Se hotell (108)

Reiser til Kroatia

Med Ving kan du reise til Kroatia og velge mellom en lang rekke reisemål, fra Istria i nord til Dubrovnik i sør.

Kroatia rommer alt du kan ønske deg i ferien: Deilige strender med krystallklart vann, spennende mat, lang historie og mye sol. Landet er også perfekt for deg som liker å reise rundt på egen hånd og gjøre egne oppdagelser, enten du reiser rundt med båt i den dalmatiske skjærgården, med buss langs Adriaterhavskysten eller med leiebil rundt på Istria-halvøya. Overalt er det mye å oppleve, og det er enkelt å ta seg rundt på egen hånd.

Med Ving til Kroatia

Med Ving kan du velge og vrake blant over et dusin reisemål i Kroatia. Vi har hotell som spenner fra det enkle til luksus, familiehotell og All Inclusive-hotell. I tillegg har du muligheten til å bestille en reise med valgfri reiselengde, slik at du selv bestemmer når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Over et dusin reisemål

Flere av våre mest populære reisemål ligger i Dalmatia i nærheten av den vakre gamle byen Split, som for eksempel Supetar, en sjarmerende liten by på øya Brac. Her finner du et av våre beste familiehotell. Gå heller ikke glipp av Tucepi, en liten kystby noen kilometer sør for Makarska, like kjent for sin lange strand som for de dramatiske Biokovofjellene som reiser seg bak byen. Du kan også fly til noen av våre reisemål lenger sør, som for eksempel Dubrovnik.
Du kan velge mellom å bo på fastlandet eller ute på øyene Brac og Hvar, eller kombinere med en uke på hvert sted. Her kan du bo på små familiedrevne hotell eller større og mer luksuriøse bosteder. Med Ving kan du skreddersy din egen reise til Kroatia.
Vi tilbyr også fire reisemål på Istria nordvest i Kroatia: Opatija, Porec, Vrsar og Rovinj.

Smaken av Kroatia

Setter du pris på god mat skal du reise til Kroatia, for her blandes det italienske kjøkken med inspirasjon østfra, noe som resulterer i spennende og velsmakende matopplevelser. Du kan like gjerne bestille en pizza eller risotto som en cevapcici eller en av de andre grillrettene som er så typiske for Balkan-området. Du kommer garantert til å treffe på retter med fisk og skalldyr i ulike varianter, og til maten anbefaler vi å prøve noen av de mange vinene som produseres i Kroatia.

Historie og vakker natur

Landets beliggenhet mellom Hellas og Italia sørger for at Kroatia har en lang og begivenhetsrik historie. Her finner du palass fra antikken, bymurer fra middelalderen, venetianske handelshus og praktbygg fra den habsburgske æra, for å nevne noe.
Om du er naturinteressert har du kommet til rett sted. Bor du på et av reisemålene langs Makarska-rivieraen er det bare å snøre på seg turskoene og legge ut på en av de mange rutene opp til Biokovofjellene rett inenfor kyststripen. Selv ute på øyene utenfor kysten er det mange turstier, og her kan du padle, seile og drive med andre aktiviteter.

Å reise med barn til Kroatia

Kroatia er et utmerket reisemål for dere med barn, også mindre barn. Vannet er klart og rent, og Ving tilbyr flere barnevennlige hotell og mat som er velkjent og spennende. Om du legger til den korte flyreisen har du et reisemål som passer for både små og større barn.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Kroatia?
På alle Vings reisemål i Kroatia er det middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Høysesong er juli og august – da er Kroatia på sitt varmeste, lyseste og tørreste med minst risiko for regn. Dagtemperaturen ligger på rundt 30–33 grader, og i havet er det 23–24 grader. Foretrekker du litt lavere temperaturer, er det bedre å reise til Kroatia om våren eller høsten. Da er gjennomsnittstemperaturen ca. 20 grader på dagtid og kveldene er svalere enn om sommeren. I april og mai begynner havvannet å varmes opp til ca. 15–17 grader. I oktober er det fremdeles varmt i havet, ca. 20 grader. Deretter blir det kjøligere etterhvert som vinteren nærmer seg. Perioden desember–mars regnes som vintermåneder, med en lufftemperatur på ca. 10–14 grader på dagtid. Da er det færre soltimer og regn er ikke uvanlig.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Kroatia. For mer informasjon ta kontakt med Kroatias ambassade på tlf. 23 01 40 50.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Kroatia.

REISEFORSLAG TIL Kroatia

Waterman Supetrus Resort
familygarden
 • Barnevennlig
Waterman Supetrus Resort
Supetar, Brac, Kroatia
 • Fly + del i 2-romsleilighet uten utsikt
 • 1 uke
 • Avreise 29 mai 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
29 mai 2021 fra Oslo, Gardermoen
Hotel Marco Polo
primeselect
 • Passer for voksne
Hotel Marco Polo
Gradac, Makarska-rivieraen, Kroatia
 • Fly + del i Dobbeltrom uten balkong
 • 1 uke
 • Inkl. frokostbuffé
 • Avreise 8 mai 2021 fra Stavanger
Frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
8 mai 2021 fra Stavanger
Bluesun Marina
Bluesun Marina
Brela, Makarska-rivieraen, Kroatia
 • Fly + del i Dobbeltrom, kampanjepris
 • 1 uke
 • Inkl. frokostbuffé
 • Avreise 15 mai 2021 fra Trondheim
Frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
15 mai 2021 fra Trondheim

Reiser til Kroatia

En reise til Brac byr på opplevelser for hele familien. Brac er landets største øy, og kan friste med fine strender, vakker natur og lokale restauranter som gleder alle.
Supetar
Supetar er den største byen på Brac, men det er likevel et lite og sjarmerende reisemål. Det tar bare et par dager å gjøre seg godt kjent med byens koselige smågater.
Kanskje er det hotellene som gjør at en reise til Makarska-rivieraen står så høyt i kurs hos mange. Eller muligens kan det skyldes det klare badevannet, det vakre landskapet eller den gode maten.
Baska Voda
 • Strender
 • Attraksjoner
 • Barnevennlig
Landsbyen Baska Voda er liten, men har flere butikker, restauranter og kafeer hvor du kan slå deg ned og nyte ferien. Det finnes også flere strender, både i sentrum og utenfor.
Brela
 • Barnevennlig
 • Strender
 • Attraksjoner
Brela er grønt, rolig og vakkert. Når du reiser hit kan du rusle langs den fine strandpromenaden langs havet og nyte stille og rolige feriedager.
Gradac
 • Strender
 • Attraksjoner
Den lille byen Gradac ligger lengst sør på Makarska-rivieraen. Her finner du lange strender og et av Vings aller mest populære voksenhotell.
Makarska
Velkommen til Makarska, en koselig småby med fine strender og vennlig uteliv. På den to kilometer lange stranden finner du lett ditt favorittsted i ferien!
Nyhet!
Tucepi
Tucepi er et lite badested, kjent for sin vakre strand. Det arrangeres konserter, festivaler og utstillinger her om sommeren, og det er enkelt å reise til Makarska for både shopping og sightseeing.
Split-området
Historisk sjarm, maleriske brosteinsgater, innbydende små torg og krystallklart badevann kjennetegner en reise til Split-området. Nevnte vi alle de historiske severdighetene?
Split
Split er vel verdt et besøk, om ikke bare for sin historie, men også for folkelivet og shopping. Byen er også et godt utgangspunkt for å utforske mer av Kroatia, og kan kombineres med andre reisemål.
Bestill en reise til Hvar, den sofistikerte øya rett utenfor Makarska-rivieraen. Nyt det lokale utelivet på en spasertur eller sittende på en uteservering.
Hvar by
 • Attraksjoner
 • Barnevennlig
 • Strender
Hvar by er et elegant reisemål med rik historie, sofistikert uteliv og skikkelig bra restauranter. Byen er også et godt utgangspunkt for deg som vil se mer av Hvar.
Jelsa
Jelsa er et rolig reisemål for deg som vil oppleve det ekte Kroatia. Nyt folkelivet, naturen og havet. Det krystallklare vannet sørger for flotte snorkleforhold.
På en reise til Istria vil du tydelig merke den italienske påvirkningen – på annethvert gatehjørne selges det "gelato" . Velg blant en rekke sjarmerende og solblekede kystbyer.
Opatija
 • Barnevennlig
 • Shopping
 • Sport & aktiviteter
Opatija er et fasjonabelt kursted med en lang strandpromenade. Stedet kan minne om Den franske riviera, men med en stor forskjell – en reise til Opatija er betydelig rimeligere.
Porec
En bykjerne fra middelalderen, krystallklart badevann og flotte hotell. En reise til vakre Porec har mye å tilby.
Vrsar
På en reise til Vrsar kan du glede deg til å stifte bekjentskap med en solbleket liten by med lang historie og herlige strender bare et steinkast fra byen.
Rovinj
Velger du å reise til Rovinj kommer du til en av Istrias aller mest sjarmerende kystbyer, hvor alt er kupert og går oppoverbakke. Høyest oppe i byen troner St Eufemia-katedralen.
Dubrovnik-området
En reise til Dubrovnik-området tar deg med til de sørlige delene av Kroatia. Her venter maleriske brosteinssmug, krystallklart badevann, hyggelige uteserveringer, rik historie og vakre omgivelser.
Dubrovnik
En reise med Ving til Kroatias mest kjente by Dubrovnik innebærer stor valgfrihet. Både når det gjelder hotell og reiselengde.
Cavtat
Lille postkortvakre Cavtat ligger på en halvøy, noen mil unna Dubrovnik. Her venter krystallklart badevann, folkeliv, god mat, koselige gater og en avslappende atmosfære.

Mer om Kroatia

FINN REISE TIL Kroatia