Se hotell (25)

Reiser til Fuerteventura

Fuerteventura er den nest største av Kanariøyene, og byr på milelange strender, familievennlige hotell og litt lavere priser for dere som liker å gå ut og spise.
Fuerteventura er det rette valget for deg som liker å ha en litt roligere ferie. Her er tempoet lavere, og det er færre turister enn på for eksempel Gran Canaria og Tenerife. Ving har fire ulike reisemål på øya; den hyggelige byen Corralejo, windsurfernes paradis Jandía, Costa Calma med sine milelange strender og den sjarmerende fiskelandsbyen El Cotillo. Syns du det er vanskelig å velge kan du alltids bestille en reise hvor du kombinerer flere reisemål, slik at du får oppleve mer av øya.

Bo bra på Fuerteventura

Uansett hvilket reisemål du velger kan du være sikker på at du vil finne et hotell som passer for deg og ditt reisefølge. Skal du reise med barn anbefaler vi barnevennlige Sol Fuerteventura Jandia, der du kan kjøpe til All Inclusive. Vil du bo i litt mer eksklusive omgivelser, ligger det femstjerners luksushotell i både Jandía og Corralejo der du også finner hotell med All Inclusive.

Oppdag Fuerteventura

Store deler av øya er fortsatt ganske uberørt av turisme, og det er lurt å bestille leiebil sammen med reisen. Med eget kjøretøy er det lett å ta seg rundt på øya, for eksempel til den gamle hovedstaden Betancuria, eller til en avsidesliggende strand du kan ha helt for deg selv. Eller kanskje du har fått et tips om en liten restaurant oppe i fjellene? Fuerteventura er som skapt for oppdagelsesreiser på egen hånd, og veinettet er bra, avstandene overkommelige, og det er mye å se og oppleve.
Finn ditt hotell
Strender

Strendene på Fuerteventura

En reise til Fuerteventura byr på milevis med langgrunne strender som passer spesielt bra for barnefamilier. En av de fineste strendene på hele øya ligger i Jandía – en hvit sandstrand som er opptil 100 meter på det bredeste. Strendene i Corralejo er supre for deg som vil drive med vannsportaktiviteter. Her er det litt mer vind, og derfor populært blant både windsurfere, brettsurfere og kitere. Langs Costa Calma ligger en ca. 2 kilometer lang, gyllengul sandstrand som har fått Blue Flag-klassifisering, som betyr at stranden holder høy kvalitet på vann og renhold. Rundt El Cotillo ligger det flere strender som passer for hele familien. Et beskyttende rev sørger for at vannet holder seg klart og rolig, og ved lavvann dannes det små dammer hvor de aller minste kan bade trygt. Enkelte strender i El Cotillo tiltrekker seg også surfere fra hele verden.

Playa de Sotavento - lang og vakker strand

Playa de Sotavento er kanskje Fuerteventuras vakreste strandstripe. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", er en del av denne stranden. Playa de Sotavento er nesten en mil lang, og strekker seg langs den sørøstlige kysten fra Costa Calma og ned til Morro Jable. Her holdes verdenscupen i windsurfing i august.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den sydlige delen av Fuerteventura. Det løper en strandpromenade langs den offentlige stranden, som er kantet av restauranter, barer og caféer.

Din egen strand

Langs kysten på sydsiden finnes det flere fine små bukter med lys, fin sand. Disse er perfekt for sol og bading. Er du heldig, kan du kanskje finne en liten bukt helt for deg selv.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Fuerteventura

Det er restauranter av mange ulike slag på Fuerteventura, og menyene innholder som regel både internasjonal, spansk og kanarisk mat. Ettersom øya er omgitt av fiskerikt hav, er det alltid god tilgang på fersk fisk. Fisken tilberedes på mange ulike måter: grillet, stekt, kokt, fritert, saltet eller soltørket! Geitost er også en spesialitet på øya. Den sies å være den beste på Kanariøyene - og til og med den beste i Spania. Geitosten 'cabrito' er typisk for øya.

Ropas viejas

Betyr "gamle klær" på norsk og kan sammenliknes med norsk pytt i panne.

Frangollo

Denne desserten er en pudding laget av maismel.

Tapas

Betyr småretter. Enhver tapasbar har sine egne spesialiteter. En typisk kanarisk tapa er 'papas arrugadas con mojo' - småpoteter kokt i grovt havsalt, som spises med skallet på. Poteten dyppes i mojo, som er en sterk saus lages av olje, spansk pepper og hvitløk.

Drikke

Med mindre du har spesielle ønsker, kan du trygt bestille husets vin, vino de la casa, til maten. Det er som oftest et godt og rimelig alternativ. Blant ølmerkene er de kjente Dorada, San Miguel og Tropical. Vann kan kjøpes på flaske. Vann med kullsyre heter "agua con gas" og vann uten kullsyre heter "agua sin gas".

Uteliv

Fuerteventura er kjent som en ganske rolig øy. Det meste av utelivet består av noen diskotek og barer. Disse finner du hovedsaklig i Corralejo. I Jandía, Costa Calma og El Cotillo er utelivet begrenset til restaurantbesøk og musikkbarer med lokal underholdning. I hovedstaden Puerto del Rosario finner du et litt livligere uteliv. Flere hotell arrangerer også lokal underholdning i form av karaoke, quiz og livemusikk.
Shopping
På Fuerteventura kan du handle på markeder, i butikker og på kjøpesentre. Du finner både suvenirer, merkevarer og håndverksprodukter på øya. For et godt shoppingtilbud anbefales Jandía, Corralejo eller hovedstaden Puerto del Rosario. Costa Calma og El Cotillo har et mer begrenset og lokalt butikkutvalg.

Shopping i Puerto del Rosario og Gran Tarajal

Øyas beste shoppingmuligheter finner du i hovedstaden Puerto del Rosario, med alle slags butikker. Her ligger også øyas største kjøpesenter, Las Rotondas, hvor du finner flere kjente butikker og klesmerker. Selve handelssentrum ligger på sydsiden av Fuerteventura, i Gran Tarajal. Der vrimler det av butikker og shoppingmuligheter.
Aktiviteter og severdigheter
Fuerteventura byr på en herlig blanding av avkobling og aktiviteter. I tillegg til soling og bading kan du bli med på ulike sportsaktiviteter og utflukter.

Friluftsaktiviteter

Som en variasjon til strandlivet, kan du ta en fottur i Fuerteventuras spennende natur. Pico de la Zarza er øyas høyeste fjell, ligger på 807 moh. og byr på en fantastisk utsikt. Det finnes også gode forhold for sykling og klatring på øya.

Vannsport

Vind- og bølgeforholdene rundt Fuerteventura gjør at øya egner seg veldig godt til alle typer surfing. Brettsurferne holder seg helst på nordsiden, mens Playa Sotavento i sør er windsurfernes favoritt. Hit kommer surfere fra hele verden for å fange vinden utenfor den milelange stranden. Jandía, Corralejo og Cotillo er populære reisemål for surfing. Det finnes flere surfebutikker og surfeskoler som tilbyr utleie av utstyr og kurs. Dykking gir deg fantastiske opplevelser under vann. Her lever det massevis av fiskearter, og flere av dem finnes bare her på øya. Du kan også få øye på bl.a. rokke, skilpadde og hai.

Isla de Lobos

Isla de Lobos (ulveøya) har ikke fått navnet etter ulver, men derimot sjøløver (lobo de mar) som fantes på øya frem til begynnelsen på 1900-tallet. Øya er liten, bare 6 km², og var bebodd kun av fyrvoktere på den tiden fyrene ble manuelt styrt. Den siste fyrvokteren, Antonio "El farero" visste å utnytte turistene som fant veien ut på 70- og 80-tallet. Han startet med servering av kanarisk paella hjemme i huset sitt, og den dag i dag driver familien til Antonio restaurant her. På øya kan du gå tur, sole deg på den lagunelignende stranden og utforske livet under havflaten. Isla de Lobos ble i 1982 en del av naturreservatet Las Dunas. Du kan ta en glassbunnbåt til Isla de Lobos fra havnen i Corralejo.
Fuerteventura byr på bratte fjell, dramatisk landskap, gamle landsbyer og folketomme sandstrender.

Gran Tarajal

Gran Tarajal ligger på sydøstkysten og er Fuerteventuras nest største by. Byens landemerke er stranden; lang , bred og med gråblått vann. Den er ikke like grunn som strendene i nord, men vannet er stillere. På strandpromendaen finner du et stort utvalg av restauranter og kafeer.

Villaverde

Villaverde er som en forstad til Corralejo. Her bor mange av de som jobber inne i byen, men foretrekker å bo litt unna det hektiske bylivet. I nærheten av Villaverde ligger La Rosita, en privat gård hvor man har samlet historisk dokumentasjon om livet på øya i gamle dager. Her får du høre interessante fakta om bl.a. tobakksdyrking, kameler og gamle husholdnings- og jordbruksredskaper.

Fiskerlandsbyen Ajuy

Ajuy er en av de viktigste fiskerlandsbyene på vestkysten av Fuerteventura. Her finnes spennende havgrotter og førsteklasses fiskerestauranter. Fra restaurantbordet har du utsikt mot de enorme bølgene som slår mot klippene og den svarte lavastranden.

Fjellandsbyen Betancuria

I Betancuria må du besøke kirken som var det første biskopsetet på Kanariøyene. Her ligger også det historiske museet Museo de Betancuria. Veien videre mot Pajara byr på fantastisk utsikt over hav og natur.

Pajara

Paraja er den tidligere hovedstaden på øya. En vakker, typisk spansk landsby, med bl.a. en vakker og interessant kirke. Mest kjent er nok La Casa de los Coronele, som sies å ha like mange vinduer som det er dager i året.

Ecomuseo La Alcogida - Gamla Fuerteventura

Vil du lære mer om liv og levnet på Fuerteventura, er Tefia stedet å besøke. Her er det bygget en liten samling av hus som viser hvordan det så ut her før turismen.
Hvordan du tar deg rundt
Det er lett å komme seg rundt på Fuerteventura, med enten lokalbuss eller taxi. Med ferge eller innenriksfly kan du også ta deg til nærliggende øyer. For korte strekninger anbefales å leie en sykkel.

Buss

Veinettet på Fuerteventura er godt utbygget og det går lokalbusser over nesten hele øya. Noen av busslinjene går via hovedstaden Puerto del Rosario.

Taxi

Det er relativt rimelig å ta taxi mellom tettstedene. Litt lengre strekninger er litt dyrere. Du kan enten bestille taxi til hotellet, eller stoppe en på gaten.

Ferge

Det går ferger mellom Fuerteventura og Lanzarote flere ganger daglig. Fergen går fra Corralejo. Med tillatelse fra leiebilfirmaet kan du også ta med bilen på en bilferge. Fra Corralejo kan du også ta båt til Isla de Lobos, en liten øy utenfor Corralejo. Fra havnen i Morro Jable på sydsiden går det ferger til Las Palmas på Gran Canaria.

Innenriksfly

Vil du besøke en av de andre kanariøyene, går det innenriksfly til både Gran Canaria og Tenerife.
Fakta

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Fuerteventura med Ving hele året med rutefly.

Flyet lander på flyplassen i Puerto del Rosario.
Vær
 • januar
19°13°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
20°13°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
21°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
22°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
24°17°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
27°19°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
27°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
27°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°16°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
Fuerteventura er den nest størst av Kanariøyene, og den øya med mest stabilt klima. Uansett om du besøker Corralejo i nord eller Jandia og Costa Calma i sør er varmen behagelig og risikoen for regn lav. Takket være Golfstrømmen er vanntemperaturen sjeldent lavere enn 18 grader året rundt.

Desember, januar og februar

Vinteren på Fuerteventura er som sommeren i Norge, men med færre regndager. Dagstemperaturen ligger på ca. 20-21 grader, og synker til rundt 15 grader på kveldstid. Temperaturen i vannet er ca. 18-19 grader.

Mars, april og mai

I vårmånedene stiger temperaturen til 22-23 grader. Sval vind forekommer. Vanntemperaturen ligger på 18-19 grader og antallet soltimer øker. Antallet regndager synker.

Juni, juli og august

I sommermånedene er dagstemperaturen ca. 24-26 grader. Sval vind forekommer. Vanntemperaturen stiger til ca. 25 grader, og det er svært lav risiko for regn.

September, oktober og november

Temperaturen holder seg på 24-26 grader utover høsten. Sval vind forekommer også i denne perioden. Vanntemperaturen synker til ca. 21 grader i oktober og november.

Reiser til Fuerteventura

Corralejo
 • Shopping
 • Strender
 • Underholdning
Corralejo er et herlig reisemål for hele familien. Her kan du selvfølgelig bestille en ferie med All Inclusive.
Jandia
Kilometerlange strender, hotell i toppklasse og et Family Garden med All Inclusive for barnefamilier. I Jandía ligger alt til rette for en vellykket ferie.
Costa Calma
Lange, herlige strender og hotell rett ved stranden. Eller kanskje bare avslapning i naturlige omgivelser? Velkommen til Costa Calma.

Finn reise til Fuerteventura
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.