Se hotell (27)

Reiser til Mauritius

Mauritius
Mauritius byr på palmekledde sandstrender, krystallklart vann, vakre korallrev og god mat.
Her kan du tilbringe late dager med morgenbad i bassenget, turer langs stranden, en god bok i skyggen av et palmetre og vakre solnedganger med noe godt i glasset.

Og det stopper ikke med det – Mauritius har så mye mer å by på. Her kan du padle kajakk, dra på båtutflukt, snorkle, dykke, lære deg å lage rom og danse Sega, dansen som står på Unescos verdensarvliste.

Kulturen på Mauritius er en blanding av kulturarv fra Storbritannia, Frankrike, Kina, India, Nederland og Afrika, noe som gjenspeiler seg i maten, arkitekturen og lokalbefolkningen. Her lever mange ulike tradisjoner og religioner side om side, i et fungerende samspill.

Passer Mauritius for barnefamilier?

Langgrunne strender, familievennlige hotell med aktiviteter og barneklubb samt en behagelig temperatur året rundt gjør Mauritius til et perfekt reisemål for familier. Her får både store og små en avslappende ferie med soling, bading, natur, kultur og spennende utflukter.

Par

Mauritius er et romantisk sted å tilbringe avslappende feriedager med sin kjære. Det finnes muligheter til å gifte seg på de aller fleste hotellene, og reisemålet tilbyr dessuten et stort utvalg av opplevelser og aktiviteter for par. Bestill en duo-behandling i hotellets spa, gå hånd i hånd langs stranden og nyt en romantisk middag for to med fantastisk havutsikt. Ekstra rolig og behagelig blir det hvis dere velger et hotell kun for par.

Skal du reise med kjæresten din kan vi varmt anbefale Paradise Cove Boutique Hotel eller The Oberoi Beach Resort, Mauritius

Ikke bare et smil

Turisme er en viktig næring på Mauritius og det finnes mange hotell- og reiselivsutdanninger. På grunn av stor konkurranse og profesjonelt personale er det jevnt over høy kvalitet på servicen her. Selv om du bor på et stort hotell vil du oppleve en personlig og avslappet atmosfære – og alltid et smil.

Kombiner med Dubai

Du kan alltid kombinere reisen til Mauritius med et par dager i Dubai, slik at du får to reiser i én. Du reiser til Mauritius med rutefly og bestemmer selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Et godt råd er å begynne reisen i det mer intense Dubai, for så å avrunde med avkobling på Mauritius vakre strender.
Nyttige tips
 • Mange hotell på stranden
 • Luksushotell
 • Familiehotell
 • Hotell for voksne
 • Ulike måltidspakker
 • Kombiner med Dubai
 • Fine sandstrender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Mauritius

Strender
De mange strendene på Mauritius er av varierende størrelse og karakter, avhengig av hvor på øya du bor

Strendene på nordkysten

På nordkysten av Mauritius ligger det nydelige strender i laguner hvor temperaturen er veldig behagelig. Populære strander er Péreybère og Mont Choisy.

Strender på sydkysten

Sydsiden av øya er helt annerledes enn den i nord. Her er det imponerende klipper som stikker ut i havet og skaper kraftige bølger. ER du på denne siden og vil bade anbefaler vi Blue Bay.

Østre Mauritius

Østkysten tilbyr langstrakte, hvite sandstrender, f.eks. Belle Mare som er en av øyas lengste. Ile aux Cerfs er en øy som ligger i en lagune noen minutter med båt fra kysten. Hit kan du dra på en arrangert båtutflukt.

Vestre og sydvestre Mauritius

Med sitt varme og tørre klima er vest- og sydvest-kysten egnet til kitesurfing, surfing og dyphavsfiske. Le Morne-stranden ved foten av fjellet med samme navn er perfekt for piknik og en svømmetur.
Mat, drikke og uteliv
Det mauritiske kjøkken bærer fortidens arv og er en miks av smaker og retter fra mange forskjellige land, med ulike krydder og tradisjoner. Maten her er som regel krydret og smakfull, men uten å være altfor sterk.

Street food

Maten som du kan kjøpe i enkle matvogner, på strendene eller på markeder som i dag kalles street food er helt spesiell. En vanlig meny kan blant annet bestå av indisk curry, asiatiske vårruller og grønt fra de franske kjøkken. Her ser man virkelig at det lokale kjøkkenet er en blanding av øst og vest. Mango, ananas og kokos er vanlige ingredienser i gatematen. Her kan du også finne hamburgere med unike smaker og chilikrydrede kyllingspyd i pain riche.

Retter fra grillen

Mauritius byr selvfølgelig også på mange delikate fiskeretter som fiskes rett utenfor øya. Fisken er fersk og smakfull, og ofte så tilberedes den på grillen. Det grilles også mye kjøtt og her kan du nyte deilige grillretter i de fine hotellrestaurantene eller de enkle stedene på stranden.

Maruitius' drikkevarer

Når du besøker Mauritius er rom noe som bør prøves. Den lokale romen tilsettes smak av vanilje, kokos, appelsin og kaffe. Prøv romen i drinker eller som grappa. En annen drikke som er stor på Mauritius er te, og her er teen smaksatt med vanilje et must.
Utelivet foregår på hotellene, hvor det arrangeres underholdning og dans noen kvelder i uken.
Shopping
Liker du å shoppe er det mange muligheter på Mauritius. Her finner du klær, stoffer, smykker, leker og suvenirer. Ta deg god tid i butikkene og slå gjerne av en prat med de ansatte som gladelig deler sin kultur og tips med deg.
Sport og trening
Mauritius har mye mer å by på enn sol og strandliv. Vil du være litt aktiv i ferien finnes det muligheter for å snorkle, dykke, segle, surfe og stå på vannski. Du kan også få leid en båt med mannskap.

Dykking

Har du lyst til å ta dykkesertifikat finnes det sertifiserte dykkesenter på flere av hotellene og langs kysten.

Kitesurfing

Er du glad i vannsportaktiviteter er Mauritius stedet for deg! Øya er kjent over hele verden for sin kitesurfing, og her møtes både proffer og amatører på strendene.

Fotturer

På Mauritius kan du oppleve naturen på nært hold til fots, og det finnes mange turløyper her. Det anbefales å bli med på arrangerte vandreturer.

Utforsk en annerledes og godt bevart natur i skogsområder som Black River Gorges National Park, Ebony Forest i Chamarel og Bras d'Eau National Park i øst. Her kan du se hundrevis av sjeldne tresorter og fredede dyrearter som rosedue (Pink Pigeon), Mauritiusparakit, Paradise Flycatcher og den meget sjeldne Kestrel.

Er du interessert i dyr, vekster og natur – og liker å gå på tur – bør du besøke La Vallée de Ferney, et velorganisert naturreservat utenfor Mahébourg, med en 400 år gammel urskog.

Golf

Vil du spille golf i ferien har Mauritius noen fine, velholdte baner. Les mer om golf på Mauritius her.
Aktiviteter og severdigheter

Ile aux Cerfs

Bli med på en utflukt til denne lille øya med paradisstrender utover det vanlige
Mauritius er ikke bare sol og bad, men her er det også mye å se og lære.

Seven Coloured Earth

Den unike geologiske formasjonen i Chamarel-området på sydvestre Mauritius er et relativt lite område med jord syv forskjellige farger. Formasjonen ligger i en stor naturpark om gitt av kaffeplantasjer, og her ligger bl.a. en kafé som serverer lokalprodusert kaffe. Av andre severdige og spennende naturreservater kan nevnes Ebony Forest og Lavilleon, som begge ligger i nærheten.

The Rhumerie de Chamarel

Vil du lære om hvordan sukkerrør blir til rom, er et besøk på dette lille romdestilleriet, midt i den tropiske skogen, et must. Her viser de hvordan sukkerrørene blir kvernet og omdannet til den lekreste rom. Besøket avsluttes med smaksprøver på ulike romsorter. Stedet har også en restaurant.

Pamplemousse Garden

Pamplemousse Botanic Garden, som også kalles Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden, ble grunnlagt for over 300 år siden, og er den eldste botaniske hagen på den sydlige halvkule. Hagen har en fantastisk flora og fauna med utallige endemiske planter, dammer med kjempestore vannliljer, i tillegg til skildpadder, rådyr og ulike fuglearter. Er du riktig heldig kan du også få oppleve blomstringen på talipotpalmen, noe som forekommer kun én gang i løpet av treets levetid på mellom 30 og 80 år.

Sugar World

L'Aventure du Sucre er en tidligere sukkerfabrikk som er omgjort til et interessant museum, der du kan lære om sukkerrørets historie, og hvilken betydning sukker har for Mauritius.

Port Louis

I hovedstaden Port Louis møtes gammelt og nytt, og byen avspejler også lokalbefolkningens sammensetning med sine moskéer, kirker og pagoder.

Ved havnen ligger Le Caudan Waterfront, et shopping- og fornøyelsesområde med et hav av butikker og restauranter, i tillegg til kino og et lite lokalhistorisk museum. I byen ligger det også en markedshall med små boder med frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk samt butikker med suvenirer og lokalt håndverk.

Fra Fort Adelaide - en gammel festning bygget av britene på 1800-tallet - har du flott utsikt over Port Louis, og vil du lære mer om Mauritius, anbefales et besøk på naturhistorisk museum. Fotografimuseet på Vieux Conseil Street og den fine parken Jardin de la Compagnie er også verdt et besøk.
Hvordan du tar deg rundt
Det er fullt mulig å reise rundt på Mauritius med taxi for en rimelig penge.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Norske statsborgere trenger ikke visum til Mauritius for opphold i inntil 90 dager. Du må ved innreise kunne fremvise returbillett samt at du har nok penger til å forsørge deg selv (100 USD per dag), og en bekreftet hotellbestilling. For mer informasjon ta kontakt med landets ambassade i London på telefon: +44 207 581 02 94/95. london.mauritius.govmu.org/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Mauritius.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Rupie (MUR). Minibanker finnes for VISA og Mastercard. Diners og American Espress er mest vanlige på hotellene.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220 V, adapter er nødvendig. Britisk standard med 3 hull.

Språk

Engelsk, fransk og kreolsk.

Øvrig informasjon

Venstrekjøring. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 16 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Mauritius året rundt og selv bestemme avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
29°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • februar
29°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
8
Regnfrie dager
 • mars
29°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • april
28°22°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • mai
27°20°
6
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
6
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
24°18°
6
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
25°18°
6
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
26°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • november
28°20°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • desember
29°22°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager

REISEFORSLAG TIL Mauritius

Vinter

Silver Beach
Silver Beach
Mauritius
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 28 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. All Inclusive
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. All Inclusive
Fly og 7 hotellovernattinger
28 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Sunrise Attitude
primeselect
 • Passer for voksne
Sunrise Attitude
Mauritius
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 28 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. halvpensjon
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. halvpensjon
Fly og 7 hotellovernattinger
28 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Shandrani Beachcomber Resort & Spa
 • Barnevennlig
Shandrani Beachcomber Resort & Spa
Mauritius
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 24 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. halvpensjon
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. halvpensjon
Fly og 7 hotellovernattinger
24 feb 2023 fra Oslo, Gardermoen

Sommer

Silver Beach
Silver Beach
Mauritius
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 15 jun 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. All Inclusive
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. All Inclusive
Fly og 7 hotellovernattinger
15 jun 2023 fra Oslo, Gardermoen
Sunrise Attitude
primeselect
 • Passer for voksne
Sunrise Attitude
Mauritius
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 15 jun 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. halvpensjon
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. halvpensjon
Fly og 7 hotellovernattinger
15 jun 2023 fra Oslo, Gardermoen
SALT of Palmar
 • Passer for voksne
SALT of Palmar
Mauritius
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 9 dager, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 9 jun 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokost
Inkl. innsjekket bagasje
Inkl. frokost
Fly og 7 hotellovernattinger
9 jun 2023 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Mauritius
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.