Se hotell (112)

Reiser til Kroatia

Med Ving kan du reise til Kroatia og velge mellom en lang rekke reisemål, fra Istria i nord til Dubrovnik i sør.
Kroatia rommer alt du kan ønske deg i ferien: Deilige strender med krystallklart vann, spennende mat, lang historie og mye sol. Landet er også perfekt for deg som liker å reise rundt på egen hånd og gjøre egne oppdagelser, enten du reiser rundt med båt i den dalmatiske skjærgården, med buss langs Adriaterhavskysten eller med leiebil rundt på Istria-halvøya. Overalt er det mye å oppleve, og det er enkelt å ta seg rundt på egen hånd.

Med Ving til Kroatia

Med Ving kan du velge og vrake blant over et dusin reisemål i Kroatia. Vi har hotell som spenner fra det enkle til luksus, familiehotell og All Inclusive-hotell. I tillegg har du muligheten til å bestille en reise med valgfri reiselengde, slik at du selv bestemmer når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Over et dusin reisemål

Flere av våre mest populære reisemål ligger i Dalmatia i nærheten av den vakre gamle byen Split, som for eksempel Supetar, en sjarmerende liten by på øya Brac. Her finner du et av våre beste familiehotell. Gå heller ikke glipp av Tucepi, en liten kystby noen kilometer sør for Makarska, like kjent for sin lange strand som for de dramatiske Biokovofjellene som reiser seg bak byen. Du kan også fly til noen av våre reisemål lenger sør, som for eksempel Dubrovnik.
Du kan velge mellom å bo på fastlandet eller ute på øyene Brac og Hvar, eller kombinere med en uke på hvert sted. Her kan du bo på små familiedrevne hotell eller større og mer luksuriøse bosteder. Med Ving kan du skreddersy din egen reise til Kroatia.
Vi tilbyr også fire reisemål på Istria nordvest i Kroatia: Opatija, Porec, Vrsar og Rovinj.

Smaken av Kroatia

Setter du pris på god mat skal du reise til Kroatia, for her blandes det italienske kjøkken med inspirasjon østfra, noe som resulterer i spennende og velsmakende matopplevelser. Du kan like gjerne bestille en pizza eller risotto som en cevapcici eller en av de andre grillrettene som er så typiske for Balkan-området. Du kommer garantert til å treffe på retter med fisk og skalldyr i ulike varianter, og til maten anbefaler vi å prøve noen av de mange vinene som produseres i Kroatia.

Historie og vakker natur

Landets beliggenhet mellom Hellas og Italia sørger for at Kroatia har en lang og begivenhetsrik historie. Her finner du palass fra antikken, bymurer fra middelalderen, venetianske handelshus og praktbygg fra den habsburgske æra, for å nevne noe.
Om du er naturinteressert har du kommet til rett sted. Bor du på et av reisemålene langs Makarska-rivieraen er det bare å snøre på seg turskoene og legge ut på en av de mange rutene opp til Biokovofjellene rett inenfor kyststripen. Selv ute på øyene utenfor kysten er det mange turstier, og her kan du padle, seile og drive med andre aktiviteter.

Å reise med barn til Kroatia

Kroatia er et utmerket reisemål for dere med barn, også mindre barn. Vannet er klart og rent, og Ving tilbyr flere barnevennlige hotell og mat som er velkjent og spennende. Om du legger til den korte flyreisen har du et reisemål som passer for både små og større barn.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Kroatia?
På alle Vings reisemål i Kroatia er det middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Høysesong er juli og august – da er Kroatia på sitt varmeste, lyseste og tørreste med minst risiko for regn. Dagtemperaturen ligger på rundt 30–33 grader, og i havet er det 23–24 grader. Foretrekker du litt lavere temperaturer, er det bedre å reise til Kroatia om våren eller høsten. Da er gjennomsnittstemperaturen ca. 20 grader på dagtid og kveldene er svalere enn om sommeren. I april og mai begynner havvannet å varmes opp til ca. 15–17 grader. I oktober er det fremdeles varmt i havet, ca. 20 grader. Deretter blir det kjøligere etterhvert som vinteren nærmer seg. Perioden desember–mars regnes som vintermåneder, med en lufftemperatur på ca. 10–14 grader på dagtid. Da er det færre soltimer og regn er ikke uvanlig.
Pass og visum
For innreise til Kroatia må man ha med gyldig norsk pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett. Dokumentet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Kroatia.
For mer informasjon ta kontakt med Kroatias ambassade på tlf. 23 01 40 50.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Kroatia.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

REISEFORSLAG TIL Kroatia

Boutique Hotel Ani
primeselect
  • Passer for voksne
Boutique Hotel Ani
Makarska, Makarska-rivieraen, Kroatia
  • Fly + del i Dobbeltrom uten balkong
  • 1 uke
  • Avreise 27 mai 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
27 mai 2023 fra Oslo, Gardermoen
Villa Swiss
Villa Swiss
Brela, Makarska-rivieraen, Kroatia
  • Fly + del i Dobbeltrom, terrasse
  • 1 uke
  • Avreise 20 mai 2023 fra Bergen
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
20 mai 2023 fra Bergen
Apartments Putnik
Apartments Putnik
Baska Voda, Makarska-rivieraen, Kroatia
  • Fly + del i 1-romsleilighet
  • 1 uke
  • Avreise 19 aug 2023 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
19 aug 2023 fra Stavanger

Reiser til Kroatia

Brac
En reise til Brac byr på opplevelser for hele familien. Brac er landets største øy, og kan friste med fine strender, vakker natur og lokale restauranter som gleder alle.
Makarska-rivieraen
Kanskje er det hotellene som gjør at en reise til Makarska-rivieraen står så høyt i kurs hos mange. Eller muligens kan det skyldes det klare badevannet, det vakre landskapet eller den gode maten.
Split
Split er vel verdt et besøk, om ikke bare for sin historie, men også for folkelivet og shopping. Byen er også et godt utgangspunkt for å utforske mer av Kroatia, og kan kombineres med andre reisemål.
Hvar
Bestill en reise til Hvar, den sofistikerte øya rett utenfor Makarska-rivieraen. Nyt det lokale utelivet på en spasertur eller sittende på en uteservering.
Istria
På en reise til Istria vil du tydelig merke den italienske påvirkningen – på annethvert gatehjørne selges det "gelato" . Velg blant en rekke sjarmerende og solblekede kystbyer.
Dubrovnik
En reise med Ving til Kroatias mest kjente by Dubrovnik innebærer stor valgfrihet. Både når det gjelder hotell og reiselengde.
Cavtat
Lille postkortvakre Cavtat ligger på en halvøy, noen mil unna Dubrovnik. Her venter krystallklart badevann, folkeliv, god mat, koselige gater og en avslappende atmosfære.

Inspirasjon til ferie i Kroatia – våre beste Kroatia-tips

Her har vi samlet inspirasjon og tips om våre favoritter i Kroatia. Finn din reise til Kroatia i sommer.

Bestill leiebil med rabatt nå!

250,– i rabatt på leiebil hos AVIS

Akkurat nå får du 250,– i rabatt når du bestiller leiebilen din hjemmefra
Bestill leiebilen din raskt og enkelt før ferien. Sikre deg både ferie og leiebil på én og samme bestilling, eller legg til leiebil senere via Min side.

Rabatten gjelder til og med 30. september 2022 på alle våre destinasjoner der vi samarbeider med AVIS, og når du reiser på en charterferie.

**Akkurat nå får du 250,– i rabatt når du bestiller leiebilen din hjemmefra** Bestill leiebilen din raskt og enkelt før ferien. Sikre deg både ferie og leiebil på én og samme bestilling, eller legg til leiebil senere via Min side. _Rabatten gjelder til og med 30. september 2022 på alle våre destinasjoner der vi samarbeider med AVIS, og når du reiser på en charterferie._
Kroatia-guide | Bilde fra Split

Den store Kroatia-guiden

Har du lyst til å reise til Kroatia, men synes det er vanskelig å vite hvor? Med så mange fine steder skal det godt gjøres å trå helt feil, men her får du tipsene du trenger for å velge reisemålet som passer best for akkurat deg.

Har du lyst til å reise til Kroatia, men synes det er vanskelig å vite hvor? Med så mange fine steder skal det godt gjøres å trå helt feil, men her får du tipsene du trenger for å velge reisemålet som passer best for akkurat deg.
10 grunner til å besøke Kroatia | Bilde fra Split, Kroatia

10 gode grunner til å besøke Krotia

Les våre 10 beste grunner til å reise til Kroatia - alt fra det krystallklare vannet til den unike arkitekturen.

Les våre 10 beste grunner til å reise til Kroatia - alt fra det krystallklare vannet til den unike arkitekturen.
Finn reise til Kroatia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.