Se hotell (52)

Reiser til Bali

På en reise til mangfoldige Bali kan du oppleve fantastisk natur, vakre strender, hyggelige små byer og fuktig regnskog med et rikt dyreliv. Utelivet er livlig, og det er et stort utvalg av butikker og avslappende spa-anlegg.
Den indonesiske øya Bali tilbyr virkelig noe for enhver smak. Den partyglade vil nok trives best i livlige Kuta Beach, som er øyas største turiststed, med et stort utvalg av barer og fornøyelser. For litt roligere forhold anbefaler vi nabobyen Seminyak. Vil du slappe av i rolige omgivelser og ha regnskogen som nærmeste nabo bør du gå for kunstnerbyen Ubud. Bali kan virkelig skryte av sin store variasjon av naturopplevelser. Om du er på jakt etter riktig vakre strender anbefaler vi øyas sør- og vestkyst.

Naturopplevelser på Bali

Bali er en ønskedrøm for den naturinteresserte. Denne tropiske øya rommer alt fra vidstrakte, grønne rismarker og lange sandstrender til frodig regnskog og den aktive vulkanen Agung. Selv om det kan virke fristende å tilbringe mesteparten av ferien på Bali under en parasoll på stranden, bør du likevel gjøre deg kjent med de vakre omgivelsene. Du kan for eksemple prøve deg på fosserenning på Ayung River, klatre i fjell og gå i fossefall. Bali er i tillegg et paradis for surfere, med perfekte forhold for både nybegynnere og erfarne.

Kultur og severdigheter

De fleste av Balis innbyggere tilhører hinduismen, i motsetning til resten av Indonesia hvor majoriteten av befolkningen er muslimer. De gamle gudene er veldig viktige for balineserne, og mange av øyas severdigheter henger sammen med religion. Du kan besøke en rekke vakre templer, hvor noen av de mest kjente er Tanah Lot på en liten klippeøy, Ulan Danu ved en liten innsjø og det imponerende Bajra Sandhi-monumentet i hjertet av hovedbyen Denpasar.

Vings reiser til Bali

Når du bestiller en reise med Ving til Bali kan du selv velge hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Med Ving kan du reise til Bali hele året, men det beste været får du i sommermånedene.
Ønsker du å oppleve så mye som mulig i ferien kan du kombinere flere reisemål på samme reise. Du kan for eksempel begynne ferien på den barnevennlige stranden i Sanur, eller tilbringe rolige dager i Candidasa, og avslutte på et av de eksklusive hotellene i Nusa Dua. Valget er ditt.
Finn ditt hotell
Strender

Strender på Bali

Kuta Beach er den mest populære stranden på Bali. Noen steder er stranden mellom 50 og 100 meter bred. I den tørre sesongen (mai–oktober) går bølgene ofte litt høyere enn i resten av året. Det er stor forskjell på flo og fjære, noe som bidrar til at vannet kan være grumsete. Kuta Beach går i nord over til den litt roligere Legian Beach og Seminyak. Kuta Beach tiltrekker seg store mengder besøkende som vil bade, treffe venner og drive med forskjellige typer vannsport. Nusa Dua Beach er en fin sandstrand som strekker seg hele veien fra Gegor Beach i søndre Nusa Dua til Benoa-halvøya, for siden å gå over i Tanjung Benoa Beach. Strendene her passer fint for både rolige svømmeturer og litt større utskeielser, da vannet nærmest land er rolig, mens bølgene holder seg lenger ut. Nede ved Gegor Beach er vannet roligere og krystallklart.

Et rev beskytter stranden i Sanur for bølger og gjør at vannet er roligere. Derfor passer stranden her veldig godt for deg som reiser med barn. Stranden i Sanur er vakker, langgrunn og mer enn fem kilometer lang. Candidasa har strender som består av sand, steiner og klipper. Ca. åtte kilometer nord for Candidasa ligger områdets kanskje fineste strand, Pasir Putih, også kjent som White Sand Beach eller Virgin Beach. Strendene i Lovina består av mørk eller svart vulkansand, og har som regel klart og rolig vann. Ubud ligger omtrent midt på øya, og her bader du i hotellbassenget.

Godt å vite om tørke- og regntiden

I visse perioder, for eksempel regntiden (oktober–mars) hender det at havstrømmene fører med seg mye søppel inn på strendene, men dette blir ryddet bort hver dag. Høye bølger kan også forekomme. I tørketiden (mai–oktober) er det store forskjeller på flo og fjære, noe som medfører at vannet kan være grumsete. Du kan lese mer under respektive reisemål.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Bali

Balis matultur er spennende, variert og fremfor alt rimelig. Som regel består de velsmakende måltidene av ris, kjøtt, fisk eller skalldyr, men utvalget av vegetariske og veganske alternativer er også stort.

Kuta Beach har et stort utvalg av restauranter, med alt fra lokal street food til internasjonale kjeder. Nusa Dua er kjent for sine mange fine resorts med førsteklasses restauranter. Du finner også enklere og mer avslappede restauranter i området, mange av dem langs strendene. Sanur har mange restauranter og barer med både lokale og internasjonale retter på menyer. De fleste spisestedene i Sanur ligger langs stedets hovedgate. I Ubud er restaurantutvalget godt, med både balinesisk og internasjonalt kjøkken. Ubud er også berømt for sine vegetariske og veganske alternativ. Candidasa har noen få restauranter og barer langs hovedgaten, mens Lovina Beach har en håndfull lokale spisesteder i tillegg til de internasjonale restaurantene på hotellene. Seminyak har gode restauranter i alle prisklasser, og kan i tillegg skryte av å ha noen av Balis beste restauranter.

Populære retter

Lawar
En blanding av grønnsaker, kokos og forskjellig tilbehør som for eksempel kylling, svin og/eller frukt.

Bebek betuto
En populær rett med mye krydder, oftest med grillet kylling eller and.

Nasi Goreng
Indonesias mest kjente rett finner du selvfølgelig også på Bali. Nasi Goreng betyr stekt ris på indonesisk og kan varieres i det uendelige med forskjellige ingredienser og sauser.

Gado gado
Indonesisk vegetarsalat. Sammen med Nasi goreng er Gado gado en av Indonesias seks offisielle nasjonalretter.

Kare Sayur
En populær vegetarrett med kokte grønnsaker i kokosmelk og curry.

Utelivet på Bali

Kuta Beach er selve navet i Balis uteliv. Her begynner festen med drinker på stranden og fortsetter ut i de sene timer på barer og klubber, ikke sjelden med internasjonale DJs på besøk. Utelivet i Seminyak er roligere enn det heftige utelivet i Kuta Beach og Legian Beach. Her finner du noen av de mer sofistikerte og eksklusive nattklubbene på Bali. Utelivet i Nusa Dua og Sanur er avslappet, men mange barer og hotell tilbyr kveldsunderholdning og livemusikk. Det ligger mange barer langs strendene. Utelivet i Ubud er begrenset; hit reiser du først og fremst for å koble ut. I sentrum av Ubud er det en og annen nattklubb, og flere av restaurantene har livemusikk. Utelivet i Candidasa og Lovina Beach er rolig.
Shopping

Shopping på Bali

Balis beste shopping finner du i Kuta Beach. Det største utvalget ligger langs hovedgaten i form av små, lokale butikker. Kuta har også kjøpesentre med kjente, internasjonale merkebutikker. Siden Kuta er så populært blant surfere er det flere butikker som har spesialisert seg dette markedet, med noen av de mest berømte surfemerkene i sortimentet. Seminyak har mange butikker, med alt fra enkle boder til elegante boutiques. Her finner du også større kjøpesentre med internasjonale merkevarer. Mange mindre steder har små butikker som selger håndverk og suvenirer.

Markedet i Ubud

Vareutvalget i Ubud består først og fremst av håndverk, treskjæring, batikk og klær som selges overalt. Det populære markedet i sentrum av Ubud er åpent hver dag, og er vel verdt et besøk.
Sport og trening

Sport og trening på Bali

På alle strender er det tilbud om dykking, snorkling, windsurfing og andre vannsportaktiviteter. Kuta Beach er et populært reisemål blant surfere, og Candidasa tiltrekker seg mange dykkere. Bali har flere golfbaner som Bali National Golf Club, Bukit Pandawa Golf & Country Club og New Kuta Golf. Ubud er perfekt for deg som vil prøve deg på rafting, sykling eller fotturer i omgivelsene. Mange av de store hotellene tilbyr treningsstudio, tennisbaner og yogatimer.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Bali

Balis vakre natur er som skapt for forskjellige typer utflukter. Et bra tips er å bli med på en utflukt til Balis fascinerende risterrasser. Risproduksjonen på øya er stor, og risterrassene er med på å utnytte den dyrkbare marken. Dette gamle kulturlandskapet byr på vakker utsikt, for eksempel ved Jatiluwih Rice Terraces eller Tegalalang. Du kan også gå turer i naturen og besøke fossefall, for eksempel Sumampan, eller gå fottur på vulkanen Mount Batur i soloppgangen. På de større stedene på Bali er det badeland og tilbud om matlagingskurs, spabehandlinger, bowling og kino, spesielt i Kuta Beach og Seminyak. På de mindre stedene dreier det meste seg om avkobling og badeliv.

Severdigheter på Bali

Rundt omkring på Bali finner du severdigheter som er verdt en utflukt. Hinduismen er Balis største religion, og det er en sann overflod av vakre templer du bør besøke. To av de mest populære er Pura Tanah Lot, som ligger på en klippe i vannet og tar seg godt ut i solnedgangen, og tempelet i Uluwatu sørøst på Bali.

Bohemske Ubud

Det lille stedet Ubud oppe i fjellene er kjent som et kultursentrum og et mekka for yogatilhengere. Naturen her oppe er vakker og landlig med en rekke severdige steder.

Denpasar

Denpasar er Balis administrative hovedstad og øyas største by. Sørg for å få med deg Bajra Sandhi Monument, et historisk minnesmerke viet det balinesiske folks kamp gjennom tidene. Kunstelskere bør besøke Le Mayeur Museum som viser balinesisk kunst og lokale gjenstander. Sakenan Temple er et av byens vakreste templer, og på Bali Provincial Public Museum kan du lære om Balis historie.

Big Garden Corner

Et hyggelig utflukstmål for familien. Big Garden Corner er en vakker hage med restaurant, lekeplass og et lite basseng for de minste gjestene.

Sindhu Market

Markedet i Sindhu er et populært besøksmål både på dag- og kveldstid. På dagtid kommer både lokalinnbyggere og turister hit for å kjøpe alt fra dagligvarer til blomster, grønnsaker, mat og suvenirer. Etter solnedgang forvandles parkeringsplassen foran markedet til et myldrende folkehav med kveldsåpne matboder som selger lokal mat for en billig penge.

Nusaøyene og Giliøyene

Nusa Lembongan, Nusa Penida og Nusa Ceningan er tre øyer utenfor østkysten av Bali, kjent for sine eksotiske og idylliske omgivelser. Her kan du svømme med rokker og snorkle med månefisker, dra på jungelturer, besøke fossefall, bade i blå laguner og hoppe fra klipper, og nyte paradisstrender uten sidestykke.

Giliøyene tilhører Balis naboøy Lombok, og ligger litt lenger unna enn Nusaøyene, men er likevel et populært utfluktsmål. Gili Trawangan er den største og mest kjente øya, og har flest besøkende. Gili Meno har kritthvite strender og krystallklart vann – som skapt for en romantisk ferie!
Hvordan du tar deg rundt

Slik kommer du deg rundt på Bali

Det er rimelig å reise rundt på Bali, og vi anbefaler å ta taxi. Et fint alternativ å utforske Bali på er å leie en bil med sjåfør på dagsbasis. Det går lokalbusser i form av bybusser på og mellom de større stedene, samt minibusser som heter Bemo. Vi anbefaler at du spør hotellet om informasjon om bussholdeplasser, priser og bussruter.
Fakta

Tidsforskjell

Vintertid: +7 timer. Sommertid: +6 timer.
Fly og transport

Flytid

Ca. 16 timer fra Oslo, mellomlanding(er) kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Du kan reise med Ving til Bali året rundt med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Denpasar flyplass.

Les mer om transport til hotellet under hvert reisemål.
Vær
 • januar
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • februar
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • mars
31°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • april
31°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
30°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
30°25°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
30°25°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
30°26°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
32°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
31°26°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
Bali har tropisk klima med høy luftfuktighet og en jevn temperatur året rundt. På dagtid er gjennomsnittstemperaturen 30–31 grader og om natten 25–26 grader. I vannet er det 27–29 grader. Det som varierer mest i løpet av året er antall soltimer og nedbørsmengden. Regnperioden er fra desember til mars, selv om regnskurer forekommer året rundt. Den tørreste perioden er fra mai til oktober.

April, mai og juni

Regnperioden er normalt sett over, og i april er det flere regnfrie dager enn dager med nedbør. Det blir stadig mindre nedbør utover våren, og i mai/juni er det betydelig tørrere igjen. Dagtemperaturen ligger på rundt 31 grader og nattetemperaturen rundt 25 grader.

Juli, august og september

Sommeren er den lyseste og tørreste perioden, med minst regn og flest soltimer. Temperaturen ligger på ca. 30 grader i luften og 27 grader i vannet.

Oktober og november

Oktober er nesten like tørr som sommermånedene, deretter øker risikoen for regn jo lenger utpå høsten man kommer. Det blir fuktigere, og temperaturen i luften og vannet stiger ca. en grad i november.

Desember, januar, februar og mars

Regnperioden starter i desember og varer til ut i mars. Ofte kommer nedbøren som korte, kraftige skurer og det er fremdeles varm og behagelig temperatur.

Reiser til Bali

Sanur
Sanur er et avslappende og barnevennlig reisemål som først og fremst er kjent for sin fine sandstrand med en lang strandpromenade. Det ligger også flere restauranter, barer og butikker i nærheten.
Nusa Dua
Nusa Dua passer er et rolig og litt luksuriøst område. Her finner du noen av øyas fineste strender, og hotellene våre har selvfølgelig strandbeliggenhet. Hovedstaden er også bare en kort taxitur unna.
Kuta Beach
 • Attraksjoner
 • Sport & aktiviteter
 • Strender
Kuta Beach er Balis livligste turistreisemål med heftig uteliv, bra shopping og mange restauranter. Med Ving bor du i rolige omgivelser, men med kort vei til uteliv og fornøyelser.
Ubud
Når du reiser til den vakre kulturbyen Ubud venter avkobling for kropp og sjel. Byen er Balis kulturelle sentrum, og beliggenheten oppe i fjellene gjør klimaet mildere og tempoet roligere.
Lovina Beach
Kombiner reisen til sørlige Bali med Lovina Beach på nordkysten! Her får du en rolig ferie, og reisemålet byr på svarte lavastrender, spennende dykking og strandnære hotell.
Candidasa
Candidasa var i utgangspunktet en liten fiskerlandsby, men som takket være sin vennlige atmosfære har blitt svært populær blant reisende som bare vil slappe av i palmeskyggen i ferien.
Seminyak
Seminyak er et litt roligere alternativ til Kuta Beach. Reisemålet passer like bra for familier som for deg som vil bo i litt mer elegante omgivelser ved en fantastisk strand.

REISEFORSLAG MED RUTEFLY TIL Bali

Vinter

The Akmani Legian Hotel
The Akmani Legian Hotel
Kuta Beach, Bali, Indonesia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 5 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. innsjekket bagasje
Fly og 7 hotellovernattinger
5 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
The Akmani Legian Hotel
The Akmani Legian Hotel
Kuta Beach, Bali, Indonesia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 5 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. innsjekket bagasje
Fly og 7 hotellovernattinger
5 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Jambuluwuk Oceano Seminyak
Jambuluwuk Oceano Seminyak
Seminyak, Bali, Indonesia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 13 nov 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. innsjekket bagasje
Fly og 7 hotellovernattinger
13 nov 2022 fra Oslo, Gardermoen

Sommer

Inspirasjon

Bali - inspirasjon

5 eventyrlige opplevelser på Bali

Indonesiske Bali har vært et av Vings mest populære eksotiske reisemål i flere år, og mange vil gjerne se så mye som mulig den eksotiske øya når de først er der. Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av.

Indonesiske Bali har vært et av Vings mest populære eksotiske reisemål i flere år, og mange vil gjerne se så mye som mulig den eksotiske øya når de først er der. Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av.
Finn reise til Bali
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.