste urskoger – kjent for sin unike vegetasjon med blant annet laurbærskoger og lyngtrær med skjeggmose, som bare vokser der luften er helt ren. Den tette skogen er populær blant turgåere, og fuglelivet er rikt og mange av plantene vokser bare akkurat her. Overalt på øya finner du de karakteristiske terrasseåkrene hvor bøndene dyrker druer, tomater og bananer.

Bo på øyas beste hotell

Når du bestiller en reise med Ving til La Gomera bor du på Jardin Tecina – øyas desidert beste hotell, med vakker beliggenhet og nydelig utsikt over havet og klippene. Som om dette ikke er nok har hotellet også et fint spa, fire ulike basseng, og de dyrker all frukt og grønnsaker som du siden nyter i en av hotellets restauranter. Det er ikke de minste rart at våre gjester gir dette hotellet svært høye karakterer.

Tenerife og La Gomera

Mange av våre gjester velger å kombinere en uke på La Gomera med en uke på et av våre reisemål på Tenerife. På den måten kan du få oppleve dobbelt så mye på reisen, og hvis du spiller golf kan du rekke å spille på flere baner i løpet av ferien.
Nyttige tips
 • Veldig fornøyde gjester
 • Kombiner med Tenerife
 • Hotell med spa
 • Hotell med gratis WiFi
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering La Gomera

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Man reiser ikke til La Gomera først og fremst for å dra på badeferie. Det er riktignok noen strender på øya, men de er ganske små. Mange av strendene er ikke spesielt barnevennlige, men Jardin Tecina har sin egen Beach Club og flere fine bassengområder.

Playa Santiago – strand med klarblått vann

Playa Santiago er en strand som skifter mellom rullestein og grov, svart sand. Vannet her er klarblått. Hovedgaten med restauranter og kafeer ligger mellom stranden og byen. Det er ikke utleie av solsenger på stranden, og det er heller ingen aktiviteter her.

Hotel Jardin Tecina – Beach Club

Jardin Tecina har sin egen klubb – Club Laurel – på stranden Playa Santiago. Her er det saltvannsbasseng, solsenger og parasoller. Det går en heis fra hotellet ned til stranden, og det er gratis inngang for hotellets gjester. Bali-senger mot betaling.

Valle Gran Rey

"Den store kongens dal" er en barnevennlig, svart sand- og grusstrand med klart vann. Hovedveien ligger mellom strendene og byen, men trafikken forstyrrer ikke. Det går en fin strandpromenade fra havnen til den gamle delen av byen.

San Sebastián

San Sebastián har en kunstig strand som du kommer til ved å gå gjennom tunnelen ved havnebygningen. Stranden består av svart lavasand, og vannet er rolig og klart. Herfra er det vakker utsikt mot fjellet Teide på Tenerife.

Bukten i San Sebastián

Langs hele bukten går det en strand som skifter mellom fin, svart lavasand og stein. Vannet her er klart og blått. Avhengig av tidevannet kan det bli brådypt her. Det er flere snackbarer langs stranden.
Mat, drikke og uteliv
Det er få restauranter å velge mellom i nærheten av hotellet, så om du får lyst på en matbit er det best å satse på hotellet. Det er litt dyrere å spise på Jardin Tecina enn i Playa de Santiago.

San Sebastián

Øyas hovedstad San Sebastián har mange trivelige barer og restauranter hvor du kan spise lokale spesialiteter. Byen viser seg fra sin beste side etter klokken seks på ettermiddagen, da de fleste turistene har reist tilbake til Tenerife.

Restauranter

Restaurantene på La Gomera er for det meste enkle. Her spiser man fersk mat. Bestill ikke fisk uten å spørre hva de har fått i garnet i dag. Med litt flaks kan du også få nyslaktet svin eller kanin. Noen typiske retter er fersk fisk, papas arrugadas (kanariske småpoteter), mojo picon (sterk saus), kanin og almogrote (geitost most med olje, hvitløk, chili og pepper). La Gomera er også kjent for sine hjemmelagde desserter og kaker. Her spiser de middag ganske sent, ofte rundt kl. 21, og de spiser lenge. Etterpå forflytter de seg til restaurantbaren hvor de blir sittende til etter midnatt. Vi anbefaler å utforske noen av de små, lokale restaurantene i landsbyene rundt på øya. Sørg for å bestille det huset anbefaler.

Typiske retter

Tapas
Tapas og Spania hører sammen. Det finnes en mengde ulike tapas å velge blant, fra oliven og minipickles til marinert fisk og skalldyr, omelett, paté, skinke i alle varianter, krydret pølse, ost, potetsalat og mye mer. En fin måte å prøve tapas på er å bestille «un variado», da får du en tallerken med litt forskjellig.

Puchero
En mellomting mellom suppe og gryterett, inneholder som regel safran, chorizo, kikerter og poteter.

Potaje de berros
En tykk suppe med bl.a. brønnkarse, svinekjøtt, mais, poteter og kummin.

Ensalada mixta
Blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan vare asparges, avokado, gulrot, tomat, salat eller hva man har tilgjengelig. Dressingen tar du på selv.

Gofio
En slags maisgrøt som serveres stekt eller kokt, som tilbehør i stedet for poteter, ris eller pasta. Noen syns det minner om polenta.

Kanin
Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo
Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk, liten genistrek. Dette er en saus som kan lages hjemme eller kjøpes ferdig på glass i matbutikken. Den røde mojoen er en blanding av chili og krydder, mens koriander dominerer smaken i den litt mildere grønne mojoen.

Paella
Den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt.

Gazpacho
En leskende, kald suppe laget av tomater, grønnsaker, hvitløk og en dæsj eddik.

Ost
På Kanariøyene produserer de mye god ost. De ystes av både ku-, geit- og fåremelk eller en blanding av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer visstnok ikke fra Kanariøyene, men ligner veldig på kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bør selv smake deg frem blant de ulike variantene. Ost heter «queso» på spansk, og røkt ost heter «queso ahumado». Gå inn på et større «supermercado» (dagligvarebutikk) og se hva du finner.

Poteter
Spanske, saltkokte poteter er en populær rett. Deres «papas arrugadas» (rynkete poteter), kokes i vann med så mye havsalt at vannet dras ut av potetene og smaken konsentreres. De serveres litt innskrumpede og glinsende av salt sammen med «mojo». Tørsten slukker du med en kald øl – det lokale ølet heter Dorada.

Søtsaker
Er du glad i søtsaker må du ikke gå glipp av «bienmesabe», en veldig søt dessert av bl.a. honning, mandelkrem og eggeplomme. Du må også smake på de ulike bakevarene som sjokoladefylte croissanter og butterdeigruller fylt med nøtter og tørket frukt.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske merverdiavgiften på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.
Kveldslivet på La Gomera er veldig rolig. I Playa de Santiago er det noen få barer. Hotell Jardin Tecina har dans og underholdning flere kvelder i uken. På lokale fiestaer er det ofte dans på torget.
Shopping
Det er ikke mange butikker på La Gomera, og handlemulighetene er begrenset. Om du vil ha med deg noen suvenirer hjem er det likevel enkelte ting som er typisk for øya. Miel de Palma, palmehonning, fremstilles av sevjen fra palmetrær og er unik for La Gomera. Den er næringsrik, egner seg for matlaging og desserter og er godt for vondt i halsen. På La Gomera finner du også keramikk som er laget som på guanchenes tid, uten dreieskive. Reis til Chipude og se hvordan keramikken lages. Lokale krefter lager og selger også filleryer, blant annet i Hermigua. Kunst laget av bananblader selges overalt på øya.
Sport og trening
På Jardin Tecina er det dykkemuligheter.

Golf

I Playa Santiago ligger Tecina Golf, en 18-hullsbane på 545.000 kvadratmeter. Den kjente golfbanedesigneren Donald Steel har laget banen, som ligger vakkert til i Playa Santiago-dalen. Herfra er det enestående utsikt over Atlanterhavet og Teide på Tenerife.

Fotturer

La Gomera er en kupert øy, ikke ulikt et kjerrehjul. Det høyeste punktet, Garajonay, ligger midt på øya. Herfra spriker fjellene som eker på et hjul med dype daler mellom. Øya er full av fine turstier hvor du kan oppleve La Gomeras enestående natur på nært hold. Her er noen eksempler på fotturer:

Cañada de Jorge – Arure
Fantastiske naturopplevelser, med spesiell vegetasjon.

El Contadero – alto de Garajonay – La Laguna Grande
Følger øyas høyeste topper.

Pista del Cedro – Aceviños och Meriga
Følger den nordlige delen av nasjonalparken og går gjennom den berømte laurbærskogen.

Mer informasjon om fotturer kan du få på turistinformasjonen i San Sebastián, på hotellene og i turistbøker og brosjyrer.
Aktiviteter og severdigheter

Hermigua

Hermigua er et av de største jordbruksområdene på øya. Tettstedet er omringet av terrasser hvor det dyrkes druer, poteter og bananer. Det er utstilling av håndverk med utsalg i Los Telares, og et gammelt kloster i utkanten av byen.

La Palmita

Et lite sted i kommunen Agulo med et besøkssenter med salg av håndverk og informasjon om nasjonalparken.

Agulo

En malerisk liten landsby på nordsiden. Agulo ligger i en dal som tidligere var et vulkankrater. Herfra er det fin utsikt over havet mot Tenerife og Teide.

Vallehermoso

En imponerende dal, full av kanariske daddelpalmer. Navnet betyr "Den vakreste dalen", og den lever virkelig opp til navnet sitt. Lengst nede i dalen ligger Chorros de Epina hvor du kan kjøpe en av La Gomeras spesialiteter: Miel de palma, palmehonning.

Valle Gran Rey

Fra César Manriques utsiktspunkt høyt oppe i Valle Gran Rey har du har fantastisk fugleperspektiv over fjellene og terrassene. Utenfor byen ligger en av øyas beste sandstrender.

Chipude

Chipude er kjent for sine vakre keramikkarbeider. Dette er stedet for å kjøpe vakkert kunsthåndverk.

El silbo

La Gomeras spesielle plystrespråk kan oppleves på besøk til restauranter i Agulo, Las Rosas og Vallehermoso. For nærmere informasjon, kontakt turistkontoret i San Sebastián eller hotellresepsjonen.

Casa del Pozo de la Aguada

La Casa de la Aguada, Brønnhuset, ligger ved det gamle torget. Huset var hjemmet til guvernørfamilien på 1400-tallet, og ble senere byens tollhus. Her ligger brønnen som Christopher Columbus tok drikkevann fra da han la ut på sin berømte reise i 1492. I dag finner du turistinformasjonen her og en fin utstilling om Columbus' besøk på øya og hans reiser.

San Sebastian La iglesia de la Asuncion

Kirke i San Sebastián, bygget av spanske erobrere på 1500-tallet. Vegger og tak har kunstskatter i form av skulpturer og treutskjæringer. Kirken rommer altertavler, kristusbilder og annen kirkekunst fra flere århundrer. Vel verdt en avstikker!

Los Roques

Enorme saltsteinsformasjoner skapt av vulkaner. Den mest kjente heter "Roque de Agando" – Columbus' egg.

Centro Visitantes

"Juego de Bolas" er et vakkert utstillingsområde som på pedagogisk vis lærer deg om La Gomeras klima og plante- og dyreliv. I de små husene på området viser de håndverk og hvordan innbyggerne bodde i tidligere tider. I bedene rundt er det planter med navneskilt. Området har også en liten butikk med bøker om øygruppen. Kjør til tettstedet Las Rosas på nordsiden av La Gomera og ta av mot Juego de Bolas.

La Torre del Conde

"Grevens tårn" ble bygget på 1450-tallet og er en av de eldst bevarte bygningene på Kanariøyene, og en av La Gomeras store severdigheter. Her bodde den spanske erobreren Hernan de Peraza og hans vakre kone Beatriz de Bobadilla, som Christopher Columbus skal ha vist stor interesse for. Bygningen ligger midt i byen.

Casa de Colon

Det sies at Columbus bodde her under sitt opphold på øya. I dag er det lokale utstillinger i bygningen, som ligger på Calle Real.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve La Gomera på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Busstrafikk

Rutenettet på La Gomera er relativt godt utbygd, men bussene går ikke så ofte. Alle busser går fra San Sebastián. Om du vil kjøre buss fra Valle Gran Rey til Agulo må du først kjøre til San Sebastián og bytte buss der. Du kjøper billett av sjåføren, og det er rutetabeller på busstasjonen og turistinformasjonen.

Taxi

La Gomera har en taxistasjon hvor du enkelt kan få tak i en taxi. Du kan også stoppe en taxi på gaten eller ringe og bestille. Hotell og restauranter har nummeret. Bilene kjører på taksameter.

Sykkel og moped

I Valle Gran Rey er det mulig å leie sykler og mopeder.
Fakta

Vår service på reisemålet

Oppholdet på La Gomera er på egen hånd, men du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). På alle tettsteder finnes det banker. Åpningstidene er mandag til lørdag, kl. 09.00-14.00. Minibank for uttak av kontanter. De vanligste kortene, f.eks. VISA og MasterCard, er de mest gangbare her. Men det finnes fremdeles noen restauranter, pensjonater og butikker som ikke aksepterer kredittkort.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Selv om Spania er en del av EU regnes Kanariøyene (skattemessig) som en egen sone utenfor EU. Vær oppmerksom på at andre tollregler kan gjelde.
Veldig kupert terreng.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til La Gomera i vinterhalvåret.

Flyet lander på flyplassen (Reina Sofia) på sørsiden av Tenerife, og deretter går ferden videre til La Gomera med båt.

Hotell på La Gomera kan bestilles til alle fly som lander senest kl. 16.00.
Ved ankomst til Tenerife–La Gomera
Flyet lander på Reina Sofia-flyplassen på sydsiden av Tenerife. En Vingvert møter deg på flyplassen og viser veien til bussen som tar deg videre. Transport til Los Cristianos: ca. 30 minutter med buss/minibuss. Båtreisen fra Los Cristianos til La Gomera (San Sebastian): ca. 45 minutter med Fred Olsens Fast Ferry. Fra havnen til hotellet på La Gomera: ca. 1 time med buss. Transport er inkludert. Båten til La Gomera går som regel midt på dagen og sent på kvelden, noe som innebærer at ventetid kan forekomme avhengig av flyets ankomst. Du er velkommen til å tilbringe eventuell ventetid på hotell Compostela Beach i Playa de las Américas, og derfra reiser du til havnen på egen hånd.

Ved hjemreise fra La Gomera–Tenerife
Bussen henter deg 1,5 time før den første hurtigfergen går fra La Gomera om morgenen. Når du ankommer Tenerife blir det busstransport til Sunwing Fañabé Beach, der du kan kjøpe frokost og leie strandhåndkle. Deretter går bussen til flyplassen. Transport er inkludert. Reiser du med Sunclass Airlines kan du sjekke inn bagasjen allerede på Sunwing Fañabé Beach.
Nøyaktig tid får du etter ankomst til hotellet.

Kombinasjon La Gomera–Tenerife
Velger du å kombinere Tenerife med La Gomera er all transport inkludert bortsett fra transport til og fra hotellet på Tenerife.
Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til La Gomera
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.